KOMMENTERA MERA :)

Nu har jag tagit en välförtjänt paus i pluggandet. Jag har suttit i biblioteket i några timmar nu och kom precis hem till lägenheten. Hade strax tänkt fortsätta plugga, men först måste man pausa lite och kolla vad som hänt på internet.

Vad menar jag egentligen med rubriken? Som ni kanske märkt har jag under en tid valt att ta bort kommentarsfältet helt från bloggen, men nu har jag bestämt mig för att låta er kommentera igen :). Jag vill ju har era åsikter! Vad tycker ni om klädinspirationsinläggen jag bjuder på? Är det ett lagom antal inlägg per dag? Bör jag skriva mer om mode, skolan eller fester? Ge gärna tips på vad du vill läsa om i min blogg. Jag har inspirerats av storbloggare att återinföra kommentarsfältet, så nu provar vi det en vecka igen :). Så kommentera gärna om ni tycker något är snyggt, roligt, fint eller bra! 

Ni som bara kommenterar för att vara elaka får gärna vända sig till en blogg som provocerar eller liknande. Detta är en blogg om MIG, hur jag är, hur jag lever och vad jag gör. Det är sådan jag är, så jag kommer inte ändra på mig bara för att DU säger en elak sak :).

Hoppas alla har en/har haft en underbar dag!
/Elin 

Dagens outfit


Klänning - Gina Tricot
Flätat skärp - Vila
Strumpbyxor och tygskor - H&M

/Elin

Påskvädret på Gotland


Helt OK väder på Gotland under påsken :). Det blir ungefär som det är idag i Linköping både fredag och lördag. Om solen vill visa sig ska jag absolut sätta mig i en solstol och njuta av att det är påsk :). På söndagen ska det dock regna/vara mulet, så jag får passa på de första dagarna. Hur blir vädret hos er i påsk?

/Elin

30 Mars 2010







God morgon <3. Idag skiner solen och termometern visar 9 plusgrader, någon som såg det jag skrev igår kanske? Idag känns det verkligen som vår här i Linköping, underbart!

Eftersom jag hade svåra problem att somna igår, så tog jag en liten sovmorgon idag. Klev upp vid halv tio och har hunnit städa undan lite, göra mig iordning och sitter nu och äter frukost. Idag tänkte jag sätta mig i biblioteket och plugga. Ikväll blir det sedan tv för hela slanten :). Tisdagar är absolut den bästa tv-kvällen i veckan. Neeeej, jag såg precis att DH inte är ikväll pga. CSI-triologin :(. Aja, men det blir i alla fall först Dating in the dark och sedan en paus på en timme (då kan jag packa inför imorgon), sedan blir det Cougar town och Christine :).

Nej, nu ska jag skicka iväg ett mail till min lärare och sedan skriva en packlista innan jag går till biblioteket. Jag hoppas att ni runt om i landet får njuta av solen idag och i så fall kan ni väl njuta lite åt mig med?

/Elin

Snygga skor till budgetpris


Snygga och bekväma high heels till partyt i sommar. Skönt med kilklack och fina detaljer på skorna och priset gör inte saken sämre, endast 299:- Skopunkten.


Haremsandaler som är sköna och perfekta i sommar. Snyggt och lättmatchat med svart och samtidigt lite fina detaljer. Kostar bara 249:- Skopunkten.


Otroligt söta ballerinaskor till superpris. Underbara, fina och flickiga skor som blir jättefint till brunbrända ben och jeansshorts i sommar. Köp gärna de mörkblå eller svarta också eftersom de bara kostar 99:- på Skopunkten


Eleganta och praktiska ballerinaskor att ha både på fest och på stan. De är praktiska på festen för att man slipper få ont i fötterna under kvällen och natten, men samtidigt är de supersnygga med gulddetaljer så att de funkar fint till sommarblåsan. De kostar 199:- Skopunkten.


Superfina och eleganta pumps att ha redan nu i vår. Dessa funkar perfekt både till vardags och fest. De piffar upp vilken vardagsoutfit som helst. Väldigt snyggt även till partyoutfiten. Min kompis Angelica har dessa pumps och de är sjukt snygga! Kostar 349:- Skopunkten.


Ska man ha gummistövlar så ska de vara snygga. Tyvärr så regnar det ju under våren och sommaren också och då vill man ju vara snygg och dessa stövlar är ubbersöta. Tänk dig att ha dessa till ett par shorts i sommar :). Dessa kan du börja använda redan imorgon. Kostar bara 249:- Skopunkten och det är ett väldigt bra pris för ett par skor man inte använder så ofta.

Underskatta aldrig Skopunkten. Billiga, snygga och fina skor. Man kan lätt köpa 3 par skor utan att plånboken gapar tom. Eftersom skorna är så billiga behöver man inte känna ett "tvång" att använda skorna så ofta, det är ju alltid ett plus.

OBS! Köper man 2 par skor får man 50% på det billigaste paret. Köper man 3 par skor så får man det billigaste paret gratis (alltså 100% på ett par skor). Grymt bra!

Jag har själv flera favoritskor från Skopunkten.

Mitt favoritpar av högklackade skor är de i mitten. Supersöta/snygga, men samtidigt otroligt bekväma :).
Jag har flera par låga, men superfina skor och dessa två är favoriter i garderoben. Fint och bekvämt är alltid bra om man vill dansa hela natten ;).
High heelsen uppe till vänster är supersnygga. Jag har faktiskt bara använt dem två gånger för att de är så höga, men är de inte sjukt snygga? Jag älskar dem! De ska jag ha på mig mycket i sommar :).
High heelsen uppe till höger är snygga trots att de är vita. Jag är inget stort fan av vita high heels, men dessa med söt svart rosett på är jättefina på och dessutom väldigt sköna.

Lycka till med skoköpet!
/Elin

Min Bästa Vän


Detta låg och väntade på mig i brevlådan när jag kom hem idag. Min bästa vän Bella hade skickat två bilder och en underbar text till mig som fick mig att le och nästan börja gråta. Bella är väldigt bra på att få mig att känna mig speciell och betydelsefull och det är underbart med en sådan vän. Bella betyder så otroligt mycket för mig och vi känner varandra så himla bra. Hon finns där för mig när jag är ledsen, när jag är arg och när jag är glad. Vi har så underbart roligt tillsammans när vi ses och har många fina minen tillsammans.

Till dig Bella: Du är UNDERBAR och du förtjänar verkligen all lycka i världen för att du är en sån bra människa. Jag är otroligt glad för att just du och jag är så bra vänner och jag mår alltid så himla bra när vi pratar med varandra <3. Jag älskar dig min Bebii och du är bäst <3.

Man ska värna om sina vänner, det är något av det finaste man kan få :). Goda vänner varar livet ut!

/Elin

29 Mars 2010

Jag ska först och främst börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering under den senaste tiden. Under perioden då jag var sjuk hade jag inte mycket ork att blogga och nu när jag kommit tillbaka till Linköping igen har varit och är fortfarande väldigt mycket i skolan :(. Men på onsdag kväll är det påsklov som gäller för min del och på torsdag åker jag med familjen till Gotland där farmor och farfar befinner sig, det ska bli underbart :). Har faktiskt varit iväg nu ikväll och fixat lite saker till familjens påskägg.

Idag försov jag mig igen. Det börjar bli en dum ovana. Visst hinner jag till skolan i tid, men det blir mycket kortare tid att klä på sig, sminka sig och äta frukost. Jag hade satt klockan på 8, men sov till 9 och skulle träffa Ameli halv 10 för att promenera till skolan. Det var först föreläsning och sedan har vi suttit och pluggat i skolan till strax efter 18. Sedan promenerade vi hem igen och jag och Richard har varit iväg och handlat lite.

Jag har pluggpaus nu på kvällen eftersom vi har pluggat så intensivt hela dagen, så ikväll ska jag fira med att kolla på Svenska Hollywoodfruar. Jag tycker att det är lite småroligt :).

Idag när jag vaknade av att det regnade, så började jag tänka på att väldigt mycket snö faktiskt har försvunnit. Hur härligt är inte det? Jag står faktiskt ut med att det regnar om snön smälter bort, men snart tycker jag nog att solen ska titta fram igen och temperaturen öka :). Jag vill ha vår och sommar snart!


Sommaren 2009 på Gotland - Bästa sommaren i mitt liv <3

/Elin

Dagens låt



Beyonce - Sweet Dreams

/Elin

28 Mars 2010

Trött, seg och omotiverad. Det är jag idag. Så otroligt segt när man har mycket i skolan :(. Började dagen med att jag insåg att det var sommartid idag och fick plötsligt jättebråttom till brunchen...suck. Brunchen var i alla fall väldigt trevlig och god. Det var jag och tre tjejer till. Verkligen mysigt att börja en söndag med det. När jag sedan kom hem satte jag mig och pluggade, då ringde Hanny och vi gick ut på en ganska lång promenad. Sedan har jag pratat med både Bella och Julia i telefon för att sedan ägna resten av min tid åt att plugga. Jag har även fått världens huvudvärk nu på kvällen, så det börjar verkligen bli dags att gå och lägga sig. Sweet dreams!







/Elin

Let's Dance 2010


Jag har ju HELT glömt bort att kommentera vinnaren av Let's Dance igår! Detta beror ju givetvis på att jag inte såg finalen, men jag vet att det stod mellan Claudia och Mattias. Jag tyckte först och främst att det var superbra att det var de två som stod i final och inte Willy. Jag hade inte blivit överdrivet ledsen ifall Claudia hade vunnit, men nu blev jag givetvis jätteglad över att Mattias vann :). Jag har hejjat på honom redan från start och han har varit grym på att dansa samtidigt som man haft något fint att titta på ;).

Jag har ju sett Mattias och EMD in real life :). De var på Burmeister i Visby och spelade sommaren 2008. Jag och mina tjejkompisar tyckte att det var roligt att stå längst fram som små fjortistjejer, men det fick vi ångra bittert under spelningen. Vi höll oss fast i varandra och kämpade för att inte tappa bort varandra och dessutom var det supervarmt därinne, så snacka om genomsvettig efteråt :P. Men det var roligt att ha sett dem, snygga är de allihopa, men jag tycker nog Mattias är snyggast ;). Haha...de bodde på samma hotell som oss och åt frukostbuffé samtidigt som oss, så vi fick se dem dagen efter spelningen också. Ögongodis ;P.

Vad tycker ni om att Mattias vann? Var det rätt eller fel?

/Elin

Ljus tid


Idag mellan 20.30 och 21.30 var det alltså Earth Hour. Jag och Richard släckte överallt, stängde av våra datorer, tv:n och till och med mobiltelefonerna i en timme. Visst blir det lite fånigt att man 21.34 sätter på tv:n och datorn igen, men lamporna behöll vi släckta och använda oss av värmeljus istället :). Blev ju mycket mysigare också. Vad gjorde ni under Earth Hour?

Dagen har varit fullspäckad med plugg. Var även och handlade mat och godis med Richard, sedan gjorde vi tortillas med lövbiff till middag. Mums var det :). Har kollat på Natt på museet för första gången ikväll och den var ju faktiskt lite smårolig. Bra lördagsfilm helt enkelt.

Bilden ovan är tagen igår innan vi gick till födelsedagsfesten, jag hade denna outfit på mig igår :).

Nu ska jag strax sova, ska upp ganska tidigt och plugga innan det är dags för brunch med tjejerna :). Sov gott!
/Elin

Earth Hour


Ikväll är det EARTH HOUR, kommer du att släcka?
Mellan 20.30 och 21.30 ska vi släcka alla lampor, stänga av all elektronik och värna om miljön en timme. Klarar ni det? Jag och Richard har bestämt oss för att släcka allt och tända massa värmeljus istället :). En hel timme att bara prata om livet, läsa en bok eller kanske spela ett spel.

Det är tyvärr inte mycket jag gör för miljön förutom att jag inte äger en bil, jag försöker sortera mina sopor lite samt använda lågenergilampor. Vad gör du för miljön?

/Elin

27 Mars 2010

Nada uppdatering från mig igår. Så blir det ibland ;). Vaknade lite sent, så jag prioriterade andra saker än just datorn igår morse. Sedan hade vi förhandlingsspel i skolan och jag tyckte att det gick väldigt bra och lugnt till :). Stannade kvar i skolan och åt lunch med Ameli och sedan satte jag igång och pluggade. På kvällen blev det en powernap (på en timme), middag som Richard lagade och sedan födelsedagsfest hemma hos mina killkompisar. Jag hade bara tänkt stanna en liten stund, men vid tolv traskade jag och Richard hem.

Idag vaknade jag vid halv elva. Har ätit en stor och god frukost, men lider av en jobbig huvudvärk idag :(. Jag drack en drink igår, så det är absolut inte bakishuvudvärk...segt! Idag ska jag plugga, handla lördagsgodis och ha myskväll med min älskling :). Mysigt värre! Imorgon ska jag äta brunch med Angelica och de tjejer som har lust, ska bli mysigt med en supergod brunch. Sedan ska jag nog ägna resten av söndagen till att plugga och kanske gå en promenix runt ån.

Igår fick jag även reda på att Julia kommer hit den 23-25 April och hälsar på :). Då ska vi ha en riktig tjejhelg. Vi ska äta gott, shoppa, parta och bara ta igen massor av snack! Ser verkligen fram emot den helgen.

Jag har så mycket att se fram emot i april. Mamma kommer och hälsar på en helg, Julia en helg och kanske Ellen och Jens en helg :). Det är så mysigt med besök av dem man tycker mycket om <3. Underbar månad för min del alltså.

/Elin


Väldigt simpel, men ändå god drink. Vodka, sprite och frysta jordgubbar :). Testa!


Nytt i garderoben!

Har jag blivit lite av en shoppaholic igen? Jag måste bara visa dessa coola leggings som jag köpte häromdagen på Lindex. Jag har tittat på dem jättelänge och fick nu äntligen en rabattkupong från Lindex, så då slog jag till :). Nu har jag shoppat färdigt för ett bra tag framöver och ska nu verkligen hålla hårt i mina pengar eftersom jag ska till Milano i början av maj och då vill jag shoppa.


Coola leggings med "skinndetaljer". Passar mig perfekt eftersom jag inte vill ha heltäckande "skinnleggings" :). Passa på att fynda du med!

/Elin

Dagens outfit

 
Kofta - Gina Tricot
Halsband - Present av farmor och farfar (Snö)
Långt linne - Gina Tricot
Leggings - Lindex
Klocka - Ur&Penn

/Elin

Lång skoldag


God kväll kära vänner! Hoppas ni alla haft en underbar dag? Jag har haft en bra dag, men med massor av skolarbete. Först var jag i skolan strax innan åtta och åkte hem igen vid strax innan fem, alltså en ganska lång dag för min del. Kvällen har ägnats åt att äta mat, prata med mami i telefon och mysa med Richard. Jag tänkte strax läsa lite bloggar och sedan hoppa in i duschen innan Criminal Minds börjar.

Imorgon är det en liknande dag som idag. Det är skola som gäller hela dagen och på kvällen tänkte jag gå iväg till några killkompisar som fyllt år och säga grattis. Jag tror Richard stannar kvar längre än mig, jag har så mycket i skolan som jag måste göra.

Jag har ju glömt berätta hur jag mår. Jag hostar lite till och från, men jag har inte ont i halsen längre :). Har dock haft en jobbig huvudvärk hela dagen, men det beror säkert på att jag inte sovit så mycket i natt :(. Aja, det är i alla fall på bättringsvägen nu!

Önskar er alla en god natt nu eftersom jag ska sova direkt efter programmet ikväll.
/Elin

25 Mars 2010

Snacka om att jag är TRÖTT idag! Givetvis kunde jag inte somna kl tio, jag var superpigg :(. Somnade tillslut efter någon timme och vaknade i natt av att det var ett himla liv på gatan. Antar att jag blivit så van vid det lugna hemma hos familjen ;). Usch, det är inte alls kul att stiga upp såhär dags :(. Blir samma tid imorgon...men förhoppningsvis är jag supertrött ikväll och somnar bums efter Criminal Minds :). Skönt!

Jag har redan hunnit klä på mig och sminka mig och sitter just nu och äter frukost. Ska strax äta upp och sedan fixa det sista innan jag måste gå till bussen. Som ni kunde läsa igår så består hela min dag av skola samt plugg, så vi hörs i eftermiddag/kväll igen :). Får se om Richard drar hit lite folk på våffelkalas eller inte ikväll, annars blir det nog väldigt lugnt med god mat, tv och myspys!

Hörs som sagt senare, have a nice day.

/Elin

Inlägg 5 - Shoppingfynd!

Nu slänger jag äntligen upp inlägg 5 och detta har dröjt pga. att jag stannade kvar i Sthlm längre än beräknat.

Detta är faktiskt ett av mina favoritplagg och jag har praktiskt taget bott i det nu under min sjukperiod.
 
Tunn och superskön kofta från Gina Tricot för endast 49 kr (rea).

Stylingtips:
Jag har haft koftan till svarta byxor och svart linne, men även leggings och långt linne under. Kombon ovan funkar också superfint. Eftersom koftan är så pass tunn passar den även bra i sommar när det är lite kyligare, funkar bra över jeansshorts och ett linne.

/Elin

Linköping


Nu är jag hemma hos mig i Linköping igen. Det kändes bra att komma hem, men samtidigt saknar jag redan familjen. Men som sagt ses vi redan nästa vecka igen för då är det ju påsk :). Efter tågresan har jag packat upp, tvättat flera maskiner tvätt (bland annat mina "sjukkläder"), pluggat, handlat mat, ätit god middag och myst med min älskling <3. Jag har alltså hunnit med en del och snart ska jag faktiskt gå och lägga mig.

Imorgon är det skola, seminarium mellan 8-11 närmare bestämt. Efter blir det grupparbete och sedan tänkte jag faktiskt stanna kvar och plugga i biblioteket. Är bjuden på våffellunch imorgon, men eftersom vi ska ha grupparbete och jag har massor att plugga så går det före...tyvärr :(. Blir buss till skolan eftersom jag inte är hundra. Har inte ont i halsen (tummen upp!), men jag hostar och är lite hängig.

Ska strax slänga upp ett inlägg med det senaste i min garderob. Tröjan på bilden ovan köpte jag på GT igår för bara 49 kr :).

/Elin

Hard Rock Cafe

Igår fyllde alltså min lillasyster 18 för er som missat det ;). Vi började med att sjunga för henne på morgonen (jag försökte i alla fall med min hesa röst...) och mamma hade gjort frukost på sängen till henne. Hon fick massa fina födelsedagspresenter, synd bara att hon hade öppnat min och Richards i lördags :(. Aja, sedan åkte föräldrarna till jobbet och syster till skolan. På kvällen var det sedan dags för middag på Hard Rock Cafe. Vi började med någon combo jumbo sak, helt okej, men väldigt mättande. Sedan åt jag clubsandwich till huvudrätt och till efterrätt orkade jag ingenting. Syster beställde en drink och fick inte visa legg, hur tråkigt var inte det på en scala? Personalen sjöng i alla fall fint för henne och jag tycker att kvällen blev väldigt lyckad, hoppas du känner samma sak sis? :)





Födelsedagsbarnet :).

/Elin

Födelsedagsoutfit :)

 
Glasögon - Favoptic
Halsband - Lånat av syster
Klänning (med rosett bak) - Gina Tricot (NY)
Strumpbyxor - H&M

/Elin

24 Mars 2010

En härlig och solig dag i Stockholm idag :). Om en timme åker jag HEM till Linköping igen. Nu har jag varit här i Stockholm sedan i fredags och det har varit supermysigt! Det är mycket skönare att vara sjuk hemma hos mamma och pappa, varför är det så egentligen? Stackars Richard har fått vara själv ganska länge nu och jag vet att han börjar bli ganska uttråkad, så jag tycker det ska bli roligt att komma hem och få göra honom sällskap.

Jag tycker att det är tråkigt att åka härifrån, men samtidigt är det inte MITT. Jag har ju min säng i Linköping, min egen mat i Linköping, min garderob i Linköping och min pojkvän i Linköping. Så jag försöker se det positivt ;). Om en vecka är jag tillbaka på plats i Stockholm och sedan blir det Gotland över påsk :).

Idag har jag bara pyttelite ont i halsen och hostar lite till och från. Är samtidigt lite hängig, så det får bli en Ipren innan jag åker. När jag kommer hem idag hade jag tänkt plugga en del för att sedan ha kvällen fri och mysa med Richard, saknar honom <3.

Ha en underbar dag idag!
/Elin


Bilder från förr

När jag ändå sitter vid familjens dator så kan jag slänga upp lite fina (?) bilder från förr. Positiv eller negativ förändring?


Jag och världens sötaste kusin 2003


Detta är faktiskt JAG för många år sedan. Min period som morotsfärgad? Detta var 2001 och måste jag säga att jag inte längtar tillbaka?


Detta är också JAG...HJÄLP! Jättefin klänning, men jag ser ut som en TANT. Usch, detta var på skolbalen 2004.


Jag älskar den här bilden! Det är ett fint minne som jag bär med mig :). Det är jag, lillkusinen och syster 2005.

USA-resa 2006

Jag och syster i San Francisco.


Mamma, jag och syster i Las Vegas baby ;)


Det absolut coolaste jag gjort i hela mitt liv, vi flög helikopter över Grand Canyon!!!! Slå det om ni kan.


HOLLYWOOD :). Mamma, syster och jag!

/Elin

23 Mars 2010

GRATTIS LILLASYSTER SOM FYLLER 18 ÅR IDAG :)!!!!!!


Bild på min söta lillasyster 2001. Många år sedan...

Hoppas du haft en underbar dag sis!

/Elin

22 Mars 2010


Idag skiner solen igen :). Skönt att det inte är snöoväder idag också. Jag vaknade vid halv fem i natt igen, men då hade jag inte sådär himla ont i halsen. Hade i alla fall svårt att somna om, men sedan sov jag till klockan var närmare tio. Jag har ont i halsen, hostar, kan knappt prata och har lite feber fortfarande :(. Det är så TRÅKIGT att vara sjuk! Men eftersom solen skiner idag tänkte jag sätta på mig mina ytterkläder och sätta mig ute på balkongen en liten stund. Några solstrålar är nog bara bra.

Imorse kollade jag lite på Paralympics och jag blev så himla imponerad av de som var med. Zebastian Modin som endast 15 år gammal tog brons i sprint trots synskada. Sveriges curlinglag som tog brons trots både sjukdom och doping. Jag tycker att det är så häftigt att människor med olika sorters handikapp får vara med och tävla. Det ser ju dessutom så otroligt svårt ut. Ta bara ishockey (eller kälke heter det kanske), det ser så himla svårt ut, men de är så grymt duktiga. Tummen upp för Paralympics!

Nu ska jag kolla klart på Sjunde himlen, som jag fortfarande tycker är ganska bra :P, och sedan ge mig ut i solen.
/Elin

Boring...

Kan man vara mer uttråkad än mig just nu? Jag orkar ju inte göra speciellt mycket och det jag orkar göra har jag gjort. Jag har kollat på film (Mamma Mia) med mamma och pappa, läst nya numret Glamour som mamma köpte till mig idag, pluggat, suttit vid datorn och kollat på webbtv. Vad mer kan man göra?

Det är alltså vad jag har hittat på idag och dessutom har jag legat och kollat ut där det är snöstorm :(. SNÖ? Jag hade verkligen hoppats att det var över nu, men icke. Aja, jag hoppas att det bara var så idag.


Hittade denna bilden från tackfesten 2008. Jag är utklädd till MIMMI :).

/Elin

Elin tycker till

Idag tycker jag till om bloggar. Inte vilka bloggar som helst, utan de bloggar jag diggar och läser dagligen. Jag läser nästan bara "kändisbloggar", men också två av mina tjejkompisars bloggar :). Jag vill dela med mig av dessa bloggar till er för att de är roliga, välskrivna och smarta.

Först ut är min vän Julia. Jag och Julia har känt varandra i många år och alltid varit bra kompisar. Vi har en nära relation trots att vi inte ses så ofta. Vi skickar ofta långa och roliga mail till varandra vilket gör att man får en bra inblick i vad den andra sysslar med :). Julias blogg är underbar. Hon blandar sin vardag, med fina inköp och bilder. Man blir inspirerad av henne!


Sedan är det min vän Angelica. Angelica och jag träffades när vi jobbade på NH, men det var inte fören efter vi båda slutat där som vi började umgås ordentligt. Hon är en underbar människa och vi är väldigt lika. Vi älskar att träna och äta bra, vi tycker om att shoppa och umgås och vi har väldigt roligt tillsammans. Angelica delar med sig av sitt liv på universitetet. Hon skriver om träning, studierna och om filmer/program hon sett :). Hon ger en ny energi att vilja ta tag i sitt liv!


Nu kommer vi till de såkallade "kändisbloggarna" och först ut är den kända Blondinbella. Hon är en väldigt driven och duktig tjej. Jag tror stenhårt på henne och hon har verkligen gjort sig ett varumärke att vara stolt över. Hon blandar budgetfynd med riktiga lyxprylar, hon låter oss följa med i hennes roliga och fullspäckade liv. Jag gillar verkligen hennes blogg, men henne som person gillar jag inte.


Sedan har vi Kenza som verkar vara en grym tjej. Hon skriver mer som en vanlig människa, hon rastar hunden, shoppar med kompisarna, har myskvällar med bästa vännerna och tvättar och städar själv. Visst har hon också pengar och kan köpa mer kläder och prylar än vad vi Svenssons har råd med, men hon skryter inte med det. Det är roligt att följa med på alla galna resor som hon gör tillsammans med sina vänner och pojkvän. Vill ni ha en blogg att kunna relatera lite till så är denna bra :).


En av de bloggar jag nyligen börjat läsa och tycka om är Tyra. Henne upptäckte jag genom Kenza och sedan även genom Isabella (Blondinbella). Hennes blogg känns inte så "perfekt" som många andra gör. Hon är inte rädd för att visa upp sig när hon är lite sliten, vilket jag tycker är toppen. Man ser inte perfekt ut varje dag (vilket man kan tro om man t.ex. läser Blondinbella). Hon har humor, skriver gulliga saker till sina läsare och har snygg och modern stil. Hon köper även mycket budgetkläder som hon delar med sig av. Har du missat hennes blogg, kolla genast in den :).


En blogg som jag faktiskt börjat tröttna lite på, men som ändå är värd sin plats här är Foki. Hon är söt och skriver söta inlägg, men jag vet inte riktigt. Jag är kanske i äldsta laget för att gilla hennes blogg? Hon skriver mycket om söta djur, gulliga prylar och "puttinuttinutt". Hennes klädsmak faller mig inte heller i smaken, men visa kläder är riktiga pärlor. Hon skriver ibland jättebra inlägg eller visar coola saker, byggnar och prylar. Jag tycker absolut att ni ska kolla in hennes blogg. Snart ska hon åka till Tokyo med sin pojkvän och då kommer vi kunna läsa om det, spännande!


Detta är de bloggar jag som jag brukar läsa varje eller varannan dag. Som sagt har jag tröttnat lite på Foki, så den blir alltmer sällan. Nu får ni in och kika på bloggarna och se om ni kan hitta er en ny favorit :).
/Elin

Inlägg 4 - Shoppingfynd!

Nu slänger jag upp inlägg 4 med två av mina superfynd som jag gjorde i onsdags. Imorgon kommer det sista inlägget upp. Vill ni se alla inlägg i rad? Gå in under kategorin "Shopping" :).

Här slänger jag upp ett av plaggen ni fick gissa på häromdagen, det var givetvis ett par jeans. Samt ett linne.

Supersnygga ljusa, tighta och läckra jeans som jag kunde ha två storlekar mindre i :). Kostar bara 199 kr. Coolt och gulligt linne med "brottarrygg" i lite oversizemodell för 129 kr. Båda kommer från Gina Tricot. Även solglasögonen är köpta där (60 kr) och tygskorna är från H&M. Snygg outfit som passar perfekt på stan!

Stylingtips:

Såååå snygg partyoutfit som endast kräver en oversizekavaj och högklackade skor :). Det får man lätt plats med i väskan om man vill gå direkt från stan till partyt ;). Oversizekavajen kommer från BikBok (för att den ska vara lite oversize köp en storlek större än normalt) och pumpsen kommer från USA.

/Elin

21 Mars 2010

Så dålig som jag mår idag har jag inte mått under denna sjukperiod :(. Varför ska det alltid bli värre när man börjar tro att man håller på att bli frisk? Vaknade halv fem av att halsen gjorde något rysligt ont. När jag svalde rann tårarna, så ont gjorde det. Tog en halstablett som inte fungerade och gick ner till köket och gjorde en kopp varmt vatten med honung. Somnade tillslut om i några timmar, för att sedan vakna genomsvettig, febrig och fortfarande jätteont i halsen. Har fått i mig lite frukost och en ipren nu, så det känns lite bättre. Jag har bestämt mig för att stanna kvar här hemma i Sthlm i några dagar eftersom jag inte har någon ork att åka massa buss, tunnelbana och tåg för att komma hem till Linköping. Jag får försöka hjälpa min grupp så gott det går härifrån. Hoppas bara Richard klarar sig några dagar utan mig ;).

Det blir alltså ingen lunch med Julia idag :(. Riktigt synd eftersom jag jättegärna hade träffat henne. Men vi har i alla fall planerat in en helg i april då hon ska komma och hälsa på mig (och Richard). Det hoppas jag verkligen blir av, så får hon följa med mig och mina kompisar ut och parta :).

Ska strax slänga upp ett till inlägg av mina senaste inköp samt avslöja för er vilka bloggar jag läser dagligen och som jag rekommenderar! Hörs strax.

/Elin


Födelsedagsparty :)

Nu är jag hemkommen från en trevlig födelsedagsfest. Vi firade min faster som fyllde år idag och min lillasyster som fyller 18 år på tisdag :). Syster fick sina presenter av mig och Richard idag och det var ett Body Butter från The Body Shop i form av Grapefrukt samt den stora kokboken. Vi bjöds på god middag, sedan hade syster gjort en supergod tårta till efterrätt. Kollade även på Körslaget med min lilla kusin :). Trevlig kväll!

Hur mår jag? Jag hostar fortfarande till och från, ganska jobbigt! Jag har även lite ont i halsen och bröstet. Dock känner jag mig bara trött nu och inte sådär jobbigt illamående som jag har känt mig i några dagar :). Jag håller tummarna för att det är ungefär lika imorgon eller till och med bättre för då orkar jag träffa Julia i Täby C för en lunch.

Idag har jag i alla fall legat ganska länge i sängen och vilat. Kollade på två avsnitt Dating in the dark. Faktiskt sånt där roligt och ytligt program som jag brukar gilla :P. Sedan hoppade jag i lite motionskläder och gav mig ut med syster på en promenad i vårsolen :). Skönt, men lite ansträngande för bröstet och hostan. När vi kom hem hoppade jag i badet och gjorde mig sedan fin inför kvällen. Körde på den nya spetsklänningen som jag tycker jättemycket om, den är sååå fin.

Avslutar inlägget med att slänga upp lite bilder från min och systers promenad. Sov gott!









/Elin 

Inlägg 3 - Shoppingfynd!

Nu slänger jag upp inlägg 3 med ett av mina shoppingfynd :).

Idag bjuder jag på en bekväm och supersnygg sommarklänning som sticker ut.
 
Supersnygg klänning i härligt mönster och i massa sommarfärger. Kommer från Gina Tricot och kostade endast 149 kr.

Stylingtips:
Jag har inget stylingtips i bildform, men denna klänning funkar fint med en bikinitopp och flipflops till stranden eller svarta tygskor, leggings och solglasögon på stan.

/Elin

Gåvor

Igår när jag kom hem fick jag en present av pappa och en av mamma :).


Av pappa fick jag en Absolut Mini Bar i cool förpackning. Inuti förpackningen var det en Absolut Vodka :). Alltid bra att ha hemma och blanda drinkar med! TACK <3.


Av mamma fick jag NK's Green Cheesecake, mitt favoritte från NK :). TACK <3.

/Elin

Ps. Hade tänkt slänga upp ett av mina shoppingfynd nu, men såg att jag skickat lite knasigt, så det kommer upp senare :) Ds.

20 Mars 2010



Jag är fortfarande sjuk :(.
Idag vaknade jag vid halv åtta av att jag hade otroligt ont i halsen och dessutom mådde jag riktigt illa. Somnade om en timme och sedan fick jag en halstablett av mamma och det blev bättre. När jag skulle ner och äta frukost så började jag hosta riktigt ordentlig, ner i lungorna och det gör så ont :(. Fick i alla fall i mig lite frukost och har druckit te med honung, tagit en ipren och halstablett. Sitter nerbäddad i sängen och tänkte snart försöka sova lite till så att jag orkar med kvällen.

Som ni kanske förstår så blir det ingen fika med Emelie och S idag :(. S är nämligen också sjuk och Emelie vill inte bli smittad då hon har så mycket för sig de kommande veckorna och jag förstår henne. Jag tror faktiskt inte att jag hade orkat vara trevlig och social samtidigt som vi sitter i bland en massa människor idag. Som sagt så håller jag på och förbereder mig inför kvällen istället, ska sova, bada badkar och sånt :). Vad ska ni hitta på denna soliga lördag?

Igår så hade jag myskväll med familjen. Kollade på Så ska det låta med EMD :). Sedan blev det lite Let's Dance och Solsidan. Jag är glad att Mattias och Claudia står mot varandra i finalen, jag tycker de är så duktiga båda paren :). Men jag hejjar ju självklart på Mattias. Aja, sedan kollade jag på Bella & Tyra Show och jag måste säga att det var bättre den här gången. Kolla om ni har missat det :).

Nu ska jag i alla fall kolla på Glamourama och slänga upp lite inlägg här innan jag tar en tupplur.

/Elin

Inlägg 2 - Shoppingfynd!

Nu slänger jag upp ett inlägg nr 2 med två av mina nya pärlor.

Idag är det en supersnygg topp och kjol som jag tänkte visa er :).

En supersöt outfit i form av en lagom puffig topp från JC, köpt för halva priset i Täby C för några veckor sedan (74 kr). Kjolen finns i massa härliga färger och mönster, men jag körde på leopard eftersom jag vet att det är modernt och dessutom väldigt snyggt, den blir din för 99 kr på Gina Tricot.

Stylingtips:

En snygg outfit som den är under sommaren och såhär ska jag nog gå på stan med svarta tygskor från H&M och coola brillor från Gina Tricot. Fryser man är det bara att slänga på sig en svart kofta eller kavaj :).

/Elin

19 Mars 2010

YEY, jag är SJUK. Snacka om att jag är superglad för att jag blivit sjuk nu när jag ska hem till min familj, INTE! Jag har feber, ont i kroppen, hosta och huvudvärk. Jag tackar så hemskt mycket för det och tar en ipren och ett glas vatten för att skölja ner mina sorger :(.

Jag HATAR verkligen att vara sjuk när man har roligheter inplanerade, men det blir väl att kämpa sig hem till Sthlm och sedan ligga i sängen hela kvällen. Roligt värre :(. Usch, jag blir så himla ledsen över detta. Vet ni någon hokuspokusmedicin får ni gärna maila mig ;).

Idag är det ju föreläsning som jag faktiskt ska försöka ta mig till. Blir buss hem från skolan eftersom jag varken orkar gå och har lite bråttom hem för att hinna med bussen till Sthlm. Sedan blir det några timmar på buss, vilket kan vara lite jobbigt när man mår dåligt, men jag kör på en ipren och hoppas på det bästa ;).

Aja, nu ska jag fixa iordning mig lite innan det är dags för skolan. Hörs mer senare!
/Elin


Rethosta...

Jag har fått rethosta och därför har jag också fått lite ont i halsen. Jag tackar min pojkvän så hemskt mycket för att han skickar över lite baciller till mig, jag som undvikit honom hela veckan :(. Visst har vi sovit i samma säng, men that's it! Jag har knappt kramat människan. Ska väl i och för sig inte säga något eftersom han förmodligen fick mina baciller först, men ändå :P.

Som ni förstår blev det ingen träning ikväll. Jag har hostat lite till och från hela dagen, men när jag och Ameli promenerade till skolan fick jag ordentlig hosta och hostade ungefär varannan minut :(. Hostade alltså på grund av lätt ansträngning...Nice, NOT. Drog med mig pojkvännen till apoteket för att köpa något till våra halsar och det blev i tablettform för att jag inte alls gillar flytande hostmedicin. Har tagit en och har inte hostat så mycket sedan dess, men det kliar fortfarande i halsen :(. Jag som trodde jag var frisk...

Var i alla fall på en ganska intressant föreläsning idag. Imorgon är det med samma person, så det ser jag fram emot :). Imorgon åker jag också hem till Stockholm och familjen <3. Dumt att jag blivit lite sjuk bara, vill verkligen inte smitta syster som fyller 18 år på tisdag. Jag får undvika henne i största mån :(. Ska ju även träffa Emelie och S på lördag och idag bestämde jag även en lunch med Julia på söndag. En toppenhelg om bara hostan och halsontet försvinner.

Nu ska gnälliga jag koka lite honungsvatten och sedan krypa ner i nybäddad säng :). Sov gott.
/Elin

18 Mars 2010

Molnigt, plusgrader och snö = Linköping idag. Såg faktiskt att termometern visar 6,6 plusgrader idag utan att solen skiner, är inte det toppen? Tyvärr saknar jag solen, men enligt SMHI kommer den att visa sig i både Linköping och Stockholm på lördag igen :). Dock ska det snöa på måndag morgon i Linköping...Suck.

Min morgon började strax innan tio då jag slängde in våra smutsiga och "sjuka" lakan i tvättmaskinen. Har sedan dess plockat fram lite kläder som jag ska ha med mig till Sthlm i helgen, tvättat en del, plockat undan, käkat en stor frukost, kollat på Glamourama och fotat alla mina klädinköp igår :). Jag är så himla nöjd med allt jag införskaffade. Inlägget nedan är alltså med ett av fynden jag gjorde igår, ett nytt inlägg varje dag ;).

Idag börjar jag alltså skolan vid tre med föreläsning och efter det blir det hem och äta en lättare middag för att sedan åka iväg och köra ett 70 min medelgympapass. Efter det ska jag skynda mig hem och kolla på Criminal Minds som är ett av mina favoritprogram. Får kolla på reprisen av Bella & Tyra Show imorgon istället :). Jag har alltså fullt upp efter skolan, så därför ska jag strax ta tag i studierna.

Dags att plocka ur tvättmaskinen nu och sedan göra lite nytta. Hörs senare!

/Elin


Inlägg 1 - Shoppingfynd!

Inlägg 1 innebär att jag kommer dela upp inläggen med min shopping för att ni ska få se ett nytt plagg varje dag. Blir mer spännande så ;)

Idag har jag valt att visa upp min otroligt snygga spetsklänning från H&M.
 
(Ignorera att jag är så fruktansvärt blek)
Denna underbara klänning köpte jag alltså på H&M för endast 149 kr. Den fanns även i vitt och knallrosa, men jag körde på ett säkert kort och tog en svart :). Tänkte ha på mig den när vi ska fira syster och faster i helgen med en kavaj och platta skor.

Stylingtips:

Sommaroutfit - Funkar perfekt på stan eller till fest där klädseln inte ska vara "överdriven".
Jeansjackan är från Gina Tricot (från förra året), Solglasögonen är också från Gina Tricot (köpta igår) och Ballerinaskorna med nitar på är från H&M (present av Richard).

/Elin


Shopping


Detta är min shopping idag exklusive systers present. Givetvis ska ni få se innehållet, men det blir imorgon. Jag kan i alla fall avslöja att jag köpte en av dessa saker på Gina Tricot idag. Kan ni gissa?

Hoppas ni kommer tillbaka imorgon. Då lovar jag mer uppdatering + att jag ska visa alla härliga vårplagg jag införskaffat idag :).

Sov gott.
/Elin

Dagens låt



I want you back - Jackson 5

Gammal, men grymt bra låt :).

/Elin

14/3 Outfit

Hade en outfitbild från i söndags som jag slänger upp här idag ;)


Skjorta i härlig vårfärg - Tommy Hilfiger
Bekväma och snygga byxleggings - Gina Tricot

/Elin

17 Mars 2010


Otroligt dålig uppdatering från mig idag.
Detta beror givetvis på att jag haft en underbar dag med Angelica. Vi började morgonen med ett pass simning och bubbelpool. Sedan gick vi hem till mig och lämpade av väskorna och efter det var det dags för lunch. Har ett nytt superställe att rekommendera, Your Choice Salladsbar som ligger i Filbytergallerian i Linköping. Det går att välja på tre storlekar och vi tog varsin mellan med mineralvatten och bröd (ingick i priset). Man får välja ingredienser själv och det kostade bara 72 kr, jag var proppmätt jättelänge efter det :). Super!

Efter den goda och mäktiga lunchen gick vi en runda på stan. Jag köpte en födelsedagspresent till min syster som vi ska fira i helgen :). Sedan fyndade Angelica skor på Skopunkten. Vi kollade i massor av affärer och jag shoppade loss ordentligt på Gina Tricot för mina presentkort :), fick 5 plagg och ett par solglasögon för under 700:-!

Annars har jag varit riktigt slapp resten av kvällen. Kollat lite på tv, ätit lite middag och bara tagit det lugnt. Imorgon börjar inte skolan fören kl tre, så innan det blir det till att plugga, skicka iväg lite papper med posten och tvätta lite kläder samt lakan. Vi hörs igen imorgonbitti!

/Elin


Alice i Underlandet


Bra skådespelare. En annorlunda film. Jag gillade Alice in Wonderland samtidigt som det inte alls är min typ av film. Den är lite fööööör mycket. Jag har svårt för filmer med tecknade figurer och riktiga människor tillsammans och hela filmen var ju i princip uppbyggd på det. Jag tycker ändå att den var ganska okej :). Helt klart sevärd.

Antar att sällskapet gjorde ganska mycket också :). Var ju med Angelica och såg den. Först möttes vi upp och gick för att handla gott till filmen och sedan var det filmtime. Som tur är fortsättar vår dag imorgon också :). Vi ska träffas på förmiddagen och gå till simhallen, efter det blir det lunch på Salladsbaren och inte nog med det, efter blir det storshopping (i alla fall för mina presentkort på GT). Toppendag att se fram emot!

Nu ska jag krypa ner bredvid min varma och sjuka pojkvän :(. Stackarn mår inge vidare. Hög feber, riktigt ont i halsen, snörvlig och huvudvärk. 100 gånger värre än min s.k. sjukdom förra veckan.

Sov gott!
/Elin

Somrig

Idag har jag haft härliga vårkänslor med blommig klänning och ljusblå Converse :). Nu är jag i alla fall hemma från skolan, blev bara ett kort gruppmöte idag. Har fått i mig lite lunch och tänkte strax sätta igång och plugga. Ska inte träffa Angelica fören om några timmar, så det blir perfekt.

Kollade på Glamourama när jag åt lunch idag :). Så B serie, men ändå så måste jag kolla. Typiskt mig! Har även fått hem filmen Hitch, en av mina absoluta favoritfilmer. Den är sååå bra :). Den måste ni bara se.

Aja, nu ska jag fixa lite och sedan sätta igång och studera. Hörs senare.



/Elin

16 Mars 2010

GOD MORGON VÄRLDEN, VILKEN UNDERBAR DAG! Hoppas alla har sovit gott och är friska? Jag vaknade även denna morgon av att pojkvännen hostade och hade sig. Han är sjukare än jag var förra veckan och är mestadels sängliggandes :(. Jag passar upp lite på honom, men han får klara sig själv idag ;). Hoppas han blir frisk snabbt och att jag slipper bli sjuk igen!

Idag har jag tretimmars föreläsning och efter blir det nog grupparbete. Annars ska jag promenera hem och plugga hemma istället. Ikväll ska jag sedan träffa Angelica för att köpa med oss något gott till bion ikväll. Vi ska se Alice i Underlandet. Jag har hört både bra och dåliga saker om filmen, så jag går och ser den själv och kan sedan ge mitt utlåtande ;). Ska i alla fall bli väldigt trevligt att träffa Angelica igen :). Efter bion blir det sedan den nya traditionen tv-kväll hos Hanny. DH och Cougar Town ikväll, missa inte!

Nu ska jag äta upp mitt ägg och sedan borsta tänderna. Efter det ska jag möta upp Ameli och gå till skolan i solen :). Har till och med plockat fram mina ljusblå converse som jag ska inviga idag (väntar med de nya vita eftersom det är så smutsigt ute fortfarande). Hörs senare!



/Elin

Att göra v. 11

Tisdag - Föreläsning, Grupparbete och Bio (Alice i Underlandet) med Angelica.

Onsdag - Simning, Shopping och Lunch med Angelica (Vi firar att vi klarat vårt godisförbud så länge).

Torsdag - Grupparbete (?), Föreläsning och Medelgympa.

Fredag - Föreläsning, Buss till Sthlm och mys med familjen <3.

Lördag - Fika med Emelie och S, fira syster och faster hemma hos faster med familj.

Söndag - Inga planer. Umgås med familjen, plugga och motionera kanske?

/Elin


15 Mars 2010


Jag är otroligt seg och trött trots superfint väder :(. Drygt! I morse hann jag inte skriva i bloggen då jag halvt försov mig. Jag prioriterade frukost och göra sig iordning framför bloggen vilket är ganska logiskt ;). Hade seminarium idag och det var lika "givande" som alltid. Cyklade hem och gjorde pannkakor <3. Så jag har ätit goda pannkakor, tagit hand om min sjuka pojkvän och segat mig hela eftermiddagen. Känner mig sjuk bara för det! Usch...

Ska i alla fall iväg på aerobics ikväll med Hanny :). Min favoritledare kör idag, så det kan ju inte bli annat än bra. Snart dags att slänga i sig lite käk så jag orkar prestera på topp ikväll.

Är lite fåordig idag, men strax slänger jag upp veckans planer och på träningsbloggen kommer jag snart att skriva om veckans planerade träning. Enjoy ;).

/Elin

Nyhet


Bild från expressen.se

Såg precis nyheten om att en kille hotar med att skjuta så många han hinner innan polisen skjuter honom på KTH imorgon. Jag vet inte om det var menat som ett skämt eller bara på skoj, men jag tycker personen som då har skrivit det är helt sjuk! Jag har kompisar som går på KTH och jag vill absolut inte att de ska råka illa ut. Nu har ju polisen fått reda på hotet och de är tydligen förberedda på allt som kan hända, men ändå. USCH!! Det har ju hänt i andra länder, så det kan lika gärna hända i Sverige. Läskigt att vissa människor känner att de måste göra något sånt här när de själva mår dåligt. Jag håller alla tummar och tår för att inget händer imorgon.

/Elin



Update: En 33-årig man är anhållen i Göteborg i morse för hoten mot KTH. Han har erkänt och säger att det hela bara var ett skämt. Roligt skämt killen!!!! Idiot. 

I <3 H&M


Med dessa i din skogarderob kommer du långt i sommar! Snygga, fina och bekväma skor till budgetpriser.
Ballerinaskor -
Sockersöta i härligt blomtyg som passar superfint till brunbrända ben i sommar. 129 kr.
Tygskor - Vita, svarta, gråa eller mörkblå. Jag tycker varje skogarderob bör innehålla minst ett par tygskor. I år har jag satsat på svarta från H&M och vita converse med högt skaft. 99 kr.
Sandaler - Dessa svarta med stenar är supersnygga samtidigt som de är vardagliga. Funkar lika bra på stranden som på partyt. 199 kr.
High heels - Ett par högklackade skor bör finnas i varje flickas garderob. Vill du bara ha ett par, kör svarta som går att matcha med allt. Annars är detta lite roligare och coolare, snyggt till en vit klänning i sommar. 299 kr.


En snygg jacka piffar upp vilken outfit som helst. Välj en i jeans, skinn eller armystil. Välj en jacka som speglar dig och din personlighet. Passa på nu eftersom du kan köpa en jacka med 100:- rabatt.
Jeansjacka -
Ett säkert och snyggt kort. Funkar bra i vår och på svala sommarkvällar. Fint till shorts och linne, men även till en klänning. 299 kr (med rabatt 199 kr)
Knappjacka - En jacka i härlig beige färg och detaljer som många knappar. Lite mer dressad jacka som passar bra till finare evenemang. 299 kr (med rabatt 199 kr)
Mc-jacka - Skinnjacka i Mc-modell är STORT i vår. Denna snygging passar till allt. 399 kr (med rabatt 299 kr)
Armyjacka - Jacka/Kavaj med fina guldknappar som gör hela jackan. Snygg skärning på kavajjackan som passar toppen till tajta jeans och high heels. 299 kr (med rabatt 199 kr)


Ett litet hopplock av mina favoriter i vår/sommar :).
Kofta -
I pastellfärg med söta rosetter på fickorna. Söt att bryta av lite tuffare jeans eller jeansshorts med. 199 kr.
Blus - Två trender i en. Jeans + puffärm = HIT! Söt blus som passar perfekt till svarta dressade shorts och söta ballerina i sommar. Och priset är en fröjd, 99 kr.
Väska - Snygg väska i påsmodell vilket är populärt i vår. Snygg med gulddetaljer. 149 kr.
Klänning - En typisk Elinklänning. Axelbandslös, snygg skärning och coolt mönster. Skulle matcha med svarta high heels och en kofta i sommar :). 199 kr.

Blir inte ni också sugna på att shoppa? Jag tycker vår- och sommarmodet är roligast att shoppa då det ofta innehåller mer härliga färger än på höst och vinter :). Vårkänslor! Allt hittar du på H&M.

/Elin

14 Mars 2010


Söndag och sol :). Jag har börjat vänja mig vid denna härliga sol, hoppas verkligen att det kommer vara sol mycket framöver. Man blir verkligen pigg och glad. Idag känner jag mig dock inte speciellt utvilad, men jag somnade inte fören strax efter 2 i natt.

Det blev en riktigt trevlig kväll igår :). Jag och Ameli lyckades bra med kladdkakan (typ första gången vi gjorde den själva :P) och den var supergod med glass och bär. S hade med sig kladdkaksmuffins och några hade med sig chips. Det var gott, men det blev nog lite för mycket av det söta. Fick huvudvärk senare på kvällen och mådde lite illa. Jag ska nog vara försiktig med överdosering av sötsaker ;). Vi kollade på melodifestivalen och vi höll nog alla på Salem al Fakir. Jag blev i alla fall väldigt besviken när Anna vann :(. Aja, jag är glad att det blev hon och inte Pernilla Wahlgren eller Timoteij...

Idag skiner solen som sagt och jag ska träna för första gången på nästan en vecka :D. Har ju blivit några promenader under veckans gång, men det har ju varit allt. Idag blir det powerwalk till gymmet, träna styrketräning och powerwalk hem. Ska även plugga lite idag och ikväll är vi bortbjudna på middag till Annika och Thomas :). En härlig söndag!

Nu ska jag äta frukost, är så himla hungrig. Tror jag ska lyxa till det med en smoothie :).

Sola lugnt ;)
Elin


Gårdagens outfit


Glasögon - Favoptic
Sjal - Rut m.fl.
Puffig kappa - Forever 21
Svart långärmad klänning - Gina Tricot
Strumpbyxor - H&M
Stövlar - Skopunkten
Nitväska - Gina Tricot

/Elin

13 Mars 2010

God morgon, god morgon :). Idag är jag GLAD. Solen skiner, det är blå himmel och 7 plusgrader. Det är bara snön som förstör, men fortsätter det att vara såhär härligt så kommer den snart att smälta bort. Yey. Någon mer än jag som längtar efter våren och sommaren? Jag är så himla sugen på att slänga in stövlarna i garderoben och plocka fram mina converse, ballerinaskor och högklackade espadrillos. Nu håller vi tummarna för att snön försvinner snabbt och plusgraderna ökar på :).

Idag vaknade jag halv tio av mig själv eller ska jag säga av den härliga solen? Jag älskar att vakna av solen, man vaknar med ett leende. Richard hade redan varit vaken en timme då han inte kunde sova. Stackarn har gått upp kvart i 6 varje morgon denna vecka för att åka på praktik, så han hade ingen ro att sova denna morgon. Jag klev i alla fall upp och plockade undan lite, fixade iordning frukost och kollade på Glamourama. En härlig morgon helt enkelt!

Vid 12 ska jag möta Hanny för promenad runt ån :). Ser verkligen fram emot att gå runt ån när det är så fint väder. På vägen hem ska jag stanna till på Netto och handla lite mat samt saker till ikväll. Ikväll är det som sagt dags för tjejkväll inklusive melodifestivalen, kladdkaka och tjejsnack :). Vi blir sju stycken och det ska bli jättetrevligt! Vem vinner melodifestivalen ikväll då? Jag tror att det kan stå mellan Anna Bergendahl, Darin eller Salem al Fakir. Men svenska folket har röstat emot mig förut så jag blir inte förvånad om typ Jessica Andersson eller Timotej vinner. Jag vill att Salem tar hem alltihopa, så jag håller tummarna för honom!

Gårdagen blev jättemysig :). Vi gick och åt middag på Forno Italia. Richard tog deras goda pizza som vanligt, men jag var sugen på att prova pastan, det blev pasta carbonara för min del. Den var supergod, så jag rekommenderar verkligen att om ni ska äta på denna restaurang (hyfsat billigt och lite finare än en vanlig pizzeria) så ta pizza eller pasta, salladen smakar ingenting. När vi kom hem var det dags för innebandy, vilket jag tycker är supertråkigt, men jag ville umgås :P. Låg i Richards famn hela tiden och försökte leva mig in i det hela, dock tröttnade jag efter 2 perioder och började kolla runt lite på datorn istället :(.

Aja, nu ska jag kolla runt lite på datorn, men först ska jag slänga upp en gårdagens outfit :).

Soliga hälsningar
Elin


Glada jag för några dagar sedan, solbrillor = check :)

På väg...

Ska strax fixa iordning mig för middag med Richard :). Vi ska som sagt ut och äta lite gott ikväll och sedan är det ju den dumma innebandyn. Aja, har i alla fall haft en riktig slappdag. Har städat hela lägenheten (dammat, dammsugat, städat badrummet osv.) eftersom jag får besök imorgon, vi ska ha tjejkväll kombinerat med melodifestivalen och kladdkaka :). Ska bli riktigt trevligt.

Jag har även solat lite, skönt med stekande sol! Öppnade ett fönster och lutade mig tillbaka i soffan :). Just för tillfället håller jag på och skriver ut en massa papper som jag behöver till skolan. När jag är klar med det ska jag byta om och sminka mig, sedan bär det av till restaurangen.

Ha en underbar fredagkväll!
/Elin

  
Såhär har vi sett ut när vi skulle ut och äta tillsammans :).

Elin tycker till

Nu startar jag en ny kategori, Elin tycker till, där jag kommer tycka till om olika saker. Det kan vara allt från ett modeplagg till ett riksdagsbeslut eller en nyhet.

Idag tänkte jag tycka till om studentekonomin.


Personligen så tycker jag att studenter "får" en summa pengar varje månad som räcker hyfsat till allt. Jag vet inte riktigt vad det ligger runt, men lite mer än 7000 kr tror jag att det är. Själv har jag inte fullt så mycket och de senaste månaderna har det varit knappt med pengar :(. Det är hyra, mat, bredband, el, försäkring, böcker och mobilräkning som ska betalas. Dessutom har jag ju åkt hem till Stockholm ett antal gånger och detta kostar också massor med pengar. Jag försöker att vara väldigt sparsam när det gäller min shopping. Kollade igenom bloggen från förra våren och såg att jag shoppade ganska rejält :S. Men då hade jag också råd.

Vart har då mina pengar tagit vägen? Som ni vet bär jag både glasögon och linser, så mycket pengar går åt till synundersökningar, nya linser och linsvätska samt nya glasögon. Det är väl linserna som är dyrast, de kostar 800 kr för 3 månader. Rena rånet för en student! Var tredje månad går jag till frisören och färgar min utväxt samt klipper håret, det kostar 1000 kr. Det är verkligen något jag vill unna mig och gör det också. Jag är en person som älskar att träffa mina vänner på fik eller lunchställen och det kostar mängder med pengar. Fikar jag med en kompis blir det oftast bara en kopp te, men i längden blir det mycket utgifter. Så mestadels av mina pengar går åt till fika/lunch och det måste jag verkligen bli bättre på. Kanske ta en promenad med en kompis istället eller baka en kaka hemma och bjuda på?

Den här månaden är jag dessutom sjuk och då dyker det upp oplanerade kostnader. Läkarbesöket förra fredagen kostade, nässpray kostar, näsdukar kostar och halstabletter kostar :(. Sammanlagt är jag uppe i 400 kr för denna förkylning, YEY! Det var bättre när man bodde hemma och föräldrarna betalade dessa tråkiga utgifter ;). Eller håller ni inte med?

Jag dömmer ingen student som dricker mycket alkohol och festar mycket, det är deras pengar. Jag personligen lägger hellre 500 kr mer i månaden på mat, så att jag kan få äta kyckling, kött och fisk istället för nudlar, bönor och snabbmakaroner. Jag tycker att det är roligt att festa ibland, men absolut inte varje helg. Alkohol medför bara något "bra" för stunden, medans i efterhand ger den bara sämra hy, lever, kroppsform osv. Ni som läser vet att jag gillar att dricka vitt vin, cider och drinkar, men i lagom mängder. Jag skulle egentligen kunna vara nykterist utan problem, men ibland är det roligt och gott att ta några glas vin. Men som sagt det är upp till var och en.

Det är ju några kostnader som tillkommer när man är student också, som kåravgift (300:-), böcker och kompendium, kostnad för papper och bläck osv. I vissa kurser behöver man inga böcker och i vissa kostar böckerna 1000 kr. Det är jobbigt att det varierar så mycket och man blir alltid lika förvånad när boken/böckerna är så dyr/dyra.

Och sist angående hyran. Vår hyra ska höjas med 1,45% i början av April, rolig överraskning. Så hyran kommer istället att bli 5272 kr (förut 5196). Detta låter kanske inte mycket, men på ett år är det 912 kr och det mina vänner är mycket pengar om man är student!

Så vad kommer jag fram till? Studieperioden är en tuff period ekonomiskt. Man lever livet på en knapp budget och samtidigt drar man på sig mängder med studieskulder som man får betala tillbaka resten av sitt liv. Jag försöker se det på så sätt att när jag är klar med min utbildning och får ett jobb så kommer ju lönen bli bättre än vad min "studielön" är och då kan man försöka unna sig saker då istället. Det gäller att bara hålla ut. Något jag dock ångrar är att när jag jobbade i över ett år och tjänade hyfsat med pengar, så sparade jag nästan ingenting. Jag hade aldrig matlåda med mig till jobbet, jag köpte mycket skräp och kläder och jag bodde dessutom hemma. Så mitt tips är att om du tjänar runt 12 000 efter skatt och bor hemma fortfarande, spara några tusen och snart är du uppe i massor med pengar. Du behöver då inte ta så saftiga lån och kan dessutom köpa den där tröjan du drömt om även fast du är student!

Lycka till alla studenter, det är tufft, men det går om man bara vill :).
/Elin

12 Mars 2010

FREDAG :). Idag är det äntligen fredag vilket betyder att det är helg :). Dock är det mulet och lite tråkigt väder här i Linköping. Jag har precis kollat på Bella & Tyra Show och måste säga att Bella inte gör sig bra i tv. Hon är för energisk och för sprallig samt att hon svär ganska mycket. Det påminner för mycket om hennes videoblogg hon hade för några år sedan. Hon är lite som Carolina Gynning, smarta i skrift och blogg, men när de öppnar munnen låter de så otroligt osmarta. Jag skäms inte för att jag gillar Bellas blogg, men henne som person går helt bort. Tyra däremot verkar mer mänsklig. Man såg att hon var nervös som vilken människa som helst och var väl ungefär som jag föreställde mig att hon skulle vara. Deras gäst för kvällen var Kenza, jag tror inte hon tycker om Bella, det syns på bilder och i hennes sätt mot henne. Aja, kolla in det första programmet här.

Denna morgon började för drygt en timme sedan och jag har inte gjort många knop sen dess. Har som sagt kollat på deras show, men inte ätit frukost ännu :(. Är superhungrig, så det kanske borde vara mitt nästa projekt? Idag skulle jag gått på aerobics, men eftersom jag fortfarande är lite sjuk så hoppar jag det. Funderar dock på en promenad runt ån idag igen. Känner mig hyfsat ok idag, fortfarande lite snuvig och tung i huvudet. Jag vilar några dagar till och sedan kör jag igång med träningen igen :), längtar!

Planerna för dagen är alltså inga :P. Eller jo, jag ska givetvis plugga en del :). Och ikväll ska jag och Richard gå ut och äta, mysfredag med älskling <3. Tyvärr ska han kolla på innebandy vid sju, men eftersom jag vill umgås med honom får jag väl poppa lite popcorn och sitta bredvid och kolla. Ibland är jag en snäll flickvän ;).

Ha det gott!
/Elin

Valet!

Valet står mellan Criminal Minds och Bella och Tyra Show, vilket ska jag välja? De börjar exakt samtidigt, den ena via nätet och den andra via tv. Det är ju helt olika typer av serier, den ena läskig, den andra kanske ganska fånig (men sånt gillar ju jag). Aja, svårt beslut att ta!

Har varit riktigt sjuk-seg hela dagen :(. Jag känner min kropp så väl att jag känner att någonting befinner sig i min kropp och gör mig svagare, tröttare och tyngre. Det kallas att man är sjuk har jag hört :P. Aja, har i alla fall varit i skolan idag. Seminarium, där jag pratade lite trots min förkylningsröst och rinnande näsa :(. Sedan en föreläsning som var intressant, men efter halva så kände jag att allt hon sa stod på papper och dessutom mådde jag som jag mådde. Så gick hem med Ameli i den vackra vårsolen som faktiskt visade sig vid lunch, solen hittade hit också :).

När jag kom hem pratade jag lite med mamma och läste lite i nya Chic. Sedan gick jag ut på en långsam promenad runt ån och stannade på mataffären på vägen hem. När jag kom hem var jag helt SLUT. La mig i soffan och har nästan inte rört mig därifrån (eller jo, jag har legat i sängen en stund också :P). Nog för att jag är ganska lat, men såhär lat är jag bara när kroppen inte är som den ska!

Nu har jag i alla fall gjort mig en god "efterrätt" (middagen bestod av drickyoghurt och mackor) med frukter, vaniljkesella och mörk choklad :), vardagslyx kallas det :). Har bestämt mig för Criminal Minds nu, kollar Bella & Tyra efteråt. Ha en trevlig kväll!
/Elin


11 Mars 2010

Vart är solen? Har den inte hittat till Linköping idag? Aja, det är inte hela världen just idag eftersom jag ändå bara ska vara i skolan hela långa dagen. Som ni kunde läsa på mitt "veckoschema" är det medelgympa inplanerat ikväll och det känns kanske inte som en jättebra aktivitet när man är sjuk, eller? Tänkte faktiskt ge mig ut på en långpromenad efter skolan istället, så kan jag ligga hemma i soffan och vila hela kvällen :).

Som ni kanske förstått så gillar jag verkligen inte att vara sjuk, eller förresten, vem gör det? Men eftersom jag är sjuk så sällan, ska jag nog vara extra försiktig med att träna osv. Jag som hade så mycket rolig träning inplanerad :(. Aja, jag ser till att bli frisk till nästa vecka, så kör vi stenhårt då :).

Efter nio timmars sömn :) så hoppade jag in i duschen. Har hunnit smörja in mig, klä på mig, sminka mig och snart ätit upp min frukost. Ska skriva ut vårt PM till dagens seminarium. Känns sådär att prata inför en massa klasskamrater när man är sjuk och snuvig :(. Man känner sig så fräsch!

Vi hörs senare.
/Elin

Sjukling :(

Kvällen har ägnats i soffan genom att kurera mig från omgivningen :P. Jag mår sådär om jag ska vara ärlig. Är hängig och snuvig, men halsontet har nästan försvunnit. Jag håller tummarna för att det är bättre imorgon :). Tänkte snart göra lite nytta innan det är dags att sova vid tio. Ska sova länge och sedan börja morgonen med en lång dusch.

Har haft en underbar dag med Annika. Vi började med en lång och lugn promenad runt ån i det otroligt härliga vädret :). Fick till och med kommentar av Richards mamma och bror via skype att jag såg lite brunare ut, jag kanske fick lite färg idag också. Promenaden gjorde gott för själen. Annars har vi ätit gott, kollat klart på SATC-boxen och pratat. Skulle träffat L idag, men hon hade mycket i skolan och jag mådde inte toppen, så vi tar det nästa vecka istället :).

Imorgon är en dag full med skola :P. Först grupparbete, sedan seminarium, lunch, föreläsning och grupparbete. En heldag helt enkelt! Hoppas att jag mår bättre imorgon, snälla håll tummarna för det :).

Sov gott Sverige!


10 Mars 2010


Idag mår jag inte överdrivet bra :(. Jag hoppades verkligen att jag skulle slippa bli sjuk nu. Som ni kanske märkt är jag i princip aldrig sjuk, varför just nu? Igår under dagen var det helt ok, bara lite snuvig och pyttelite ont i halsen. Men sedan när jag kom hem och la mig för att kolla på film kändes kroppen oerhört tung :(. Jag orkade inte göra någonting, varken laga mat eller knappt äta den. Hoppade i alla fall i lite kläder och gick en kort promenad hem till Hanny. Som ni vet var jag inte på topp, men sitta och dricka te och kolla på favoritprogrammen med vänner orkar alla ;).

Idag skulle jag ju åka och simma med Annika, men vi kom fram till att det nog inte var en så smart idé. Vi ska istället gå en lugn promenad runt ån i det otroligt härliga vårvädret :). Jag tror på att luft och solstrålar gör mig friskare fortare! Jag har i alla fall ingen feber, utan en vanlig förkylning (snuvig, pyttelite ont i halsen och hängig). Annika och jag ska i alla fall äta lunch ihop sedan och kanske kolla film? I eftermiddag ska jag förmodligen träffa L om jag orkar. Har alltså en trevlig onsdag framför mig.

Såg filmen A cup of love som också av någon konstig anledning heter Feast of love. Jättekonstigt, men det är i alla fall samma film efter lite googlande ;). Den var ok, lite väl grov för min smak. Lite grov innebär att det var mycket scener där olika par gjorde DET. Haha...jag är till och med så finkänslig att jag inte vill skriva vad de gjorde, men ni kan nog gissa ;). Blev lite väl tyckte jag, men budskapet var bra och Morgan Freeman spelade en fin roll :).

Nu ska jag kolla lite bloggar och sedan städa det sista så att det är fint när Annika kommer hit :).
/Elin

Back

Nu är jag tillbaka i Linköping. Är helt slut efter en lång dag i Norrköping. Började med att vi åkte bussen som nästan tog en timme till Norrköping. När vi var framme "jobbade" vi med att prata lite om LIU, studentlivet och vår utbildning. Detta höll vi på med i drygt två timmar och sedan gick vi för att äta lite lunch. Annars har vi ägnat eftermiddagen åt att kolla runt i affärer, gått väldigt mycket och haft riktigt trevligt. Sedan åkte vi bussen hem och en promenad hem till mig på det. Är helt slut i benen!

Är fortfarande lite snörvlig, men bara i på ena sidan :P. Ska ta lite nässpray och lägga mig för att kolla på film :). Ska vila ett litet tag innan jag tar tag i städningen. Ikväll ska jag som ni vet hem till Hanny och kolla tv.


Ännu en LiU-tröja i min samling ;). Denna är med rosa tryck.

Hörs senare!
/Elin

Dröm

 
Denna partyoutfit skulle jag inte tacka nej till! Grym klänning med härliga paljetter och snygga klackar i svart och rosa. Båda kommer från Nelly och nu kan du passa på att handla med 100 kr rabatt :).

/Elin

Dagens låt


Jay Z - Reminder

Dagens låt ägnar jag åt min pojkvän ;). Jag har börjat gilla den för att han lyssnar så mycket på den :P.

/Elin


9 Mars 2010


God morgon :). Idag är det klarblå himmel och sol är i Linköping. Jag kommer snart börja vänja mig vid att vakna av att solen lyser in genom fönstret, härligt med vår! Det som inte är så härligt är att jag förmodligen börjar bli förkyld :(. Är lite snuvig och känner av lite i halsen. Jag är verkligen ingen människa som gillar att vara sjuk :P. Jag ska i alla fall käka esberitox och halstabletter idag och hoppas på att det inte blir mer än detta. Har ju ledig dag idag, men imorgon är det ju simning som gäller. Har jag ont i halsen blir det ingen simning, men kanske en promenad längs ån i så fall? Aja, ger inte upp hoppet ännu ;).

Idag ska jag alltså på Gymnasiedagarna i Norrköping. Ännu en gång ska jag representera Linköpings universitet :). Jag gillar ju att plugga här så jag vill gärna att det kommer mer folk till lilla Linköping! Sedan blir det lunch och fönstershopping med Ameli. Eftermiddagen och kvällen ska ägnas åt att städa lägenheten och plugga. Vid strax innan nio ikväll beger jag mig hem till Hanny för tv-kväll. Rolig dag.

Nej, nu ska jag äta upp mitt ägg och sedan borsta tänderna. Ska möta Ameli tjugo i nio för att ta Campusbussen till Norrköping. Hörs i eftermiddag igen.

/Elin

Sova?

Oj, vad tyst det varit från mig idag då. Har ju inte bloggat sedan i morse :-O. Min vanliga ursäkt är ju att jag haft fullt upp och visst har jag haft saker att göra, men istället för att sitta vid datorn under min lediga tid idag kollade jag på filmen He's just not that into you (med det svenska namnet Dumpa honom). Den var faktiskt riktigt bra och jag känner igen många av problemen ;). Kanske inte riktigt i mitt privata liv, men vad jag hört från vänner och liknande. Har du missat denna film? Hyr den! Rörig, men bra :).



Jag har ju även varit i skolan idag, fikat med Ameli (mycket trevligt!) och varit på aerobics med Hanny :). Trevlig måndag helt enkelt! Nu har vi ingenting i skolan fören på torsdag, så det innebär att tisdag och onsdag är skolfria :P. Detta innebär dock inte att jag kan slappna av och kolla film hela dagarna, ska faktiskt läsa lite. Imorgon är dock dagen planerad till att åka med Ameli till Norrköping för Gymnasiedagarna. Sedan ska vi käka lunch och fönstershoppa :). På kvällen är det tv-kväll hos Hanny med DHW och Cougar town (nya serien med Courtney Cox) som gäller. Toppendag! Ska klämma in lite plugg också.

Nu borde jag verkligen sova, ska gå hemifrån halv nio och jag är megatrött. Ska bara diska bort allt lite snabbt och sedan sova. God natt <3.
/Elin

Att göra v.10


/Elin

8 Mars 2010


Bild lånad av expressen.se.

Idag skiner en härlig sol här i Linköping och det gjorde att jag till och med vaknade innan klockan. Skönt att känna sig hyfsat utvilad och pigg, men framförallt glad av att solen skiner och snön smälter bort :). Det är fortfarande massor med snö på marken, men eftersom det är sol får man ju lite vårkänslor i alla fall!!!

Idag är det dags för seminarium. Missade ju det andra i fredags eftersom jag så promt skulle gå till doktorn. Aja, får se om jag lär mig något idag istället :). Efter blir det grupparbete att tag. I eftermiddag blir det sedan en fika med Ameli och planering av morgondagen, då är det Gymnasiedagarna i Norrköping som vi ska hjälpa till med. Dock har vi inte fått någon som helst information om vad det är vi ska göra, men jag hoppas det kommer idag! Ikväll blir det sedan ett efterlängtat Aerobicspass med Hanny och kanske S. Var ute på en powerwalk i lördags, men fredag och söndag blev riktiga vilodagar för min del :).

Nu ska jag slänga upp veckans planer och sedan äta upp resten av frukosten för att sedan ta mig till skolan. Ha en great dag!

/Elin

7 Mars 2010

Jag är tillbaka i gamla, goa Linköping <3.

Jag bestämde mig för att ägna sista dagen i Stockholm utan dator, så därför har det inte blivit någon uppdatering idag. Hoppas ni förstår. Har i alla fall haft en underbar dag med mina nära och kära <3. Började morgonen med ett varmt och härligt skumbad :). Gjorde mig iordning och åt frukost för att sedan åka till Täby C idag igen. Men idag träffade jag Emelie, Bella, S och E. De åt lunch och jag tog en supergod smoothie från Naked Juice Bar. Blir till att köpa hem lite äppeljuice så kan jag göra lika god smoothie som dem ;).

Efter en mysig lunch/fika kollade vi lite i affärer innan det var dags för mig att åka hem. Mamma gjorde en supergod lasange till middag och jag dukade :). Farmor och farfar kom och hälsade på och åt middag, det var trevligt och mysigt att träffa dem igen! Åkte sedan med dem in till stan och tåg tåget hem till Linköping. Gick problemfritt idag och vi var framme precis när vi skulle, skönt :).

Nästa gång jag åker till Stockholm är redan om två veckor, den 19 mars. Min lillasyster fyller nämligen 18 år...det är inte klokt att den lilla tjejen snart är myndig :P. Känns i alla fall skönt att det inte kommer gå så lång tid innan jag får träffa familjen igen, det är alltid lika jobbigt att lämna dem man älskar mest i hela världen :(. Hemlängtan har jag hela tiden, men min älskade sambo och vänner här gör livet lite lättare och roligare :).

Nu är det dags för lilla mig att stänga av datorn för en lång natts sömn. Ska vara i skolan halv elva, så det blir till att stiga upp vid nio. Hörs imorgonbitti!
/Elin

Trötter

Nu börjar det verkligen bli dags för lilla mig att sova, är riktigt trött. Har varit en lugn och mysig kväll här hemma med god middag, trevligt sällskap och melodifestivalen. Tyckte för övrigt att det inte var rätt bidrag som gick vidare, som ni vet höll jag alla tummar och tår för Pauline :(. Aja, jag kan ju lyssna på hennes låt i alla fall.

Imorgon ska jag kliva upp i tid så att jag hinner ta ett efterlängtat bad innan jag ger mig iväg till Täby C igen för att träffa Emelie, Bella, S och E :). Vi ska fika, prata och bara umgås! Efter det blir det hem till familjen igen och då kommer farmor och farfar på middag. Åker sedan med dem in till stan för att åka tåget hem till Linköping på kvällen.

Sov gott världen.
/Elin

Högtalare

Är lite sugen på att köpa högtalare till min Ipod touch. Vore roligt att kunna ha med sig musik på stranden eller när man ligger och solar hemma :). Finns billiga, roliga och bra högtalare på lite olika ställen.


Detta är högtalare i form av megahörlurar. Finns på Teknikmagasinet för hundralappen :).


Detta är en klockradio med plats för Ipoden. Den är alltså stationär. Kostar 240 - 400 på Teknikmagasinet.


Batteridrivna högtalare med förvånansvärt bra ljud, har en kompis med dessa och de är faktiskt rikigt bra för att endast kosta 50 spänn på Teknikmagasinet :). Kanske borde slå till?


Lite roligare och annorlunda design i form av en bomb. Kan drivas genom datorn eller med batterier. Vill man få kommentarer är nog denna att rekommendera. Teknikmagasinet, 250:-.


/Elin

6 Mars 2010

Idag har det varit en helt underbar dag i Täby :). Vaknade upp vid tjugo över tio och gick ut på en timmes powerwalk med mamma och pappa. Vi gick en runda ingen av oss gått förut, det blev ett litet mysigt äventyr <3. När jag kom hem blev det snabbdusch och liten frukost, sedan tog jag bilen till Täby C. Mötte upp Ellen för shopping och lunch, det var underbart. Vi åt gott på Sandy's och kollade sedan runt i olika affärer. Fyndade lite på JC, köpte strumpor på H&M och investerade i något jag väntat på i flera månader från The Body Shop.


En Raspberry Body Butter köpte jag idag på The Body Shop. Den doftar supergott och jag fullkomligt älskar den <3. Har snart gjort slut på min Strawberry och då är det dags för denna goding.

Fick även med mig en nötbar som jag ska festa på ikväll framför melodifestivalen. Sedan lämnade jag av Ellen på tåget och åkte hemåt igen. Jag hade velat träffa Ellen längre :(, vi har inte träffats på flera månader. Men det var underbart att träffa tösen igen <3 och i sommar ska du komma till mig på Gotland!

Ikväll blir det fondeu och bakad potatis till middag, snacka om god mat :). Mums! Sedan är det andra chansen och jag ber alla som tänker rösta att rösta på Pauline - Sucker for love. Den är grym. Aja, nu ska jag kolla ett avsnitt Glamourama och bara vila, känner mig helt slut.

Hörs mer senare (visar shoppingen när jag kommer tillbaka till Linköping).
/Elin

Mot Stockholm :)


Sitter på bussen som ska ta mig till Stockholm :). Åker Bus4You som "vanligt", min favorittransport till Stockholm. På söndag blir det tåg hem, men det är inte illa det heller. Fin bild jag hittade va? Så skulle väl en buss se ut om jag ritade den också, haha :P.

Nu har jag kollat igenom datorn lite och börjar känna mig lite seg, så jag funderar på att stänga av den och sova lite. Ska bli väldigt roligt att träffa familjen och tjejerna i helgen :), saknar dem mycket. När jag kommer fram med bussen ska jag ta mig till Mörby där mamma hämtar mig. Sedan blir det hem och äta middag i form av specialtortillas, mums! Myskväll med familjen slår allt.

Vi hörs nog sent ikväll för när jag kommer hem ska jag vara social. Måste även berätta att jag har jättelite packning med mig idag *stolt*. Ovanligt och väskan är till och med lite tom ;). Bravo Elin.

/Elin

Hjärteglad


Mitt hjärta mår bra :). Var alltså hos vårdcentralen idag och fick göra ett EKG (massa sladdar som de fäster på kroppen för att kolla hjärtrytmen eller något). Det såg väldigt bra och normalt ut. Hon lyssnade sedan med ett stetoskop på bröst och rygg, det lät också normalt. Sedan tryckte hon lite och då märkte hon att det förmodligen är en muskelinflammation eller att revbenet har vridit lite på sig. Detta går tydligen inte att göra något åt, utan jag ska vila lite och försöka att inte stressa upp mig. Får äta lite ipren eller smörja på lite antiflammatorisk gel för att slippa smärta :). Så NI behöver inte vara oroliga ;).

Har pratat lite med mamma och Bellis i telefon <3. Idag åker jag home till Sthlm :D. Bussen går vid halv två, så innan dess ska jag lägga ner alla mina saker i väskan, äta lite lunch och slappa. Vi hörs nästa gång på bussen.

/Elin

5 Mars 2010

Vaknade av härlig sol i morse och började drömma mig bort till Gotland och sommaren, det var absolut den bästa sommaren i mitt liv :).

Jag vaknade för ungefär en timme sedan och har fixat iordning mig och ätit frukost. Planen var ju att åka till skolan på seminarium, men eftersom jag har ont i hjärtat (kolla träningsbloggen) så måste jag gå till vårdcentralen. Var på studenthälsan igår och idag ringde en sjuksköterska upp mig, hon rekommenderade mig att gå till läkaren idag. Jag frågade om det kunde vänta tills på måndag, men det tyckte hon inte var bra :S. Då blev jag självklart lite orolig, så jag ska strax iväg till vårdcentralen. Tror inte att det är något farligt, utan kanske en muskelinflammation (?). Vi får se helt enkelt!

Vi hörs senare, måste kila iväg nu.
/Elin


Kofta, linne och svarta byxleggings från Gina Tricot.


God natt bloggen


Nu börjar det bli dags för mig att gå och lägga mig. Har skrivit ut seminarieuppgiften till imorgon och lagt fram kläder att ha på mig, så överdrivet tidigt behöver jag inte gå upp :).

Gillar min frisyr såhär på kvällen. Två småflätor som jag fäster med spännen och en knut bak. Fint och lätt att göra :). Hittade dessutom mina "Chanelörhängen" idag, älskar dem ;).

Ville bara önska er god natt och sov gott.
/Elin

Allslam

Efter ett svettigt 70 minuters medelpass kommer jag hem till ett illaluktande hus! Det står en "Allslam" bil utanför och jag vet ju vad det brukar betyda...att det typ är stopp i avloppet eller något. Och det stank kan jag meddela *spy*. Det luktade värre än värst. Åkte hissen som stank, men när jag kom till vår våning luktade det ingenting. Nu har det dock spridit sig :(. Det börjar även lukta i vår lägenhet!!! Trevligt med bajsdoft i lägenheten när man dricker kvällste och äter knäckemackor. Drömdoft. Vad ska man göra?

Aja, kollade i alla fall på Glamourama innan jag åt middag :). Pratade även med mamma i telefon, är överlycklig över att åka hem imorgon. Äntligen får jag träffa la familia igen. Finns det något bättre? Pratade även med Ameli i telefon, vi har inte setts på hela veckan :(. Har varit "lediga" mest hela tiden och idag var det grupparbete, men vi är inte i samma grupp. Vi ska i alla fall fika på måndag, det ser jag fram emot! Åt lite middag och kollade på spännande NCIS idag.

Kom just på att jag missade premiären av Criminal Minds som var för en timme sedan...Ååååå, jag ville ju se! Har i alla fall fått hem två filmer idag, så de tar jag med hem till Stockholm. Dumpa honom och A cup of love heter dem, låter som riktiga Elin filmer ;).

Tomorrow åker jag alltså till Stockholm, men först har jag ett seminarium på morgonen :). Sedan blir det hem och pausa lite, samt packa väskan. På kvällen blir det sedan myskväll med familjen. Längtar <3.

Mina planer för helgen:
Lördag - Träffa Ellen efter flera månader isär :(, ska i alla fall bli megaroligt. På kvällen är det melodifestivalen och då håller alla tummarna för Pauline, ok?

Söndag - Träffa Emelie, S och E i Täby för fika/lunch och snack. Kollar kanske lite i affärer också :). På eftermiddagen kommer kanske farmor och farfar på middag, det ser jag väldigt mycket fram emot.

En toppenhelg med andra ord! Nej, nu måste jag gå och leta upp en klädnypa eller något, denna lukt kan INTE vara ok....
/Elin

4 Mars 2010

Idag bjuder jag på mig själv :).


Förvånad och samtidigt rädd :P


Superglad/överlycklig


Ledsen

Haha...snacka om att jag hade lite tråkigt där en stund ;). Aja, varsågod för fula bilder! Aja, imorse hann jag inte skriva här i bloggen. Vaknade så att jag precis hann göra mig iordning och äta en hyfsat snabb frukost för att sedan ta mig till skolan och grupparbete. Satt i skolan till strax innan tre och cyklade sedan hem. Har inte hunnit göra mycket mer än att kolla igenom datorn och kom precis på att jag har två avsnitt Glamourama som jag inte hunnit kolla på ännu :). Får bli dem och sedan sova lite middag eller något. Är såååå trött!

Disken igår tog nästan en timme, så mycket var det :P. Sedan skulle jag ju läsa massor, så jag släckte vid strax efter ett. Segt. Idag ska jag i alla fall träna medelgympa vid halv åtta, sista "riktiga" motionen för denna vecka. Imorgon blir det inget, på lördag kanske en långpromenad eller skidor (?) och söndag inget. Aja, kroppen behöver nog vila lite nu! Ska även packa inför resan hem till Sthlm imorgon :D.

Ska hämta något litet att äta nu och sedan kolla Glamourama ;).
/Elin

Rita & Gissa

Oj, vad klockan är mycket :(. Våra gäster gick för lite mer än en halvtimme sedan och jag har bara suttit och kollat runt på datorn. Har lite kvar att läsa till morgondagen, så det ska jag ägna min sista vakna timme till. Måste även diska undan efter 6 personer...det är rätt mycket disk om jag ska vara ärlig :P. Men trevlig har vi haft det :).

Träffa Annika och Evelina vid tre och gick till simhallen. Simmade, åkte rutschkanor och badade bubbelpool. Trevligt och skönt med motion och lek :). Gjorde oss sedan iordning och gick hem till mig och Richard. Dit kom också Thomas, Annikas lillasyster och hennes pojkvän. Jättetrevligt att träffa dem! Vi åt mängder med pannkakor som Richard och Thomas fixade, det var supergott. Sedan pratade vi, åt popcorn och spelade Rita&Gissa :).

Ville bara önska er alla en god natt, för själv ska jag diska och plugga. Blir nog bara några få timmars sömn i natt :(, får lägga mig tidigt imorgon!

/Elin

Gift from Grandma


Igår när jag kom hem från träningen hade jag fått brev av farmor :). Det innehöll ett kort och en Hand recovery - Skin Therapy från La Source. Vi diskuterade nämligen min situation med mina torra händer förra gången vi sågs och nu skickade hon detta som en liten present för att jag ska slippa torra händer. Hur gulligt som helst :)! Tack snälla söta farmor <3.

Har försökt nå farmor nu under dagen för att tacka, men hon är tydligen på bio :). Pratade lite med farfar, alltid lika trevligt! Hoppas verkligen att jag får träffa dem i helgen. Längtar såååå efter dem.

Nu har jag i alla fall fått i mig frukost och dammsugat. Har en sovande pojkvän som stökat ner sovrummet, så det får han ta tag i ;). Det är dags för mig att plocka undan det sista, sen lite läsning.

/Elin

3 Mars 2010


Sovfrisyr och sovlinne fortfarande på ;). Idag behövde jag verkligen en liten sovmorgon, då det blev en mycket lång tisdag. Vaknade i alla fall av att solen sken in genom fönstret idag = glädje! Blir en promenad till och från simhallen idag, men innan dess blir det till att läsa lite samt städa lägenheten. Ikväll blir det nämligen pannkakskalas med Annika, Thomas, Annikas lillasyster och hennes pojkvän. Ska bli jättetrevligt.

Igår var jag alltså i Herrljunga. Blev upphämtad utanför mitt hem av en jättetrevlig tjej. Vi kom bra överens och skrattade mycket ihop. Åkte sedan och hämtade en annan tjej vid bussen och hon var också supertrevlig. Detta är lätt den bästa resan jag gjort som studentambassadör (min tredje). Inte själva resan i sig, men människorna jag åkte med. Det var inte mycket uppslutning i Herrljunga. Gymnasiet var ganska litet och det var endast 90 personer som skulle gå ut 3:an varav ett antal var på praktik. Så det var inte många som kom och pratade med oss, men som tur är var vi bara där i två timmar. Så resan tog alltså tre gånger så lång tid som själva besöket, lite onödigt kanske?


En väg i Herrljunga. Det var inte en speciellt stort!

När jag kom hem pausade jag en liten stund, sedan cyklade (hann inte gå!) jag till gymmet för styrketräning. Körde ett snabbt, men effektivt pass och när jag kom hem stod middagen redo :). Snäll pojkvän som lagat köttfärssås och spagetti. Sedan blev det en snabbdusch och ombyte till leggings, långt linne och rosa hoodie. Var hemma hos Hanny när DH precis hade börjat. Hade en jättetrevlig kväll med henne och vi pratade om allt :), superduper. Kom hem vid strax efter ett på natten (därför ingen uppdatering).

Vi kollade alltså på DH igår och jag tyckte det var ett lite rörigt avsnitt, längtar tills det börjar som "vanligt" igen :). Kollade även på premiären av Cougar town med Courtney Cox i huvudrollen. Trodde den skulle vara ganska B, men den var faktiskt lite smårolig! Den borde ni verkligen ta en titt på, nästa tisdag kl 22.

Frukosttime och sedan dags att göra lite nytta. Simning kl 15 :).
/Elin

2 Mars 2010


God morgon! Idag är det en riktigt fin dag i Linköping, det snöar inte :). Dock är det minus 9 grader (jag som trodde att plusgraderna var här för att stanna) och massor av snö på marken, känns sådär om jag ska vara ärlig. Känner mig oerhört trött idag, sov inte många timmar i natt :(. Dagen är fullproppad med aktiviteter!

Börjar dagen med en "tripp" till Herrljunga för att föreläsa om Linköpings universitet samt svara på frågor för nyfikna gymnasieelever som ska söka universitet/högskola i år eller kommande år. Idag åker jag med två tjejer och jag har pratat med de båda på telefon och de låter supertrevliga. Känns jätteskönt :). Blir upphämtad här utanför om en kvart, så ska strax äta upp mitt ägg och sedan borsta tänderna.

När jag kommer hem blir det en kort vila för att sedan köra ett stenhårt pass på gymmet. Har inte "tid" att vila idag då jag åker hem i helgen och vilar massor då :). Vid strax innan nio ska jag bege mig hem till Hanny för att kolla på DH som har premiär idag, trevligt med lite tv-kväll med nyfunna vänner.

Det var mina planer för dagen. Som ni förstår blir nog uppdateringen sådär, men ni har ju lite inlägg från tidigare dagar att läsa :). Hörs!
/Elin

Favoriter

Tänkte visa er några av mina absoluta favoritprodukter som jag använder och verkligen rekommenderar :).


Mitt favorithårspray från Got2b Schwarzkopf
. Det är ett spray som får håret att sitta där det ska samtidigt blir håret fint "skinande" och dessutom doftar det oerhört gott. Har fått kommentarer av långa killar att jag luktar gott ;).


Min favoritparfym från Replay. Detta var min julklapp från Richard, han hade valt ut den själv och den doftar helt underbart. Väldigt diskret, men så himla gott...:).


Mitt favoritbody butter från The Body Shop. Doftar sommar och supergott :), man känner sig fräsch samtidigt som det doftar jordgubbar. Bra mot torr hy!


Min favoritbody lotion från Blue Lagoon (Island). Min julklapp från pappa som alltså kommer från Island. Huden blir silkeslen och förpackningen är suverän (pumpflaska). Tummen upp!


Min favoritansiktstvätt från Lumene. Perfekt för torr hy. Tar bort smink och smuts som man har i ansiktet utan problem, använder den en gång om dagen. Min favorit på marknaden.


Min favoritansiktscreme från Apoteket. Jag har provat många olika, men fastnade för denna. Jag har torr och känslig hy vilket kräver speciell ansiktsvård, den här serien funkar bra för mig. Bra att ta på efter att ha tvättat med ansiktstvätten.


Min favoritansiktsscrub från Apoteket. Har nog bytt förpackning nu, men den är i alla fall suverän. Använder den ungefär en till två gånger i veckan för att få bort orenheter i ansiktet. För alla hudtyper.

/Elin


Snöoväder


Nu yr snön runt utanför och det ser inte ett dugg mysigt ut :(. Jag är glad att jag är ledig och kan sitta i soffan med ett täcke runt mig :). Jag har faktiskt varit riktigt duktig efter förra inlägget. Läste lite och pausade sedan med frukost samt lite Top model och Sjunde himlen. Efter det har jag diskat undan och läst ganska mycket! Har bara lite kvar, sedan har jag läst allt man ska ha läst.

Imorgon åker jag till Herrljunga på missionering, så då blir det inget plugg. Onsdagen ska ägnas åt att läsa en annan grupps arbete samt förbereda vår uppgift inför grupparbetet på torsdag :).

Har i alla fall tagit en liten paus och tänkte kolla runt lite på internet innan jag fixar lite "lunch".

/Elin

1 Mars 2010

Vi börjar marsmånad med snö, snö och ännu mera snö! Det ligger snö kvar på marken och dessutom snöar det just nu, i mars!!! Jag är så jäkla trött på denna himla snö nu. Hokus, pokus försvinn. Bläää...

Hade satt klockan på 9 idag, men var lite seg, så klev upp lite senare ;). Har bara suttit vid datorn och kollat igenom GT's hemsida (kolla inlägget innan) samt fixat lite med mail osv. Allt bra med er denna måndag? Själv ska jag strax ta tag i att läsa lite, sedan blir det en stor frukost :). Börjar bli lite hungrig nu, men först måste jag komma igång och studera.

Dagen blir allmänt slapp. Kommer nog sitta i soffan och läsa mest hela dagen :). Känns ok eftersom vädret är som det är. Sedan blir det ut i snöblasket ikväll för aerobics. Vad gör man inte för att få röra lite på fläsket?

Hörs senare!
/Elin

Inspiration: Gina Tricot

Har nu på morgonen kikat igenom Gina Tricot's vårmode på nätet och hittat riktiga godbitar att dela med mig av. Jag gillar GT för att de är billiga, har moderna kläder och massor att välja på :).


Snygg draperad Lbd (Little black dress), perfekt i vår och sommar till bara ben och högklackat. 199:-.


Roliga variant av trenchcoaten med nitar på. Jag föredrar del klassiska, men tycker denna är coolare. 599:-.


Snygg väska med nitar. Modellen är perfekt för både stan och party. Härlig grå nyans. 199:-.


Ljusa jeans = Modernt i vår. Dessa underbara jeans är med i GT reklam och de är jättebilliga, 199:-. Skynda fynda snygga vårjeans.


Likadan modell som de förra paret, men mörkare. De påminner starkt om min Cheap Monday. Kostar också 199:-. Superfynd.


Läckra solglasögon som jag gärna skulle lägga vantarna på. 79:- för dessa. Jag är en riktig solglasögontjej, men mina favoriter har gått sönder en efter en och nu har jag inga favoriter kvar
:(. Så dessa kanske kan ersätta?


Vacker blus som jag skulle matcha med jeansshorts, bruna ben och svarta tygskor....SOMMAR! 249:-.


Coolt linne i slapp modell. Tänk över bikini med shorts och flipflops. Jag längtar verkligen till sommaren nu! 129:-.

Allt hittar ni på Gina Tricot.

/Elin

RSS 2.0