Söndagens buffétoutifit

Såhär såg jag ut när det var dags att fira farfar på hans riktiga födelsedag =). Somrigt och enkelt!


Klänning - Köpt i Visby (tror på affären JULIA)
Armband (båda) - MQ

/Elin

Lördagens festoutfit =)

Såhär fin var jag alltså när jag skulle fira kära lilla farfar i lördags!


Örhängen - Åhlens
Klänning - Köpt i Paris
Armband (båda) - MQ
Pumps - Köpta i USA

/Elin

090630

Snart är det går vi in i en ny månad, då har det redan hunnit bli juli...tiden går så fort!

Det har varit otroligt tyst från mig ett tag nu, men jag har inte haft tid, skrivlust osv. Jag lever i alla fall och jag mår toppen ;). Jag har valt att blogga mindre nu under sommaren för att jag vill njuta av det fina vädret så länge det varar, samt jobba en massa =).

I lördags var det dags att fira farfar som fyllde 70 =). Min förkylning gick faktiskt över (peppar peppar), så jag mådde toppen på kvällen.


Jag förbereder mig inför den stora kvällen =). Målat fint nagellack, "hong kong" från Mavala, på naglarna.

Vi (min familj, min fasters familj och farmor) blev bjudna på supergod mat på något som heter Djupvik. Det var väldigt vackert beläget och vi njöt av en underbar trerättersmiddag (jag åt två rätter). Allt var supergott och det blev absolut bättre med den vackra havsutsikten och det vackra vädret =). Jag var chaufför för kvällen så jag körde fram och tillbaka två gånger ;). Festligheterna fortsatte hemma i villan sedan. Farfar fick en massa fina presenter som en resa till Gotska sandön, en GPS och en gotlandsflagga bland annat. Jag tackar farfar för en underbar dag =)! Bild på kvällens outfit kommer i ett separat inlägg =).

På söndagen var det sedan farfars riktigta födelsedag, så GRATTIS farfar i efterskott säger jag (fast jag sa det på den "riktiga" dagen förut ;). Var uppe med tuppen (inte) och åkte ut med lillkusin E i vår uppblåsbara båt =). Gjorde oss sedan iordning för lunch-buffét som farmor så fint hade fixat. Jag fick bryta mitt i och åka iväg och jobba. Jobbade 15-21,15. När jag kom hem var det fullt med folk här hemma. Grannarna från alla olika håll var här =P, men jag var inte så social då jag kände mig trött och seg. Gick upp och la mig istället =P. Bild på outfiten kommer i ett separat inlägg.

Vad har jag då hunnit göra under måndagen och tisdagen då? Jooo, massor! Igår (måndag) var jag med mamma ute och gick en långpromenad, skönt och svettigt. Sen blev det dopp i havet efter det =). Vi åkte in till Visby och gick runt där ganska länge, åkte till Vila Outlet där jag köpte jeansleggings och stövlar (som var i två olika storlekar...*suck*), åkte till Willys och till Rusta. Vi hade en heldag helt enkelt =), mys med fika också! När jag kom hem var det dags att börja med mitt "lilla" projekt här hemma. Att måla huset! Jag började med ena sidan och målade i 4 timmar på måndagen. Idag (tisdag) gick jag upp så att jag började måla vid 10 och slutade strax efter 13. Då hoppade jag in i duschen, åt lunch med farmor och tog cykeln till jobbet. Jobbade 15-19 och påvägen hem så fick jag punktering =(. Som tur var kom farmor med bilen och hämtade upp mig, ibland har man tur =)! Blev inget mer målande idag utan istället åt jag middag, pratade med Richard och E i telefon och kollade sedan på Morden i midsomer.


Såhär ser jag ut när jag har målat =P


Såhär ser mina bruna =) ben ut när jag har målat =P

Nu ska jag sätta mig och skriva en budget inför hösten. Sen är det nog sovdags, börjar 10 imorgon och sen måla på eftermiddagen =)! Har ni tur får ni höra av mig imorgon igen ;).

/Elin

Sommarsvall

Klockan börjar bli mycket och det är snart dags att tacka för mig ;)!
Har haft en mycket trevlig kväll med familj och släkt. Jag följde med lilla kusinen som badade (jag avstod pga. förkylningen, men doppade benen). Sedan serverades det tilltugg och vitt vin innan maten =). Till middag åt dem "vuxna" och lillkusinen rimmad lax och dillstuvad potatis, själv åt jag lax och potatis ("bebis" som man är när det gäller maten). Det blev lite kubb efter maten också. Farfar, pappa och A mot mig, farmor och E. Tyvärr vann dem, men vi var grymt duktiga. Elloge till oss =).

Det gick bra att jobba idag. Först när jag kom dit visade det sig att det skulle bli mycket varuplock för mig idag...inte det bästa när man är hängig. Struntsamma tänkte jag och körde igång. Vad jobbigt det var (!). Det märks genast att ett virus bestämt sig för att stanna i min kropp och jag är inte glad för det. Jag häller i mig (2 gånger om dagen) Kan jang som jag vet är bra, sen knaprar jag strepsils mot halsen...så lite bättre känns det =). Nu när jag ska sova börjar jag i och för sig känna av halsen igen...mornar och kvällar brukar vara värst, inte sant?

Imorgon får det bli en långpromenad igen, det var så himla skönt imorse =). Sen ska jag nog vila ordentligt och sola lite kanske. Det är viktigt att jag orkar med kvällen sen (eller halv fem) för då ska vi fira farfar =). Vill ju vara pigg och kry så jag orkar! Jag är inte den som ger upp i första taget. Håll tummarna för mig att jag är hyfsat pigg imorgon, annars heter min bästa vän Ipren ;).

Appropå bästa vän....guuuuud vad jag saknar mina vänner!!! Jag behöver en dos av dem snart =). Dem får mig att skratta och känna mig uppskattad, vi kan prata med varandra om allt och i evigheter, vi har så otroligt roligt tillsammans. Ni vet vilka ni är och ni har alla en stor plats i mitt hjärta. Det är tungt att leva på en "öde" ö utan sina vänner och sin pojkvän. (Med "öde" menar jag att inga av mina vänner eller pojkvän befinner sig här). Dock är det bara några dagar kvar, sen dyker lilla E upp här på torsdagkväll och det ser jag verkligen fram emot. Du är så efterlängtad!

Nu ska jag och min förkylning bädda ner oss i detta varma rum. Jag ser fram emot morgondagen och hoppas att det blir mycket trevligt. Kameran får självklart följa med =). God natt!

/Elin

Lite nytagna bilder på min snygga svall ;) (bra hårdag för engångsskull)

Lite färg har jag fått också =)


En enkel, men snygg uppsättning ;).


Jackson död...


Bild expressen.se

Läste just detta...oj!

Helt plötsligt...han fick visst hjärtstillestånd. Han blev 50 år gammal och nu är KING OF POP död =(.
Men han lever ju kvar i alla låtarna =), dem blir ju inte sämre för att han är borta...
RIP!

/Elin


090626


FREDAG!!! Och sjuk =(.
Vad roligt att bli sjuk nu...inte! Vi som ska fira Farfar som fyller 70 imorgon (han fyller på söndag) och då är det finkläder och hela kitet som gäller =). Sen jobbar jag på söndag också...Inte bli sjuk nu!!! 

Jag vaknade med lite ont i halsen igår och eftersom jag är en typisk "förträngare" så tänkte jag att det skulle gå över. Packade bilen full med gamla plankor, stora sopsäckar osv. och körde till tippen igår. Mamma och jag passade även på att handla lite mat och jordgubbar (till lunch). Mitt halsont gick tyvärr inte över och jag började snörvla framåt eftermiddagen. Jag städade mitt rum där farmor och farfar bor nu och sen klippte jag hela gräsmattan =). Sen kom farmor och farfar hit och vi fikade lite. Farfar är genomförkyld och mamma börjar känna av halsen, inte bra! Avslutade kvällen med mycket god middag och körde med trimmern längs kanterna på gräsmattan. 

Imorse väckte min chef mig vid 08 och undrade om jag kunde jobba idag, jag var inte sen att svara "Ja!". Ringde mamma (som är på golfbanan) och sa att jag skulle jobba och då frågar hon "hur mår du då?"...det hade jag ju liksom inte tänkt på =P. Jag klev i alla fall upp strax efter samtalet och satte på mig shorts och linne. Jag som hade tänkt springa idag, men man ska INTE överanstränga sig när man har ont i halsen (det blir bara värre). Men en långpromenad är ingen fara =). Så nu har jag vandrat i det underbara vädret i skogen och runt omkring. Har man tur ser man sådana här fina (och gigantiska) vallmo längs vägen. Promenaden blev nästan en timme och jag har precis duschat. 

Snart är det dags för lite frukost. Det blir te (som är bra för halsen), äggmacka (som jag INTE ska ta kort på =P) och kellogs k (dark chocolate och bär) =). Det vattnas i munnen av bara tanken på vilken god frukost jag kommer få äta! Bäst att sätta lite fart nu ;). Jobbet börjar 13, så det är några timmar till godo. Blir nog lite sola och köpa halstabletter innan.

/Elin  

090624

Sol, sol, sol =). Kan man önska bättre väder? Vädret gör självklart att jag inte orkar, hinner eller vill sitta vid datorn. Detta medför ju i sin tur att jag inte bloggar ;). Nu hade jag lite tid över (innan jag och kusinen ska iväg och köpa pizza) och tänkte att jag kunde blogga lite =). Hoppas ni alla trivs med det underbara sommarvädret? Det gör i alla fall jag =).

Igår gick jag upp ganska tidigt och gav mig ut på en löparrunda, varmt och tungt var det =(. När jag kom tillbaka hoppade jag ner i plurret, hur kallt och skönt som helst. Duschade, åt frukost och fixade mig iordning för jobbet. Jobbade sen 12-19. Middagen var serverad när jag kom hem (smaskens!) och sen badade jag och E. Andra gången för mig den dagen alltså ;). På kvällen sov hon hos mig i "min" dubbelsäng.



Idag blev vi väckta vid halv 9 (E hade legat vaken en stund) och då åt vi frukost. Sen åkte jag, mamma, E och faster in till Visby och kollade lite och fikade =). Varmt och sol även idag! Kom hem och åt lite lunch, sen la jag mig ute i solen en stund. När det blev alldeles för varmt hoppade jag och E i vattnet och jag låg och flöt på en uppblåsbar madrass =). Nu har jag precis duschat och känner mig helt slut (!). Vet faktiskt inte varför =(...men men, är nog solen =).

Tänkte visa er ett fint linne som jag köpte förra veckan i Visby.


Blommigt och gulligt som jag bröt av med jeansshorts, vita tygskor och fransväska idag =).

Nu ska jag hoppa i lite kläder och snart åka iväg och handla middag, magen kurrar ;).
Ha det!
/Elin

090622

Fin, men "tråkig" dag =(!
Vaknade när klockan ringde vid 10. Jag hoppade in i duschen och när jag var klar hoppade Richard in. Vi gjorde oss iordning och åt frukost, sen begav vi oss in för en dag på stan (Visby). Vi gick och kollade i lite affärer och jag köpte lite fint (ni får se imorgon...). Richard köpte en fin t-shirt på MQ. Sen gick vi till bilen och körde ner till hamnen och gick och åt glass =). Blev "bara" två kulor idag (tyvärr inte favoriten salt lakrits), viol och dumle. Smaskens! Blir nog några vändor dit igen innan sommaren är slut ;). I alla fall med E och med tjejerna =). Vi träffade även mina två klass-/killkompisar i hamnen som har varit på besök. Det var roligt att träffa dem och prata en liten stund innan jag och Richard fick skynda oss till hans båt som gick kvart i fyra.

Nu har alltså Richard åkt hem till Stockholm igen och det känns jättetråkigt =(. Varför tar man inte bättre vara på tiden när han är här? Om jag inte får lite ledigt v. 28 så kommer vi inte ses fören i början på Augusti =(. Visst kan det vara "skönt" att längta lite, men det där är alldeles för länge! Hur ska jag klara mig? I Januari när jag bestämde mig för att bosätta mig här på Gotland över sommaren så tänkte jag inte ens på att det var så länge vi skulle vara ifrån varandra, men nu, när det är verklighet känns det superjobbigt. Jag ångrar absolut inte mitt beslut över att vara här, mår toppen här =). Förutom att jag saknar Richard och mina underbara vänner tokmycket, men så är det bara...=(.

För att stilla min sorg (inga tårar idag inte...) så åkte jag till Rusta för att handla sminkrengöring ;). Handlade även lite saker till pappa och mamma =). Svängde förbi en skoaffär när jag åkte hem också, kom ut med två par...


Snygga, turkosa (knallblåa) tygskor för 150:-. Me like till mina snart lite brunare ben ;).


Ett par snygga varianter till de högklackade skorna. 200:- kostade dessa snyggingar.

Åkte sen hem igen. Åt middag med mamma och pappa, efter det badade jag med lillkusinen E, ett efterlängtat kvällsdopp =). Sen har jag och E suttit och pratat och kollat på tv, mysigt.
Nu ska jag börja avrunda min kväll, ha det så gott!

P&K Elin

Bokrecension - Matilde


Nu har jag läst klart Matilde av Denise Rudberg.

Boken utspelar sig utifrån Matilde och hennes liv. Hon lever tillsammans med sina två barn, Ella och Pim, i ett fint, litet hus på Mariaberget på Söder. Ibland är barnen hos sin pappa, Sebastian, som Matilde kommer bra överens med. Matilde håller på att förverkliga sin dröm, samtidigt som hon sagt upp sig från jobbet på reklambyrån. Hon balanserar ett liv med barnen, bästa kompisen Thomas och sitt hemliga projekt. Mitt allt blir hennes bästa kompis, som hon känt sen barnsben, kär i henne och det uppstår problem...

Det är en lättsam, bra och innehållsrik bok. Detta är nog 6:e boken jag läser av Denis Rudberg och fler kommer det att bli. Den håller samma genre som de tidigare och det gillar jag med hennes böcker. Man är så inne i boken att man inte kan lägga den ifrån sig. 

Det som var negativt var att Denise Rudberg aldrig skrev ut vem som sa vad. Så ibland blandar man ihop konversationerna och undrar varför en person säger något fast det var den andre som sa det osv. Lite rörigt helt enkelt! Sen gillade jag inte slutet, men det ska jag ju självklart inte gå in på nu. Kort och gott, det kunde varit mer spännande!

Jag ger ändå boken <3 <3 <3 <3 (4 glasstrutar) av 5. Rekommenderas!
/Elin 

090621

Vilken UNDERBAR dag vi (jag) har haft! När jag vaknade vid 10 så sken solen och det var riktigt varmt och skönt. Begav mig ut och sprang medans Richard låg och sov fortfarande. Skönt med lite motion efter all helgens mat och godsaker. När jag kom hem klev Richard upp och jag hoppade in i duschen, sen ägnade vi "förmiddagen" åt att sola =). Vid strax efter två begav vi oss iväg på picknick. Vi tog cyklarna och cyklade till affären där jag jobbar och införskaffade lite godsaker, sen cyklade vi till ett underbart vackert ställe där vi åt, mös och pratade. Underbart!

Cyklade hem vi strax innan 6 och det visade sig att pappa och lillkusinen hade badat och självklart kunde inte jag vara sämre ;). Så idag har jag tagit årets första dopp (nog det senaste hittils i mitt liv). Fick med mig lillkusinen igen som badade för tredje gången idag =).


Jag simmar =). Helt underbart!


Jag och lillkusin E poserar, men vi syns inte så bra =P.

Har haft en helt otrolig dag här på Gotland och jag avslutade den med att prata med min älskade E i telefon =), blir så glad varje gång jag pratat med henne <3.
Dags att avrunda kvällen, Richard åker tillbaka till Stockholm imorgon (mycket ledsen...) och innan det ska vi in till Visby och kolla i affärer, träffa två av mina killkompisar och äta glass =). Hoppas på en lika fin dag som idag, då kan det inte bli annat än toppen!

P&K Elin

090620

Ååå, jag bara älskar Gotland! Hur många gånger har jag inte tjatat om denna underbara ö? Haha...men jag kommer ha mycket svårt att återgå till mitt "vanliga" liv sen. Här solar man, läser en bok, leker med lillkusinen, tar en tur in till Visby, motionerar, umgås med familj och släkt osv. Hur kan man inte älska det livet? Att inte ha några bekymmer som skola och andra måsten. Jag kommer aldrig vilja ta farväl av ön, detta får gärna bli min "vanliga" tillvaro!

Idag har jag, syster, Richard och lillkusinen E varit i Visby och ätit glass. Det finns ett ställe som heter Glasmagasinet som ligger vid hamnen, dem har 100 olika sorter att välja mellan. Jag beställde tre sorter, pojkvännen fyra ;). Smaskigt att äta i solen vid hamnen =). Sen gick vi till godisaffären (som vi kallar Pippi Långstrumps godisaffär, för den är så liten och mysig), men den var stängd =(. Så när lillkusinens ben svek då fick hon bärhjälp...


Min pojkvän ställer alltid upp, snäll som han är =).

Vi fick lite bråttom så vi skyndade oss till flygplatsen för att lämna av syster som skulle flyga hem till Stockholm igen. Sen åkte vi andra tre hem och la oss i solen =). Föräldrarna var iväg och spelade golf, men när de kom hem så åt vi god middag och efterrätt. På kvällen har vi flygit drake och suttit och pratat =).

Jag har börjat med en ny och bra vana här på Gotland. Jag är en riktig slarver när det gäller att tvätta bort mitt smink på kvällarna, så det resulterar ju givetvis att jag sover med det (finns det mer lathet än så...). Men nu varje kväll har jag tvättat bort mitt smink med Lumene, sensitive touch som är superbra och tar bort allt =).


Den kostar 95:- på Kicks (för en mindre flaska) och jag har inte haft "råd" eller lust att köpa en sån dyr produkt tidigare, men denna flaska hittade jag av en slump på Rusta där den kostade 40:-. Så på måndag ska jag dit och ladda mitt förråd inför hösten.

Jag har även börjat smörja in mig efteråt, så min hud är len och inte lika torr och så som det var tidigare =). Bara positivt! Så denna vana ska jag ta med mig till Linköping igen. Det är inte svårare än att borsta tänderna om kvällen, och det gör jag ju ALLTID!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa på den spännande boken Matilde som jag berättade om förut, har redan hunnit läsa 3/4 delar av boken för den är så bra =). Som sagt, jag kommer skriva mer om den sen när jag är klar!
Sov gott.
/Elin

Midsommar-dagens

Min outfit denna soliga midsommarafton =)


Solglasögon - H&M
Kofta - Lindex
Klänning - H&M
Leggings - H&M
Gladiatorsandaler - Köpta i USA

/Elin

Glad Midsommar!


Glad Midsommar önskar jag er från Gotland =)!
Hoppas alla har haft en lika underbar dag som jag har haft idag? Dagen började med att jag och Richard åkte och hämtade pappa på flygplatsen, sen satte förberedelserna inför dagen igång. Mamma, Sofie och min faster började laga mat. Pappa och A satte upp flagstången osv. Jag och E (min lilla kusin) åkte iväg och plockade massor av blommor till midsommarstången och en krans till henne att ha i håret =).
Vid 14 var det dags för midsommarbordet, massor av god mat =). Alla hade bytt om till finkläder och vi satt ute i solen och åt.

Massor av god mat =).

Sen vilade vi. När klockan var 17 var det dags för 5-kamp =). En rolig tradition tycker jag. Jag, Sofie, Richard, E och mamma hade varsin gren. Förklarar i bilder;

Vi började med Richards gren...

Ser ni strumpbyxan med äpplet mellan hans ben? =P. Det var hans gren ;). Försöka slå iväg flaskan så långt som möjligt. A vann =).

Vad tror ni Sofies gren var?

Limbo! =). Jag kom två och etta kom....


Min gummipojke Richard!

Sen var det dags för lillkusinens gren...

Spotta råtta! Haha, snygg bild...ser ni råttan i luften. Även här vann min gosse...men jag kom tvåa =).

Sen var det dags för min gren och då togs inga bilder eftersom alla körde samtidigt. Vi skulle äta godissnöre utan händerna och den vann pappa på =).
Sist var det mammas gren och det var att leta kola, då vann lillkusinen E =).
Hur roligt som helst med lekar, jag gillar sånt. Richard vann hela 5-kampen, jag kom två och lillkusinen E trea. Men jag tyckte alla var duktiga! Haha...vi fick oss ett gott skratt.

Sen har vi självklart dansat runt den fina midsommarstången som Richard och Sofie har gjort, sen gjorde min faster ringarna. Visst är den underbar? Och visst är min kusin bedårande söt?


Jag önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. Det är väl ikväll alla festligheterna börjar? För mig blir det en fortsatt trevlig kväll med familj och släkt =).

/Elin

Ps. Lägger upp mer bilder imorgon! Då ska jag, syster, Richard och lillkusinen till Visby och äta glass =). Ds.

En dagens TACK!

Jo, hahahaha...fin rubrik. Tänkte bjuda på en dagens outfit igen, för det var ju ett bra tag sen sist!
Såhär såg jag ut i Visby idag =).


Solglasögon - H&M
Tunika/Klänning - Gina tricot
Bälte - H&M
Leggings - Gina tricot
Gladiatorsandaler - Köpta i USA

Det blev en väldigt svart outfit idag, med lite gulddetaljer =). När jag skrev om pärlorna förut menade jag att de kan vara snygga att liva upp t.ex. den här outfiten ;).
/Elin

090617

Ännu en underbar dag här på ÖN!! Jo, nu har det varit sol och klarblå himmel i tre dagar i rad, snacka om lyckligt lottad =).

Jo, idag tänkte jag gå upp kl 08, men orkade inte...så stängde av larmet och gick upp tjugo i 09 istället. Hoppade i träningskläderna och gav mig ut på den bestämda löparrundan. När jag nästan var hemma träffade jag en dam och hennes hund Sigge. Vi pratade lite och hon bodde här i närheten, trevligt trevligt ;)! Söt hund hade hon =).
Blev en snabbdusch och frukost, sen tog jag faktiskt bilen till jobbet idag...trots det fina vädret =(. Men jag hade varken ork eller lust att cykla =P. Jobbade 11-14 (3 timmar...vill jobba mer!). Jo, tog sen bilen hem till huset och åt lite lunch och solade =).


Någon som saknat mina bilder på ägg- och kaviarmackor? (Sofie och pappa, nu blir ni glada va? =P)
Det var i alla fall det jag åt till lunch, smaskigt!


En typisk "Elin"bild.


Hittade en ensam, liten blomma på tomten. Fin va?

Har sprungit runt i shorts och bikinitopp för att få lite färg, men det blev nog inte så mycket =P. Jo, jag har ju så himla svårt att bli brun =(, jättetråkigt! Vattnade lite blommor och sen bytte jag om till andra kläder (bild kommer) och begav mig in till Visby.

Strosade genom affärerna i Visby och hittade massa fint =). Handlade ett annorlunda linne och en klänning på H&M, bild kommer någon annan dag. Sen hittade jag massa fina smycken.


Det blev ett långt pärlhalsband och pärlörhängen från Cubus. Snyggt med pärlor till en svart outfit t.ex.


Dessa snygga örhängen hittade jag på Åhlens, dessutom hade dem 70% på alla smycken. Två par örhängen för 31 pix, superbra!

Stannade på Max innan jag åkte tillbaka till huset. Jo, nu är Richard, mamma och syster påväg med båten hit till ön. Ska bli kul att träffa dem alla igen =). Ska dammsuga mitt sovrum och städa lite, för nu är vi ju två som ska bo här ;). Lyx!

Jo, appropå ingenting så hade jag världens packning med mig hit till ön. Hade en enorm resväska med bara kläder, en sportbag med skor (alla fick inte plats där i, så det fick bli en väska till), min datorväska, min träningsväska och tre papperspåsar...Vad har jag med mig egentligen =P? Tycker inte att jag har överdrivet mycket med mig, förutom i skoväg kanske =P. Haha...det jag ville komma fram till att i rummet står nu massa halvuppackade väskor som jag måste göra något av, byrån är full med kläder. Aja, det löser sig ;).

Jo, nu ska jag kolla runt på internet lite. Sen är det städning som gäller! Efter det får jag äntligen krypa upp i soffan med en ny bok som jag började läsa idag. Matilde av Denise Rudberg, en av mina favoritförfattare. Har läst massa böcker av henne och har nu haft den här boken liggandes ett tag. Så nu när det är sommarlov passar jag på ;). Kommer med en recension sen =).



/Elin

OBS! Jo, bör kanske förklara mig varför jag skriver Jo hela tiden. Det är för att alla gotlänningar säger Jo kors och tvärs...börjar bli lite "jobbigt" nu =P. Så därför tänkte jag "reta" er med det istället ;).

090616

Dålig uppdatering idag...men jag har inte haft någon ork eller lust =(. Jobbade från 9-16 och cyklade till och från jobbet "som vanligt" =). När jag kom hem var jag så trött och besviken. Ringde till massa människor för att prata av mig lite...jag blir så arg!

Kvällen har jag tillbringat i soffan med smoothies och mackor =). Sen har jag städat och bäddat inför att min älskling kommer hit imorgon, jag längtar ihjäl mig <3. Ska bli helt underbart! Vi har varit ifrån varandra sen i fredags och det har alltså bara gått 4 dagar och ändå längtar jag så mycket, kanske är det positivt, kanske är det negativt!? Jag tycker det är skönt att längta, för när man bor ihop är risken att allt blir på rutin. Men jag älskar honom så mycket och skulle inte vilja byta ut honom för något i världen! MIN, MIN, MIN!!! =).

Första "puss-bilden" som togs på oss, var 16 år båda två =). (Kolla min hårfärg...lite mörkare).

Borde snart avrunda min kväll då jag tänkte upp med tuppen vid 08 och gå ut och springa =). Blev ingen promenad idag, jag hade helt enkelt ingen lust eller ork. Börjar 11 imorgon, men tar bilen ;). Funderar på att åka in till Visby och kolla lite imorgon, har en kort dag på jobbet. Vi får se hur vädret är imorgon...är det sol vill jag ju njuta av den =). 

Ska krypa ner i sängen och läsa ELLE nu =). Står ett reportag om Gotland i den.
God natt!
/Elin 

Hektisk tillvaro...

...INTE! Och det är så himla skönt. Jag gör allt i min takt =). Solar lite, pratar lite i telefon, sitter vid datorn, äter mat och fixar och donar. Är inte det tillvaron man vill leva i jämt? Jag tror det...i alla fall jag =).

För att vara lite pesimistisk kommer jag nog tröttna om två veckor. Jag är ju en människa som vill ha saker att göra och gillar när det händer saker ;), så detta blir lite av en prövning för mig =). I höst är det ju tillbaka till Linköping och den påriktigt hektiska vardagen. Då ska det pluggas, tränas, mathandlas, städas, lagas mat osv. Men det ska vi inte tänka på nu (!).

Har hunnit fixa mina fötter ikväll också =), så nu ser dem väl något sådär ut i alla fall. Händerna får bli på torsdag efter jobbet =). Här är min miniguide till "snygga" fötter;


1. Jag börjar min pedikyr med att ta bort gammalt, avskavt nagellack.
2. Fotbad är bra för att mjuka upp fötterna inför "filningen".
3. Filar fötterna på hälen och nedanför tårna för att få bort förhårdnader och gammal hud.
4. Klipper tånaglarna.
5. Filar tånaglarna.
6. Ner i "plurret" igen och sen på med nagellack i valfri färg (tog svart).
7. Fina resultatet!

(Notera "feta" blåsan på andra tån från vänster, AJ!)

Eftersom jag går runt rätt mycket här hemma väntar jag med fotsalvan till ikväll. Kör en riktig inpackning då. På med kräm och sen ett par bomullssockar, sov med det och vakna med superlena fötter =).

Detta var mitt superenkla tips till dig. När jag satt där och fixade fötterna insåg jag att jag måste ta bättre hand om mina stackars fossingar =(. Så nu ska jag fixa ny pedikyr varannan vecka, så det så!

Dags att lägga sig i hammocken och kolla på solnedgången/läsa en tidning =).
/Elin

090615

Klarblå himmel och sol =). Så är vädret här på Gotland. Har hört av kompisar, pojkvän och familj att det är mörka moln och regn i Stockholm, är sååå inte avundsjuk. Själv springer man runt i shorts och bikinitopp och försöker få lite solstrålar på sin bleka hy.

Idag vaknade jag jättetidigt. Var ute och sprang vid 07 och hade en lugn och skön morgon. Började jobbet vid 10 och cyklade hemifrån 9.10, tog drygt 25 min att cykla dit. Det är platt väg hela vägen, men shit vad trött jag kommer vara på att cykla till jobbet varje dag =P (säger hon som cyklat till skolan i 1 år). Slutade 13 och cyklade 25 min hem igen. Värmde lite inbakad kassler i mikron och åt den i solen. Sen plockade jag fram solstolen och la mig och "stekte".


Jag i den snygga knallröda solstolen =).


La mig på madrassen och solade rygg också!

Har varit och hämtat lite post som min snälla morbror eftersänt till mig =). Var bland annat en tidning och premie som ni får se ikväll.


När jag höll på och skriva ringde min söta kompis E. Satt och pratade med henne ett bra tag, så detta inlägget fick dröja lite till ;).

Köpte även med mig en ny smak singoallakakor hem, lakritssmak. Dem var helt ok =). Ska duka fram lite fika här snart med kakor och oboy ;). Men först ska jag fixa fossingarna =).



/Elin


Från grått och ruggigt till sol och varmt =)

Det är Gotland det ;).
När jag vaknade i morse kollade jag ut genom fönstret, det blåste och såg kallt ut =(. Jag hade ju lovat mig själv att jag skulle ge mig ut i alla fall och så blev det. De första 20 minuterna som jag gick duggade det på mig och blåste massor, men sen höll det upp, fast blåste gjorde det fortfarande =P. När jag kom hem var jag frusen och drack varm oboy till frukost och sen kröp jag ner i sängen med datorn i famnen =). Men helt plötsligt kollade jag ut genom fönstret och vad ser jag, SOL. Det har alltså gått från ruggigt och molnigt till sol och nästan molnfritt på noll sekunder, helt otroligt. Jag stängde då av datorn och hoppade i shorts och linne, satte mig i solstolen och bara njöt. Det blåste fortfarande, men bara lite ;). Hur nice som helst =).


Sola =).

Under eftermiddag/kvällen har jag hunnit proppa i mig både inbakad kassler (smaskens) och mammas hembakade bullar =). Tog en runda med bilen till Ica Maxi för att införskaffa mat så jag kan göra matlåda till tisdag och torsdag (mina "långa" dagar), köpte även lite hårspray och nagellacksborttagning. Måste ägna mina fötter och händer någon timme i veckan (ett måste innan midsommar). Tårnas svarta nagellack börjar bli avskavt och fult, så det måste bort. Vill dock inte måla fingrarna fören på torsdag, eftersom jag jobbat i mataffär förut och vet att naglarna inte ser så fina ut efter två dagar =P. Ska snart börja avrunda kvällen genom att kolla lite på ballar av stål på kanal5 webbtv =). Ska upp tidigt och springa innan jag börjar jobba.

God natt från Gotland!
/Elin



Jag med mina "vykort".


090614

Söndag!
Vaknade vid strax efter 10 idag, men klev inte upp ur sängen fören halv 11 =P. Hoppade i mina träningskläder och gav mig ut på en långpromenad =). Den blev lite längre än jag hade beräknat ;). Var ute och gick i 1 timme och 20 min, + en paus på 10 då jag plockade fina stenar.

Här är fina stenar som jag hittade på stranden här på Gotland, jag har tolkat dem som jag ser dem =).


För mig är detta ett hjärta vilket symboliserar min kärlek till Richard, mina underbara vänner och min älskade familj.


Jag tycker detta ser ut som ett spöke. Vad tycker ni?


Ett litet katthuvud kanske?


Vem ser ut såhär? Joo, Barbapappa =).

Det var en lite seg väg hem, men jag gick och gick. Tillslut kom jag hem och då stretchade jag. Ringde pojkvännen och hoppade in i duschen. Sedan har jag suttit i morgonrock och ätit frukost och läst tidningen i evigheter =P. Så skönt med semester!

Imorgon börjar jag jobba på en ICA-butik i närheten. Ska bli roligt att ha något att göra. Jobbar en kort dag imorgon vilket känns skönt med en mjukstart.

Så är det med det, om 2 timmar ska vi äta inbakad kassler (en av mina absoluta favoriträtter), MUMS!

Vill passa på att göra lite reklam (eller inte...) för ett band som heter Smaklösa. Det är ett band som kommer härifrån Gotland. De har varit ett band sen 1986, så dem är nog ganska gamla nu =P. Hade aldrig hört talas om dem...Vad tycker ni?


 


Haha...inte alls min typ av musik. Skulle nästan vilja säga att de är väldigt smaklösa! Undrar hur många som kommer gå och titta på deras konsert här i närheten? Typ kompisar och bekanta eller? Jag kommer då inte se dem...

Däremot skulle jag kunna tänka mig att se Rongedal på Warfsholm den 8/7. Dem är ju lite roliga och duktiga på att sjunga. Får ta med mammi och titta =).



/Elin

Jordgubbar och glass


Är det bara jag som skulle kunna leva på jordgubbar? Jordgubbar och glass, jordgubbar och grädde, jordgubbar i mjölk, jordgubbstårta...osv. Jordgubbar är ju verkligen hur gott som helst =). Jag älskar jordgubbar! Om ni inte har förstått det ännu så förespråkar jag just nu jordgubbar ;). Haha..nu ska jag sluta.

Min kväll avslutades med en riktigt god piggvar, potatis och smällt smör. Till efterrätt blev det som sagt jordgubbar och vaniljglass, men innan det hann vi med en runda kubb också. Var evigheter sen sist jag spelade kubb. Det var jag och mammi mot pappi och jag måste ju berömma honom för att han vann (så stolt han var). Duktigt jobbat!
Fastnade framför tv:n efter maten och kollade på filmen In Good Company med Topher Grace (Eric Forman i That 70's show) och Scarlett  Johansson. Tyckte filmen var ganska bra =), så jag såg klart hela.

Ska alldeles strax sova, tänkte gå upp och gå en långpromenad imorgon istället för att springa. Har sprungit tre gånger den här veckan och det känns alldeles för mycket i benen när jag springer två dagar i rad ;). En långpromenad är lite "mildare" för benen =). Hoppas bara inte det spöregnar som väderprognosen visar =(...men jag ger mig ut i alla fall. Är även lite sugen på att köpa Inlines nu till sommaren också. Det är ju så platt här och då kan jag äntligen lära mig åka (igen). Kul och bra träning i ett (!). Ska verkligen fundera på det.

Sovtime <3.
/Elin


Vykort? Näää..

Fröken Trädgårdsmästare

Ombytt och klar för middag är vad jag är ;). Blir nog inte middag fören om en timme tidigast, men i alla fall =). Bättre att vara klar ett tag innan. Nu har jag lekt trädgårdsmästare ihop med mammi =). Vi har rensat ogräs i hennes trädgårdsland. Det har vuxit upp massor med spenat, men det går lite segt för morötterna. 
  

Här är jag i trädgårdslandet, rensar bland hallon"buskarna" =).

Det är ganska fridfullt och mysigt att sitta och rensa ogräs, men det är ju inte jätteroligt =P. Man får dessutom ganska ont i benen efter ett tag. Men några gånger till i sommar får det bli.
Har även hunnit med en "runda" ner till havet och tagit lite fina foton.


Trevligt att slappa på några stenar när solen kikar fram =).


Doppa fötterna vågade jag också, men badningen får vänta ett tag.


Lite kyligt var det allt, men jag hade shorts på mig. Lite sol i bakgrunden =).

Nu ska jag bara kolla runt på datorn ett slag, sen blir det middag. Ha det fint så länge!
/Elin


090613

Jag vaknade vid strax efter 10 av mig själv idag =). Hoppade i träningskläderna och begav mig ut på en löparrunda som jag sprungit förut här på Gotland, tog ca. 45 min. Det är så skönt att börja morgonen med en löparrunda för man orkar så mycket mer under dagens gång. Jag avslutade (som vanligt) med 100 sit-ups, armhävningar, knäböj och "gång i trappa". Sen blev det stretching, dusch och frulle i morgonrock =)! Så skönt att bara ta det lugnt och låta allt ta sin lilla tid. Åkte till Hemse med mammi och pappi, jag körde dit. Handlade inför midsommar på systembolaget, jag köpte massa olika cider som inte finns på systembolaget i Linköping (men i lilla Hemse :P) och en flaska Asti som jag ska skåla med någon gång =), kanske när E kommer ner!? Efter det blev det lite matinhandling, lite outlet och lite gårdsbutik (där vi handlade jordgubbar, så ikväll blir det jordgubbar med glass). 

Har precis ätit lite lunch och sitter nu i sängen och slappar vid datorn. Tänkte "snajda" om till ful-shorts och ful-tröja och sätta mig i trädgårdslandet och rensa ogräs ;). Tycker faktiskt att det ska bli lite roligt =). Sen blir det fisk och sånt till middag, ska bli gott. Först fika vid strax efter 16 med hembakade bullar och saft.

Litet bildspel av nytagna bilder...



 
Det är ganska varmt väder här, men lite dåligt med sol. Är lite frusen så det fick bli min myströja från H&M. Har även vilodag från linserna idag, så det är Elin med brills ni möter idag ;).

/Elin

090612

På ÖN!!!
Det betyder alltså att jag nu är på Gotland, äntligen =). Nu börjar mitt sommarlov påriktigt. Jag ska vara här i nästan 2 månader och det ska bli jätteskönt. Dock kommer jag säkert om en vecka bli rastlös och inte veta vad jag ska hitta på, men detta är en prövning för mig. Jag måste lära mig att kunna slappna av, ta det lugnt och bara filosofera över livet. Jag får ju dessutom lite utspridda besök. E kommer v. 27 från torsdag kväll till söndag kväll =), fyra av mina tjejkompisar kommer v. 30 från måndag till fredag och Richard hoppas jag kommer någon mer gång än nu på onsdag =).

Min morgon blev väldigt stressig, så det är därför jag inte skrivit fören nu. Jag satte klockan på 10, men var så himla trött så jag sov till kvart i 11 =). Hoppade in i duschen och sen åt jag frukost. Sen fick stackars Richard kila hem, så att jag kunde avsluta min rensing och städning i mitt rum (gamla rum blir det nu!). Efter det var det dags att åka till båten =). Stannade på vägen och åt en hamburgare och handlade lite mat också. Båtresan hit gick bra, det var lite gungigt i början, men lugnade ner sig efter ett tag. Det är lugnt så länge man sitter still.

När vi kom till ön (Gotland) så var det uppehåll och lite blåsigt, bättre än vädret i Stockholm i alla fall (spöregn). Packade ur bilen och medan mammi och pappi började med maten packade jag upp mina väskor. Ville göra mig lite hemmastadd i mitt rum som jag ska bo i i 2 månader =). Hade alldeles för mycket kläder med mig, så lite får ligga kvar i väskorna. Känns skönt att kunna variera sig, dock har jag nog lite "för mycket " sommarkläder med mig för det här vädret. Enligt SMHI ska det i alla fall bli stor sol både måndag och tisdag =D. Börjar ju jobba på måndag, men det är bara ett kort pass från 11-14. Resten av dagen kan jag slappa och sola, hur nice som helst.

Igår när jag var med tjejerna på Grönalund tog jag lite fina bilder som jag nu har laddat upp;



Inzoomning

Vadå sötaste kusinen ever? =)


Finaste bilden på tjejerna tillsammans, när dem åker tekopparna =).


Tjejerna hade roligt på lilla frittfall. Själv njöt jag av den varma solen som ville visa sig =).

Nu ska jag kolla igenom min mail, kolla lite bloggar och självklart lite klädsajter ;), sen blir det natti natti här på ön. Sov gott allesammans! Hörs imorgon, då är det en fullspäckad dag ;). Det blir lite springa, lite handla á la systembolaget och lite följa med mammi och pappi på golfrunda (om vädret tillåter...). Rapporterar imorgon.

Avslutar dagen med denna notis som jag hittade i Klick:

Jag säger då det, Sverige har det svårt ibland ;).

/Elin

Grönan för hela slanten!

Sömnig, trött i benen och helt slut är bara tre saker jag är just nu ;). Har varit en lång, men väldigt rolig dag. Vi (jag, lillkusinen och hennes kompis) blev bjudna på lunch av farmor på Max =). Det var mysigt. Sen tog jag och tjejerna bussen till Grönan och dem fick varsit åkband. De sprang mellan åkattraktionerna, det var 3 gånger flygande elefanterna, 3 gånger nyckelpigan, 2 gånger slänggungan, 2 gånger lilla frittfall osv. Dem tyckte det var jätteroligt, själv tittade jag på, tog lite foton och njöt av solen =). Det var mysigt, men det blev nästan lite för varmt. Jag åkte blå tåget och gick i lustiga huset med tjejerna, det var läskigt och roligt =). I slutet så tog vi lite lotter och jag vann 2 KG choklad, gissa om jag blev glad. Chokladälskaren själv!


Happy Elin!


Massor av choklad =).

Nu ska jag krypa ner i sängen hos Richard, är supertrött. Ska åka härifrån vid halv två imorgon, då bär det av till Gotland =). Äntligen!
/Elin

090611

GRÖNALUND-time =)!
Jag är ju uppe med tuppen idag =P, klockan 10 vaknade jag ;). Ska alldeles strax äta lite frukost, byta om och fixa iordning mig. Just nu är det uppehåll, men vågar man tro att det kommer vara det hela dagen? Ska nog ta på mig mammas snygga regnjacka (den är neongrön) och ta med mig ett paraply för säkerhetsskull =). Är riktigt trött och seg, hade svårt att somna igår...så nu ska jag försöka vakna. Ska kolla om syster kan och vill följa med också, håller tummarna (!). Måste kila hemifrån om 30, så det är snart dags att sätta lite fart.

Att gå på Grönalund med lillkusinen har blivit tradition =). Vi har gjort det sen 2007. Jag tycker det är supermysigt att åka attraktioner tillsammans, äta sockervadd och köpa ballonger =). Hittade lite gamla bilder från 2007 faktiskt, hoppas det blir lika mysigt idag.


Jag och lillkusinen =)


Lillkusinen och jag åker lilla fritt-fall, haha...den kittlas massor i magen tycker jag ;).


Här får lillasyster bjuda lite på sig själv ;). Hehe...den är nog ganska iscensatt i och för sig, men det ignorerar vi =).

Fick just reda på att hon inte kan följa med =(, hon mår inge bra idag. Tråkigt! Men jag klarar mig ypperligt =).
Ha en fin dag allesammans!
/Elin

Prat blir officiellt (!)

Klockan har passerat 00, men jag är inte speciellt trött =(.
Jag har ställt om mitt dygn. Jag lägger mig mellan 00 och 03 och vaknar mellan 11 och 13, inte ok! Visst, det är sommarlov och då får man göra lite som man vill...men snart börjar jag jobba och då börjar jag 08 vissa dagar, så det får bli ändring snart. När jag kommer till Gotland kommer jag nog slockna vid 23 senast och förhoppningsvis upp vid 08-09, ska bli så skönt att komma dit och koppla av =).

Idag har jag som sagt sprungit, städat och legat på spikmattan. Nu på kvällen vid 18 träffade jag mina underbara tjejkompisar <3. Vi åt på en pizzeria och sen åkte vi till donken och köpte glass ;). Vi pratade massor om livet och hur vi alla flyttar åt olika håll men ändå håller ihop. Vi är ett sammansvettsat gäng som kommer hålla ihop för resten av livet. Jag älskar er tjejer och ni betyder något enormt mycket för mig (!). Hade en supertrevlig kväll som vanligt =). Avslutade den med E och E när vi kollade på massa gamla bilder på oss i 6:an och framåt, haha...vad roliga, söta, annorlunda vi såg ut. E med sina olika häst t-shirtar, E med sin jeanskjol och jag med min hemska frisyr. Haha...vi fick oss några skratt där i bilen <3.

Det är med blandade tankar jag rensar min byrå och min garderob. I min byrå hittar jag massa saker från mitt liv. Jag hittade massa gamla foton, betyg, tavlor, kort osv. I garderoben har jag alla mina "gamla" kläder och jag har redan fyllt en svart sopsäck som ska till klädinsamlingen. Jag har insett att jag varken kommer komma i dessa kläder eller kommer vilja ha på mig dem någonsin igen =P, men det är ändå med en liten tår jag slänger dem =(. Det blir så verkligt för mig. Min familj ska flytta (!). Från huset där jag bott sen jag var 10 år. Med mitt fina rum som jag vuxit upp och ändrat så mycket i. Nu kommer det bara "försvinna". I den nya lägenheten kommer jag få sova i gästrummet när jag hälsar på, där kommer i och för sig min säng att stå (och det känns jättebra). Kommer även att spara lite kläder som pyjamas, mjukisbyxor och träningskläder som får följa med dem till den nya lyan, så slipper jag släpa med mig så mycket varje gång jag ska hem och hälsa på. Har bara 2 dagar kvar i huset, sen är det bye bye. Jag har inte ens tänkt på det, utan det kom upp för mig ikväll...*suck*. Kommer kännas som jag säger adjö till en vän på fredag, känns supertråkigt! Älskar vårt hus, men jag förstår familjen också. De kommer få det bra i den nya lägenheten, den är verkligen superfin. Men alla som tagit farväl av ett hus vet hur det känns, kommer bli tomt ett tag framöver. Snart kommer det bli så officiellt, tidigare har det bara varit en massa prat.

Ojoj, jag behövde visst skriva av mig lite ;). Imorgon är det Grönalund som gäller med lilla kusinen och hennes kompis. Får se om Sofie orkar åka med (hon har åkt på halsfluss), hoppas!
God natt.
/Elin

090610

Börjar med gårdagens event. Igår var det alltså "lilla" J som tog studenten =), grattis! Hon och hennes familj bjöd på jättegod plock-buffé och tårta. Det var många som ville fira J på hennes dag. Själv kom jag lite senare =(, åkte runt och letade parkeringsplats i evigheter, men tillslut hittade jag en =) och kunde anlända till festen. Bättre sent än aldrig som man brukar säga ;). J fick massor av fina presenter, mest smycken och lite pengar osv. Jag vill också ta studenten igen! Är en så himla fantastisk dag, allt är roligt oavsett väder. Nästa år är det lillasysters tur, då VILL jag åka flak (bara så att du vet!).


En fin bild på min fina vän =). Vi pratade igår om hur länge vi känt varandra, tror nästan att det är 10 år snart ;). Hjälp vad tiden flyger iväg! Tack för en trevlig mottagning igår =).

Idag väckte pojkvännen mig vid 12 och sa att jag inte fick sova längre =(, var bergis på att klockan "bara" var 10 eller något...men men, det var bara att masa sig upp. Hoppade i mina träningskläder och gick med Richard en bit hem till sig, sen vände jag och sprang en runda i skogen och runt omkring där vi bor. Efter löparrundan gjorde jag som igår, körde sit-ups, knäböj och "gång i trappa". Så nu är jag verkligen helt SLUT! Ordentlig träning två dagar i rad, det känns i mina stackars ben må jag säga. Och gissa vad jag gör nu...jo, jag har precis ätit upp min frukost !!! Klockan 15 äter jag alltså frukost när jag har sommarlov =P...haha, inte ok! Har suttit i telefon sen jag kom hem från löparrundan, samt tvättat lite kläder och duschat. Tiden bara rinner iväg.

Nu är det dags för spikmattan igen ;). Sen är det lite rensning i sovrummet som gäller =(. Vid halv 6 ska jag dock börja gå till centrum för att möta upp mina favorittjejer för en middag =), det ser jag verkligen fram emot!
Ha en superbra dag!

/Elin

090609

God morgon kära läsare!
Idag vaknade jag av att telefonen ringde...vid elva (!). Eftersom jag ville upp i hyfsad tid gjorde det inte så mycket att E ringde ;). Hörde samtidigt att det spöregnade ute =(, vad är detta för sommarväder? Jo, svenskt sommarväder (!). Men fy den som ger sig =P, så jag gav mig ut på min bestämda löparrunda och det var väldigt kallt och blött. Men åå så skönt efteråt ;). När jag kom hem slutade det regna och jag gjorde sit-ups, knäböj och armhävningar, sen stretching på det och dusch. Så nu sitter jag här i mina knallrosa mjukisbyxor och pojkvännens hoodie och käkar frulle =). Det blev supergott bröd från gateau med brieost och smoothie. Smoothien innehåller blåbär, hallon, banan, mjölk och naturell yoghurt, så lätt att göra och så gott att dricka =). Så nu är jag nöjd och belåten (!).

Ska snart lägga mig på den "underbara" spikmattan för tredje gången, men ett annat parti. Rumpa och lår blir det denna gång, för det är ju mitt s.k. problemområde på kroppen =(. Får se om mattan får igång blodcirkulationen så att benen blir snygga ;). Hehe...efter det så är det dags för mig att börja rensa. Rummet ska vara utrensat på fredag när jag åker till Gotland, för under min vistelse där flyttar min familj och dem vill inte ha med sig en massa "skräp". Så imorgon blir det ett besök hos min käre vän "soptippen" =).

Ikväll är det dags för min tredje studentmottagning på en vecka =). Denna gång är det J i Vällingby som tar studenten. Ska bli jätteroligt att träffa henne igen och säga grattis osv. Blir nog inte en så sen kväll då jag vill ha hela dagen till rensning och pyssel imorgon =).

Nu ska jag äta upp min frukost, sen är det mattan som gäller ;).
Ha en fin dag!

/Elin

Skönhetstips (!)

Innan jag somnar ska jag bjuda på lite tips eller kanske snarare vad jag använder för smink ;). Jag avslutar dock med ett superbra tips =).

Till vardags använder jag väldigt lite smink. Jag gillar att se naturlig ut, men ändå med lite färg =).


Jag använder till att börja med en concealer från Loréal som heter Touche Magique, den använder jag under ögonen om jag ser trött ut och över små finnar eller prickar. Sedan använder jag mascara nästan varje dag, har så ljusa ögonfransar i vanliga fall, så lite färg piggar upp =). Använder Maybelline, the COLOSSAL volum express mascara på övre ögonfransarna och Max Factor Masterpiece Max mascara till nedre delen. Mascaran från Max Factor är en stor favorit som hängt med länge, men jag varierar med den från Maybelline för att få lite mer volym på övre fransarna istället för att använda ögonfransböjare. Som finish använder jag Maybelline roche, färgen sierra sand. Även denna är en stor favorit som jag haft i flera år. Ger perfekt färg och inte för mycket, utan väldigt naturligt och snyggt.

Till fest gillar jag att markera mina ögon och på med lite mer färg, detta använder jag oftast:


Förutom ovanstående använder jag efter concealern en bronzing powder från Isadora, färg Golden tan. Ger fin, lite lagom brun färg i ansiktet. Efter det tar jag och böjer mina ögonfransar med ögonfransböjaren från Cubus. Det är en produkt som testats av massa experter och är framtagen efter deras villkor, den är superbra. Nu är det dags för ögonskugga. Jag gillar lite vita, beiga eller liknande om jag ska ha svart kajal, annars vill jag ha färg. Favoriten kommer från The Body Shop. Det är en mix av 4 stycken burkar i 1. Använder den guld/vita mest. När jag gjort detta markerar jag ögonbrynen med färg från Make Up Store (mer information nedan), använder även samma dosa till att måla ett svart kajalstreck på ögonlocket. Innan mascaran och rochen ska på markerar jag ett svart eye linerstreck precis innan de undre ögonfransarna börjar, eye linern kommer från H&M. Har testat märkes-eye liner, men jag återgår alltid till H&M's egna, den är super enligt mig. Tror även att den kostar 20 kr bara eller något i den stilen =).

Nu till den lilla dosan från Make Up Store:

Den heter till att börja med TRI BROW COLOR. Den är suverän. Jag använder den allra ljusaste till mina ögonbryn då jag är ljus i hyn och jag vill inte ha en så stor kontrast till mitt blonda hår heller. Ibland om mina ögon är väldigt markerade tar jag lite av den snäppet brunare skuggan. Den svarta använder jag som kajal, alltså längst ner mot övre delen av ögonfransarna målar jag ett svart streck. Markerar ögonen fint och ger en bra färg. Denna dosa är perfekt för dessa saker, kommer inte ihåg vad den kostar, men jag vet inte vad jag gjorde utan den förut =P. Jag använder penseln på bilden ovan, från The Body Shop, för att få ett så bra resultat som möjligt.

En bild på resultatet av en sminkning;



Nu till mitt TIPS.


Detta är produkten för dig med torr och känslig hy, som mig. Det är en ansiktsmask som känns som en fet ansiktskräm. Den smetas på ansiktet och ska verka i minst 15 minuter, jag har den över natten. Har bara testat den en gång förut och vaknade med baby-len hy =). I vanliga fall är jag jättetorr när jag vaknar, nästan flagnar i pannan. Så denna är perfekt. Enda minuset med denna är att den är dyr, kostar nog rund 400 kr, men ack så dryg den är. Att den är så himla bra väger upp det dyra priset. Så lägg Kerstin Florian, rejuvenating masque på minnet och spring till närmaste affär och införskaffa. Du kommer inte bli besviken (alla som jag känner som testat denna är FAST!).

Sovtime (!).
/Elin

Söndag och 090608

Jag blandar söndag och dagen (måndag) då inlägget om söndagen blir kort.
Igår var det alltså EU-val för er som missat det =P. Jag jobbade på EU-valet igår. Inte för något parti, utan som röstmottagare. Att vara röstmottagare innebär att å ena sidan stå och dela ut valkuvert, hjälpa till med vanliga frågor, hålla rent och snyggt i valbåsen och runtomkring, å andra sidan sitta och kolla legitimation, pricka av i röstlängd och stoppa ner valkuvertet i valurnan. Det var alltså mina uppgifter igår som jag delade tillsammans med 5 andra. Vi var 4 stycken på varje pass. Jag jobbade från 07.30 till 23.00 med två pauser á 2 timmar. Richard jobbade med samma sak fast i en annan lokal. Hämtade upp honom vid 23 och begav oss hemåt, blev lite matinhandling på donken på vägen också ;), sen stupade jag i säng.

Nu till min dag. Idag vaknade jag halv 12, välbehövligt. Dock har huvudet känts väldigt tungt idag (och gör fortfarande) =(. Känner mig smått yr och jättetrött, riktigt jobbigt =(. Hoppas på en bättre dag imorgon så att jag orkar gå ut och springa =). Åt lite frukost, mös med Richard och kollade på tv. Sedan gick han hem i det fina vädret för att jag skulle städa ;). Har gjort fint här hemma till mami och papi skulle komma hem =). Blev en snabb dusch innan jag tog bilen för att hämta mami på jobbet. Stannade och hämtade upp "anställningsbevis" för att vi jobbade på EU-valet igår också som ska skrivas på och skickas in. Efter att jag hämtat mami åkte vi till Täby centrum, handlade lite fint till henne och fikade =). Åkte sen hem och satte mig vid datorn, kollade lite och la upp lite nya bilder. Har ätit kycklingsallad till middag och suttit och skrattat och tjatrat med mami och syster nu på kvällen innan jag satte mig här igen =), mysigt. 

Ska börja avrunda mitt inlägg nu. Ni får ha en fin kväll. Imorgon ska jag på studentmottagning till J, ska bli superroligt.
God natt (!).

Avslutar med en nytagen bild:

 Bilden symboliserar att jag ska äta lite dark mint choklad och ringa min älskling och säga god natt =).

/Elin

Lördag

Äntligen Lördag (!)
Min lördag var fullspäckad med roliga saker =). Först hade jag lite quality time med lillasyster. Vi tog bilen till Täby centrum och handlade lite till mami, sen vidare till Arninge. Där började vi med en runda på Rusta eftersom syster skulle handla saker till festivalen hon ska på i sommar, sen vidare till Willys. Hittade inte allt jag behövde till E's present så vi åkte till Coop också. Sen åkte vi hem och på vägen blev det sallad på donken. Duschade, bytte om och sminkade mig inför tjejmiddagen hos E på kvällen. Den började redan vid halv 6 då tjejerna skulle vidare på kvällen. När vi kom dit blev vi bjudna på bål, den såg riktigt smaskig ut, men eftersom jag körde bil blev det inget för min del =(. Hon hade gjort så himla fint med två olika sorters sallad, avokado, bröd och brieost. Supergott (!). Efter det fanns det massor med godis, chips och dricka till förfogande, även en massa jättegoda jordgubbar (SOMMAR!). Var helt proppmätt när jag åkte därifrån. Vi hade jättetrevligt med god mat, massa prat och roligt kortspel =). Tack för en helt underbar kväll E och tjejerna! Ni är helt underbara <3.

Min kväll i bilder såklart:

Huvudpersonen för kvällen, E med paket från E =).


Mina underbara vänner B och E <3. Så fina!


Presenten E fick av mig, B och S. En picknick-korg fylld med godsaker som svenska jordgubbar, skagenröra, choklad, kakor, en tidning osv. Håller tummarna för fint väder så hon får användning av den ;).


Den goda (enligt tjejerna) bålen som jag lånat till fotograferingen ;).


Mina snygga vänner E och E (!). Me like deras snygga klänningar dessutom.

Det var min lördag i ord och bilder.
/Elin

Fredag

Då går vi raskt vidare till fredag...
Min fredag började vi 10 av att klockan ringde. Tog bilen och åkte hem, bytte om och fixade till mig lite =). Pratade en del med syster också. Sedan vid kvart över 12 begav jag mig till skolan där jag skulle jobba extra (samma som min mami jobbar på). Där jobbade jag från 13 till strax efter 17. Sedan var det bara hem med bilen, köpa med sig lite fredagsgodis och hem och laga mat =). Vid halv sju kom E hem till mig. Vi åt tortillas, kollade på tv, pratade och åt godis. Mysigt värre (!). Sent på kvällen åkte hon hem och jag hämtade syster och Richard, sen var det läggdags.

Det var min fredag i ord och jag har tyvärr inga bilder att bjuda på här...=P

/Elin

Torsdag

Nu var det MEGAlång tid sedan jag skrev här i bloggen. Har minst sagt haft FULLT upp. Tänkte sammanfatta mina dagar i olika inlägg då jag gjort så himla mycket de här dagarna =), vi börjar med Torsdag.

I torsdags var det student som gällde, i alla fall för Richards lillebror P =). Min morgon började med en löparrunda och en dusch efter det, sedan bar det av till Täby där han sprang ut. Där stod jag i klänning, 3/4 leggings och högklackat i spöregn =(. Tråkigt för P, men jag tror i ärlighetens namn inte att han brydde sig så mycket =P. Jag, Richard och hans pappa stannade kvar och kollade på alla flaken som rullade iväg, såg så himla roligt ut. Jag ville med!! Efter det åkte jag och Richard till Mörby och hämtade mammas bil och körde hem den, sen var det bara att hoppa in i nästa bil för att åka tillbaka och hämta de genomblöta ungdomarna som hade åkt flak ;). Efter det var det studentmottagning som höll på enda in på småtimmarna. Vid 01 gav jag upp =P, skulle ju upp och jobba på fredagen, så sömn behövdes. Hade en väldigt trevlig dag trots det dåliga och kalla vädret =(.

Sammanfattar dagen i lite bilder;

Patrik och Richard verkade inte bry sig om det dåliga vädret ;)


Den glada studenten Patrik.


Fina flaket =).


Min andra hälft uppklädd med kavaj dagen till ära =) (stolt flickvän).

Det var min torsdag =).
/Elin

Ps. Vill du se fler bilder? Är vi vänner på facebook.com kan du ju kolla där =). Ds.


SOMMARLOV!!!

Det är HELT underbart med SOMMARLOV :). Dock tror jag inte att mitt "riktiga" sommarlov kommer börja kännas fören på Gotland...åå, vad jag längtar dit nu.

Hade ju som sagt min sista "lektion" idag, det var då vi fick tillbaka förra tentan och jag KLARADE den :). Hur skönt är det inte att sätta sista tentan innan sommarlovet? Är så stolt! Nu har jag tagit mig igenom ett HELT år på universitetet och hjälp vad fort det har gått. Har haft så himla roligt, träffat så mycket nya härliga människor, flyttat hemifrån, lärt mig sköta ett hushåll (+ en sambo :P), pluggat och träffat mina underbara kompisar. Många minnen som jag bär med mig under sommaren! Jag kommer verkligen sakna många goa människor :(.

...efter tentagenomgången tog jag bilen hem och hämtade Richard och en MASSA packning ;). Sen åkte vi som sagt till Max där vi åt massor, mums vad gott det var :). Fortsatte bilresan hem till Stockholm och stannade i Mörby centrum för att plocka upp lite studentpresenter till P och P. Vid 17 hämtade vi upp mami och åkte hem.
Nu på kvällen har vi (jag, Richard och hans familj) varit på P's studentmottagning, så himla söt den tjejen :)! Hon fick ansiktsmasker, doftljus och gurka (till ögonen ;)) av mig och Richard.

Befinner mig hemma hos mami och papi för tillfället och ska sova här i natt. Imorgon blir en lång och intensiv dag! Hade tänkt börja morgonen med en löparrunda, sen kommer förhoppningsvis Richards föräldrar och hämtar mig här innan P's utspring :). Han springer ut vid 13 imorgon, ska bli så kul. Mitt i allt ska jag hämta mammas bil i Mörby och köra hem den. Sen blir det PARTY all night long ;). Jobbar på fredagen, så vi får se hur det blir med det...:P.

Idag har jag fått min efterlängtade kalender :). Den är specialgjord just för mig. Se så fin den är;

Framsidan har jag valt egen text och egna färger :). Meddelandet som står i början har jag också valt själv. Sen lite färg på alla sidorna (ROSA) och små rutor där det står "Dagens träning".
Hur fin kalender som helst :). Du kan beställa en egen personlig almenacka här!

Ska sätta mig och kolla igenom mailen + lite annat, sen blir det sovtime. Riktigt sömnig.
Sov gott (!).
/Elin

Gårdagens outfit


Skjorta - "Tror" MQ
Svarta byxor - H&M

/Elin

090603

Dålig uppdatering igår också...jag har inte så mycket tid som jag skulle vilja ha, och bloggen blir lidande.
Men men, en datorfri dag gjorde mig gott ;). Skolan började vid halv 11 då vi hade opponering på en annan grupps projektarbete, det gick bra. Vi blev godkända utan komplettering :D! Skönt. Så det var bara lite finputsning och sen skicka in, var hemma vid halv 14. Sen började min dags stora syssla, STÄDNING :(.

Har vekligen STORstädat hela lägenheten, den har nog aldrig varit så ren som den är nu :P. Började med badrummet, där jag skrubbade hela duschen och sen gjorde all vanlig städning + moppa. Sen städade vi hela sovrummet, jag dammade, dammsög och moppade. Så rent där nu. Samtidigt har vi stängt av kyl/frys för att frosta av frysen, dumt att ha en kombokyl/frys för man kan inte stänga av en del i taget :(. Men nu är frysen iaf avfrostad och kylskåpet urtorkat. Vi har gått ner med "18" påsar skräp och börjar nu bli helt klara med allt. Har torkat av alla ytor, dammsugit, dammat, moppat i hela lägenheten. Är redo för SOMMARLOV nu!!! :)

Somnade kl 01 och vaknade nyss :(, hur segt som helst. Har bara en kort lektion idag, sen ska jag ta bilen hem till lägenheten och efter det börjar vi packa in i bilen. Blir lunch på Max, stop på vägen för att köpa glass, stanna och kolla på utförsäljning av kläder och sist ska vi hämta upp lilla mami på jobbet :). Full rulle! Och det blir inte lugnare när vi kommer hem. Då ska jag lämna av mami hemma och min packning, sen ska vi hem till Richard och byta om. Vidare till P's flickvän som tar studenten idag....så som sagt, fullt upp!

Hörs förmodligen inte mer idag, utan imorgon. Ska på student vid 13 imorgon, då är det Richards lillebror som springer ut :D. Ska bliiii så roligt! Grattis P.

Nu ska jag äta lite frukost och fortsätt med den sista städningen.
/Elin

Sovdags

Nu är det verkligen dags att sova (!).
Egentligen redan för 2 timmar sedan :P, men det är så mycket som ska göras innan vi lämnar Linköping. Har iaf packat en jättestor resväska full med kläder nu och en bag med skor ;), och jag är inte färdig ännu...hehe. Sen har Richard lagat massa matlådor så att vi kan stänga av frysen imorgon (frosta av den), så det blir ingen mer matlagning här innan sommaren :). Har precis diskat färdigt och ska nu krypa till kojs.

Vid 19 kom Richard hem efter att ha spelat fotboll, så då gick vi till takterassen och grillade :). Jag åt korv med bröd (avancerade saker) och Richard åt lite blandat :P. Gott och mysigt var det iaf.

Nej, nu är det verkligen dags att säga god natt påriktigt ;). Har skola från 10 till 19 imorgon, så jag måste ha ork (!). Sov gott.

/Elin

Sola, sola, sola...Yes, yes, yes!

Haha...nu är jag lite piggare, skönt. Kände mig riktigt gnällig efter förra inlägget :(. "Tvingade" mig upp ur soffan och ställde mig och diskade (det brukar ju alltid pigga upp :P). Sen tog jag min solstol under armen och gick till vår takterass, här kommer lite fina bilder;


Fina solstolen med en VeckoRevyn bredvid ;).


Jag solar på takterassen i svart linne (varmt, men har bikinin i Stockholm) och gula shorts :).


Takterassen (!). Ser ni Domkyrkan i bakgrunden!!??

Nu håller jag på att hungra ihjäl. Ska nog fixa något att äta. Jag och Richard ska grilla på takterassen ikväll vid 20, så jag måste få i mig något innan och det snart (!). Vi kan ju höras mer ikväll. Tänkte då visa en "kompott" av kläder som jag tycker man ska ha på sig i sommar :).

/Elin

Dagens sommarklädsel


Linne - H&M
Jeansshorts - H&M
Skärp - H&M
Leggings - H&M
Skor - H&M

(Jag tänkte inte på att allt bara var från H&M :P)
Dagens val av kläder valdes pga att det är så himla varmt. Valde ändå att ha leggings under shortsen eftersom benen inte är så fint sommarbruna och i form ännu...men det kommer ;).
/Elin

090601

JUNI :) och helt otroligt underbart väder. Det är supervarmt och människor ligger utanför lägenheten och solar i bikni ;). Jag har haft skola från 10 till 14 och vi satt ute från 10-12.30, så jag har också fått lite solstrålar på mig :).

Gårdagen var fullspäckad (därför ingen uppdatering). Började med att jag gav mami frukost på sängen och en bukett rosor, det var ju morsdag :).

Fina rosor till min fina mamma <3.
Efter det blev det en löparrunda i det varma vädret, var HELT slut när jag kom hem :P. Då hoppade jag i bikinin och la mig på terassen och svettades mängder ;), men vad nice med fint väder alltså.
La mig på spikmattan en kvart innan jag tog bilen till Linköping vid halv 2. Stannade två gånger på vägen och var inte framme i Linköping fören vid 5 och då gick jag från skolan hem, var hemma strax efter halv 6. Och vid 6 började NH festen :P. Kom lite senare, runt halv 7 och då var det middag :). Mums (!). Och till efterrätt blev det jordgubbar med glass, snacka om sommar två dagar i rad ;). Hade en supertrevlig kväll med mina (gamla) arbetskamrater, nu är det ju tyvärr slut på dessa fester då jag slutar på NH. Gick hem vid halv ett och somnade vid ett...

...och vaknade 8 (!). Jag är så HIMLA trött alltså. Ögonen är jättetunga och jag orkar knappt hålla mig vaken. Funderar på att sova lite, men det är så himla fint väder. Kanske ska ta min nya solstor och sätta mig på takterassen en timme!? Låter fint i mina öron ;). Så kan jag sedan ta en liten runda till mataffären och handla lite glass och den nya chokladkakan som har kommit, sommaredition ;). Jag ska INTE äta sånna saker, men jag är så fruktansvärt sugen :P. Kan ju bara ta en rad så är det inte så farligt :).

Nähä, nu borde jag nog "fixa" iordning mig om jag ska hinna få lite värme och sol på mig. Ha det fint i värmen och NJUT, för imorgon ska det bli kallare och senare i veckan ska det regna...:(.
/Elin

RSS 2.0