Uppdate!


Bild från London - Jag myser med pandorna inne på Harrods :)

Ett sista farväl? Detta blir förmodligen ett av de sista inläggen jag skriver på ett tag framöver. Då bloggen heter "mina studenttankar i Linköping", handlar den om mitt liv här. Nu börjar jag snart ett nytt kapitel i mitt liv och då är varken studentlivet eller Linköping representerade. Sedan känner jag att jag behöver "sommarlov" från bloggandet och ägna mig åt sådant jag verkligen sett fram emot. Jag kanske återupptar bloggandet under eller efter sommaren, men nu ska jag koncenterar mig på att komma in ordentligt i mitt nya jobb, göra mig hemmastadd i Stockholm och umgås med alla underbara människor som befinner sig där <3.

Den här veckan har varit busy busy på hög nivå. Jag har suttit med skolarbete väldigt mycket den här veckan och igår var jag och Ameli i skolan från elva till tjugo i tio på kvällen, en lång dag med andra ord. Dock var det vår SISTA dag på universitetet, hur konstigt är inte det? Vi hade opponering på en annan grupps arbete igår, nöjd, och sedan fick vi sitta och försvara vår uppsats efteråt. Det var lite svårare faktiskt, men efter prat med examinatorn och fina kommentarer från honom rättade vi till de kompletteringar han ville att vi skulle göra och har nu skickat in det och hoppas att han tycker att det är bra.

Idag skulle jag starta dagen med sovmorgon, vaknar redan vid sju av att de som tar studenten idag springer och skriker, blåser i visselpipor och så vidare. Härlig start på dagen...not :P! Men stort grattis till dem, jag vet känslan :). Aja, somnade om och klev upp strax innan nio. Ligger här och håller på att hungra ihjäl :P, har stängt av både kyl och frys, så jag ska snart gå och köpa färska frallor, juice och yoghurt. Snacka om lyxfrukost :D.

Planerna för dagen är sedan att packa ihop hela lägenheten. Pappa kommer till Linköping efter lunch och då ska det målas på väggarna, det sista ska packas ihop och sedan ska vi fira allt med en middag på Mozzarella här i stan :). Vi ska även bo på hotell i natt och imorgonbitti kommer även farfar till Linköping med släp, då blir det flytt flytt flytt. Åå, vad spännande det ska bli, men jättekonstigt. Igår sa jag farväl till Ameli, men vi kommer att ses igen, men jag blev nästan lite gråtfärdig när jag cyklade hem den sista biten själv. Usch, det här kommer nog bli lite tungt. Jag har ändå tillbringat mina tre senaste år här i Linköping. Jag har njutit av varenda sekund och jag har älskat min lägenhet otroligt mycket, jag har haft så otroligt roligt under tiden, träffat så underbara människor som jag kommer hålla kontakten med :). Separationsångest? Jajjamensan!

Imorgon är det alltså flytt som gäller och på eftermiddagen är det examensmiddag för min del :). Detta ska firas i Trosa med farmor och farfar, faster med familj och så självklart min egen familj! Underbart <3. Hoppas vädret är på vår sida också :). Planerna för veckorna framöver är ganska många, men otroligt roliga och intressanta.

På måndag börjar jag mitt nya jobb, börjar bli lite nervöst nu. Ska dock bli otroligt roligt :). Jag har även bokat in lite dejter med kompisar under nästa vecka. Några tjejer från jobbet här i Linköping kommer till Stockholm, så vi ska ta ett glas efter jag slutat jobba. Emelie och jag har en middagsdejt hemma hos henne på torsdagen. På fredagen är det min första personalfest ute på Djurgården med picknick och femkamp :). Helgen ska ägnas åt ingen mindre än Zache och senare Ellen <3. Vilken underbar underbar vecka :D. Lycklig är bara förnamnet! Veckan efter det är det midsommar, då kommer iaf Angelica upp till Stockholm och så ska vi och Madde fira midsommar tillsammans. Det blir midsommarbuffé, snappsvisor, midsommarkransar, blommiga klänningar, goda drinkar och så avslutar vi med en natt hemma hos Zache som vi aldrig kommer glömma ;). Ett ordentligt midsommarfirande för engångsskull, wohooo!

Så nu vet ni lite hur det ser ut och jag vill avsluta med att tacka er för att ni följt mig under dessa år som student och jag hoppas ni tyckt det varit trevligt :). Nu flyttar jag hem till familjen, så nu får mamma, pappa och syster koll på vad jag sysslar med IRL ;). Ni andra som jag känner får gärna maila, ringa, sms:a eller ses för att uppdatera er om allt som händer. Det ska bli roligt att för omväxlingsskull få berätta allt jag varit med om istället för att alla läst det på bloggen innan, så friends, det är bara att vänja sig ;).

Vill även säga att jag förmodligen kommer ta upp bloggen framöver, så kika in här under juli eller lite då och då för ny bloggadress. Jag älskar att blogga, men även jag behöver en paus ibland :).

TACK FÖR MIG och GLAD SOMMAR :D!
Stor kram
Elin


6 Juni 2011

VILKEN HELG :D! Helgen kunde inte blivit så mycket bättre faktiskt, helt underbart har det varit på alla sätt och vis :). Tack alla inblandade <3.

Vi har ätit väldigt mycket god och onyttig mat. Vi började med grillkväll på min takterass i fredags, då bjöds det på corizo, hemmagjord potatissallad och sallad till middag. Mums med grillat! Till lördagsfrukost blev det buffé på Scandic, åt oss proppmätta på äggröra, bacon, frallor, yoghurt mm. Efter att det hade lagt sig lite blev det en glass från Bosses glassbar, andra glassen där för i år :). På kvällen smällde jag i mig en ordentlig pizza innan det var dags för fattömning på HG och på söndagen blev det sedan söndagsbrunch ute i det gröna. Så en hel del mat har det blivit med andra ord, men gott har det varit :D. Det hör ju inte till vanligheterna, så ibland får man njuta ordentligt :). Wohooo.

Vi har även gjort en massa roliga saker :). Vi har grillat, gått på stan och shoppat (köpte en linne som jag invigde under lördagkvällen), fixat oss iordning, förfestat med goda drinkar och bra musik, suttit och druckit billig cider på HG, dansat till halvkass musik, gått hem mitt i natten i bara shorts och linne (måste jag säga att jag frös?), ätit brunch och solat :). Tack Mikaela, Angelica, Hannah, Ellen och Petra för den här helgen :). Och även alla söta jag träffade på HG :). Vädret har även varit på vår sida hela tiden, värmebölja!


Bild lånad av Amandas FB :)

Idag har jag suttit en stund med Ameli och gått igenom lite inför opponering och framläggning av uppsatsen på torsdag. Hon gick hem för en stund sedan och jag tänkte strax slänga i mig lite frukost och sedan börja packa inför flytten. Det är läge nu. På lördag drar jag ifrån Linköping med mellanlandning i Trosa för att lasta av möbler och ha examensmiddag och sedan vidare till min nya hemort Stockholm :). Så nu ska det sista packas ner, färg ska inhandlas till väggarna och kläder ska slängas i containern. Blir någon form av träning ikväll, ska nog försöka mig på en löprunda. Är förbaskat sugen alltså! Hoppas benhinnorna håller, annars får jag väl stanna och promenera istället. Håll tummarna :).

Tänkte även slänga upp ett inlägg med bilder från London i eftermiddag, så återkom då ;).
/E <3

Somrig?


Solglasögon - Ray-ban
Jeansjacka - Gina Tricot
Linne - H&M
Kjol - Zara
Tygskor - H&M

Dagens outfit är inspirerad av det fina vädret :).
/E <3

3 Juni 2011


VILKEN DAG :D. Solen skiner, himlen är klarblå och termometern visar nästan runt 30 graders värme. Snacka om lyxväder :). Ska snart slänga i mig lite lunch, städa undan lite och kanske packa en till flyttlåda innan Hannah dyker upp. Då ska vi ta på oss bikinin och lägga oss på takterassen och sola :). Får vara lite försiktig med min mage, som fått solexem, så jag får nog lägga ett linne eller så över det området. Det får bara inte bli värre :(. Aja, vi ska i alla fall ligga och sola, sedan blir det nog en promenad runt ån följt av lite matinhandling och dusch. Sedan ska vi förflytta oss tillbaka till takterassen, men då kommer även Mikaela, Angelica, Petra och Ellen och gör oss sällskap för lite grillning och myskväll :). Snacka om en toppendag!!!

Började morgonen med att försova mig :(. Hade satt klockan på tjugo i åtta, men vaknade halv nio och hade halvt panik :(. Men jag var snabb och klädde på mig, sminkade mig och åt frukost samtidigt :P. Tur att vi bara skulle ses i biblioteket idag. Hann i alla fall dit och så satte vi oss med opponeringen av en annan grupps c-uppsats. Vi bestämde oss för att fortsätta vidare med det på måndag, nu ska vi njuta av den här helgen först.

Detta är min SISTA helg i Linköping, i alla fall som jag är skriven i Linköping. Kommer givetvis bli någon/några helger under hösten som jag ska hälsa på tjejerna här <3. Ni vet ju helgens planer, men jag drar dem lite kortfattat igen ;). Frukost på Scandic imorgon, en runda på stan, glass på Bosses glassbar, förfest hos Mikaela, fattömning och middag på HG, sova hos Mikaela och sedan bautafrukost i det gröna på söndagen! Meeeee like :).

/E <3

Dagens lista :)

Matvanor:
Bästa maträtt?
Jag älskar inbakad kassler med vitlöksost, men jag är även väldigt förtjust i hemmagjorda hamburgare, proteinpannkakor med kesella och bär samt omelett i alla dess former :).
Bästa efterrätt?
Hmmm...chokladfondant ligger högt upp på listan, men även creme brulé ligger bra till. Finns väldigt mycket smaskigt i efterrättsväg som jag älskar!
Bästa dryck?
En kall oboy sitter inte helt fel (dricker det kanske en eller två gånger om året!) eller ett kallt glas mjölk, mums :P.
Hatdryck och maträtt?
Måste säga öl, det är inte speciellt gott alltså. Maträtt tar jag bönor och svamp i alla dess former och maträtter, isch!
Bästa alkoholdryck?
Då säger jag after eight drink och en kall cider i någon somrig smak :)
Använder du smör på smörgåsen?
Nej, jag har nästan alltid philadelphiaost på eller bara pålägg. Tycker smör är onödigt.
Smågodis eller färdiga påsar?
Smågodis såklart! Då får man ju välja ut sina egna favoriter!
Bästa soppan?
Potatis- och purjolöksoppa eller gazpacho.
Favoritglass?
Saltlakritsglassen på Guteglass i Visby är svårslagen, annars älskar jag Ben & Jerry´s, men äter det aldrig.


Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du?

Jag har en vecka kvar på min utbildning, sedan börjar jag jobba heltid direkt. Ska bli spännande!
Vad vill du bli?
I framtiden vill jag hålla på med träning, hälsa och kost i någon form. Jag brinner för det och vill gärna dela med mig och hjälpa andra att få upp ögonen för det :).
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? 
Jag har trivts bra med min utbildning, men det ska bli skönt att börja göra något praktiskt nu. Om jobbet kan jag inte säga någonting eftersom jag inte ens börjat ännu, låt mig återkomma om några månader ;).
Är lönen viktigast? 
Viktig, men jag tycker att jobbet främst ska vara roligt, givande och utmanande.


Lite allt möjligt:
Har du barn? 
Nej och tur är väl det? Måste man inte ha en kille för det :P?
Är otrohet okej?
Nej, det tycker jag inte.
Älskar du någon? 
Ja, alla mina underbara vänner och min älskade familj såklart!
Betyder familjen mycket för dig? 
Mycket? Den betyder allt för mig!
Vart åker du helst på semester? 
Till något varmt och härligt land, gärna exotiskt :).
Bästa klimatet?
När det är lagom varmt ute, men kan traska runt i short och linne och samtidigt varken frysa eller svettas ;).
Hemmafest eller krogen?
Skulle säga hemmafest, men jag är knappt på några sådana nuförtiden. Men jag säger hemmaförfester :). Alltid roligast på dem eftersom man alltid tappar bort varandra när man går ut sedan.

Listan är lånad av PT-fia.
/E <3


2 Juni 2011

Vart är soooolen? Snacka om att man blir bortskämd när solen visat sig flera dagar i rad nu. Det enda som syns just nu är ett stort moln som täcker Linköping. Dock visar termometern 18,5 grad, så frysa bör man nog inte göra i alla fall ;). Om en stund ska jag träffa Louise, det var inte igår. Vi ska sätta oss på en uteservering och snacka lite :). Mys! I eftermiddag har jag promenad, middag och kvällsmys med Hannah planerat. Ser verkligen fram emot en ordentlig tjejkväll :). Så det är alltså dagens planer, vad sysslar ni med idag?

Jag klev faktiskt upp vid strax efter åtta imorse, vaknade två minuter innan klockan ringde. Hoppade in i duschen och satte mig sedan och läste uppsatser. Efter en stund blev det till att ta tag i gårdagens disk och sedan avnjuta en god frukost :). Efter det har jag fortsatt läsa uppsatser och nu pausar jag med att skriva lite i bloggen. Ska snart sminka mig, byta om och sedan fortsätta läsa tills jag måste gå.

Snart smäller det förresten, helgen som jag (vi) har väntat på så länge är ÄNTLIGEN kommen. Schemat är fullspäckat, mycket god mat ska förtäras, grym musik utlovas, underbara vänner att dela allting med och sedan kör vi fattömningen på HG på lördag. Kommer bli makalöst! Sista helgen i Linköping för min del, nu finns det inga måsten längre. Nu bara kör vi på och har roligt på vägen :).

Imorgon startar jag och Hannah redan efter lunch med att lägga oss ute och steka i solen, om nu den vill visa sig (det måste den!). Sedan blir det nog en promenad och så ska vi handla mat till kvällen. Senare på kvällen kommer Mikaela, Angelica och Ellen från Mariestad och även Petra kommer och joinar. Planen är att sitta på min takterass och grilla :). Smaskens! Sedan sover Hannah, Angelica och Mikaela över hemma hos mig. På lördag morgon har vi bokat in frukostbuffé på Scandic, snacka om bra start på dagen. Efter det är det inga specifika planer som gäller, men det blir nog en runda på stan, lite glass på Bosses glassbar och så vidare. Ska göra oss iordning ganska tidigt för att börja förfesta hemma hos Mikaela och sedan ta oss vidare till HG för eventuell middag och fattömning. Sedan blir det till att slå klackarna i taket hela natten lång ;). Hehe...Och söndagen är än så länge oplanerad, jag håller tummarna för en stor frukost/picknick i det gröna :D. Vad säger ni giiiiiiirls?? Någon mer än jag som ser fram emot den här helgen? Kommer bli AWESOME :).

Nähä...ska strax slänga upp en liten lista här innan jag tar tag i det jag ska göra.


/E <3

1 Juni 2011


Sitter redo i bikinin att bege mig ut mot takterassen :). Solen skiner, men det blåser lite och så är det lite molnigt till och från. Men har man möjligheten så ska man pressa ;). Haha...ligger ju fortfarande långt efter Angelica som är megabrun, så avis. Aja, lite mer färg kan jag nog allt fixa mig :). Dock har jag smort in mig ordentligt idag eftersom jag brände min lilla mage igår. Får vara lite försiktig med just det området.

Spekulanterna till lägenheten idag visade sig vara en av tjejerna i gruppen som jag och Hannah var reflektionshandledare för i höstas och hennes pojkvän :). Det var en lättnad, så de stannade ett tag och kollade, ställde massa frågor och de verkade verkligen tycka om lägenheten. Hoppas de tar den, den är underbar och då vet jag dessutom att det är två bra människor som flyttar in ;).

I eftermiddag tänkte jag ta mig till gymmet trots det fina vädret, blir lite styrketräning. Detta blir mitt sista träningspass för denna vecka, fick alltså bara ihop tre pass :(. Hade egentligen tänkt springa imorgon, men måste lägga tid på att läsa uppsatser under den tiden jag inte sysslar med annat. Ska bland annat träffa Louise för en fika mitt på dagen imorgon och på eftermiddagen och kvällen blir det långpromenad, middag och mys med Hannah :). En riktigt härlig dag med andra ord. Nu ska jag ta med mig den utskrivna uppsatsen och bege mig mot takterassen, hörs när vi hörs! Njut av dagen!

/E <3

RSS 2.0