Observerat på IKEA och shoppat klänningar

Hej!

I dag har det varit en lång dag. Först föreläsning i skolan och efter det åkte jag och min grupp till IKEA för att observera människor. Det var trevligt att äta lunch tillsammans och samtidigt kolla på männsikor. När vi var klara med det så gick jag med C och H, medans C passade på att handla lite nödvändigheter på IKEA. När vi var klara gick jag till Ikano-huset och kollade på klänningar till pappas 50-års fest. Vad svårt det var att bestämma sig. Jag köpte tre stycken för att ta hem och prova, känna efter ordentligt. Det blev en svart med guldrosett från cubus, en helsvart med pärlbroderi över bröstet från vila och en vit (jätteuttjatad som reklam) från gina tricot. Älskar verkligen den vita klänningen, provade den för någon vecka sedan och föll direkt. Men som student kan man inte bara handla hela tiden, så jag bestämde mig för att vänta med den. Sedan tycker jag att den helsvarta är väldigt elegant och fin, men den är ju ändå svart...vilket är lite tråkigt :(. Vill ha en lite roligare färg, men det lutar mest åt den klänningen iaf. Den från cubus gillar jag också, men minst av dessa tre...så den kommer jag förmodligen lämna tillbaka. Ska stå och spegla mig imorgon framför spegeln så får vi se vad jag kommer fram till. Det blir nog bra tillslut. Blev ingen promenad idag heller, men däremot mkt cyklande, blev nog totalt 1 timme iaf :). Skulle fikat med min fadder ikväll, men hon mådde inge bra :(. Så himla tråkigt, men men...hon och jag får ses någon annan dag. Richard har sovit sen 8 och jag börjar bli lite uttråkad nu :P, tycker det är tråkigt att sitta ensam med tv:n på i bakgrunden. I morgon ska jag och Richard jobba för första gången på NH (nationernas hus). Jag ska jobba som servitris och Richard i baren, ska bli kul :). Kommer nog inte orka skriva efteråt eftersom vi slutar halv två på natten :S, men på fredag får ni veta. Sov gott!!

P & K


Blir så trött...

...på att min hårfärg aldrig blir som jag vill :(. Ni ser nedan att jag klagat på min hemmafärgning och vad kan jag om hårfärgning egentligen, så det var ju en chansning. Men idag har jag varit hos frisören för att fixa till detta missöde. Hon rekommenderade att lägga i lite "bruna" slingor för att dämpa utväxten senare, smart tänkte jag och lät henne göra det som hon är bra på. Så för att få bort den orange/guldiga färgen som jag hade i hårbotten innan, så la hon i en blondering som slingor, så att det blir lite skiftningar. Sen blandade hon i lite bruna slingor imellan också. Och sen drog hon. Jag satt där i 30 min med folie i hela håret och bara väntade medan hon klippte nästa kund. Sedan skjutsade hon mig till en annan hårfrisörska som fick tvätta ur min färg, och sedan dumpade hon mig i stolen med blött hår. Satt där i 10 min och väntade och tillslut kom hon med en stor hårfön som hon satte över huvudet på mig, så fick jag styra min torkning själv. När det var klart fick jag resa mig upp och betala, 850 kr!!! Tycker det är skit, rent ut sagt. Tycker mina slingor blev mer röda än bruna, och det ville jag ju inte ha. Sen tycker jag att servicen var ganska usel, hon är iofs jättetrevlig, men dem vill jag ha kunder och då klämmer de in så många dem kan på en dag....tjäna pengar, pengar, pengar :(. Aja, just nu är jag jättemissnöjd som jag var förut och jag tänkte lägga ut en bild idag, men jag känner mig inte fin...Kanske om en vecka eller två!

Det som hände mer idag är att vi åkte till skolan och ingen lärare dök upp. Vi skulle bara "lära känna" vår resurslärare idag, för att han ska "hjälpa" oss med den här kursen, och det var tydligen väldigt viktigt att gå på, men så kommer han inte. Vi satt i en timme och väntade, sen struntade vi i det och åkte hem. Tråkigt för X som hade åkt från Norrköping för att vara med en liten stund och sedan är han inte ens där...När jag kom hem käkade jag lunch och somnade som en stock i soffan. Hade planerat massor idag, läsa i mina "roliga" läroböcker, städa och gå en promenad. Men inget av detta gjorde jag :S. Känner mig så himla trött, så jag ska faktiskt stänga av datorn och sova nu. Annars somnar jag som en stock i soffan efter skolan imorgon igen annars, och det vill jag inte :). Ska nog gå ut och gå imorgon iaf, måste verkligen komma igång med motioneringen igen.
Sov gott.
P & K

Nyklippt och trött

Hej hej!

Snart dags att sova, ska upp halv nio imorgon, men ska bara vistas i skolan en halvtimme...ska bli skönt att slappa lite imorgon :). Idag har jag varit hos frisören och klippt mig, inte mkt, men ändå så att det känns som jag har en frisyr :). Håret är mkt tunnare och lättare, och lite uppklippt och fixat till sidoluggen. Känns mkt bra en så länge. Men så är det hårfärgen :(...den blir mer och mer orange när jag tittar mig i spegeln. Jag verkligen vantrivs i den orange/guldiga nyansen...men men, imorgon har jag fått en ny tid hos frissan. Då ska hon försöka göra något åt mitt hår, vill få fint hår igen :). Men det kostar...massor! Och det är inte så att man har råd med det när man är student, men men...jag gör vad som helst för att få bort färgen nu. Aja, nu ska jag och mitt fula hår gå och lägga oss :P. Vi säger godnatt.

Puss o kram

Back in Linköping

Hej allesammans!

Nu sitter jag här hemma i min fina lägenhet, är helt skakig och trött efter nervositeten inför flygresan. Nu har jag alltså lämnat ön och hamnat i min rätt så nya hemstad igen. Jag kände mig gråtfärdig när jag skulle lämna min familj, även fast jag vet att det inte kommer dröja mer än max 3 veckor tills jag får träffa dem nästa gång :). Men men, jag har ju saknat Richard över helgen, så det ska bli kul att träffa honom i eftermiddag. Nu ska jag nog sova 20 min eller något, för sen ska jag åka till skolan...orkar verkligen inte idag. Är helt slut :(. Aja, vi hörs kanske mer ikväll.
Puss o kram

Så himla söt...lättroad :)


Godmorgon från ruggiga Gotland

Godmorgon på er alla glada!
Här på Gotland blåser det kraftigt och regnar...brrr. Men mys, för då kan man vara inne hela dagen :P. Ska kolla på Sex And The City-filmen som pappa har köpt till oss tjejer :), sen ska vi spela spel och äta nybakade bullar som mamma har gjort, och sen framåt kvällen blir det nog att läsa de kapitel som vi har till imorgon. Imorgonbitti åker jag hem till Linköping igen, känns inte jätteroligt faktiskt. Jobbigt att åka ifrån familjen, jag trivs så bra att vara med dem. Det enda jag saknar just nu är ju Richard, som ska sova ensam i lägenheten i natt, och mina kompisar. B o S kommer ändå inte vara hemma den här veckan :(. B är nu påväg till Bryssel, guuud va kul för henne, men inte för mig :P. Jag saknar dem redan och kommer inte få träffa dem på en vecka. Men nästa söndag ska jag invardera deras lägenhet och ge dem tusen miljarder kramar :D...hehe :P. Sen saknar jag min söta lilla E sjuuukt mkt :(. Båda har så mycket i skolan och sen bor ju hon kvar i Österskär också, vilket medför lite svårigheter att träffas. Men jag tänker på henne mkt. Aja, nu ska jag inte rabbla upp alla jag saknar, för då kommer ni inte orka läsa :P. Iaf så åker jag tillbaka till Linköping imorgon, och då återgår livet till det "vanliga", vad det nu är!? Jag är inte sugen på alla måsten just nu, skulle helst bara vilja vara här och inte tänka på något överhuvudtaget. Bara ha det lungt och skönt, och njuta av att vara ledig. Men men...livet blir inte alltid som man själv vill. Aja, nu ska jag gå ner till familjen och se vad som görs. Sofie och pappa är förmodligen i full gång med att hamra och spika osv. och mamma står nog i köket. Känner att jag ska fråga ifall de behöver lite hjälp :). Men ha den trevlig dag! Regnar det hos er med?

Puss o kram från ett ruggigt och kallt västergarn :D


Lite minnen från senaste gången i Åkersberga, miss you girls!!


Nyblonderad och trött!

Hej igen!

Att jag alltid ska gå och lägga mig så sent....måste börja ändra mina rutiner igen, till tiderna då Richard praktiserade. Gå och lägga sig tio (för min del) och gå upp åtta eller nio, det var lång sovtid och tidig morgon. Perfekt :). Ännu en trevlig dag på gotland är till ända och jag har hunnit med en hel del sen jag skrev senast. Jag har färgat håret, ätit en mkt god middag och kollat på "stjärnor på is" och "tack gode gud".

Ska börja berätta om min skräcksenariofärgning (långt ord). Började med att i torsdags sprang jag ner till Kicks och skulle be om råd om hur jag skulle färga mitt hår för att det skulle se mer naturligt ut + att en mkt tydlig utväxt hade vuxit ut. Jag fick tipset att köra kombinationen färg och slingor, köpte två förpackningar till mitt långa hår och det kostade mig 300 picks...inte gratis när man är student. Iaf, idag var det då dags att fixa detta och till min hjälp hade jag min syster. Vi började med att testfärga en slinga och man såg inte så himla mkt resultat, så vi körde i färgen i hela håret. När den hade suttit i i 25 min så såg håret brunt ut med färgen fortfarande i och jag tänkte att det kunde bli fint. Hoppade in i duschen, och när jag kom ut var håret GRÅTT!!! Och jag skojar inte. Det såg verkligen gammalt ut :(. Jag blev skakis och mådde jättedåligt, herreguuud, det är ju ändå mitt hår vi pratar om. Iaf så bestämde jag mig för att ge slingorna en chans, och samtidigt som Sofie la i dem i håret satt jag och tänkte på nödlösningar. Ringa en frisör imorgon och få en "akuttid" (har någon öppet i visby på en söndag!?), åka och pröva med en ny hårfärg som säkert hade slutat med grönt hår eller något eller lägga allt hår i en mössa och leva med den på resten av livet :P. Aja, satt iaf med medlet i ett tag och sen hoppade jag in i duschen igen. Bestämde mig för att inte titta direkt efter duschen, så jag satte upp allt i en handduk och väntade ett tag tills det hade torkat lite. Och till min OTROLIGA lättnad så var håret ganska ok. Inte grått, mer orange :S...fast mest som det såg ut förut, typ platina blont. Och jag som sa naturligt! Men men, nu har jag gärna platina blont, bara jag slipper grått hår när man snart ska fylla 20 :). Så detta var min skräckfyllda färga håret kväll...

Förutom detta, som jag har ägnat de sena timmarna åt har jag ätit en god middag med min familj, mkt trevligt. Sedan har jag kollat på tv med mamma och pappa, också det mysigt. Så nu är det dags att sova för min del, huset sover som vanligt redan :). Men jag har mitt eget rum, vilket är skönt när man vill sitta uppe lite senare, men nu måste även jag gå och lägga mig. Först ska jag bara vrida tillbaka klockan en timme, glöm inte det! Sov gott på er, imorgon ska jag ha mysdag eftersom det ska ösregna och blåsa här :(.

Puss o så 

Byte av blogg!

Hej alla söta och fina människor!

Startade en blogg för typ 3 dagar sedan på en annan sida, men upptäckte snart att jag gillade den här bättre :P. Så nu har jag "flyttat" hit istället. Hade skrivit ett bra inlägg på förra sidan som nu är helt borttagen, men men.
Jag är iaf på Gotland med min familj nu över helgen. Det är jättetrevligt :). Idag har vi varit inne i Visby och fikat, kollat lite i affärer och bara haft det mys. Solen skiner och det är en riktigt vacker höstdag idag :). Förutom att allt är så himla bra så har jag ont i huvudet :(...får alltid det efter att ha suttit med en tentamen och varit spänd och nervös. Skitjobbigt. Aja, nu tänkte jag sova en liten stund. Blir nog ett litet inlägg ikväll också. Ha en trevlig höstdag och välkommen till min ny-nya blogg :).

Puss o kram från västergarn <3


RSS 2.0