Grumpy


Det känns inte som det här har varit en speciellt bra dag :(. Känns som allt och alla är emot mig...vad sjutton är det frågan om? Just nu känns det inte som jag har lust med någonting. Varför var det tvunget att avsluta kvällen såhär? Känner mig som dvärgen Grumpy "butter" i Snövit...

Allt kändes helt ok efter förra inlägget, efter en stund kom jag igång med pluggandet och fick samtidigt i mig lite mellis för att orka med träningen på kvällen. Idag kom träningspasset verkligen lägligt :). Jag tog ut min irritation genom att överdriva rörelserna och bli riktigt härligt svettig. Kändes riktigt skönt! Sedan åkte jag hem och duschade, gjorde i ordning en jättegod kycklingsallad till middag och satte mig vid datorn. Efter det så får allt vara historia, det ena nederlaget efter det andra. Orkar inte prata om det...blir bara arg!

Aja, nu ska jag diska undan min middag och borsta tänderna. Tänkte kanske plugga lite till innan jag lägger mig för natten. Hoppas verkligen lite sömn hjälper.

God natt!
/E <3

Inspiration - Oscarsgalan 2011


Gwyneth Paltrow


Mila Kunis


Cate Blanchett


Jennifer Hudson


Camila Alves


Reese Whiterspoon

Om jag fick välja en klänning som jag själv skulle bära på Oscarsgalan skulle det antingen vara Gwyneth eller Reese :). Vilken hade du valt?

/E <3

27. Detta klara jag mig inte utan

Dags för dagens bloggutmaning som handlar om vad jag inte skulle klara mig utan!

Det finns ju självklart en hel del som jag inte skulle klara mig utan, men framförallt skulle jag inte klara mig utan min underbara familj och mina fantastiska vänner. Ni betyder verkligen allt för mig <3. Utan familj och vänner skulle jag inte vara någon, så jag värdesätter er väldigt högt! Ni vet vilka ni är och ni har alla en speciell plats i mitt hjärta.


En hjärt-kram till alla mina favoriter :)!

Annars vet ni ju att jag inte skulle klara mig utan min träning. Träningen är ju en otroligt stor del av mitt liv och jag prioriterar alltid min träning framför mycket annat. Det kanske låter trist för er som inte tycker att träning är så roligt, men jag älskar det så oerhört mycket och som jag tidigare har sagt så är det något jag vill arbeta med i framtiden!

Även sömn, myskvällar, partykvällar, resa, mat, datorn är något jag inte skulle klara mig utan ;).

Vad skulle inte du klara dig utan?
/E <3


Maria-dagen!


Idag är det Maria som har namnsdag och det heter ju min kära mamma, så GRATTIS till dig <3.
Även jag heter Maria i andra namn, så jag passar väl på att gratta mig själv också ;).

Grattis till alla er andra Marior runt om i världen! Hoppas ni får en fin dag :).
/E <3

28 Februari 2011


Kan man vara mer omotiverad? Idag började jag min dag kl 7, ganska pigg för att "bara" ha sovit lite mer än 7 timmar :). Satte mig och läste igenom grupparbetet, åt frukost, gjorde mig iordning och packade väskan. Efter det var det dags för grupparbete i skolan. Hade räknat med att vi skulle bli klara lite tidigare än vad vi blev, så nu har jag noll energi över för tentaplugg :(...jättejobbigt!

Tänkte i alla fall försöka ta tag i plugget en stund innan jag ska iväg och träna ikväll. Efteråt blir det nämligen bara dusch, middag och sova...imorgon är det stenhård tentaplugg som gäller! Jag måste vara disciplinerad. Inte många dagar kvar nu :). Kämpa, kämpa, kämpa.

Vad sysslar ni med idag då? Jag är på lite dåligt humör också...det gör inte saken bättre kan jag säga. Aja, dags att slänga upp ett inlägg till och sedan sätta igång med plugget.

/E <3

23.00

Jaaaag vet, klockan är elva och jag sitter fortfarande vid datorn :(. Hade ju så himla mycket inlägg som skulle upp på träningsbloggen ;), men jag hann ändå inte med allt. Får slänga upp veckans träningar och kommentera dagens träningspass imorgon.

Kickboxningen idag var i alla fall den bästa på länge, hur underbart som helst :). Sedan har jag gjort tacopaj till middag och den blev supergod, receptet hittar du på träningsbloggen. Har även hunnit duscha, kolla på Solsidan på Tv4Play samt äta min goda middag. Jag känner mig ganska pigg och det kanske inte är så konstigt i och med att jag gick upp tjugo i tio idag...hmm, inte bra!


Min mumsiga och nyttiga tacopaj :D

Aja, nu ska jag börja avrunda kvällen. Måste läsa vårt grupparbete också, men jag går nog upp en halvtimme tidigare imorgon och gör det istället. Känner att jag behöver diska och fixa med annat innan jag sover. Håll tummarna att det inte blir senare än halv tolv ;).

Sov gott!
/E <3

26. Så sover jag

Som ni kanske har märkt skippade jag gårdagens bloggutmaning som handlade om favoritidrottare, jag har nämligen ingen :P (Bloggutmaning 24). Sedan nu när jag skulle kolla dagens ämne så fanns det inget nummer 25...wierd!

Aja, så dagens bloggutmaning blir alltså nummer 26 och handlar om hur jag sover.

Jag är en riktig kvällsmänniska, så jag har svårt att slita mig från saker på kvällarna. Jag gillar att kolla tv, läsa bloggar, prata med vänner och allt sådant på kvällarna. Tyvärr har det blivit väldigt sena kvällar ibland och jag somnar ganska ofta mellan 01-02.

Den här veckan har jag dock prioriterat sömn och varit väldigt duktig faktiskt. Jag har gått och lagt mig mellan 22.30 och 23.00 varje dag (förutom fredag och lördag, men då kunde jag ju också ha sovmorgon!). Har ju klivit upp väldigt tidigt varje morgon, men jag har fått 7-9 timmars sömn varje natt.

Jag har märkt att jag fungerar som allra bäst när jag sovit 8-9 timmar. Det är ganska mycket sömn, men det är så viktigt och så skönt att sova :). Ikväll ska jag försöka komma in i rutin igen, dock har jag träning fram till åtta idag vilket innebär sen middag runt halv tio-tio. Ska ändå försöka komma i säng vid elva i alla fall :). Börjar nio imorgon, så jag borde i alla fall få ihop åtta timmars sömn...och då är det ju chill ;).


/E <3


27 Februari 2011


Jag är så OMOTIVERAD! Jag vill så gärna att helg ska vara helg, då man får göra precis det man känner för. Slappa framför tv och datorn, gå mysiga promenader, gå en runda på stan, sova middag, äta god mat etc. Jag har så svårt att ställa in mig på att plugga när hjärnan vill vara ledig. Speciellt efter en tung vecka i skolan också :(. Ååå, jag vill bara börja leva igen!

Aja, ska väl snart samla ihop mig och sparka igång den här pluggdagen. Började min morgon med en powerwalk runt ån tillsammans med Louise. Det var längesen jag träffade henne, så vi hade en hel del att prata om :). Supertrevligt och som sagt, mycket roligare att promenera med sällskap. När jag kom hem var jag megahungrig och åt en riktigt smaskig frukost/lunch. Jag åt två skivor morotsbröd (recept kommer upp på träningsbloggen ikväll) med philadelphiaost och kalkon, en skål med naturell lättyoghurt och kanelmüsli, ett ägg och ABCDE-vitamin i brustablett. Mums!

Har dessutom hunnit prata lite med Hanny, läsa lite bloggar och svara på "Tyras lista". Nu ska jag diska undan min frukost, ta en snabbdusch, göra mig en kopp grönt te och sedan sätta igång med plugget. Ska nog även göra kanelmüsli och tvätta lite kläder parallellt ;). Det ska bli en hyfsat effektiv söndag i alla fall! Måste även iväg till mataffären och köpa ägg samt posta iväg ett paket, så det får jag bara inte glömma bort.

Dags att göra lite nytta...hörs mer i någon paus under dagen :).
/E <3

Tyras lista!

När vaknade du imorse?
Svar:
Första gången 7.40, andra gången 8.30 och sista gången 9.40...jätteirriterande :(


Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Är klockan bara tjugo i åtta??? Varför kan jag aldrig få sova ut...


Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Jag började min morgon genom att gå en promenad med Louise, men jag pratade nyss med Hanny i telefon. Vi pratade om allt möjligt :).


Vilket humör är du på?
Svar:
Lite småstressad och söndagsseg!


Vad har du på dig just nu?
Svar:
Underställ, mjukisbyxor och mjukiströja (min promenadoutfit)


Har du ont någonstans?
Svar:
Nej, har bara härlig träningsvärk i ovansida rygg och baksida lår :P.


Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
Då skulle jag nog dricka en kopp varm choklad med grädde och marshmallows...men jag är ganska mätt!


Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Lön?? Jag får studiebidrag och det ligger ju inte på så många tusen :(. Min senaste lön fick jag i januari.


Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Storhandling på Ica Maxi.


Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Facebook...


Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Idag ska jag plugga, göra tacopaj, träna kickboxning med Hannah samt mysa framför tv och dator ;).


Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Hmm...kanske "Baksmälla" med Petter och September.


Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
För att man vill veta mer om mig och mitt liv. Kanske få inspiration till att träna mer, äta rätt och få allting
att gå ihop i livet.


Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
Jag satt nog och läste i statistikboken...roligt värre :P


Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Jag vet faktiskt inte! Jag fiskar inte efter komplimanger, men det är ju alltid väldigt roligt att få det :)


När fotade du något senast, och vad?
Svar:
Jag fotade mig själv ganska mycket igår, min omelett och mitt morotsbröd ;).


Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Jag kommer köpa ett paket ägg idag, det ska jag spendera pengar på idag ;).


Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
Mitt soffbord :P


Vad tror du att klockan är?
Svar:
Klockan är nog snart ett...och jag måste verkligen sätta igång med dagens sysslor!


Vad borde du göra idag?
Svar:
Jag borde plugga, tvätta, uträtta några ärenden och söndagsslappa.


Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
Mjukiskläder! Sedan träningskläder ikväll på kickboxningen :)


Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar:
Vilken svår fråga...hmm...jag skulle nog faktiskt vilja fråga Blossom om hur hon gått tillväga för att bli den hon är idag. T.ex. vad hon har gått för utbildning, vad hon jobbat med och hur hon tränar? Hon är en stor förebild eftersom jag vill jobba med det hon gör :).

Den här listan snodde jag av Tyra, släng upp den på din blogg och länka här så kan jag få lära mig lite mer om dig :).

/E <3


Morotsbröd *tummen upp*







MUMS säger jag bara...guud vad saftigt och gott det blev :). Har precis ätit två skivor morotsbröd som kommer direkt ifrån ugnen. Det var inte speciellt svårt att göra, men man behövde en hel del ingredienser. Trodde faktiskt inte att det skulle bli så gott, man vågar ju aldrig hoppas, men det är absolut ett av de godaste grövre bröd jag ätit :)!!! YEY.

Slänger upp receptet imorgon för er som också vill testa. Imorgon ska jag även prova att göra en nyttig tacopaj till middag, slänger upp det receptet också om det blir gott :). Kanelmüslin får jag också göra imorgon eftersom jag får besök om en timme och tänkte försöka få i mig lite middag innan dess (om magen vill :P). Tänkte se om Mikaela hade lust att se melodifestivalen en liten stund innan bion :), sedan är det alltså bio som gäller. Får lägga mer energi på plugget imorgon :). Ska sätta mig lite med det nu, men kommer inte hinna speciellt mycket :(.

Ha en mysig lördagkväll!
/E <3

Sen lunch!


Tre och en halv timme, en svintung bag och tre matkassar, två riskakor och en omelett senare sitter jag äntligen på plats i soffan igen! Hoppsan vad tungt det var att handla idag :(. Som jag anade var det fullproppat med folk inne på ICA Maxi och alla hade självklart de största kundvagnarna man kan hitta...Min matshopping tog nästan två timmar idag istället för en. Dock handlade jag väldigt mycket :). Lika bra att passa på när man ändå är i farten liksom ;). Halva middagskontot försvann idag, men nu har jag mat ett tag framöver i alla fall :).

Det blev en riktigt jobbig färd hem eftersom även bussen från Tornby var proppad med människor och där kommer jag med min överfyllda bag och tre jättetunga matkassar...ibland saknar jag verkligen att jag inte hade bil! Självklart blev jag jättehungrig efter matshoppingen, så i väntan på att jag kom hem tryckte jag i mig två lättsaltade riskakor. Det är verkligen underskattat :).

När jag kom hem skulle allt in i kylen, frysen och skafferiet och sedan var det äntligen dags att steka min omelett som jag längtat så mycket efter! Idag blev det omelett med kalkon, tomat och grekisk salladsost (mildare fetaost), så otroligt gott :). Appropå grekisk salladsost, jag skulle köpa en sådan nu på ICA Maxi och där kostade den 35 kr och jag brukar köpa den på Hemköp för att den är billigast där, 18 kr...Det är ju jättestor skillnad. Haha...ja, jag vet. Jag är student och jag jämför priser ;).

Nu ska jag vila en liten stund till innan jag sätter igång med brödbaket :).
Vad sysslar ni med denna lördag?
/E <3

Sporty?

 
Glasögon - Favoptik
Örhängen - Thailand
Topp - Gina Tricot
Baggy-jeans - H&M

/E <3

Egoboost!





Idag är en sådan dag då jag känner mig fin och tillfreds med mig själv! Sådana dagar ska man verkligen ta vara på :). Jag känner att kläderna satt bra idag, håret blev fint och jag trivdes till och med i mina glasögon dagen till ära (kanske för att jag bara använder linser nuförtiden?).

/E <3

26 Februari 2011


Såhär har min morgon spenderats.
Fastnade framför datorn igår, hitta lite roliga träningsbloggar som jag ville läsa och inspireras av. Dessutom var jag inte trött av någon anledning (antar att jag var övertrött), så när klockan hade passerat midnatt ställde jag mig och diskade undan all disk. Gillar verkligen inte att vakna till en bänk full med smutsig disk! Lade mig sedan i sängen och skrev matschema för nästa vecka, så jag somnade ganska sent med andra ord...

...och idag vaknar jag av mig själv tjugo över 8!!! Varför blir det alltid så när man vet att man får sova? Jag somnade om en stund tillslut och klev upp kvart i 10. Satte direkt igång med plugget och sitter nu äntligen och äter lite sen frukost. Jag gillar egentligen inte att äta frukost direkt när jag vaknar eftersom jag aldrig är hungrig då. Så min morgonrutin brukar se ut som så att jag alltid plockar fram kläder, sminkar mig, fixar håret och klär på mig innan jag fixar iordning och äter frukost :). Hur ser er morgonrutin ut?

Känns verkligen som en bra start på den här lugna dagen :). Efter frukosten är jag redo för ett besök på ICA Maxi och jag gissar på att jag inte kommer vara ensam...lördag+lönehelg = ingen bra kombo (?!). Men kylen gapar tom och jag är sugen på lite mat som inte finns hemma, så jag får väl stå ut ;). Sedan längtar jag till eftermiddagen när jag ska testa på att baka morotsbröd, hoppas det blir smaskens! Ikväll blir det som sagt bio med Mikaela, en bra avslutning på den här lördagen.

/E <3

Träningsblogg?


Är detta min vanliga blogg eller min träningsblogg? Jag förstår att ni börjat tycka att min "vanliga" blogg mer har börjat likna en träningsblogg och så är det ju självklart! Det är ju mitt liv. I den "vanliga" bloggen skriver jag om mitt liv, vad jag hittar på under dagarna och lite annat skojigt. Eftersom träning är en enormt stor del av mitt liv (tränar 5 gånger i veckan) blir det lite svårt att utesluta det helt. Jag försöker att inte gå in på detaljer, utan påpekar mer vad jag tränat och hur det gick. Vill man läsa mer om hur själv passet gick, vad jag äter och hur jag lägger upp min träning varje vecka kan man kolla in min andra blogg, en specifik träningsblogg.

På senare tid har det självklart blivit ännu mer träning och kost eftersom det är det jag sysslar med förutom att gå i skolan och umgås med kompisar. Jag vill med detta bara säga att jag absolut inte tvingar någon att läsa min blogg, den läses av eget intresse. Jag använder bloggen till att skriva av mig och delge er mitt liv, det är ju det en blogg är till för. Skulle jag inte skriva någonting alls om träning så skulle inläggen bli ganska tråkiga och korta :P.

Sådär...nu fick jag ur mig det :). Men du som gillar att läsa om mitt liv, min träning och allt vad det innebär är självklart jättevälkommen att fortsätta! Det är jätteroligt. Lämna gärna en kommentar också, så vet jag att du tycker det jag skriver är något att ha ;).

Efter förra inlägget blev det som sagt kickboxning (i know...träning) med Hannah. Roligt att träna med Hannah igen, men passet var ingen höjdare :(. Efteråt fick jag i mig middag, kollade runt på datorn, pratade med Mikaela, Angelica och Jenny på FB och Skype :). Har även haft tv:n på i bakgrunden samt ätit en riktigt smaskig fruktsallad av det jag hade hemma (päron, äpple, granatäpple och hallon). Imorgon ska kylskåpet fyllas på igen :).

Morgondagens planer är inte så många, vilket är skönt! Känner att jag behöver en riktig vilodag imorgon :). Planen är i alla fall att kliva upp när jag vaknar (ingen klocka imorgon alltså), sätta igång med pluggandet, äta frukost och åka iväg till ICA Maxi för att storhandla. På eftermiddagen ska jag fortsätta med plugget samtidigt som jag ska prova på att baka morotsbröd och göra ännu mera kanelmüsli :). På kvällen kommer Mikaela hit en sväng och sedan ska vi på bio och se Min låtsas fru, världens töntigaste namn...men det ska bli roligt. Vad ska ni hitta på?

/E <3

Miss my...




...family!

Nu var det nästan en månad sedan jag träffade pappa, mamma och syster. Det känns att det var längesen och jag saknar dem tokigt mycket :(. Är oerhört glad för att mamma kommer hit till Linköping den 6:e eller 7:e mars en liten sväng och sedan att jag åker hem och träffar pappa och syster den 16:e mars :). Jag får hålla ut ett tag till!

Älskar er <3
/E <3

23. Detta skulle jag vilja utöva

Detta skulle jag vilja utöva handlar dagens bloggutmaning om.

Jag tycker att det är en ganska klurig fråga, men jag skulle nog ändå säga någon form av kampsport. Alltså kickboxning "på riktigt". Visst är det jättebra och jättejobbig träning som jag och Hannah kör, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig och tävla i det i framtiden. Problemet är bara att man väldigt gärna vill ha en träningskompis som man funkar med och känner att man har roligt tillsammans med och så är det verkligen med Hannah :). Tyvärr blir det flytt till Gävle för henne efter skolan och jag åker förmodligen back to Stockholm. Lite jobbigt att träffas två gånger i veckan och köra kickboxning då :P. Så jag passar verkligen på och njuter så länge det varar ;).



En annan sport jag gillar är volleyboll, så det är också något som lockar. Vet inte om jag skulle vilja tävla i volleyboll, men det vore väldigt kul att vara med i ett lag och träna bara :).

/E <3


25 Februari 2011


Är en riktig liten seeegis för tillfället :P. Tror att det är tröttheten efter en tidig morgon som börjar komma ikapp mig nu, så det ska bli väldigt skönt att åka iväg och träna för att få lite ny, härlig energi :). Idag är det äntligen dags för kickboxning igen, det var 1,5 vecka sedan sist och jag har verkligen längtat som en tok. Nu är Hannah frisk och vi ska köra på både idag och på söndag, underbart!

Idag började jag min morgon med en timmes powerwalk följt av dusch, frukost och lite fix. Sedan kom min grupp hem till mig och vi satte igång med grupparbetet. Vid strax efter tre gick dem hem och jag har hunnit prata lite med mamma i telefon, ätit mellis och uppdaterat mig lite på internet.

Ska snart byta om till träningskläder och sedan blir det som sagt kickboxning. Efteråt ska jag äta lite god middag, kolla på tv/film och bara mysa ner mig i soffan! Jag ska somna när jag känner för det och vakna när jag känner för det, älskar att det äntligen är heeeeelg :).

/E <3

22. Min favoritfrukost

22:andra bloggutmaningen på ingång, nu är det bara 8 stycken kvar ;). Idag handlar den om min favoritfrukost!

Jag älskar frukost, det är det bästa målet på hela dagen. Varje kväll när jag går och lägger mig längtar jag tills jag får sätta mig och äta frukost i lugn och ro :).

Just nu varierar jag mellan två olika sorters frukost och jag tycker båda är jättegoda :).

- Den första är Havregynsgröt (med äppleskivor, kokosflingor, kanel och sojamjölk), 2 ägg och c-vitamin.

- Den andra är naturell lättyoghurt med hemmagjord kanelmüsli, 2 finn crisp med philadelphiaost och kalkon, 2 ägg och ABCDE-vitamin.


När jag inte äter efter mitt matschem älskar jag bröd, gärna grovt bröd med ost och marmelad på. Mums! Älskar även att äta frukostbuffé eller brunch, det är riktig lyx ;).

/E <3


Dags att avrunda kvällen! Blev jättesen middag (åt vid 22) och därför kan jag inte riktigt lägga mig ännu :(. Känner att jag är proppmätt fortfarande, men ska strax börja göra mig iordning för sängen :).

Imorgon är det morgonpromenad --> grupparbete hemma hos mig --> kickboxning --> mys-/slappkväll med fruktsallad!

Natti natti :).

Då vs. Nu?

 

 




Ser du någon skillnad? Bilderna som visas först är från hösten 2009 och bilderna efteråt är från våren 2011. Till och med jag ser skillnad...herregud, har jag verkligen sett ut sådär? Det visar ju verkligen att min träning, min kost och allt gör skillnad :). Detta är ett riktigt peppinlägg till mig själv och till er som inte har vetat hur jag såg ut för lite mer än ett år sedan!!!

Lycka :)
/E <3

24 Februari 2011

Ett litet kort inlägg innan det är dags att fixa det sista innan skolan :). Idag är det tidig dag i skolan, så det blev uppgång vid halv sju...somnade innan elva igår, så ok med sömn har jag fått i natt ;). Har även gjort mig iordning och fått i mig en dunderfrukost (havregynsgröt och ägg). Som vanligt är det skola hela dagen, men jag hoppas inte jag kommer hem alltför sent. Vore så skönt att vara hemma till halv fem-fem så att jag hinner äta mellanmål innan mitt skivstång+intervallpass ikväll :).

Igår var jag ju i bibblan hela dagen, kom innanför dörren vid kvart i fem! Då var det bara till att byta om och slänga sig på cykeln. Körde step som tyvärr inte var så jobbigt, så jag hoppade in i ett medel 70-pass i 30 min (hon som brukar köra på måndagar i vanliga fall). Efteråt var jag helt slut, svettig och glad! Hem och steka lite havrepannkakor till middag, mums.

Nähä...nu måste jag kila! Hörs mer i eftermiddag/kväll. Ikväll ska jag äta rotfrukter i ugn med fetaost :D.

/E <3

21. Därför tränar jag

Dagens (riktiga) bloggutmaning handlar om varför jag tränar.

Detta känns som en fråga jag svarar på ganska ofta, men jag har inget emot att svara på den igen ;).

Jag tränar först och främst för att må bra, hålla mig borta från sjukdomar och förhoppningsvis leva ett långt och lyckligt liv. Jag anser även att det är bra med en god kondition och styrka eftersom man klarar av så mycket mer i vardagen. Jag sover mycket bättre, har mer energi och jag känner mig gladare.

Jag tränar självklart också för att det är så himla ROLIGT. Jag får en kick av ett grymt träningspass :). Självklart är inte all träning och alla pass roliga, tro inte det ;)...men jag brukar verkligen må som allra bäst efter ett riktigt grymt kickboxningspass tillsammans med Hannah. Hon gör mig glad och är bäst på att peppa och dessutom är träningsformen så otroligt underbar. 90 härliga minuter flyger förbi i rasande fart :(.

Jag tränar också för att få en vältränad kropp och visa upp ett hälsosamt yttre! Som ni vet äter jag ju ordentligt med mat och jag tror också det är då man får det bästa resultatet. Så glöm för gudsskull inte att äta!!!



/E <3


Ifrågasatt?


Varför äter du hela tiden? Varför äter du två ägg? Tonfiskmackor, är det verkligen gott? Ska du verkligen dricka det där proteinpulvret? Vad smakar det där?

Frågorna jag får dagligen börjar bli en vana nu och jag förstår dem!
Jag skriver inte detta inlägget för att hänga ut någon, jag behöver ju inte nämna några namn. Utan jag skriver detta för att jag verkligen förstår att människor, kompisar och bekanta tycker att jag är konstig. Jag har full förståelse för det. Herregud, jag skulle också höja på ögonbrynen om någon kommer till skolan med hela väskan full med mat :P.

Eftersom vi har väldigt långa dagar i skolan blir det lätt två-tre mål med mat under dagen. Jag har oftast träning på kvällen vilket resulterar i att jag måste äta hyfsat två timmar innan ett pass. Så en vanlig dag om jag börjar 8 kan min väska innehålla:
- Frukt och aminosyror på förmiddagen
- Lättkesella med bär, två knäckemackor och frukt till lunch
- Två hårdkokta ägg varav ett på macka, en frukt och proteinpulver
Jag förstår att det är jättekonstigt eller mycket för dem som inte håller på med detta lika seriöst som mig. Jag tränar ju ungefär i snitt 5 pass i veckan och dessutom blir det 3 powerwalks innan frukost i veckan också. Jag måste fylla på min kropp med näring, för jag orkar inte hålla det här tempot som jag gör om jag inte får i mig mat! Jag älskar mat och äter gärna ganska varierat förutom vissa mål som mellanmål och frukost :).

Detta är en period i mitt liv, jag kommer förmodligen inte alltid vara lika strukturerad när det gäller maten. Men just nu tycker jag det är roligt och dessutom ser jag det som en utmaning. Jag ser till att jag får i mig tillräckligt med mat varje dag och äter varierat med kyckling, fläskfilé, köttfärs, kesella, ägg osv. Idag är den 1,5 vecka kvar på mitt och Hannahs vad och sedan får jag äta "onyttigt" igen.

Självklart kommer jag inte ramla tillbaka i gamla vanor, utan jag ska fortsätta med mitt matschema så länge jag tycker att det är roligt och fungerar bra. Skillnaden är att jag kommer ha en ätardag i veckan då jag får äta precis vad jag vill och det jag är sugen på :). Det ser jag verkligen fram emot! Då kan man vara strukturerad 6 av 7 dagar i veckan, då har man något att längta efter varje vecka. På en ätardag får jag äta pannkakor med glass till frukost, pizza till middag och godis på kvällen om jag vill, inget ska hindra mig. Men jag tror inte att jag kommer må så bra om jag gör det :P. Den 8:e ska jag fira med massor (då menar jag massor) av godis och en semla, längtar tokmycket ;).

Så nu vet ni lite mer hur jag lever. Självklart får ni ställa frågor, men jag har börjat stänga av när det kommer "dumma" frågor. Jag äter mat, jag äter kanske konstigare mat än dig, men jag trivs, jag mår bra och jag är glad och dessutom orkar jag köra ett stenhårt träningspass med maten i magen ;).

/E <3

Blue!

 
Lång tröja - BikBok
Linne - Gina Tricot
Örhängen - Alla <3 dag-present av mamma (från Gotland)
Leggings - BikBok

/E <3

20. Det här åt jag idag (igår...)

Slänger upp gårdagens bloggutmaning idag eftersom jag aldrig hann det igår...den handlar om vad jag åt för något gott igår ;)

Igår stod följande på menyn:

Frukost
2 st löskokta ägg, havregrynsgröt, c-vitamin och vitaminer.

Lunch
Lättkesella med fun light och bär, hemmagjord müsli, 2 knäckemackor med philadelphia och kalkon samt ett päron.

Mellanmål
Äpple, 2 hårdkokta ägg varav ett på macka och proteinshake.

Middag
Fullkornspasta med fläskfilé och pesto, 2 morötter och vatten.



/E <3


23 Februari 2011

Allt gick i ett igår...därför det blev dåligt med bloggande :(! Först var det morgonpromenad, sedan skola fram till 17, hem och byta om till träningskläder och sedan bege sig till gymmet. Eftersom Hannah fortfarande kände sig lite krasslig (men på bättringsvägen) körde jag crosstrainer i 60 min istället, efteråt mördad jag magen lite med plankan och sit-ups ;). Sedan var det bara hem för dusch och middag, avslutade kvällen med att snacka lite med Angelica på skype innan det var dags att sova. Blev lite senare igår :(, strax efter elva somnade jag...men i kväll blir det halv elva igen ;).

Så där har ni min förklaring till varför det inte blev något inlägg igår. Idag är det "härliga" minus 13 grader här i Linköping (det är ju sjuuukt!), men solen skiner. Idag är det grupparbete som gäller hela dagen och vi ska faktiskt befinna oss i bibblan idag, betydligt närmare än till skolan :). I kväll tänkte jag köra step och efter det blir det nedvarvning, havrepannkakor till middag och lite fix framför datorn (blogginlägg, tradera mm.). Så det är alltså min onsdag i stort, vad ska ni hitta på?


Idag har jag på mig en blååå tjocktröja som framhäver mina blååå ögon ;).

/E <3


22 Februari 2011


Jabadabadooo, nu skiner solen :). Tyvärr är det minusgrader som vanligt, men jag håller ut...när februari månad är över, då vill jag ha VÅR och plusgrader. Ok?

Idag började jag min morgon kl 7. Hoppade i lite varma kläder och begav mig ut på en timmes powerwalk runt ån. Det var ganska kallt, men jag höll ett bra tempo och blev ganska snart varm :). Det var härligt att uppleva uppvaknandet av den här dagen. När jag började traska var det nästan lite mörkt fortfarande, men det blev ljusare under tiden jag gick och sedan kom även solen under de sista tio minuterna av promenaden. Härlig start på dagen som vanligt ;).

Jag har även hunnit duscha, klä på mig, äta en ordentlig frukost och börjat fixa med dagens matlådor. Nu ska jag bara scanna in lite saker åt Alex och Hannah på datorn, fixa det sista med dagens mat och sedan bege mig mot skolan. Somnade förresten kvart i elva igår, jag har blivit riktigt duktig ju ;). Så i natt blev det mer än 8 timmars sömn :D. Go me ;)!

Om ni inte redan sparkat igång den här tisdagen så gör vi det nu!
/E <3

Te :)


Strax ska jag göra mig en kopp te, som vanligt är jag väldigt frusen såhär på kvällen :(. Dessutom åt jag en kall middag i form av räksallad och knäckemacka, så jag behöver lite värmande dryck i mig. Somnade så gott med te i magen igår också ;).

Idag har det varit en lång dag i skolan, vi blev kvar till halv fem faktiskt. Var riktigt seg under eftermiddagen, men det är så tungt att koncentrera sig mycket under en längre period. När jag väl kom hem bytte jag bara om till en tjockare jacka (många minusgrader även idag!) och gick till mataffären. De hade extrapris på fläskfilé, så jag kör på fullkornspasta, fläskfilé och pesto imorgon...måste jag säga att jag längtar redan?? Haha...mums! Annars har jag hunnit prata lite med Angelica på skype och sedan Hannah. Sedan blev det lite senare middag och nu sitter jag här och väntar på att någon fixar te till mig :P.

Imorgon är det skola hela dagen igen, men först sovmorgon för dem som inte heter Elin ;). Hurtbulle som jag är tänkte jag kliva upp vid 7 och gå en morgonpowerwalk på en timme innan frukost. Sedan är det skola fram till sen eftermiddag imorgon också. På kvällen blir det antingen kickboxning (om Hannah mår bra) eller crosstrainer. Håll tummarna för kickboxning ;)!

Nähä...inget te här inte :P. Dags att fixa mig en kopp. Sov gott sedan!
/E <3

19. Hälsa för mig

Hälsa för mig handlar dagens bloggutmaning om!

Jag är ju som ni vet (guud vad jag tjatar, sorry!) ganska extrem för tillfället. Jag äter minimalt med socker, proppar i mig grönsaker och frukt samt äter väldigt nyttigt i övrigt. Följer ett ganska strikt matschema, äter speciella tider och tränar mycket.

Men jag skulle nog säga att hälsa för mig är att må bra! Slippa ha några allvarliga sjukdomar, ta hand om kroppen genom att röra på sig och äta bra och näringsrik mat, sova ordentligt och unna sig saker ibland (som massage, en skål med godis, en efterlängtad fika eller bara ett härligt bad).

Hälsa för mig specifikt är att hålla uppe mitt träningstempo med 4-6 träningspass samt minst 3 powerwalks i veckan. Äta efter mitt matschema för att se att jag får i mig tillräckligt med fisk, protein, grönsaker, frukt och andra nyttigheter. Jag gillar att leva såhär, men jag kommer absolut inte alltid leva såhär! Jag längtar tills jag också kan unna mig godis, fika och efterrätt igen...bara 2 veckor kvar nu ;).



/E <3


Pink!

 
Adidaströja - Thailand (Bangkok)
Linne - Gina Tricot
Baggy-jeans - H&M

/E <3

21 Februari 2011


God morgon på er! Har precis ätit upp min frukost, pratat en sväng med mamma i telefon och är strax redo för en lång dag i skolan. Ska bara packa ner all mat (matlåda, mackor och frukt) i väskan och sedan borsta tänderna :). Som ni vet är det en lång dag i skolan idag, mellan 8 till senast 17. Hoppas verkligen inte att vi sitter så länge...

Jag somnade faktiskt tjugo i elva igår, minns knappt när jag somnade så "tidigt" senast :P. Jätteskönt att ha sovit hyfsat länge under natten, jag hoppas jag kommer orka dagen bättre då :).

Ha en fiiin måndag!
/E <3

225 minuter...

225 minuter = 3 timmar och 45 minuter, så mycket har jag rört på mig idag...det kallar jag hurtigt ;).

Morgonpowerwalk 75 min (1 timme och 15 min)

Cykel till träningen 15 min

Styrketräning 70 min (1 timme och 10 min)

Cykel från träningen 15 min

Powerwalk med Mikaela 50 min

Totalt 225 min :D!

Det firar vi med att dricka en kopp rött te så jag slipper frysa så mycket ;). Har ni haft en hurt-söndag precis som mig???



/E <3

It's coooooold :(


Är det bara jag som fryser?? Jag sitter uppkruppen i soffan med två tjocktröjor, pyjamasbyxor, dubbla strumpor och dubbla filtar och jag fryser fortfarande...är så förbaskat trött på kylan nu :(.

Idag har det varit en riktigt hurtig dag för min del :). Jag har även hunnit med att äta lite goda mål med mat, träffa Mikaela en sväng, läsa lite statistik och kolla Solsidan. En riktigt skön söndag helt enkelt! Hade det bara varit några grader varmare hade det varit helt perfekt...

Imorgon är det skola igen och självklart börjar jag 8! Det är en sak att kliva upp 8, men börjar jag 8 kliver jag upp halv 7 :(. Tidig sängång idag alltså. Har bestämt att datorn ska vara avstängd halv tio och då blir det till att diska och plugga lite innan jag ska sova. Jag har i alla fall skola precis hela dagen imorgon, får se om vi orkar sitta till 17. Efteråt ska jag i alla fall iväg en snabbis till mataffären och sedan blir det vila på kvällen. Har tränat fyra dagar i rad nu, så det ska bli väldigt skönt!

Sov gott sedan!
/E <3

Powerwalk!

 
Pannband - Team Sportia
Jacka - Everest
Löparbyxor - H&M
EasyTone - Reebook

/E <3

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna...

Här får ni dagens bloggutmaning som handlar om vad jag helst unnar mig en fredagskväll :).

För tillfället så har ju jag ingått ett vad tillsammans med Hannah vilket innebär att jag varken får dricka alkohol eller äta något onyttigt (kakor, chips, godis, glass, läsk, snabbmat osv.), så jag unnar mig inte så mycket! Ibland händer det att jag slänger ihop en fruktsallad, en smoothie eller grönsaker med dipp. Nyttigt, men ändå lite fredagslyx ;).

När jag inte har ett vad med någon så är jag en riktig "godis-jåtta". Jag älskar lösviktsgodis och choklad :). Så det unnar jag mig gärna en fredagkväll framför en bra film! Eller kanske någon god efterrätt är inte heller helt fel ;).



Jag gillar även att gå ut och festa, saknar verkligen det nu! Vill dansa, dricka goda drinkar och umgås med mina underbara vänner. Så jag unnar mig gärna ett par glas vitt vin om jag ska ut och partaja :).



/E <3


20 Februari 2011

Sparkade igång den här dagen med en lång powerwalk runt ån :). Det är superhärligt väder här i Linköping idag, bortsett från den extrema kylan förstås! Men det var som vanligt en väldigt bra start på dagen. Hade planerat en promenix med Louise, men eftersom hon hade så otroligt mycket plugg, fick jag gå med min vän Ipoden idag :P. Haha...



Igår hade jag en jättemysig kväll tillsammans med Mikaela :). Vi kollade på melodifestivalen (som var sämst!), prata massor och åt grönsaker med dipp! Jättetrevligt att lära känna den här underbara tjejen. Hon gick hem strax innan tolv och jag har alltid lite svårt att sova direkt efteråt, så först blir det datorn och sedan någon tidning i sängen. Så strax efter ett somnade jag...

Och det resulterade i sovmorgon idag :). Vaknade av klockan när den ringde vid 10, underbart! Det gäller att passa på nu för det blir tidig uppgång hela veckan, mycket i skolan. Och som sagt har jag varit ute och gått och fått i mig en sen frukost, mums! Planerna för dagen är att jag ska PLUGGA, styrketräna, gå en liten promenix till med Mikaela samt lägga mig tidigt.

Förresten, gjorde pizza igår. Så himla gott blev det! Slänger upp receptet på träningsbloggen snart.
/E <3

Onödig information!

Eftersom jag gillar listor lånade jag den här från en blogg jag hittade :).

HAR DU ? ..
Folköl i kylen :
Nej, gillar inte öl!
Något husdjur : Nej, har haft en kanin när jag var liten.
Någon favoriträtt : Ja, inbakad kassler med sallad :)
Någon flick/pojkvän : Nope!
Puder på dig : Inte just nu, men jag brukar ha lite solpuder på mig under skoldagarna.
Några framtidsplaner : Jobba, jobba, jobba! Skaffa mig en bra karriär och jobba mig uppåt!
Någon sjukdom : Nej och det är jag väldigt glad för.
Gymkort : Japp, sedan många år tillbaka ;)
Några kärleksproblem : Neeeej! Så skönt :P
En homosexuell kompis : Nej, men bisexuella :)
Duschat idag : Japp, efter yogan blev det dusch!
Någon kompis som snarkar : Japp, flera av mina kompisar snarkar. Men det är gulligt <3
Någon vän som spelar i ett band : Japp, några stycken.
Några mvg:n : Finns inte MVG på universitetet, högsta man kan få är VG. Men i Gymnasiet gick jag ut med 12 MVG :)
Någon som förstår dig : Ja, mina vänner och min familj. De betyder ALLT <3.
Tuff kompis som kan försvara dig : Jag har nog kompisar som skulle försvara mig muntligt, men aldrig slåss! Sånt sysslar inte jag och mina vänner med.
Något beroende : Japp, träning ;).
Fikat idag : Neej, fikar väldigt sällan. Även fast jag tycker att det är väldigt mysigt :).
Nagellack : Inget just nu :(
Någon vän som bor i ett annat land : Jaaa, flera stycken. Bland annat Angelica och Hanny i Nice och Julia i London.

VEM ? ..
Avskyr du : Gillar inte ordet avsky...men jag ogillar vissa personers beteende! 
Hånar du : Nej, eller det tror jag inte iaf :S
Delar du mest minnen med : Min familj, mina vänner och mitt ex.
Längtar du mest efter : Min familj och mina vänner som är utspridda i världen...
Stör du dig på : Finns några stycken :P. Behöver ju inte gå in på namn ;).
Gosar du med : Ingen...
Lagar mat : Jaaag! Annars skulle jag aldrig äta :P
Diskar : Samma här, meeee.
Tror att den är någon : Hahaha, intressant fråga. Alla är väl något :).

VILKEN ? ..
Tidning läser du : Topphälsa, Amelia, VeckoRevyn, Chic och ibland tidningar på nätet.
Buss åker du oftast : Åker nästan aldrig buss, men när jag åker och storhandlar blir det 10:an till Tornby.
Frisyr har du : Låååångt, blont hår. Måste verkligen klippa mig snart, håret är så slitet :(.
Dag fyller du år : 18 November (i år fyller jag 23 år...)
Årstid föredrar du : Självklart vår och sommar! Längtar.
Stad är du uppväxt i : Jag är uppvuxen i Vänersborg utanför Trollhättan faktiskt och sedan Tyskland.

VAD ? ..
Gör du nu :
Svarar på den här listan och ska snart ta tag i plugget..."jag ska bara" ;)
Gör dig till en bra människa : Att jag ofta är en ganska glad och positiv människa. Jag är social och älskar att umgås med människor :)
Gör dig till en dålig människa : Att jag lätt stressar upp mig för småsaker och kan säkert stressa upp min omgivning också...
Vill du arbeta med : Jag vill arbeta med företagshälsovård eller arbetsmiljö på något sätt. Helst av allt en kombination mellan beteendevetenskap, leda klasser och vara PT. DRÖM!
Är roligast just nu : Att det bara är några få månader kvar på min utbildning :)
Har du på dig nu : Haha...knallrosa mjukisbyxor, en mörkblå topp och en "turban" på huvudet :P.
Har du för smink idag : Nothing!
Äger du för skor : Det är olika, har ganska mycket skor :). Älskar mina mörkblå Converse!
Har du för storlek i skor : Jag har stora fötter...
Läser du för bok : En "jätterolig" statistikbok för tillfället, längtar tills jag kan läsa roliga böcker igen :).
Ska du göra nu : Plugga, sova och fixa...

/E <3

Yoga


Den här övningen fick vi göra under yogan idag :). Det var en enormt bra start på dagen, att köra yoga alltså. Jag blir så avslappnad, lugn och harmonisk efteråt. Jag har ingen brådska någonstans och jag sitter alltid kvar en stund efteråt och bara slappar, så skönt att inte ha en tid att passa :). Cyklade sedan lugnt iväg till mataffären, folk var lite "knuffiga", men jag var inne i min egna lilla värld. Inget skulle beröra mig! Sedan traskade jag hem med lite nyinköpt mat och hoppade in i duschen.

Nu sitter jag här i soffan igen i mina knallrosa mjukisar ;). Har fått i mig två makrillsmackor (smaskens!) och tänkte snart skriva ihop två inlägg till träningsbloggen innan jag sätter igång med plugget. Ska även försöka få upp lite mer saker på tradera och sova en liten stund :).

Ikväll är det ju melodifestivalen och dem är faktiskt här i Linköping idag. På Cloetta Center närmare bestämt.

Några av artisterna är Linda Sundblad, Sara Lumholdt (gamla A-teens), Eric Saade och Sebastian (från Idol).
Jag och Mikaela ska bänka oss framför tv:n ikväll, vad tror ni? Är det något att ha?

Kommer ni se melodifestivalen?
/E <3

TRADERA

Gick precis in på en av mina tradera-auktioner och såg att en tröja (från Ralph Lauren) som jag säljer nu är uppe i 310 kr :). Det är jättebra att sälja på tradera, det kan jag verkligen rekommendera. Självklart stöter man på idioter som inte betalar och så vidare, men då lämnar man bara negativt omdöme och så kan de bli avstängde tillslut. Själv har jag bara fått positiva kommentarer, jag tar mitt uppdrag riktigt seriöst ;).

Är du sugen på att se vad jag säljer så hittar du mina auktioner här!


Den här ljusrosa stickade tröjan säljer jag. Jag tycker att den är jättefin, men den är tyvärr lite kort för mig. Dessutom har jag inte använt den så mycket. Köpte den i USA och då var den mycket billigare än i Sverige :).


De här "lappade"-jeansen från VILA säljer jag också. Tycker fortfarande de är skitsnygga, men som ni ser på bilden så är de alldeles för stora för mig :(...de är ännu större nu.

/E <3

17. Mitt motto

17:e bloggutmaningen kommer här ;) och idag handlar den om mitt motto!

Jag har faktiskt inget speciellt motto som jag lever efter, jag vet att många har det, men jag har aldrig kommit på något som jag verkligen känner att jag kan relatera till.

Dock tycker jag att det finns motton som är väldigt bra och som jag självklart tycker står för bra saker, dessa är:

Carpe diem - Fånga dagen!

Kan jag, så kan du!

Lev hälsosamt, ta hand om dig och din kropp.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad (klassiskt).



Vilket är ditt motto?
/E <3


19 Februari 2011

Det är -15 grader ute!!! Inte OK. Nu får vädret sluta hålla på, ena dagen är det "bara" -3 och andra dagen -15, är det -30 imorgon kanske?? Usch, hemska tanke! Jag bor faktiskt inte i Norrland, utan i Linköping. Jag HATAR kylan :(.

Gooood mooorning ;). Förutom att det är skitkallt så skiner solen och snön glittrar vackert utanför fönstret, men jag känner mig ändå inte så lockad av att slänga mig ut på cykeln för att ta mig till yogan. Dock är jag riktigt sugen på yoga, var två veckor sedan sist. Försöker köra varannan vecka, känns lagom och jag tröttnar inte då :). Bra variation till min annars ganska tuffa träning, men yoga är jobbigare än vad man tror.

Igår hade jag en extremt mysig kväll tillsammans med Hannah :). Stackarn var fortfarande förkyld, men som sagt så tog vi det väldigt lugnt och bara pratade, åt och kollade på film. Mötte upp henne strax efter förra inlägget och så gick vi till Salladsbaren och köpte varsin sallad. Gick till Hemköp och köpte med oss lite god frukt (passionsfrukt, granatäpple, banan, vindruvor, kiwi och äpple) som vi gjorde fruktsallad av. Avslutade med att hyra film, hyrde filmen Tusen gånger starkare. Sevärd film!



Vi kom igång med filmen runt halv elva :P. Vi fastnade med att prata, prata, prata efter middagen ;). Det är så typiskt oss, vi har alltid jättemycket att prata om :D. Det är så underbart! Känner mig verkligen hemma med Hannah <3.

Eftersom vi började kolla på filmen ganska sent, så blev det också sänggång ganska sent. Somnade inte förens strax efter ett...så i natt blev det inte alls lika mycket sömn som jag hade hoppats på. Men det gör ingenting! Ska powernapa under dagen istället ;). Nu yoga, sedan handla lite som fattas i kylskåpet, efter det blir det en "soft" eftermiddag med plugg, fix och powernap och ikväll ska jag försöka mig på att göra dinkelpizza. Lagom till melodifestivalen kommer Mikaela, så vi ska ha myskväll med grönsaker och dipp tänkte jag ;). Haha, lördagslyx för mig!

/E <3


Besök <3

Sitter för tillfället och inväntar kvällens sällskap, Hannah :). Jag har precis hunnit duscha, klä på mig mjukiskläder och hann även med en vända framför datorn ;). Nu är jag redo för fredagsmys :D.

Aerobicsen idag gick suveränt, vilket underbart pass det var. Svettig och otroligt glad cyklade jag därifrån idag :). Nu har jag kört ordentligt med kondition i två dagar, så imorgon kör vi Yoga igen. Skönt med smidighet och styrka. Även ett superskönt sätt att starta morgonen på :), man blir så harmonisk efteråt.

Vad sysslar ni med denna fredag?


/E <3

Omelett


Har precis lagat min första omelett. Tänk att jag aldrig har gjort det förut, helt otroligt! Jag brukar göra äggröra ibland, men omelett har jag aldrig kommit på tanken att göra :P. Men idag var jag sugen på att blanda i lite gott i "äggröran", så då fick det bli en omelett istället ;). Tyvärr blev inte min lika snygg som på bilden ovan, men otroligt god :). Det kommer jag absolut göra fler gånger, gott och nyttigt...mitt motto! Hade i tomater och skinka i min omelett, nästa gång ska jag testa med fetaost också. Mums! Slänger upp mitt recept på träningsbloggen i slutet av veckan.

Vad har jag mer hunnit göra? Jo, jag har plockat undan en massa saker som skräpat i lägenheten, dammsugat upp allt grus, diskat undan frukosten och hunnit läsa några sidor statistik. Strax tänkte jag diska igen (önskar att jag hade diskmaskin ibland) och sedan fortsätta läsa tills Richard och Steen kommer :). I eftermiddag blir det som sagt aerobics och sedan myskväll med Hannah <3.

/E <3

16. Favoritlivsmedel

Dagens bloggutmaning handlar om mitt favoritlivsmedel...konstig fråga :P.

Hmm...jag vet inte riktigt hur jag ska tolka den här frågan, men jag tolkar den väl precis hur jag vill (precis som jag gjort med de andra frågorna :P).

Jag väljer det livsmedel som jag känner att jag inte skulle klara mig utan och just nu är det faktiskt ägg.

Jag äter alltid ett eller två ägg till frukost. Jag är helt såld på ägg :P. Äter alltid löskokt ägg med salt och tycker att det smakar så otroligt gott. Jag tröttnar aldrig! Sedan tycker jag ägg är bra för att det mättar under en längre tid, det innehåller mycket protein och som sagt så är det väldigt gott :). Många äter ägg som lyxfrukost på helgerna, men jag har äggkokare, så jag äter ägg varje dag ;). MUMS!

Andra livsmedel som jag äter mycket av är lättkesella, kyckling, havregryn, köttfärs, frukt och grönsaker. När jag får i mig allt detta så tycker jag att jag äter ganska varierat, men självklart äter jag även mycket annat som jag inte rabblat upp ;). Jag ÄLSKAR mat!

/E <3


18 Februari 2011

SLUTA SNÖA!!!!! Jag vill INTE ha mer snö nu, jag är så förbaskat trött på vintern, kylan och halkan. Jag är trött på att behöva klä på mig tonvis med kläder för att bara gå till mataffären, jag är trött på att känna mig förkyld hela tiden (pga rinnande näsa) och jag är så trött på att frysa ihjäl om händerna när jag cyklar. Jag vill ha vår och sommar NU :).

Haha...god morgon på er. Jag började min fredag med en morgonpromenad tillsammans med Mikaela. Blev en ganska lång runda eftersom vi hade en hel del att prata om :). Det är verkligen så mycket roligare att promenera tillsammans med trevligt sällskap. Det funkar att gå själv ibland, t.ex. som den här veckan har jag sällskap 2 av 3 promenader som jag planerat in. Inte helt fel ;). Har även precis fått i mig min mumsiga frukost och lite grönt te på det, är så frusen. Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sedan ta tag i dagens måsten! Ska först diska undan frukosten och sedan dammsuga, efter det ska jag bosätta mig i soffan och läsa lite statistik innan lunchen. Sedan kommer som sagt Richard förbi en liten sväng :).

Tyvärr är Hannah fortfarande sjuk :(. Krya på dig gumman! Så jag får köra aerobics istället för kickboxning. Gillar ju Linas pass, så det går ingen nöd på mig ;). Efteråt ska jag och Hannah mötas upp för att hyra film, köpa med oss middag och frukt hem till mig för myskväll :). Håller tummarna för att hon inte blir sämre under dagen! Vill verkligen träffa henne :).

Sådär, nu är ni lite uppdaterade på vad som händer. Slänger upp dagens bloggutmaning och sedan blir det duschen. See yá!


Gillade min frisyr igår :)!

/E <3

Psykiskt??


Om två minuter har jag lovat er att stänga av datorn, blir lite svårt att hålla det :P...Men efter det här inlägget ska jag absolut stänga av :). Jag har lite att fixa innan jag hoppar i säng. Ska städa undan lite och damma, diska undan min middag (supergod kycklingsallad!) samt göra mig redo för lite skönhetssömn. Får ta dammsugningen imorgon, för det orkar jag verkligen inte med nu :P!

Idag har jag varit i skolan och diskuterat räkneuppgifter tillsammans med min grupp :). Fick faktiskt några "aha-upplevelser" idag och det är ju aldrig fel! Kände mig även ovanligt pigg och på, antagligen sovmorgonen som gjorde sitt ;). När jag kom hem började jag inbilla mig att jag hade ont i halsen igen, hade ju inte kännt av det någonting under eftermiddagen. Snacka om psykiskt...suck! Bytte om till träningskläder, laddade på lite nya låtar på Ipoden och cyklade sedan iväg i kylan till gymmet.

Blev ett riktigt bra pass idag :). Vill du läsa mer om passet och min övriga träning, hur jag äter och annat som har med kost & motion att göra, kolla in min träningsblogg genast! Var på gymmet i nästan 1,5 timme eftersom jag stannade kvar efter crosstrainern och körde plankan och sit-ups :). Blev hem och duscha, laga ihop lite middag och slå sig ner i soffan. Annars har jag inte hunnit med så mycket mer. Som sagt, nu städning, diska och sedan bums i säng. Har mycket att stå i imorgon :D.

Jag ska starta fredagmorgonen med en powerwalk tillsammans med Mikaela :), ska gå hemifrån halv nio. Sedan ska jag äta min goda frukost, läsa statistik samt städa. Efter lunch kommer faktiskt Richard hit en sväng, ska bli roligt att träffa honom efter väldigt lång tid :). På kvällen blir det antingen kickboxning eller aerobics beroende på hur Hannah mår. Och om Hannah mår ok blir det även middag, filmmys och fruktsallad hemma hos mig på kvällen. Håller mina tummar för att hon mår tipptopp imorgon :D!!!

Sov gott nu!
/E <3 

Leopard :)

 
Örhängen - Alla hjärtans dag-present av mamma (köpta på Gotland)
Leopardtopp - H&M
Linne - Gina Tricot
Jeansleggings - Vila

/E <3

Schooooooooool...


Nu drar jag till skolan, men först ska det diskas lite, fixas mellis och skriva ut räkneuppgifterna till eftermiddagen! Skynda skynda som vanligt ;).

Har i alla fall hunnit läsa lite nu på morgonen, så det känns väldigt skönt :). Som sagt, skola -> träning -> middag och kanske lite ytterligare läsning innan jag lägger mig, TIDIGT! Stänger av datorn senast halv elva idag, ok? :P

/E <3


15. Då tränar jag allra helst

Slänger upp femtonde bloggutmaningen (hälften kvar!) innan jag drar iväg till skolan. Den handlar om när jag tränar allra helst.

Precis som jag tjatar om min variation av träningsformer så blir det självklart variation i träningstider också. Självklart kan jag ju inte styra tiderna på passen, så blir det pass är de ofta förlagda mellan halv fem och kvart över sju på kvällen. Förut var jag inte så förtjust i att träna kvällstid, men nu har jag kommit in i det. Efter ett hårt träningpass på kvällen blir jag pigg, men efter ett par timmar kommer tröttheten och jag sover otroligt bra efteråt :). Det är en riktigt härlig känsla!

När jag styrketränar gör jag det helst på förmiddagen. Det beror endast på att det är lugnt och skönt på gymmet då, inte så proppat med folk som det på kvällarna. Då är maskinerna och vikterna ofta lediga och man slipper stå i en kvart och vänta på en maskin...sånt stör mig :P.

När jag kör egen träning som crosstrainer, powerwalks och löpning gör jag det när det passar. Jag anpassar mig efter mitt schema i skolan och vad jag ska göra under dagen. Detta är ju egentligen lättast att planera in och det är ju bra om man har mycket annat schemalagt. Men ni vet ju sedan innan att jag helst powerwalkar innan frukost, men crosstrainer och löpning ger mest om jag ätit något hyfsat ordentligt två timmar innan...annars orkar jag inte ta i lika mycket som jag vet att jag kan!

När tränar ni allra helst?
/E <3


17 Februari 2011

Soooooooovmorgon :)!!! Det var så fruktansvärt skönt med sovmorgon idag. Det unnade jag verkligen mig själv efter alldeles för lite sömn under veckan. Som mest har det nog blivit 7 timmar den här veckan och jag fungerar bara om jag sovit mellan 8-9 timmar. Sömn är så otroligt viktigt, så det är något vi alla måste börja prioritera mer. Svenskarna sover alldeles för lite, stressar alldeles för mycket och äter alldeles för mycket "skit". Ta hand om er, vi lever bara en gång <3.

Aja, jag känner mig i alla fall utvilad och det känns megaskönt. Blir nämligen tidig uppgång de sista dagarna den här veckan, så det var verkligen välbehövligt som sagt :). 9 timmar fick jag ihop och kände verkligen att det gjorde gott för kroppen. Idag mår jag bra, känner mig inte hängig, ingen huvudvärk, ingen snuva och inget halsont. Så jag kör på träning ikväll, hoppas att det kommer funka som jag vill idag ;). Just nu sitter jag och inbillar mig att jag har ont i halsen...det är så psykiskt det där! För jag hade nämligen inte ont i halsen första timmen av min vakna tid, men såfort jag skrev till mamma att jag inte hade ont i halsen kändes det som jag hade det. Ska sluta nojja och träna på som vanligt :P.

Idag är det skola hela eftermiddagen och sedan hem för ombyte till träningskläder. Träningsplanerna för dagen är crosstrainer i 60 min :). Skönt att svettas ut det lilla viruset som ligger i kroppen och härjar :P. Men nu på morgonen ska jag läsa statistik, göra mig iordning, fixa mellis till eftermiddagen och dessutom äta lunch. Så eftersom jag tog sovmorgon är det inte överdrivet gott med tid, men jag sätter igång nu :). Hörs innan jag drar till skolan igen!



/E <3

Torrboll?

Är du en "torrboll" precis som jag? Alltså blir din hud och ditt hår mycket torrare under vinterhalvåret? Jag blir jättetorr under vinterhalvåret och jag försöker vara noga med att smörja in mig på kroppen, händerna och ansiktet samt använda hårinpackning till håret.

Tänkte tipsa om lite produkter som jag gillar och använder:

Handkräm

Min favorithandkräm är denna från La Source. Jag har rekommenderat denna tidigare, läs det här! Den är perfekt fet och sjunker snabbt in i huden. Efteråt känns huden len under en längre tid, vilket jag tycker är toppen. Dessutom doftar den väldigt gott.

Body Butter

Just nu är min favorit för torr hud Body Butter från The Body Shop. Fick denna i olivdoft av min lilla kusin i julklapp och den är helt underbar på kroppen. Den är ganska fet, men när den väl sjunkit in i huden känns huden len tills man duschar nästa gång! Perfekt för oss torrbollar alltså ;).

Ansiktskräm/mask

Den här underbara "ansiktsmasken" från Kerstin Florian är värd varenda krona den kostar. Jag brukar smörja in ett lagom tjockt lager en gång i veckan innan jag går och lägger mig, sedan vaknar jag upp med babylen hud dagen efter. Perfekt om man är torr i ansiktet. Dessutom är den bra för känslig hy och jag brukar inte alls känna av att den svider eller så, och jag har ganska känslig hy. Rekommenderas varmt.

Hårinpackning

Den här inpackningen från Sunsilk Co-creations köpte jag i Thailand. Den är jättebra och håret blir verkligen lent och mjukt efteråt. Köp den som är anpassad efter din hårtyp. Jag brukar oftast välja för torrt/skadat hår eller glanslöst hår. Får finast resultat i mitt blekta svall då :).

Detta var lite små tips såhär på kvällskvisten ;). Nu ska jag diska lite, göra mig iordning för att sova och krypa till kojs med en bra tidning :). Ska även försöka sova bort "hängigheten", inbillar mig att jag börjar få ont i halsen...inte ok! Aja, imorgon mår jag bra. Så är det bara ;). Sov gott <3

/E <3

14. Favoritmellis

Dagens bloggutmaning handlar om min favoritmellis!

Eftersom jag nästan alltid varierar mina mellanmål, så har jag ingen riktig favorit. Jag gillar allt jag äter ;). Vill i alla fall tipsa om de två vanligaste mellanmålen jag äter. Perfekt innan träning dessutom!

1. Lättkesella med en liten skvätt fun light och bär (hallon och blåbär) samt lite hemmagjord müsli. En knäckemacka med keso och paprika samt en frukt!



2. Min special-havregrynsgröt. Kokar 1 dl havregryn i kastrull med 2 dl vatten och lite salt. Skär ett halvt äpple i lagom stora bitar och lägger sedan i 1 msk kokosflingor i botten på skålen. Häller sedan på gröten när den är klar och rör ihop den med kokosflingorna. Sedan lägger jag på äppelbitarna och häller på ganska mycket kanel. Toppar det hela med 1 dl sojamjölk. MUMS!!!



Vad äter du helst till mellanmål??
/E <3


Choice!

 
Tröja - H&M
Linne - Gina Tricot
Jeans - Gina Tricot

/E <3

16 Februari 2011


Gooood kväll på er!

Jag är så otroligt seg för tillfället och skulle egentligen bara vilja krypa ner i sängen och sova. Dock känns det lite dumt med tanke på att jag borde sova hela natten istället, så jag håller mig vaken en stund till ;). I alla fall tills jag fått i mig lite middag om någon timme :).

Idag har jag varit i skolan. Var först föreläsning som började 8, tidig uppgång alltså. Efter lunch satt jag med några tjejer i klassen och gick igenom massa statistik. Kändes faktiskt helt ok idag, skönt det! Sedan cyklade jag hem, gick en sväng till apoteket och har sedan suttit framför datorn och läst lite bloggar, pratat med Angelica (och planerat midsommar!) samt fixat med lite annat nödvändigt. Tänkte ägna mig åt att slänga upp lite fler inlägg här på bloggen och sedan ska jag krypa upp i soffan med en bra tidning och en apelsin, kvällslyx ;).

Ikväll blir det väldigt lugnt som sagt. Tänkte nog kolla på Sveriges mästerkock och sedan läsa lite tidningar :). Blir tidig sängång för att sova ikapp några timmar, senast 23 ska jag sova ;). Känner mig lite hängig också, så jag tror att jag behöver sova bort det! Känner mig inte förkyld eller så, bara otroligt seg och tung i kroppen. Snälla låt det inte vara ett virus som satt sig i kroppen, jag orkar inte med det just nu!!!!

Vill även passa på att tacka mamma och Ellen för att ni är så fina <3. Älskar er!
/E <3

God Natt!

Ville bara slänga in ett kort inlägg innan jag avrundar denna kväll :). För ett tag sedan åt jag en riktigt god middag i form av pasta och köttfärssås, riktigt smaskigt. Har massa rårivna morötter i min köttfärssås och det blir så himla gott :). Tur att jag har en matlåda tills på torsdag också ;). Vad har ni ätit ikväll?

Innan middagen var jag på kickboxning med Hannah. När jag cyklade dit och innan passet började var jag jättetaggad och mådde toppen, men precis innan det körde igång fick jag en dipp. Kände mig lite hängig och nästan lite sur, för ingenting. Hannah märkte det också, så jag ber verkligen om ursäkt. Jag körde på och blev i alla fall mer pepp under passets gång, men idag kände jag verkligen att något ligger och lurar i kroppen. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu :(. Då sabbas allt!!! Min mysiga helg med Hannah, Mikaela och Louise. Min träning. Mitt matschema. Och skolan såklart. Neeej, det har jag absolut inte tid med.

Så ni kan väl snälla hålla tummarna för att den här infektionen i kroppen inte bryter ut och försvinner istället?! Nu ska jag få min skönhetssömn och hoppas att jag mår tipp topp imorgon :).

Tyvärr börjar skolan redan vid 8, så det blir en mycket tidig morgon för min del :(. Sedan en fyratimmars föreläsning följt av lite plugg i grupp. På eftermiddagen ska det sedan läsas och på kvällen ska jag bara ta det lugnt. Äta lite god middag, kolla lite på tv och bara slappa. Blir nog en tidig sänggång då också :).

Sov gott!
/E <3

JAG







Välkommen till min blogg!
Eftersom jag hade besöksrekord igår så antar jag att det är en hel del nya läsare här på bloggen, så därför vill jag passa på att hälsa er alla välkomna hit ;).

För er som inte vet vem jag är så tänkte jag dra det lite kortfattat. Mitt namn är Elin och jag är 22 år. Just nu bor och studerar jag i Linköping, men till sommaren tar jag min kandidatexamen. I framtiden vill jag arbeta med HR på något sätt, helst av allt med arbetsmiljön eller företagshälsovård. Mitt största intresse här i livet är att träna och röra på mig. Jag varierar min träning mycket och tränar mellan 4-6 gånger i veckan. Det blir även en hel del morgonpromenader som jag älskar. Annars umgås jag gärna med mina underbara vänner och min fina familj, fikar, bloggar, shoppar och reser.

Sådär, det var lite kort om mig bara. Jag driver även en träningsblogg där ni kan läsa mer ingående om min träning, vad jag äter och tips på mat och produkter.

Nu ska jag fortsätta med statistiken en stund till, sedan måste jag promenera iväg och posta en sak. Ikväll blir det som sagt kickboxning, är så TAGGAD!

/E <3


13. Mitt bästa kosttips

Trettonde bloggutmaningen på ingång och idag handlar det om mitt bästa kosttips.

Detta är ju väldigt aktuellt för mig. Jag går ju efter ett strikt matschema som jag endast gör små undantag ifrån och det funkar toppen för mig! Jag vet att jag får i mig tillräckligt med näring, jag får i mig mycket grönsaker och frukt, jag får i mig någon form av fisk minst tre gånger i veckan och jag får i mig tillräckligt med protein i form av ägg, kyckling, lättkesella och proteinshakes m.fl.

Mina tips som jag läst och kommit fram till själv är:

- Ät regelbundet! Speciellt de dagar då du tränar, eftersom kroppen behöver mer föda när den ska jobba hårt. Jag försöker äta var tredje timme, men innan träning äter jag två timmar innan. Jag äter en ordentlig frukost, en lagom stor lunch, ett ganska stort mellanmål och en ordentlig middag varje dag. Sedan kommer det ju självklart till något mellanmål eller kvällsmål ibland.

- Drick mycket vatten! Jag är ganska konstig när det gäller vatten, jag tycker inte att det är så gott och dessutom är jag aldrig törstig. Men jag har märkt att jag håller mig mättare längre, slipper huvudvärken och kroppen känns "renare" när jag får i mig ordentligt med vatten. Jag försöker dricka mycket varje dag och speciellt i samband med träning. Efter ett hårt pass brukar jag dricka resorb för all förlorad vätska.

- Få i dig mycket fisk! Jag har varit riktigt usel på att äta fisk förut eftersom jag inte är så förtjust i vissa sorters fisk. Jag har till exempel tröttnat väldigt mycket på lax, det växer i munnen när jag ska äta det. Så nu försöker jag äta fisk som jag tycker om. Tonfisk är en sådan fisk och den är perfekt att ha på mackan eller i salladen. Makrill är också en fisk jag börjat gilla, perfekt på mackan. Panerad torskfilé är också väldigt gott, den brukar jag äta med potatis och ärtor.

- Ät mycket protein! Jag har insett, med hjälp av mina kompisar Alex och Hannah, att det är viktigt att få i sig mycket protein när man tränar. Därför dricker jag proteinshakes några gånger i veckan. Men det finns ju även mycket mat som innehåller en del protein och jag försöker att äta mer kyckling, mer ägg och mer lättkesella t.ex. Gör det som passar dig bäst!

Lycka till :).
/E <3


15 Februari 2011



Min underbara vän Emelie (se bild) var här och hälsade på mig i Linköping under helgen. Det var så otroligt mysig med hennes sällskap. Kommentaren Emelie skrev på sin FB efter helgen lyder "Just hemkommen från en Linköpingshelg med Elin, i motionens och nyttiga matens tecken... ;P". Haha, hon är så söt!

Nu kanske ni tror att vi bara moffade sallad samtidigt som vi rörde på oss hela tiden, men så var självklart inte fallet. Tänkte att jag börjar om från början. På fredagen skulle Emelie kommit till Linköping vid kvart i ett på dagen, men eftersom det var snökaos i Sverige och tågen vägrade att gå i tid blev hon två timmar försenad. Jag var bara så överlycklig över att hon kunde ta sig hit. Vi åt lite havregrynsgröt och sedan promenerade vi iväg och körde aerobics. Svettiga och glada promenerade vi hem i kylan, duschade av oss och gjorde iordning middagen. Det serverades hemmagjorda hamburgare med Max Friscobröd (bästa!) och klyftpotatis. Det satt fint efter träningspasset :). Till efterrätt blev det gino, frukt och bär i ugn med choklad över. Jag åt med mörk päronchoklad och Emelie med vit choklad, till det hade vi lite vaniljkesella. Mums! Vi lade även ansiktsmask och hade lite massagestuga.

Eftersom vi somnade hyfsat tidigt på fredagen (båda hade klivit upp tidigt på morgonen), vaknade vi ganska tidigt på lördagen. Vi gick ut på en promenad och sedan gjorde vi iordning en ordentlig frukost, duschade och fixade iordning oss. Sedan ringde vi våra födelsedagstjejer och sjöng för dem på deras dag <3. Efter det blev det en runda på stan :). Fick med mig ett par strumpbyxor och två presenter till syster och en kompis. Vi åt lunch på Espresso House och gick sedan en liten stund till på stan. Emelie fick med sig ett par jättefina ballerinaskor hem. Avslutade med att handla lite inför kvällen och när jag kom hem var jag helt slut! Kändes som någon hade bankat en klubba i huvudet på mig :P. Så Emelie satte sig framför datorn och jag somnade gott en stund ;). Vaknade till liv och åt lite mellanmål och kollade sedan på gamla bilder, härliga minnen! Gjorde middag i form av bulgur- och kycklingsallad. Under kvällen kollade vi på melodifestivalen, åt popcorn, hade massagestuga och drack smoothie. Supermysigt!

På söndagen sov vi ut, även fast vi inte somnade så sent på lördagen heller. Men det var väldigt skönt! Åt frukost, fixade iordning oss och sedan gick vi ut på en liten promenad runt om i Linköping i det härliga vädret. Emelie åt lite lunch och sedan följde jag henne till tåget.

Det var vår helg i ord ;)! Lät det så hemskt :P? Jag är ju absolut mer extrem när jag är ensam, men när jag är med mina vänner vill jag inte överdriva för mycket. Haha...en jättetrevlig helg var det i alla fall! 

Idag började jag morgonen med en powerwalk. Idag blev jag dessutom riktigt svettig, så det fick bli duschen direkt efteråt. Det är så himla skönt att börja morgonen på detta sätt, för då orkar jag så mycket mer under dagen sedan :D. Jag har fått i mig min frukost och är nu lagom mätt. Ska strax hoppa i lite mjukiskläder och sätta igång med dagens plugg. I kväll blir det äntligen kickboxning igen, guuuud vad jag har saknat det.

/E <3 

12. Favoritidrott

Slänger upp tolfte bloggutmaningen också, så är jag ikapp sedan ;). Tolfte bloggutmaningen handlar om min favoritidrott.

Eftersom jag inte håller på med någon form av idrott på det sättet, så tänkte jag rada upp några former av idrotter som jag verkligen gillar att utöva eller se på.

1. Volleyboll

- Jag älskar volleyboll och har gjort det sedan gymnasiet. Jag tycker att det är jätteroligt att spela och jag försöker verkligen gå in för det, även om jag kanske inte är så jätteduktig. Förra våren spelade jag och några kompisar en turnering som vi placerade oss ganska bra i, så jag hoppas verkligen vi spelar i år igen. TAGGAD!

2. Basket

- Basket har också varit ett stort intresse under gymnasietiden och jag röstade ofta för att vi skulle köra basket. Jag älskar att studsa bollen, kasta den i korgen och finta :P. En rolig idrott som jag gärna skulle utöva lite mer :).

3. Rugby
- Rugby var det många år sedan jag körde. Det var något vi gjorde på idrotten ganska mycket när jag gick i högstadiet. Det är faktiskt, tro det eller ej, något av det roligaste jag har gjort. En gång spelade vi när det hade ösregnat och gräsfältet mer såg ut som ett lerfält. Måste jag säga hur vi såg ut efteråt? Jag gick alltid in för det till 200 % och fick ta emot många slag, rivsår och blåmärken. Men jag ÄLSKADE det :P.

4. Simning

- Om ni läst mina tidigare bloggutmaningar vet ni att jag har simmat tidigare och tycker att det är väldigt roligt. Detta är nog även en av de få idrottsgrenar jag kollar på på tv, väldigt sällan dock! Jag gillar att motionera och träna, men jag är inget fan av att se det på tv :P.

/E <3



Tänkte bara säga att jag uppdaterat min träningsblogg nu! Där hittar du veckans träning, veckans matschema och fortsättningen på utmaningen...Sov gott!

Min outfit!


Kofta - H&M
Blus - H&M
Linne - Gina Tricot
Kjol - H&M

/E <3

Alla <3-dag present :)

När jag kom hem från skolan idag låg det ett brev i brevlådan. Det var från min mamma <3. Hon skickade med ett fint kort och ett litet paket. Blev verkligen jätteglad :).


På kortet står det till världens bästa tjej :D

I det lilla paketet fanns...

...ett par jättefina örhängen i silver :). Jättefina till uppsatt hår eller när det är party ;).

TACK underbara mamma för presenten <3. Och TACK alla ni andra för underbara sms och mail idag <3.
/E <3

11. Favoritkonditionsträning

Bloggutmaning nummer 11 handlar om min favoritkonditionsträning.

Eftersom jag gillar att variera min träning och köra både kondition och styrka är det svårt att välja ut en favoritform. Måste jag ändå välja får det bli löpning.


Svettig och GLAD efter en härlig löprunda!

Just nu ligger min löpning lite på hyllan eftersom det är snö och is utomhus. Jag älskar att springa utomhus, variera miljö, få frisk luft, lyssna på bra musik och kämpa mig igenom milen :). Men att springa på löpband inomhus är ju så extremt tråkigt, jag pallar det inte längre :P. Så därför försöker jag köra Crosstrainer 60 min varje vecka för att få in någon form av "löpning". Såfort snön och isen försvinner kommer löpardojjorna på och jag ska börja träna ordentligt inför Göteborgsvarvet!

/E <3


14 Februari 2011


Vill börja med att önska er alla en glad och mysig alla hjärtans dag! Hoppas att ni haft en mysig dag :).

Själv har jag varit i skolan fram till tre och sedan åkte jag hem, vilade lite, åt mellis och kollade lite på tv. Har även hunnit diska och byta om till träningskläder. Snart bär det av till träningen, idag blir det medel 70 min. Var ett tag sen jag var på det passet, så det ska bli kul :). Vi är några stycken från klassen som ska ta sällskap dit, alltid trevligt! Ikväll ska jag ägna någon timme åt min träningsblogg som legat lite på is i några dagar, har massor av härliga inlägg att dela med mig av ;).

Så firar jag min alla hjärtans dag...romantiskt värre :P. Haha, så blir det när man är singel ;). Min första alla hjärtans dag som singel och det känns faktiskt helt ok :). Fick en liten present av mamma på posten (visar senare), så det gjorde ju den här dagen lite bättre ;). Ta hand om er och ta hand om era hjärtan!

/E <3

Sov gott!

Ville bara önska er alla en god natt innan jag stänger av datorn och kryper till kojs.

Klockan har redan hunnit passera tolv och jag känner inte alls att jag hunnit med allt jag velat göra idag. Varför ska allting ta sådan förbaskad tid? Jag har i alla fall hunnit slänga upp lite fler saker på Tradera (kunde lägga upp tre saker gratis idag), handla lite mat inför veckan, skypa med Angelica och slänga upp lite blogginlägg.

Imorgon är det skola från 8 tills eftermiddagen...lite segt är det allt! Så därför måste jag verkligen komma i säng snarast :). Tur att det varit en lugn helg och att vi sovit ordentligt. Då klarar man av att sova lite mindre en natt :P. När jag kommer hem imorgon ska jag vila, plugga lite och äta ett ordentligt mellanmål för att sedan köra medel 70 min. Slänger upp mitt mat- och träningschema på träningsbloggen imorgon!

/E <3


Lite färg fick jag allt av solariet i torsdags :D

10. Då mår jag som bäst

Då var det dags för den tioende bloggutmaningen som handlar om när jag mår som allra bäst!

Det finns många situationer som jag mår väldigt bra i, så jag tänkte slänga upp de situationer då jag mår allra bäst ;).

Jag mår som bäst...

När jag är tillsammans med mina nära & kära. Min familj, mina vänner och min släkt betyder allt för mig. Jag älskar dem över allt annat <3. Ett liv utan dem vore inget liv alls!

















Och alla ni som inte är med på bild...NI VET ATT JAG ÄLSKAR ER MED <3 (orkade inte leta fram mer bilder bara :P).

När jag tränat ett riktigt tufft pass och är rejält svettig och glad efteråt! Älskar verkligen känslan efter ett pass som känns sådär ASbra ;).

När jag klarat en tenta, dugga eller liknande. Då är jag stolt över mig själv och känner att jag lyckats med något bra och betydelsefullt för mig.

/E <3


9. Mina inspirationskällor

Slänger upp nionde bloggutmaningen innan jag hoppar in i duschen. Det kommer upp två till innan kvällen är slut ;). Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :P.

Nionde bloggutmaningen handlar om mina inspirationskällor.

Jag har faktiskt funderat lite fram och tillbaka på detta och den enda som jag lite halvt har som inspirationskälla är Blossom. Jag tycker hon är så cool på något sätt. Hon har drömyrket enligt mig :). Hon är kunnig, vältränad och driven. Jag skulle absolut inte ha något emot att bli nya Blossom när jag blir lite äldre :P.



Annars har jag faktiskt, även om det låter skrytsamt, mig själv som inspirationskälla. Jag vet hur jag har levt, hur jag har sett ut och hur jag har mått. Jag vill inte vara den personen igen. Därför inspireras jag av att sträva mot ett bättre och hälsosammare liv.

Och sista inspirationskällan är vissa bloggar. Jag gillar Bemme's och Sparkibaken. Duktiga tjejer som tränar flitigt!

/E <3


13 Februari 2011


Det var inte igår ;)...Nu har min sötnos Emelie åkt tillbaka hem till Stockholm och jag försöker återkomma till vardagen :P. Vi har haft en riktigt mysig och lugn helg. Vi har hunnit prata ikapp oss lite om varandra, ätit god (men hyfsat nyttig) mat och mellanmål, gått lite promenader, tränat aerobics, haft "massagestuga", lagt ansiktsmask, gått lite på stan mm. Tänkte att jag slänger upp ett separat inlägg om vår helg lite senare ;).

Idag sov vi till strax innan tio och kände oss utvilade. Väldigt skönt! Åt en ordentlig frukost och gick sedan en liten promenad genom Linköping för att visa staden lite mer :). Dessutom var det soligt och fint, då gäller det att passa på. När vi kom hem åt Emelie lite lunch och sedan vinkade jag av henne vid tåget. Kom hem och fixade med lite på datorn, åt lunch och åkte sedan iväg på Stationsgympa 70 min. Det var skönt att träna, men hade hellre gått på kickboxningen...men det var bättre än ingenting ;). Har bara varit hemma en stund :). Hunnit få iväg ett viktigt mail, ätit lite havregrynsgröt samt diskat. Snart ska jag sätta igång middagen och hoppa in i duschen. Ikväll blir det kvällsshopping på Ica Maxi, gillar verkligen att handla där på kvällen.

Vad har ni sysslat med denna söndag?
/E <3

Taking chances...


Kvällens film blev denna, Taking chances. Jag kan väl i alla fall lätt säga att vi tog en chansning när vi hyrde den här filmen och herregud vad dålig den var. Se den INTE! Jag och Ameli hade helt missat att den skulle handla om det den gjorde, vi hade hoppats på en riktigt komedi a lá "American Pie"-style, men not. Den var tråkigt, konstig och bara jättedålig. Tråkigt när man får pröjsa 50 spänn för att hyra den...bortkastade pengar.

Aja, men sällskapet var supertrevligt i alla fall :). Det märks att det var ett tag sedan vi sågs nu och vi hade väldigt mycket att prata om. Vi gjorde även ett stort fat med morötter, paprika och gurka som vi dippade. Efter den tråkiga filmen har vi pratat och pratat och pratat. Supermysigt! För en stund sedan så gick hon hem och jag hann ringa syster en sväng.

Ska alldeles strax hoppa i säng, blir en lång (men jätterolig) dag imorgon. Tänkte kliva upp jättetidigt och gå en morgonpromenad i snöstormen. Ska det snöa imorgon också? Det var verkligen hemskt väder idag :(. Usch! Ska även hinna med att damma, dammsuga, bädda sängen åt Emelie samt städa badrummet på förmiddagen. Blir sedan iväg för ett möte och sedan dyker lilla Emelie upp här i Linköping vid lunch :). Så eftermiddagen ska ägnas åt att handla lite mat och träna aerobics. Kommer bli så mysigt.

Hörs imorgon och goood night!
/E <3

Skrev tidigare idag på träningsbloggen att jag skulle kommentera lite olika proteinpulver och bars, men eftersom klockan är så pass mycket får det bli en annan gång ;). Påminn mig gärna!

Skynda skynda!

Blir ett väldigt kort inlägg här eftersom jag måste fixa lite mellis till eftermiddagen och sedan slänga mig på cykeln och åka till skolan...

Självklart tar allting så mycket längre tid än vad man tror. Kom iväg till solariet lite senare än jag räknat med och då blev allting förskjutet. Hann i alla fall sola, träna, duscha, byta om, sminka mig och har precis fått i mig min lunch. Som ni kanske förstår stämmer inte "matschemat" för dagens datum, lade ju träningen på förmiddagen istället för kvällen. Det var verkligen ett smart drag ;). Det är nämligen proppat på gymmet på kvällarna, men nu var det mest pensionärer och jag där...lugnt och skönt med andra ord.

Jaja, nu ska jag sluta skriva...har ju bråttom :P. Känner ni tidsoptimisten Elin? Ni får hålla ut till sen kväll innan det kommer ett nytt inlägg, för ikväll ska jag hänga med Ameli.

Höres!
/E <3

8. Favoritmat

Åttonde bloggutmaningen på g ;). Idag handlar det om min favoritmat.

Jag brukar ofta variera min favoritmat och under gymnasiet tror jag att det var kycklinglasange, det är bara så himla gott! Det ska jag önska nästa gång jag kommer hem ;), perfekt söndagmiddag. Men nu har min favorit länge varit inbakad kassler med vitlöksost och en stor sallad till.



Har ni inte provat det så måste ni verkligen göra det, är så sjukt gott!

När det gäller den lite nyttigare maten är jag ju en sucker för havrepannkakor med lättkesella, bär och banan på. Det är som godis, fast mycket nyttigare ;).

Jag skulle egentligen kunna rabbla upp hur mycket olika maträtter som helst. Jag tycker nästan om allt jag lagar här hemma :).

/E <3


10 Februari 2011


Vad superduper härligt att vakna till ett vitt Sverige...NOT!!!! Det regnar snöblandat regn ner på marken, termometern visar minusgrader och jag vill bara krypa tillbaks i sängen och sova bort den här dagen :(. Trodde ärligt att våren var på väg :'(.

Aja, jag ska inte deppa ihop totalt här nu. Jag ska nämligen byta om till lite träningskläder och sedan gå förbi solariet och sola en stund. Efter det ska jag cykla vidare till gymmet och träna axlar, rygg och mage. Ska blir riktigt härligt faktiskt :). När det är klart blir det hem för lunch, kanske läsa några sidor i boken och dusch såklart. Men jag ska försöka klämma in något inlägg igen innan jag åker vidare till skolan, för ikväll är jag busy busy ;).

/E <3

Long day


Japp, idag har det varit en lång dag! Var i skolan från 10-17 och började morgonen med att diskutera uppgiften vi ska börja med nästa vecka, sedan har vi räknat massa olika räkneövningar...riktigt segt efter några timmar. När jag kom hem bytte jag om till träningskläder och åkte direkt till gymmet och körde crosstrainer. Efteråt var jag svettig som vanligt, men kände av träningsvärken i baksida lår och rumpa riktigt ordentligt. Fy vad jobbigt det är! Man känner sig mycket tyngre i benen när man har träningsvärk :(. Dessutom var jag jättehungrig när jag åkte till mataffären. Självklart hade dem inte allt på ett och samma ställe, så jag var tvungen att åka till en annan mataffär också...så segt när man är så hungrig att man måste hålla sig på magen för att inte svimma.

När jag kom hem fick jag nödslänga i mig lite keso med paprika samt en stor morot. Efter det klarade jag av att duscha och steka havrepannkakor, men det var väldigt gott när det var klart och jag fick njuta av mina pannkakor ;). Mat har aldrig smakat så bra förut! Jag brukar vara bra på att äta regelbundet (äter med 2-4 timmars mellanrum hela tiden), men ibland blir det fel även för lilla mig.

Jahopp, klockan har precis passerat 00 och jag borde nog skutta i säng nu. Ska upp tidigt och äta frukost, sedan blir det en sväng förbi solariumet (börjar känna mig blek nu...) och vidare till gymmet igen, men denna gång för styrketräning. Skönt att köra slut på överkroppen lite :). Sedan ska jag hem och äta lite lunch för att sedan åka vidare till skolan för ännu en fyratimmars föreläsning. Men efteråt kommer Ameli hit på myskväll :). Vi ska kolla film, prata och äta grönsaker och dipp. Stackars mina kompisar som får lida för att jag inte äter ;)...

Sov gott!
/E <3

Förresten, hur går det med sit-upsen och plankan varje kväll? Jag har kört två kvällar i rad nu :). Sjukt drygt, men det går ganska snabbt ändå! Kör plankan i 1 min, sedan kör jag 100 sit-ups, plankan i 1 min och avslutar med 100 sit-ups. Hur kör du? Aja...nu måste jag göra det, så att jag får sova sedan ;)

7. Favoritövning

Då var det dags för dagens bloggutmaning som handlar om min favoritövning.

Som ni vet (jag tjatar om det hela tiden :P) tränar jag väldigt varierat och jag har ganska många övningar som jag gillar. En som jag gillar, men egentligen ogillar är den berömda plankan.



Den är extremt jobbig och man skakar som en tok när man står där, men känslan efteråt är grym och magen känns så stark. Man tränar dessutom hela bålen, vilket är superbra.

En annan övning som jag gillar är benböj. Gör man tillräckligt många sådana får man väl snygga ben och snygg rumpa tillslut :P. Tycker den bränner riktigt härligt i benen efter ett tag, det känns verkligen att det tar! Sånt gillar vi :).

/E <3


9 Februari 2011

Guten morgen alle leute (God morgon alla människor)!
Idag skiner solen här i Linköping och termometern visar 3,9 plusgrader :). Synd att man ska sitta inne hela dagen då...när jag slutar skolan är det ju mörkt ute, så drygt! Man får passa på de dagar maan börjar sent eller är "ledig" att gå ut och njuta av solen. Igår var det tyvärr ganska ruggigt och blåsigt när jag och Hannah var ute och promenerade, men luft fick vi ju i alla fall.

Nu har jag precis ätit upp min frukost, mätt och belåten. Jag har fixat iordning allt jag ska äta under dagen, skrivit ut lite viktiga papper, sminkat mig och gjort mig iordning. Så nu ska jag bara borsta tänderna, packa väskan och göra något med mitt kråkbo till frisyr :P. Som sagt SKOLA hela dagen, sedan blir det direkt vidare till gymmet för att köra crosstrainer. Får se hur det går, har sådan sjuuuuk träningsvärk i rumpan och baksida lår :P. Haha...



/E <3

Heart



      

Vissa vet att jag vill, vissa har ingen aning om att jag vill och jag vet att varken mamma eller pappa kommer att tycka om det! Men jag har bestämt mig. Jag ska skaffa en. Jag vet symbolen, men inte riktigt utformningen. Det kommer bli så fint :).

Nu sitter jag här framför datorn igen, börjar bli lite trött. Kickboxningen gick superbra idag, kände att vilan igår gjorde susen :). Bra att man känner resultat av vilan, då kommer man ihåg att vila mer ofta. Kände även att jag var lite uthålligare idag och jag orkade slå hyfsat hårt ända in i mål. Så skönt när man känner att träningen ger resultat. Sedan har jag tagit en lång dusch och fått i mig kycklingsallad till middag. Har även kollat på Den hemliga miljonären samt Cougar Town. Dessutom har jag läst igenom uppgiften som vi ska börja med lite smått imorgon, en ganska tung sådan...

Imorgon är det skola igen, men en timme kortare än i måndags ;). Jag går "bara" i skolan mellan 10-17 imorgon :P. Efteråt ska jag hem och byta om, sedan tänkte jag direkt åka vidare till gymmet och köra Crosstrainer. Måste även handla med mig lite som fattas i kylen.

Nu ska jag diska, köra sit-ups och plankan och sedan sova. Good night!
/E <3

Statistik...


Japp, det är vad jag sysslat med mestadels av dagen. Vad har ni hittat på? Jag har försökt variera läsning med räkneövningar, men räkneövningarna är så himla krångliga :(. Får olika svar hela tiden...suck! Får prata med tjejerna i min grupp imorgon och hoppas på att de förstår mer än mig ;). Ska prova att göra en sista uppgift innan jag lägger undan dem för dagen.

Jag har pausat idag med att äta lite lunch och gå en kort runda på stan med Hanny. Köpte med mig överstrykningspennor hem, roligare shopping tillåter inte min plånbok ;). Jag har även smidit lite planer för helgen tillsammans med Emelie. Vi ska äta hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis till varmrätt och gino (bär och frukt i ugn med vit choklad) till efterrätt på fredag. Självklart blir det ingen vit choklad för min del, utan en liten mörkare variant. Gott det med! Sedan ska vi ha "massagestuga" (har haft det sedan vi blev kompisar i 6:an :P) och lägga ansiktsmask. Hur mysigt som helst! Även lördagen är hyfsat så spikad, i alla fall kvällen :). Då blir det kyckling- och bulgursallad till varmrätt och smoothie och popcorn till melodifestivalen! Snacka om mysig helg. Haha...det blir sådär med bestämd mat och sånt när det är två planeringsmänniskor som ska ses, men jag kan ju erkänna att det var jag som drog igång allt :P. Gillar att veta i förväg :P.

Sådär, nu ska jag byta om till träningskläder, prova Charlotte Perrellis jordgubbsprotein som kom med posten idag (choklad är riktigt smaskig) och diska undan efter mig. Sedan blir det nog till att röra sig mot Hannah och kickboxningen. Awesome! Hörs ikväll :).
/E <3

Todays

 
Tröja - Gina Tricot
Linne - Gina Tricot
Jeansleggings - Vero Moda

/E <3

6. Mål med träningen

Dags för sjätte bloggutmaningen som idag handlar om mina mål med träningen.

Som ni kunde läsa i första bloggutmaningen (min idrottsbakgrund) så har jag varit en person som tränar i perioder, men ändå alltid haft träningen som en del av mitt liv. Det är först nu på senare år som jag upptäckt att det är bland det roligaste som finns att träna och känslan efteråt är verkligen makalös! Jag är jättesugen på att jobba med motion, hälsa eller kost eller något liknande i framtiden.

Därför är mitt mål med träningen att må bra och hålla mig frisk. Jag älskar även att se förändringen träningen gör med kroppen, även om det tar tid. Om jag ska jobba med något av ovanstående vill jag visa upp ett vältränat yttre eftersom jag tycker att det visar att jag står för det jag "lär" ut. Så det är också ett mål, att se vältränad ut ;). Träningen ökar även mitt självförtroende vilket också bara är positivt :).



Vad har du för mål med din träning?
/E <3


8 Februari 2011

Jag fryyyyyyser...Brukar alltid bli så himla frusen när jag har varit ute och gått på morgonen, vad kan det bero på? Ska nog snart ta mig en varm dusch och något gott, grönt te :).

Idag vaknade jag ganska utvilad 45 min innan klockan, men när jag vet att jag kan sova lite till, då gör jag det! Hoppade i lite kläder och sedan begav jag mig hem till Hannah för invägning :). Lite nervöst var det i och med att jag faktiskt tappat 3 cm på varje lår, så jag hoppades väl att vågen skulle visa något positivt. Och visst, jag är nöjd. Hade kanske hoppats på lite mer, men sedan får man ju ha i åtanke att jag inte var speciellt stor när vi började samt att muskler väger mer än fett! Aja, vi kämpar på...en månad kvar :D.

Vi fortsatte sedan ut på en morgonpromenad. Det var en dam som ramlade, så vi fick hjälpa henne upp :(. Stackaren! Så obehagligt när någon ramlar, jag blir alltid så himla rädd att personen skadat sig. Men jag tror att det gick ok med henne :). Vinkade hejdå till Hannah och fortsatte hem. Har nu fått i mig en bautafrukost (lite överdrivet stor), men gott var det i alla fall!

Planerna för dagen är inte så överdrivet många. Fokus ligger som vanligt på att läsa samt göra räkneövningar. Blir kanske en paus för en kort runda på stan med Hanny samt slänga upp ännu lite saker på Tradera och några blogginlägg. Ikväll är det dags för träning igen, nu har jag faktiskt varit duktig och vilat ;). Kickboxning for the win!



/E <3

I'm the King ;)


Haha, skämt och sido med "I'm the King" :). Vi bowlade nu på kvällen och vi körde tjejerna mot killarna och vi tjejer utklassade killarna som vanligt :P (3 av 3 gånger). Så nu ska de banne mig bjuda oss girls på middag, det ser jag verkligen fram emot :). Och inte för att skryta, men jag vann hela matchen med 327 poäng. Sjukt nöjd! Kanske ska satsa på en karriär inom bowling :P?

Dagen idag har varit ganska lång. Räkneövningarna i morse gick segt, men vi försökte kämpa på så gott det gick i alla fall :). Svårt när man inte förstår så mycket :(. Sedan var det dags för fyra timmars föreläsning och det var lite halvsegt, men eftersom föreläsaren var riktigt bra på att föreläsa kompenserade det segheten ;). Sedan åkte vi alla hem till mig, tjejerna gick till Hälsofreak och killarna till Hackepi (kebabställe) och sedan möttes vi upp hemma hos mig och käkade. Jättetrevligt! Kvällen avslutades alltså med bowling.

Nu ska jag gå och lägga mig, men först ska jag göra sit-ups och plankan. Sov gott!
/E <3

Dagens outfit!


Mössa - BikBok
Adidaströja - Bangkok
Topp - Bangkok
Linne - Gina Tricot
Jeansleggings - Vila

/E <3


5. Favoritmuskel

Dags för dagens bloggutmaning och idag handlar det om min favoritmuskel.

Jag har nog ingen direkt favoritmuskel, men ska jag välja så får det bli biceps. En snygg biceps är inte helt fel ;). Jag brukar inte fokusera på biceps när jag tränar, eftersom jag inte vill bli "biff". Men på tjejer är det riktigt snyggt med en synlig och lagom biceps ;).


Men även magmuskler är sjukt snyggt! Jag kämpar vidare med min mage ;).
/E <3


7 Februari 2011

Effektiv morgon :). Jag har hunnit bädda sängen, dammsuga lägenheten, göra och äta frukost, börjat fixa med dagens måltider i skolan, klätt på mig och sminkat mig...Nu är det bara finliret kvar ;).

Ville bara in och skriva hej här innan jag stänger av datorn. Lite halvstressig morgon eftersom jag ska hinna diska undan min frukost också :). Sedan ville jag även säga att ni får klara er till kvällen utan blogginlägg, som ni vet är det fullt upp idag ;).

/E <3
Idag börjar utmaningen på min träningsblogg! Joina mig vet já!

Bowling!


Imorgon är det dags för bowling :). Jag tycker att det är superroligt att bowla och det var nog över ett år sedan jag gjorde det, så det ser jag verkligen fram emot. Detta ska självklart göras tillsammans med min gamla grupp som jag var med i ettan, Hanna, Charlotte, Adrian, Max och Martin :). Först ska vi äta middag, antingen köper vi med oss något och äter hemma hos mig eller så blir det till att äta ute någonstans. Sedan blir det alltså bowling efteråt, en toppenkväll helt enkelt!

Men först ska jag "genomlida" några timmar i skolan, närmare bestämt från 9-17. En väldigt lång dag om ni frågar mig ;). Som tur är så kör vi räkneövningar på morgonen och föreläsning på eftermiddagen.

Idag blev det lite tajt med tid, så det var därför bara inlägget om vad som finns i min träningsväska kom upp :). Pluggade lite, pratade med mamma i telefon, åt lunch (tomatsoppan med tortellini blev jättegod, slänger upp receptet på träningsbloggen någon dag!), drack te med Hanny på Fräcka Frökens frestelse och tränade kickboxning med Hannah. Har även fått i mig riktigt smaskig middag, så nu ska jag bara diska och krypa till kojs. Ska nog skala mig några morötter och dippa framför Solsidan först :P. Hade egentligen planerat att dammsuga, men jag pallar verkligen inte :(. Så jag går upp en kvart tidigare imorgon och fixar det då...får ju trots allt gäster imorgon.

Sov gott!
/E <3

Kolla in min träningsblogg för att läsa om en utmaning jag vill att DU deltar i samt vad som står på matschemat denna vecka...havrepannkakorna är tillbaka :)

4. I min träningsväska

Dagens utmaning handlar om att berätta för er kära vänner vad som befinner sig i min träningsväska...kan det bli mer spännande?

Jag är ju en sån där "tråkig" person som byter om hemma och duschar hemma, så jag har faktiskt väldigt lite i min träningsväska. Dessutom har jag ingen typisk träningsväska, utan en större handväska från Paris :P.
I min väska finns det i alla fall:
- Träningsskor
- Vattenflaska (min fina rosa jag fick från Ellen <3)
- Träningskort
- Liten handduk
- Träningshandskar
- Svettband

Det var nog allt jag hade att bjuda på ;). Vad har du i din träningsväska?
Ifall du vill läsa de andra bloggutmaningarna kan du göra det under kategorien bloggutmaning!



/E <3


Idag är jag GLAD...



...för att jag har VÄRLDENS bästa familj och vänner <3
...för att solen skiner
...för att jag har det så bra (trots min studentekonomi)
...för att jag blir mer och mer nöjd med mig själv för varje dag som går :)
...för att jag har tappat 3 cm på varje lår
...för att maten inte gick på allt för mycket pengar idag ;)
...för att Hannah är redo att köra kickboxning ikväll (YEY!)
...för att jag helt enkelt ÄLSKAR livet idag ;)

/E <3

6 Februari 2011

SÖNDAG och solen skiner :). Det måste vara eran förtjänst eftersom ni skulle hålla tummarna för att det inte skulle spöregna idag ;). Haha...tack så mycket för det!

Jag vaknade av mig själv idag, innan klockan ringde. Solens strålar värmde och jag blev lycklig av att vakna idag :). Hoppade i mina gåkläder och gav mig ut på en runda runt ån. Superhärligt med mycket folk som är ute och traskar i det fina vädret, det är ju en perfekt dag för sådant (och en perfekt aktivitet). Efteråt var jag förbi både Netto och Hemköp för att köpa hem lite som fattades. Självklart har jag gjort ett matschema inför nästa vecka också :), slänger upp det på träningsbloggen när jag läst lite!

Nu blir det alltså till att läsa lite och vid tre är det dags för sen lunch/tidig middag. Då ska jag servera mig själv tomatsoppa med tortellini och finn crisp. Hoppas det smakar :). Sedan blir det kanske en snabbfika med Hanny på stan och ikväll kickboxning med Hannah. Great!

Hörs mer under dagen.


Ibland längtar jag tillbaka till semestern, värmen och sällskapet <3.

/E <3

Danny & Swingfly!


Bild lånad av SVT.se!

Deltävlingen i Luleå var väl sådär om jag ska vara ärlig. Rickard är ju programledare i grund och botten och jag tycker att han skötte det ganska snyggt, men Marie som inte har erfarenheten var lite väl...hon skrattade hela tiden och försökte liksom "spela teater", det gick väl sådär om jag ska vara helt ärlig. Bättre lycka nästa gång!

Bidragen var väl heller ingen höjdare, men för en gångs skull var det i alla fall rätt bidrag som gick vidare. Danny och Swingfly till globen, lyssna på deras låtar direkt! De var inte hundra, men bäst av de som spelade ikväll i alla fall. Dilba som debuterade i melodifestivalen hamnade på 8:e plats, stackars henne. Blir nog inget mer melodifestivalen för henne :(.

Aja, nog tjatat om melodifestivalen ;). Jag är ingen nörd, så nu får det vara nog :P. Kvällen lyckades bli ganska soft trots allt och mycket tack vare Angelica. Trots att hon är i Nice och jag i Linköping har vi skypat samt chattat massor under kvällen :). Det betydde jättemycket för mig! Hon har gjort mig glad. Jag har även dammat hela lägenheten, tvättat påslakan samt ätit middag i form av rotfrukter med fetaost på (det var smaskigt värre). Orkade inte dammsuga idag, men det får bli i pausen från plugget imorgon.

Eftersom Hannah är sjuk blir det inte invägning som planerat imorgon, utan vi skjuter några dagar på det :). Därför ska jag ta med mig min "vän" Ipoden ut och traska imorgonbitti, sedan stanna på mataffären och handla lite nödvändigt med mig hem. Annars blir det till att plugga, äta god mat (ska prova att göra tomatsoppa med tortellini), dammsuga, träna (antingen kickboxning eller stationsgympa) och kanske fika med Hanny. En härlig söndag med andra ord! Nu kan vi väl alla hålla tummarna att det inte spöregnar imorgon, tack :).

/E <3

TLCs Bindefeld-fest

Vill tipsa er alla om en tävling där man kan vinna två biljetter till TLCs kändisfest i Stockholm :). Det ända du behöver göra att gå in här och tävla, du ska beskriva dig själv utifrån T, L och C.



Lycka till!
/E <3

Melodifestivalen 2011


Bild lånad från SVT!

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...min stackars Hannah har gått och blivit sjukling :(. Så himla tråkigt eftersom jag verkligen hade sett fram emot en mys- eller festkväll tillsammans med henne idag samt invägning och frukost imorgon. Men det kan ju inte hon hjälpa, nu håller jag bara tummarna att hon blir frisk tills imorgon kväll så att vi kan köra kickboxning som vanligt :). Annars får jag kolla upp någon annan träning.

Så då ändrades mina kvällsplaner lite. Blir nog till att mysa i soffan även ikväll, men framför melodifestivalen som startar idag och efter det är det hipp hipp. Tror jag ska fixa lite med Tradera som vanligt samt städa och plugga lite :). Ovan ser ni artisterna i första deltävlingen som är i Luleå, känner bara igen Danny och Dilba.

Ska ni se Melodifestivalen?

/E <3

3. Ett fint idrottsminne

Bloggutmaning nummer 3 handlar om ett fint idrottsminne!
Eftersom jag tolkar det lite hur jag känner för väljer jag ett idrottsminne från min egen träningstid.
Det handlar självklart om I Form loppet som jag sprang tillsammans med Angelica i augusti 2010.



Innan år 2010 hade jag kanske sprungit milen ungefär 2-4 gånger tidigare i mitt liv. Så under 2010 var det dags att komma igång med löpningen ordentligt. Det blev ett par mil under året och 11 augusti var det alltså dags att springa ett lopp på 10 km. Det var otroligt roligt, jobbigt och fantastiskt! Är helnöjd med min tid också. Nu blickar jag framåt mot Göteborgsvarvet 2011 den 21 maj, då ska det springas 2,1 mil!


Jag efter loppet :)


Finaste Angelica och jag bara ett par dagar innan loppet <3

/E <3


5 Februari 2011

Nu har jag precis fått i mig lite frukost och ska snart bege mig till yogan. Lite segt att låta klockan ringa en lördagmorgon, men jag tycker verkligen att yogan ger mig något. Jag blir avslappnad, lugn och harmonisk. Därför tänker jag inte bortprioritera den mot en timmes extra sömn ;). Jag sover ju så mycket annars (mellan 7-9 timmar varje natt).

Eftersom Emelie kommer nästa helg (se förra inlägget) har jag fått lägga om mitt träningschema lite för nästa vecka. Det blir vila på måndag och lördag, men förhoppningsvis hinner vi med en liten promenad på lördag morgon :). Det vore väldigt härligt! Aja, läste ni mitt inlägg igår så vet ni vad som står på mitt schema idag. Yoga -> Simma -> Äta lunch -> Städa, blogga, plugga -> Middag -> Mys eller fest (?) med Hannah :).

Så vi hörs i eftermiddag igen!


Innan jag gick och lade mig igår, myskväll med film och fruktsallad :D.

/E <3

Emelie <3


Vet ni vem som kommer hit och hälsar på nästa helg?? Jo, min underbara vän Emelie <3.

Det är så roligt att det ändå blev hyfsat spontant för att vara oss. Jag och Emelie är typiska planeringsmänniskor och brukar boka in sånt här månader i förväg. Men idag slängde hon iväg ett sms och frågade vad jag sysslar med nästa helg och jag har faktiskt ingenting speciellt (förutom träning) inbokat :). Så det ska verkligen bli underbart att umgås med en av mina absoluta favorittjejer en hel helg!

Hon bokade biljetter på studs och kommer hit redan på fredag lunch (så det blir till att läsa och plugga ordentligt under veckan), så jag tänkte dra med henne på aerobics eftersom hon också tycker det är roligt :). Sedan blir det säkert lite myskvällar, en massa prat, en runda på stan och lite sånt.

Längtar!
/E <3

"The wedding date"


Bild från Thailand, Hua Hin, 2011!

Om en liten stund ska jag kolla på filmen The wedding date, har någon sett den? Är den bra? Sitter fortfarande vid datorn eftersom jag har lovat er några inlägg här i bloggen innan jag stänger av för idag ;). Ska bara slänga upp tre grejer på tradera innan också :). Men pyjamasen är på och jag är redo att krypa ihop i soffan och bara fredagsmysa. Ska bara fixa mig lite fruktsallad till filmen så är allt tipp topp :).

Idag var det först föreläsning på förmiddagen, sedan räkneövningar på eftermiddagen. Känns som jag fattar lite mer nu, men vi ska fortsätta med det på måndag. Vill verkligen förstå statistiken, så att jag klarar tentan :). Det vore ju liksom inte helt fel :P. Efter skolan blev det bara hem en vända för att diska alla matlådor från dagen samt snajda om till träningskläder. Körde sedan ett superroligt aerobicspass och har nu duschat, prata med Emelie i telefon samt ätit hemmagjorda hamburgare med tacokrydda och guacamole, mums!

Imorgon är det en ganska intensiv, men bara rolig dag :). Morgonen ska startas med yoga, var tre veckor sedan sist jag var där, så det ser jag verkligen fram emot. Sedan blir det till att slänga i mig en frukt och en bar och fara vidare till simhallen för ett stenhårt pass i bassängen ;). Efter denna träningsförmiddag blir det städning av lägenheten, det ska bytas lakan, dammas och dammsugas. På kvällen ska jag göra rotfrukter i ugn med lite fetaost på till middag, det vattnas redan i munnen :P. Hannah kommer hit en sväng på kvällen och vi ska antingen till Sliver en kortis eller bara stanna hemma i mjukisbyxor och kolla film...vi får se vad det blir. En toppenlördag helt enkelt!

Ha en trevlig fredagkväll vad ni än hittar på (och ni som är ute och festar, dansa lite för mig också!).
/E <3

2. I mina öron när jag tränar

Dags för andra frågan i bloggutmaningen som handlar om vad jag lyssnar på när jag tränar :).

Eftersom jag tränar ganska mycket pass blir det mycket låtar som ledarna själva valt, men när jag springer, kör gym eller är ute och går lyssnar jag på dessa låtar:

Far East Movement - Like A G6

Pink - Raise your glass

Mohombi - Bumpy Ride

Katy Perry - Firework

Jason Derulo - Ridin' Solo

Iyas - Solo

Mohombi and Lazee - Do it

Enrique Iglesias feat Usher - Dirty Dancer

Ke$ha - We R who we R

Detta är bara några av låtarna jag lyssnar på :). Har du något tips på bra träningslåtar får du hemskt gärna kommentera detta inlägget, har lite "låttorka" nämligen ;).

/E <3 


4 Februari 2011


Idag är femte dagen på mitt strikta matschema och det går jättebra faktiskt. Jag har försökt äta var tredje timme och har på så sätt hållit mig lagom mätt hela tiden. Vissa dagar har jag varit otroligt mätt (se tisdag) och vissa dagar har jag känt av hungern efter bara 1-2 timmar. Jag kör på i tre dagar till och så får vi se om det känns bra på söndag också :). Som sagt är det väldigt positivt för ekonomin att äta enligt ett strukturerat matschema, jag har stenkoll på det jag behöver ha hemma och har inga planer på att gå till affären för att handla lite mat förens på söndag (storhandlade i måndags). Ett tips bara ;)!

Jag är sminkad, ombytt och har snart ätit upp min frukost :). Ska packa väskan med dubbel uppsättning matlådor och sedan blir det skolan för hela slanten. Först föreläsning och sedan räkneövningar, intressant! Efter det blir det aerobics och det ser jag verkligen fram emot, tycker så mycket om tjejen som kör :D. Som jag skrev tidigare blir det en riktig slappkväll, ska börja med att slänga upp blogginlägg och traderaannonser, sedan ska jag stänga av datorn, hoppa i min pyjamas, krypa upp i soffan med mitt mystäcke och njuta av lite fruktsallad! Vad ska ni göra denna fredag?

ÄNTLIGEN FREDAG ;).
/E <3

Ps. Jag skulle verkligen inte tacka nej till en bit kladdkaka, men nu har jag verkligen gått in för detta! Om 1 månad och 4 dagar ska jag njuta av en semla istället, det ser jag verkligen fram emot ;). Ds.

Tradera


Nu har jag äntligen fått ändan ur och fotograferat, vägt och lagt upp några saker på Tradera.
Tar lite saker i taget, så idag när jag pausade från läsningen fotade jag några av sakerna jag säljer samt vägde dem. Så nu efter träningen var det bara att lägga in bilderna på datorn och lägga upp annonserna på hemsidan. Fick bud på träningsbyxorna i mitten direkt :P. Super! Ska lägga upp mer saker imorgon kväll, rensade förrådet för någon vecka sedan, så det finns lite att sälja ;). Vill du se min auktioner kan du göra det här.

Aja, nu börjar det verkligen bli dags att diska undan middagen, borsta tänderna och krypa till kojs. Är ganska så seg efter skivstång+intervall som jag körde ikväll, men skönt var det! Imorgon är det skola på både för- och eftermiddag. Sedan blir det hem och snajda om till träningskläder för att bege mig iväg och träna aerobics :). Efter det blir det en lugn fredagkväll med rolig tv, slänga upp lite blogginlägg samt traderannonser och bara njuta av att det är fredag :). Sedan har jag en "fullspäckad" helg framför mig :D! Mycket, mycket nice.

Sov gott.
/E <3


1. Min idrottsbakgrund

Som jag skrev på min träningsblogg under förmiddagen är jag en riktig allätare när det kommer till träning :). Jag har testat allt när jag var liten, men jag har aldrig riktigt fastnat för något speciellt. Förutom en sak, som jag fortfarande tycker är väldigt roligt...återkommer till det snart.

Som liten har jag testat att dansa och spela musikal, det gjorde jag ganska länge (men kommer inte ihåg hur många år). Jag har även testat att spela fotboll (var riktigt urusel på det!), spela tennis, gått på gymnastik mm.

När jag flyttade till Stockholm från Tyskland så började jag efter några år med simning. Jag simmade i två år tror jag och som mest tränade jag tre gånger i veckan. Från första början hade vi en jättebra tränare, men sedan flyttades jag upp och då fick jag en elak tränare. Han kläckte ur sig dumma kommentarer och var allmänt otrevlig, så jag slutade. Jättetråkigt faktiskt, för det var verkligen något jag tyckte var roligt. Jag tror att jag tävlad två gånger under den här tiden, det kanske var fler...minns inte riktigt.

Ni som läser min blogg/träningsblogg vet att jag fortfarande brukar simma ibland. Jag tycker att det är roligt, men det är inget som lockar mig att tävla i längre.

Annars har jag som sagt inte riktigt fastnat för något förutom Friskis & Svettis. Det är där jag nu har tränat till och från sedan jag var 14 år gammal :). Egentligen får man inte styrketräna förens man är 15 år, men eftersom jag hade (har) problem med ryggen fick jag intyg av min sjukgymnast, så att jag kunde köra ryggövningar och sådant även fast jag var under 15. Som sagt har jag varit en periodare, men jag har nog ändå tränat ganska varierat under de perioder jag tränat. 

Det jag kommer ihåg mest från träningen hemma i Stockholm var kickboxningen med min syster. Vi gick på det ganska länge och blev starkare, lärde oss tekniken och hade roligt ihop. Det var vår grej liksom det är min och Hannahs grej nu ;). Jag var även miniorledare för barn mellan 6-9 år i ett halvår. Det var faktiskt väldigt roligt och vi hade roliga låtar, bra övningar och vi sprang och skuttade mycket. Jag var alltid helt slut efter dem passen :P.


Sådär var lite om min "idrottsbakgrund". Det är väl inte förens nu på senare år (ungefär ett år tillbaka) som jag tagit träningen seriöst och vill uppnå något med den på riktigt, det är även nu jag hittat den verkliga glädjen i att träna :). Så ge aldrig upp, det gäller bara att hitta ett system som funkar för dig.
/E <3 


Makrill

Jag har precis fått i mig två makrillsmackor till lunch, riktigt smaskigt. Jag tycker att makrill i tomatsås är gott ibland, men det får inte bli för mycket av det. Nu var det längesen jag åt det och idag var jag faktiskt riktigt sugen på det, men nu kommer det säkert dröja ett par veckor innan jag äter det igen ;). Får äta massa tonfisk istället, det är mycket lättare att äta mycket av.

Aja, väldigt intressant information faktiskt :P. Jag har hunnit läsa en del, ringa ett samtal och äta lunch som sagt. Ska snart slänga upp inlägget om bloggutmaningen och sedan ska jag återgå till läsandet. Det är väldigt svårt och krångligt, så det tar emot lite :(. Men jag tar en paus innan mellis och fixar lite med annat.

Ha en fortsatt SOLIG dag :D!

Se fler "spännisbilder" :P och läs om mitt träningsupplägg på träningsbloggen :)

/E <3

Bloggutmaning!

Inne på Emelie (Bemmes) blogg hittade jag en lista med 30 bloggutmaningar. Detta är för att ni ska få lära känna mig lite bättre som person när det kommer till träning och kost :). Jag kommer att besvara en utmaning varje dag.

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Jag börjar med den första utmaningen efter jag har läst ett par sidor i boken ;). Kika in senare i eftermiddag!
/E <3

3 Februari 2011


Idag har jag VÅRKÄNSLOR :). Jag vaknade av att solen lyste in genom persiennerna idag igen och det är verkligen underbart att vakna upp så. Kollade termometern som visade 5 plusgrader kl 9 och hoppade i lite lagom med kläder för en powerwalk. Hanny lurade ut mig på en powerwalk idag igen ;). Nu är min kropp verkligen van vid alla dessa promenader, sjunde dagen i rad nu (varav 6 innan frukost). Har bestämt mig för att "vila" kroppen från promenader fredag och lördag, då kör jag vanlig träning istället ;). Men jag gillar verkligen att gå innan frukost, man får igång kroppen och sedan är det mycket godare att äta frukost efteråt :).

Vad är mina planer för dagen då? Jo, här ska det först diskas och bytas om till mjukiskläder. Sedan ska jag krypa upp i soffan och läsa, läsa, läsa. Självklart blir det pauser för lunch och mellis, samt lite bloggpaus, fota saker som jag ska sälja på tradera osv. Ikväll ska jag träna skivstång+kondition och det har jag verkligen längtat efter. Efter det blir det dusch, middag och nedvarvning innan det är dags att sova. Så vad hittar ni på idag gott folk?

/E <3

Carpe diem

Carpe diem = Fånga dagen!


Här bjuder jag på en "snygg" bild på en nyvaken tjej med röda ögon och stort hår. Sover i världens finaste påslakan just nu, fick dem av farmor och farfar i julklapp <3

Nu är jag trött och huvudvärken börja sakta men säkert komma krypande. Detta innebär givetvis att jag är på gång att sova, klockan har ju redan hunnit passera midnatt. Min dag har verkligen varit toppen idag :). Först en promenix med Hanny i morgonsolen, sedan en god frukost följt av en liten lunch. Vidare till skolan för en tretimmarsföreläsning (istället för fyra) och sedan följde Hannah med mig hem. Vi pratade lite innan vi kilade iväg och köpte med oss mat från Hälsofreak. Vi åt mat, pratade, drack te, pratade lite till och avslutade med att göra varsin egen smoothie hemma istället :). Mums! Kvällen avrundades med Love & Other drugs på bio, slänger iväg en kommentar om den imorgon ;).

Sov gott!
/E <3

Hälsofreak!



Idag provade jag och Hannah restaurangen Hälsofreak här i Linköping. Jag åt en jättegod fullkornswrap med tacokyckling, den kan jag verkligen rekommendera. Hannah tog en sallad som hon plockade ihop själv. Allt var väldigt fräscht och sedan får de plus för att de skriver antalet kalorier man får i sig.

Någon som har lust att joina mig och äta där någon dag? Är sugen på en wrap till nu ;).

Tyvärr hade deras mixer gått sönder, så det blev ingen smoothie därifrån idag. Har testat Tropical mix smoothien tidigare och den var väl sådär om jag ska vara ärlig. Jag är riktigt sugen på att prova Nuts and Chocolate, mums!

/E <3

2 Februari 2011

Nu är jag PROPPmätt igen ;). Kan man verkligen efter en helg då man varit hungrig och sugen konstant bara helomvända och bli proppmätt av minsta lilla...Jag har ju inte ens haft tid att krympa magsäcken :P. Det är lite jobbigt att vara så mätt hela tiden och snart måste jag slänga i mig lite lunch också eftersom jag har skola senare.

Började morgonen med en powerwalk runt ån tillsammans med Hanny. Underbart att träffa henne igen <3. Var även superhärligt att solen lyser så fint över Linköping idag, då kan man ju inte bli annat än glad :D. Har precis tryckt i mig min frukost och efter tips från Alex har jag nu fått i mig två ägg istället för ett (viktigt med protein). Jag är som sagt mätt :P...skönt det i alla fall!

Dock är det lite jobbigt eftersom jag har en orokänsla i magen :(. Den går bara inte över. Det känns som jag är orolig och nervös för något, men jag kan verkligen inte komma på vad. Jättejobbigt! Hade även svårt att somna igår på grund av detta och vaknade ganska tidigt och har legat och vridit och vänt på mig. Vad kan detta bero på? Vill bara slippa ha ont i magen...


Provade Charlotte Perrellis proteinpulver igår och det var faktiskt ganska smaskigt!

/E <3

Time to sleep


En svettig och GLAD Elin efter kickboxningen idag.

Visst är träningslinnet fint? Älskar färgen! Mamma fick ett likadant i födelsedagspresent :). Tycker det framhäver mina blå ögon dessutom.

Jag är HELT slut efter ett drömpass kickboxning idag. Vi brukar lyckas ganska bra med våra kickboxningspass jag och Hannah :). Vi peppar båda två, vi svettas båda två och framför allt så tycker vi att det är så förbaskat roligt båda två. Ni kan inte gissa hur glad jag är över denna underbara kompis och träningkamrat. Jag lovordar dig hela tiden Hannah ;). Ta åt dig!

Efter kickboxningen blev det en gigantisk sallad med kyckling till middag, läs mitt matschema och se "spännisbilder" på min träningsblogg. Har även kollat lite på Den hemliga miljonären, som jag alltid lyckas gråta till samt Cougar Town :). Har helt glömt bort att jag skulle dammsuga...kom på det nu :O! Aja, ska diska nu och sedan får jag dra en repa med dammsugaren innan jag lägger mig. Nio timmars sömn måste det bli :D.

Imorgon ska jag starta morgonen med en lika härlig powerwalk som idag fast med Hanny. Hanny bor och studerar ju i Nice nuförtiden, men nu är hon på besök i Sverige i ett par dagar :). Ska bli roligt att träffa henne igen! Sedan ska jag iväg till skolan efter lunch för en fyratimmars föreläsning...segt! Men efteråt ska det bli roligt värre ;). Jag och Hannah ska nämligen testa restaurangen Hälsofreak (passar ju oss) och sedan blir det bio, vi ska se Love & Other drugs. En supermysig onsdagkväll!

/E <3

Rolig bok?

Boken jag läser i skolan just nu heter "Discovering Statistics". Första kapitlet i boken heter Why my evil lecturer forcing me to learn statistics? och det är ju nästan så jag tänkte inför den här kursen :P.


Elin är glad (?) när hon pluggar statistik...

Hittade även lite roliga stycken i boken...skrattade gott här hemma ;)




Hoppas ni ser vad det står, kul med en författare som har humor :). Mer sådant i kurslitteraturen tack!
/E <3

Mätt - Det är bara förnamnet!


Jag är så SJUKLIGT mätt alltså och vad har jag ätit? Jag har under dagen hållit ett matschema (förklarar mer på träningsbloggen ikväll) och ätit frukost, lunch och mellanmål. Eftersom jag tänker mycket på vad jag stoppar i mig är det självklart bara nyttigt jag ätit. Det har blivit lättkesella, knäckemacka med keso, finn crisp, päron, proteinshake, ägg och yoghurt med lite müsli. Det är väl ändå inte så mycket med tanke på att jag även gick en powerwalk i morse? Men tydligen :P. Jag är PROPPMÄTT! Haha...

Det jobbigaste med detta är att jag har träning om en timme. Kickboxning som är jobbigt och ansträngande. Hoppas verkligen att mättnadskänslan lägger sig tills dess. Haha...usch vad jobbigt det är :P. Så om ni vill bli mätta under en dag kan ni ju följa mitt exempel, om ni ska träna dvs. ;).

Nog snackat om mat. Idag har jag faktiskt varit duktig :). Jag har tvättat tre maskiner med tvätt, läst ganska mycket i boken (tar superlång tid) och ringt försäkringsbolaget och ändrat om mitt avtal till att bara gälla till juni. En bra dag :).

Dags att diska lite och sedan byta om till träningskläder. Matschemat kommer som sagt upp på träningsbloggen i kväll och så hörs vi här då igen.
/E <3

Bloggtips!

Här kommer lite tips på olika bloggar som jag gillar att läsa:


Angelica


Carolina Gynning


Julia


Isabella Löwengrip


Kenza Zouiten


Tyra Sjöstedt


Terese Alvén

/E <3

1 Februari 2011


Fotograf: Sofie :)

Nu har jag precis ätit upp min goda (och nyttiga) frukost. Började min morgon genom att gå en powerwalk runt ån tillsammans med Hannah :). Det märks att vi inte träffats på några dagar nu, hade mycket att prata om ;). Det är alltid roligt att träffa henne, man blir så glad! Vi hade lite svårt att slita oss från varandra då vi hela tiden kom på nya saker att prata om, men tillslut var vi hungriga och det var dags att äta frukost. Vi får prata mer ikväll och imorgon kväll ;).

Har satt igång första maskinen med tvätt för dagen och tänkte alldeles snart sätta igång med läsningen. Ska läsa lite och sedan ska jag även ta pauser då jag tänkte dammsuga (blir så grusigt här hemma under den här perioden), äta lunch och allt annat som ska fixas :). Ikväll är det som sagt kickboxning som gäller, sjukt taggad!

/E <3

RSS 2.0