Say OMELETT ;)


Till lunch idag blev det omelett med tomater, kalkon och fetaost :). Mumsigt och mättande! Jag har ju glömt att berätta en sak för er, som om ni nu skulle vara intresserade, men i alla fall, jag har slutat med mitt matschema. Jag gick från att strikt följa matschema och räkna kalorier till att följa matschemat hyfsat och nu i princip utesluta schemat helt. Jag funderar ut i förväg vad jag ska äta till lunch och middag, till frukost och mellanmål får det bli det jag är sugen på :). Jag äter ju fortfarande väldigt nyttigt och mina mellanmål består mestadels av makrill i tomatsås på knäckebröd, turkisk yoghurt med müsli och kokosflingor, frukt, lättkesella med fun light och bär mm. Så det blir ju aldrig en kanelbulle eller godis till mellanmål ;). Jag är ju inställd på att komma i ordentlig form till Göteborgsvarvet, som för övrigt är om 3 veckor! Önska mig lycka till.

Alldeles strax ska jag fixa lite saker med uppsatsen innan jag cyklar iväg till gymmet. Har hunnit planera, strukturera och läsa igenom under morgonen, så nu känner jag att jag har koll på läget ;). Vad har ni sysslat med?

/E <3

29 April 2011

Plugga -> Styrketräna -> Jobba -> Sova = Min fredag!
Roligare fredagar har man ju haft ;). Ska alldeles strax ta tag i plugget och sitta med det fram till lunch. Sedan har jag en del att fixa innan det bär av till gymmet för styrketräning. Ska träna överkroppen idag, var två veckor sedan nu, så det ska bli skönt :). Duschar och sånt på gymmet för att direkt efteråt cykla till jobbet. Jobbar 17-20 idag, så det är inte speciellt många timmar. Hoppas jag jobbar med roliga personer också, så mycket lättare att jobba då :). Ikväll tänkte jag laga lite matlådor, mysa framför tv:n och lägga mig tidigt. Blir en lång dag imorgon. Vad sysslar ni med denna fredag?


Oldie...en bild på mig från 2007. Jag undrar vart den här skjortan är?!

/E <3

Celsius


Efter en celsius och lite musik gav jag mig ut på min löprunda. Klockan hade redan hunnit bli halv åtta och jag hoppades bara på att det inte skulle bli alldeles för mörkt innan jag var hemma igen. Men det gick fint och jag kom hem innan mörkret hade lagt sig över Linköping. Kroppen kändes bra idag och allt flöt på bra, förutom att jag efter drygt 12,5 km snubblar och ramlar på marken :(. Skrapade upp båda knäna och hoppades bara för allt i världen att inte byxorna gick sönder. Sprang vidare som den kämpe man är och kände inte förens efteråt hur ont det gjorde på benen och i handflatorna...ausch!

Har även hunnit stretcha ordentligt, äta lite rester från gårdagen (men istället för bröd kokade jag mig lite fullkornspasta till), duscha och slappa framför tv:n. Däremot har jag inte hunnit läsa igenom vår uppsats, men det fixar jag imorgon förmiddag. Hade tänkt gå upp hyfsat imorgon och egentligen är jag trött nu och skulle kunna sova bums, men jag är så otroligt mätt efter den lite för sena middagen. Vill att maten ska sjunka ner lite till :P. Ska skriva lite i träningsbloggen och sedan lägga mig med en tidning innan jag säger god natt för idag.

Imorgon är det fredag igen och jag ska plugga, träna och jobba. Roligare än så blir det inte :P. Förmiddagen ska ägnas åt skolarbete, eftermiddagen åt styrketräning och kvällen åt jobb. Får se vad jag hittar på under kvällen sedan, men förmodligen blir det bara chill framför dator och tv. Jobbar hela helgen sedan. Inget valborgsfirande för mig alltså!

/E <3 

Snygg!

 
Japp, idag kände jag mig riktigt snygg i min matchande löparoutfit. Vad tycks? Byxorna och överdragströjan hör ihop och jag tycker det är en väldigt snygg outfit att springa i ;). Skönt att man kan kompensera vätskebältet lite, jag vet inte hur många som flinar eller skrattar när man går/springer förbi med det där himla bältet. Som Richard sa, människor tycker tydligen att det är roligt när man försöker vara något sådär seriös med sin träning och jag kan bara hålla med honom. Jag skiter egentligen i sådana människor, men jag förstår bara inte varför det är så lustigt? När jag ser någon med vätskebälte blir jag imponerad och tänker bara att den personen är duktig som förmodligen springer långt! Man ska ha positiva tankar om folk, inte klanka ner. Världen blir inte bättre av det ;). Min outfit går att köpa på Stadium :).

/E <3

I <3 Pink


Detta budskapet stämmer ganska bra in på mig under denna period. Detta fina linne fick jag från Ellen för ett tag sedan, perfekt att promenera och sova i ;). I <3 Pink står det på den och jag har märkt att jag är väldigt rosa just nu. Jag dras till allt som är rosa :P. Mina nya löparskor har rosa detaljer, min nya löpartröja är rödrosa och mina nya löparbyxor är svarta med rödrosa detaljer. Jag älskar't! Och det som var ännu mer passande var ju att min Onepiece var knallrosa, hur underbart som helst :).

Enligt många av mina vänner är jag nog väldigt rosa. Skulle dem beskriva mig med en färg så säger nog de flesta rosa, för jag har alltid haft en del rosa plagg. Min favoritfärg är blå och mörkblå, men jag gillar även rosa skarpt ;). Har varit ute ur min rosa period ett tag och skaffat mig kläder i svart, vitt och andra färger istället, men nu ska det spanas efter knalliga rosa linnen och toppar, framförallt i London :).

Vilken färg är du?
/E <3

Springa?

Skulle varit ute och sprungit nu, men allting har blivit lite framflyttat ;). Som vanligt har allting tagit lite längre tid än vanligt och dessutom kom Richard förbi en sväng förut :), så då försvann ju lite tid, men det var jätteroligt att träffa honom igen.

Vilken otroligt, underbar dag det har varit idag. Synd att man fått uppleva den från lägenheten :(. Tyvärr tog transkriptionen som vanligt mycket längre tid än vad jag trodde att den skulle göra, så jag hann precis få i mig lite lunch och sola på golvet i lägenheten (öppnade fönstret, då kan man ligga i underkläder ;)) innan Richard kom förbi. Efteråt har jag varit en liten sväng på stan :). Har beställt nya linser (ausch för den kostnaden om en vecka) och köpt ett par nya, korta löparbyxor från samma märke som tröjan (adidas), så nu matchar jag ;). Köpte även med mig en proteinsmoothie från naked juicy bar som gjorde mig proppmätt och det är också därför jag inte kan springa riktigt ännu :P.

Vad har ni sysslat med idag? Har ni fått njuta något av det fina vädret? Jag har min 1,5 mils löprunda kvar och sedan blir det till att diska, äta resterna från igår, läsa igenom vår uppsats samt kolla lite tv. Ha det!



/E <3

Sommar 2011

Mina planer för sommaren är inte överdrivet många, men dem som finns är UNDERBARA :D.

- Flytt från Linköping och sedan examensmiddag i Trosa med dem närmaste på lördag den 11/6 :D.

- Ett långt midsommarfirande tillsammans med några tjejkompisar från torsdag den 23/6 till söndag den 26/6. Det blir midsommarbuffé, party, sightseeing i Stockholm och förhoppningsvis sol och bad :).

- Gotland under hela v. 26 och halva v. 27.

- Jobba halva v. 27 till och med v. 31. Ledig helger och kvällar :).

- Under mina lediga helger har jag bland annat en helg i Mariestad (hos Angelica och Mikaela) planerad, skulle även vilja ta mig upp till Hannah och Gävle en helg också! Sedan blir det nog picknick och strandmys med Emelie någon/några helger och mys med alla andra Stockholmstjejer <3.

- Förhoppningsvis Gotland v. 32 igen, då med någon/några tjejkompisar. Inget bestämt ännu, men jag håller tummarna :).



/E <3


28 April 2011


Bild lånad från Google.

Sol, klarblå himmel och värme bjuder Linköping på idag. Wonderful :). Började morgonen med en powerwalk runt ån på lite mer än en timme i bra tempo. Härligt härligt! Bilden ovan visar lite av vägen där jag brukar promenera, inte helt fel va?

Idag har jag lite saker inplanerade och ska bland annat fixa lite på stan, sola lite på takterassen och springa 1,5 mil i kväll. Har fått i mig frukost och har redan hunnit pricka av två punkter på min to-do lista ;). Nu ska jag ge mig in i transkriptionernas "trevliga" värld, sedan blir det ut i solen :).

Vad ska ni göra idag?
/E <3

Dagens matlådor!


Detta är dagens nyttiga lunch och mellanmål. Enkelt, lätt att slänga ihop, mättande och gott :).

Till lunch serverades tonfisksallad med grönsaker som paprika, morötter, ruccola och tomater samt en stor klick keso. Till mellanmål serverades lättkesella med fun light och frysta hallon samt hemmagjord kanelmüsli.

Vad har ni ätit idag?
/E <3

Teletubbie :D






Kolla in min snygga och framförallt mysiga Onepiece som jag fick av föräldrarna i påskägget :). Jag ÄLSKAR den! Så himla snygg färg (knallrosa = så Elin!!!) och så himla perfekt när man fryser. Mysfaktor 100 ;).

/E <3

27 April 2011

Gokväll på er!
Hoppas ni alla haft en underbar onsdag? Min onsdag har varit helt ok! Lite seg och så, men jag har fått mycket gjort :). Det började med att jag vaknade till ÖSREGN i morse, inte så jättemysigt med tanke på att en hel del tid skulle tillbringas utomhus idag. Men jag ignorerade det och fixade mig iordning och sånt innan det bar av till Campusbussen med Ameli. Som tur var var det uppehåll när vi cyklade. Idag har vi alltså varit i Norrköping och intervjuat två personer till c-uppsatsen, det gick jättebra och jag är riktigt nöjd. Det sega är bara bussresorna fram och tillbaka, jag blir så himla seg under dem.

Hann i alla fall hem en liten sväng innan det var dags att cykla till gymmet för träning. Tyvärr var medel 70-ledaren sjuk, så det var vanlig medelgympa idag. Det är verkligen stor skillnad på det och 70 minuters passen, så efter det passet sprang jag in på gymmet och körde 10 min roddmaskin + lite styrkeövningar för överkroppen. Riktigt skönt efteråt :). Har även hunnit diska, plocka undan och dammsuga lägenheten. Var så trött på att bo en smutsig lägenhet nu. Till middag serverade jag mig själv tortillas, mums!

Goood night på er <3

/E <3

Sponsrad?




Allt jag har på mig idag kommer från H&M förutom ballerinaskorna som kommer från Vagabond.

Jag har märkt att flertalet av mina kläder på dem senaste "dagens outfit"-bilder kommer från H&M. Antagligen beror det på att jag tycker att H&M har trendiga och fina kläder till bra priser, studentpriser ;). Allt jag shoppat de senaste månaderna (inte speciellt mycket) kommer faktiskt från H&M, förutom träningskläder och skor som kommer från andra ställen. Jag gillar't!

/E <3

Kvällsshopping :)


Idag var det lite kvällsshopping med Mikaela som stod på schemat :).
Först for vi en sväng till Ö&B där jag köpte sånt roligt som duschkräm, body lotion och deo. Dem hade mina favoritprodukter och en i en mycket större förpackning, då gäller det att passa på ;). Efter det bjöd jag Mikaela på middag inne på Ikea, lyxade till det med en kycklingtallrik. Mums! Avslutade shoppingen med storhandling på Ica Maxi, mitt kylskåp ekade verkligen innan. Idag var nog första gången på länge som jag handlade mat och tycker jag kom riktigt billigt undan :). Fick ordentligt med mat för pengarna, hade tur med erbjudanden och kuponger denna gång. Ibland ska man ha flax!

Nu på kvällen har jag haft Desperate och BB på i bakgrunden samtidigt som jag pratat lite med sötnosen på skype och fixat med c-uppsatsen. Imorgon är det dags för dubbelintervjuer, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Ska även packa ner träningskläder och bege mig mot gymmet direkt efter vi varit i Norrköping. Blir antingen Step eller Medel 70, lite beroende på vad jag hinner och känner för :). Vad ska ni syssla med imorgon?

Måste även kommentera löprundan idag...usch, jag ska ALDRIG mer springa när det är såhär varmt. Mitt på dagen i stekhet sol, det var extremt jobbigt! Tyvärr är min starttid på Göteborgsvarvet 14.30, så det är bara att vänja sig :(. Ska nog ändå köra under kvällar framöver om värmen håller i sig, var nästan lite rädd att jag skulle svimma idag. Nu ska jag krypa ner med nya tidningen Wellness (från Aftonbladet) och sova min skönhetssömn.

Hörs imorgon sweeties!
/E <3

26 April 2011

Home sweet home, eller?
Nu är jag tillbaka i Linköping igen, känns helt ärligt sådär! Jag är sugen på sommarlov nu och vill inget hellre än att sola bort hela dagarna, äta massa god glass och njuta med vännerna i olika parker :). Men jag får hålla ut, det är absolut inte långt kvar nu, jag kämpar, så är det bara. Ska alldeles strax sätta mig och skriva lite teori på c-uppsatsen. Efter det ska jag ge mig ut på en löprunda runt ån, blir milen idag. Känner att gårdagens vila (förutom två lugna promenader) gjorde gott för kroppen och framförallt benen, hoppas dem är på min sida idag :).

Efter löprundan ska jag åka med Mikaela till Ö&B, Ikea och ICA Maxi. En rolig tisdagsutflykt! Vi ska äta middag på Ikea, så det ska också bli mysigt. Så underbart att Mikaela har bil och så snällt att hon frågar om lilla jag vill följa med ;). Tack <3. Hinner nog lagom hem till kvällens avsnitt av Desperate Housewifes och BB, har tittat väldigt lite på tv i några dagar nu, så ikväll blir det till att unna sig :P.



Måste berätta en liten rolig sak som hände idag. Jag flög ju från Gotland till Norrköping idag och när jag står och ska checka in ser jag någon jag känner igen, men jag kan först inte placera honom. Sedan kommer jag på det, vi har samma efternamn :P. Jag har ett ganska ovanligt efternamn, så därför lade han till mig på FB för några år sedan för skojs skull. Vi pratade lite och så, men inte mer. Kul att jag kände igen honom från bilderna på FB ;). Sedan bekräftades det när han bakom disken sade deras efternamn högt :P. Ofta man flyger med någon som har samma ovanliga efternamn som en själv...tyvärr är vi inte släkt, men mitt efternamn är gotländskt :). Haha...lite roligt bara!

Nu ska jag sätta igång här, ha en underbar tisdag!
/E <3


En stor eloge


Jag vill ge min pappa en STOR eloge. Jag är så otroligt stolt över honom, ni anar inte! Varför undrar ni säkert? Jo, det ska jag självklart berätta för er :).

Jag och pappa har länge pratat om att tävla i cykling eftersom han slog mig i det förra sommaren och igår var det äntligen dags. Jag värmde upp med 2 mil i lördags, ganska lätt jämfört med gårdagens tur. Jag tänkte att eftersom jag är så pass vältränad som jag faktiskt är så borde det vara en lätt match, tji fick jag. Vilken match han gav mig! Inte ok. Jag låg före honom hela tiden, men han låg i häcken och tryckte. Jag cyklade fortare och fortare, men han hängde på. Jag tänkte att jag skulle skaka av mig honom, men icke. Jag trampade från start till mål utan att bara rulla, det var riktigt jobbigt. Det var ingen kort runda vi körde, utan 2,1 mil tog vi oss igenom i ett himla tempo. Jag hade honom bakom mig precis hela tiden och i slutet så tänkte jag att jag skulle dra ifrån, så jag höjde växeln och började trampa, men helt plötsligt ruschar han förbi mig i en himla fart och jag tänkte bara "nej, nej, nej!". Så jag trampar helt ärligt för livet :P. Och han ligger flera meter framför mig, så jag drar ner växeln lite och trampar som en tok, jag kan bara inte förlora! Som tur är (!) så orkar han inte tempot ända in i mål, så jag cyklar förbi honom och vinner :D. Det var riktigt nära ögat. Shit vad imponerad jag var av honom, det hade jag helt ärligt ALDRIG trott. Jag var HELT slut efteråt! Men guuud vad roligt det var :).

Tack pappa för en grym cykeltävling! I sommar ska vi köra igen och då får vi se om du slår mig ;). Jag är riktigt rikigt stolt över hans insats <3. Bra jobbat!
/E <3

Bikinipremiär!!!




Igår var det HELbikinipremiär. Den 24 april 2011 lägger vi på minnet ;). Igår var det verkligen supervarmt och skönt utomhus, så jag hoppade i bikinin och smörjde in mig med SPF 30 och gick ut och lade mig i den stekande solen. Låg där ett bra tag och läste min bok och bara njöt av värmen. Som ni vet blir jag inte särskillt brun, men lite färg har jag allt fått :). Har till och med fått bikinilinjer ;). Jag upprepade proceduren idag, men då kom jag ut ganska sent eftersom jag pluggade hela förmiddagen. Men jag låg ute till strax innan fem på eftermiddagen! Älska svensk vår ;).

Har ni haft bikinipremiär?
/E <3

25 April 2011

God kväll på era kära vänner! Hoppas ni njutit av påskhelgen lika mycket som mig? Den här helgen hade inte kunnat bli bättre, jag är så nöjd :). Tack alla inblandade för en fantastisk långhelg på Gotland.

Jag har hunnit med så mycket samtidigt som jag fått pusta ut och slappa ordentligt. Jag har rört massor på mig, jag har hunnit plugga i några timmar, jag har haft bikinipremiär och solat i flera timmar, jag har ätit god mat och jag har läst en bra bok :). Idag blev jag väckt av pappa eftersom han och farfar var redo för en morgonpromenad, så jag hoppade upp och bytte om. Vi åkte iväg med bilen och gick en runda ute på en udde, vilken fantastisk morgon! Så underbart. På vägen hem köpte vi med oss färska frallor till frukost som avnjöts utomhus. Sedan satte jag mig framför datorn i några timmar för att transkribera intervjun jag höll i under onsdagen. När den var klar bytte jag om och lade mig ute i solen och läste. Efter det var det dags för sen lunch/tidig middag innan mamma och pappa skulle åka hem. Sedan vinkade vi av mina föräldrar och efter det lade jag mig en stund till ute i solen :). Det gäller att passa på. Efter det var det lite datortid och en långpromenad tillsammans med farmor och farfar i solnedgången som gällde. Nu på kvällen har jag pratat med Ellen i telefon och ätit lite middag. Ska strax packa ihop allting och duscha innan det är dags att sova.

Är det något man gör bra här på Gotland så är det att sova. Jag tror aldrig jag sovit såhär mycket förut. Jag är helt slut mellan tio och elva på kvällarna och somnar som en stock. Sover mellan 8-9 timmar varje natt och känner mig riktigt utvilad när jag vaknar, hur skönt som helst. Antar att det beror på all frisk luft man får i sig varje dag.

Måste jag säga att jag inte vill åka härifrån? Jag älskar att vara här, men det ska bli skönt att komma hem till vardagen igen. Få lite rutin på allt igen, men det har varit toppen med avkopplingen i några dagar!


Älskade, underbara Gotland!

/E <3

Bränd...


Tror ni inte att jag har bränt mig idag?! Idag har det varit så otroligt fint väder med klarblå himmel, stor sol och härlig värme :). Det gäller att passa på när vädret tillåter, så jag lade mig i hängmattan med linne och shorts en stund och läste samt värmde mig i solen. Om ni tittar på bilden ovan ser ni resultatet, en bränd panna och näsa samt "fin" linnebränna...lite klantigt. Solen är stark nu såhär i början, så under eftermiddagssolningen smörjde jag in mig med SPF30 och låg i bikiniöverdel och shorts. Riktigt härligt!

Hoppas på mer härlig sol imorgon, då blir det helbikinipremiär ;). Ska även vara duktig med att smörja in mig imorgon i så fall. Hahaha...någon som är förvånad?
/E <3

23 April - Glad Påsk!



GLAD PÅSK :). Hoppas ni alla har haft en underbar påskafton såhär långt? Min har varit hur underbar som helst :). Jag får ett annorlunda lugn här på ön, jag känner mig som en ny människa. Jag älskar att bara få koppla av i ett par dagar för att sedan återgå till min aktiva vardag. Detta innebär givetvis inte att jag bara ligger och slappar, äter godis och tittar på utsikten, även om en hel del av min tid går åt till det ;). Jag rör ju självklart lite på mig också, fungerar ju inte annars. Nyss var jag ute och cyklade i ungefär en timme i bra tempo, pappa gissade på att jag cyklade runt 2 mil :D. Nu har jag värmt upp inför morgondagens kamp mellan mig och pappa ;). Hade mammas snygga keps på mig och min nya favorittröja från Adidas!

Innan cykelturen har vi hunnit med en runda till Visby där jag införskaffade ett nytt träningslinne i knalliga färger :). Åt även lite glass och kollade runt lite innan vi åkte tillbaka hem. Väl hemma fixade jag och syster med våra påskägg och sedan lade jag mig ute i solen och läste min bok. Superhärligt väder idag! Soligt och varmt :). När jag solat ett tag bytte jag om till lite finare kläder och så var det dags för påskbuffé med allt från västerbottenspaj och sill till köttbullar och potatis. Självklart serverades det målade ägg också ;). Mycket mycket gott! Efteråt gömde vi alla våra påskägg och mamma och farmor fick små paket från The Body Shop med duschkräm och body lotion samt godis, medans pappa fick fototidning och godis och farfar fick golftidning och mörk choklad :). Själv fick jag ett supersnyggt halsband och lite godis av syster, ett vårfint linne av farmor och farfar och en OnePiece och trisslotter av mamma och pappa :D. TACK snälla för alla fina påskpresenter! Bilder på allt kommer upp när jag orkar ;).

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan inviga min knallrosa OnePiece :D. Blir mys med familjen och lite ost och vin till middag :). Ha det fint!
/E <3

21,1 km!

JAPP, nu har jag för första gången i mitt liv (!) sprungit 21,1 km och jag klarade det. Jag kände att jag hade ett bra tempo under hela rundan, men det var riktigt tungt och långtråkigt i slutet. Men det känns så skönt att ha sprungit ett halvt marathon nu så jag vet att jag klarar av Göteborgsvarvet som är om lite mer än en månad. Det var en underbar känsla må jag säga.

Efter min långdistansrunda åkte jag med tåget till Stockholm. Där träffade jag en gammal klasskompis och hennes kille, så vi satt och pratade lite. Jättetrevligt :). Sedan kom min snälla farfar och mötte mig på centralstation och så gick vi hem till honom och farmor. Där fick jag i mig lite middag samtidigt som jag och farmor satt länge i köket och pratade :). Somnade gott hos dem, men sov oroligt under natten :(. Vaknade på morgonen och fixade mig iordning innan det var dags för en rask promenad in till stan för att skriva kontrakt :).

Så nu kan jag berätta lite mer för er i alla fall. Jag har skrivit kontrakt med ett företag under sommaren där jag ska arbeta som konsult. Under 6 veckor i sommar ska jag arbeta på ett företag med lite olika uppgifter och det är svarta byxor och vit skjorta som gäller ;). Blir till att införskaffa sig ett par vita skjortor och ett par svarta kostymbyxor innan sommaren. Ska bli jättespännande att börja jobba :). Har ni fått sommarjobb?

Efter att jag hade skrivit kontrakt gick jag en promenad tillbaka hem till mina farföräldrar där jag blev bjuden på jättegod frukost :). Sedan kom även lillasyster dit och vi packade ihop oss i bilen och åkte till Nynäshamn för att ta båten över till Gotland. Efter en ganska behaglig båtresa blev vi bjudna på hembakta bullar av mamma och pappa som tog emot oss när vi kom. Satt i solen ett tag och åt sedan en god trerättersmiddag i form av tigerräkor och avokadosallad till förrätt, fiskspett med färskpotatis och sparris till varmrätt och gino med glass till efterrätt :). Mumsigt värre ;).

Detta är alltså vad jag hunnit med sedan vi hördes senast! Nu ska jag uppdatera träningsbloggen innan jag sover för i dag. God natt <3.



/E <3

Djupvik







Långfredagen på Gotland börjar lida mot sitt slut. Nu har jag satt på mig pyjamasen, borstat tänderna och krupit ner i sängen med min lilla dator. Tänkte uppdatera er lite och sedan läsa lite i min bok innan jag släcker för idag. Det har varit en väldigt hurtig samtidigt väldigt slapp långfredag för min del. Började hurtigt med en morgonpromenad tillsammans med farfar och pappa på lite mer än en timme :). Sedan duschade jag som sagt och åt frukost innan jag däckade i mamma och pappas säng :P. Var så trött! Efteråt var jag lite zoombie, så jag satte mig ute en stund och läste sedan lite tidningar innan jag fixade mig iordning för Djupvik.

Jag körde till Djupvik idag där farmor och farfar bjöd på varsin räkmacka. Den var riktigt smaskig med färska räkor och gott bröd, mums! Körde sedan hem och satte mig och vilade en liten stund till innan jag lite motvilligt hoppade i löparkläderna och gav mig ut på en löprunda. Sprang milen medans solen värmde skönt. Lite missnöjd med tiden idag, men vad kan man förvänta sig av kroppen efter min 2,11 mils runda för två dagar sedan? Äsch, jag kom ju i alla fall ut och rörde på fläsket och det är ju alltid något ;).

Till middag serverades det till förrätt pasta med stark tomatsås (hemmagjord), till varmrätt grillat fläskkött, grillad paprika och grillad sparris och till efterrätt en semifredo. Smaskig måltid som avslutning på den här långfredagen. Imorgon är det påskafton och då ska vi äta påskbuffé och leta påskägg :). Jag är som ett litet barn när det kommer till att leta påskägg, tycker det är jätteroligt. På förmiddagen ska damerna i huset in en sväng till Visby och kolla läget och på eftermiddagen blir det nog en cykeltur för min del. Vad ska ni hitta på imorgon?
/E <3

Black


Allt jag har på mig kommer från H&M förutom Conversen och plånboken som kommer från Friis & Company.

Onsdagens intervjuaroutfit

Kavaj - Cubus
Linne - JC
Jeans - H&M
Ballerinaskor - Vagabond

/E <3


22 April 2011

GOTLAND :D!
Jag har såååå mycket att berätta för er :). Jag har hunnit springa ett halvt marathon, jag har skrivit på ett jobbkontrakt inför sommaren och jag är äntligen på öarnas ö, Gotland! Men allt det här får vi ta senare, för snart ska jag byta om till lite finare kläder och så ska vi iväg och äta Gotlands godaste räkmacka (?). Ska bli jättetrevligt och gott :).

Vaknade tidigt idag och drog med pappa och farfar ut på en morgonpromenad i det fina vädret :). Efteråt blev det en god frukost, en dusch och sedan somnade jag en liten stund efter mys med familjen och lite läsning. Har inte sovit så mycket under två nätter i rad nu, så då blev det visst en förmiddags powernap :P. Har inte gjort många knop sedan dess, men det är väl det som kallas semester ;)? I eftermiddag blir det en löprunda på milen och sedan god mat och chill med familjen <3. Hoppas ni alla har en lika underbar långfredag som mig?!


Kanske dags att byta om från knalliga mjukisar till lite finare kläder?!?!

Vi hörs senare <3. Glad påsk!
/E <3


20 April 2011

Idag åker jag till Stockholm och imorgon vidare till Gotland :D. LYCKA!

God morgon :). Hur många är vakna? Jag klev upp halv 6 idag *gäsp*. Detta på grund av att vi ska vara i Norrköping och intervjua klockan 8. Känner mig hyfsat pigg nu, men det kommer säkert en dipp under dagen då jag blir megatrött. Hoppas på att få sova lite på Campusbussen mellan Linköping och Norrköping samt på vägen hem ;). Ska ju ut och springa 2,1 mil efter lunch idag...hoppas inte att det blir alldeles för varmt ute tills dess bara, då kan det bli riktigt kämpigt. Aja, ska inte springa oerhört snabbt, utan mer köra uthållighet idag. Önska mig lycka till :).

Ska även hinna packa det sista, dra en repa med dammsugaren och sedan gå till tåget som ska ta mig till Stockholm. Ikväll ska jag sova över hos farmor och farfar inne i stan :). Åker med dem (och syster) till Gotland imorgon. Sweet!

Vi hörs när tiden finns! Bjuder på två bilder från den mysiga eftermiddagspicknicken med Mikaela igår :).



/E <3

Lyxfrukost!


Dagens frukost var STOR, goood och mättande.

Naturell lättyoghurt med hemmagjord kanelmüsli och en halv apelsin. En knäckemacka med philadelphiaost och strimlad rökt skinka. En knäckemacka med löskokt ägg och kaviar. Ett löskokt ägg. Ett glas c-vitamin och vitamin, "kvinna".

Äter ni också bra och ordentlig frukost eller slarvar ni med dagens viktigaste mål?
/E <3

Möchte bitte ;)


Den här vindjackan från Adidas Performance piggar upp vilken powerwalkingoutfit som helst! Synd bara att den kostar 899 kr på Nelly.com...Hade den varit snäppet billigare hade jag nog slagit till ;). Såååå snygg!

/E <3

19 April 2011


SOOOOOOOL idag också och riktigt behaglig värme :). Kan inte annat än att älska livet en dag som denna! Vad sysslar ni med denna soliga dag? Har ni påsklov eller måste ni, precis som jag, sitta inne och kämpa med skola/jobb? Vi får hålla tummarna för underbart och soligt väder under torsdag till måndag istället!

Började min morgon genom att promenera ut till Tornby för att införskaffa lite smaskigt till påskäggen, totalt blev det 1 timme och 30 min promenad :). Bra start på dagen! Varmt och lite svettigt var det också, men wonderful i alla fall. Har precis ätit upp min goda, lyxiga och rejäla frukost och ska alldeles strax sätta på en maskin tvätt och duscha. Sedan ska jag sätta igång med pluggandet samt fixa inför morgondagens första intervju. Spännande! Ska även hinna med en liten kortis på stan, städa lägenheten lite samt packa. Kom även på att jag glömt mina solglasögon (på bilden) på jobbet, så jag måste cykla förbi där innan kickboxningen ikväll.

Hörs kanske senare!
/E <3

London


Då var det bokat! Nu är både flygresa och hotell fixat och den 14 maj drar jag till London för en härlig weekend :). Hur underbart som helst. Bara fyra veckor kvar, sedan drar vi och gör London osäkert ;).

Resan har varit planerad sedan lång tid tillbaka och egentligen skulle vi åkt i höstas, men eftersom det var lite terrorvarningar och sådant då vågade vi inte åka, men nu blir det äntligen av. Kommer förhoppningsvis vara riktigt fint väder där också, blir härliga promenader genom staden :D. Jag har varit i London en gång tidigare i mitt liv och då var jag endast sju år gammal. Min pappa och jag var på weekend då och jag kommer ihåg att det jag tyckte var bäst med hela resan var att äta godis och kolla på tv i hotellrummet :P. Hahaha...denna gång hoppas jag att jag tycker något annat är roligare ;).

Vem ska jag åka med då? Jo, självklart med min underbara Ellen <3.

Hahaha...vi kommer få det så himla bra! I know it! Shiiiit vad jag längtar. Det kommer bli lite Starbucks, lite Primark, lite Topshop och lite Madame Tussauds :). Kan det bli annat än toppen?

/E <3

Walk!

 
Solglasögon - Ray-ban
Tröja - Adidas (Stadium)
Linne - JC
Mjukisbyxor - H&M
Löparskor - Nike (Stadium)

Kände mig fiiiin under min soliga eftermiddagspromenad idag :D. Tänk vad en ny tröja kan göra mycket för självförtroendet ;).
/E <3

Bikini?!

JAJJAMENSAN! Eller bikiniöverdel hade jag på mig idag när jag låg och solade på takterassen. Riktigt varmt och skönt var det att ligga där och steka lite med bra musik i lurarna ;). Tyvärr tog jag inga bilder eftersom det var en del annat folk där upp idag, men det var riktigt riktigt härligt! Vilken UNDERBAR dag :).

Först blev det en promenad på dryga halvtimmen innan jag gick iväg och handlade lite mat. Sedan blev det solning för hela slanten, låg på takterassen i ungefär en och en halv timme :). Nice nice! Efter det slängde jag i mig lite havregrynsgröt och cyklade sedan iväg till jobbet. Jobbade 17-20 idag, fick jobba över en stund, men kom hem hyfsat i alla fall. Hade ingen ork att laga middag ikväll, så jag slängde in lite potatisklyftor i ugnen och åt med lite dipp :P. Enkelt och mumsigt! Har även kollat lite tv och läst lite bloggar nu på kvällskvisten. Vad har ni gjort idag?


Lite röd efter steket i solen ;)...oooopsi!

Ska uppdatera min träningsblogg med mitt styrketräningspass och veckans planerade träning innan jag tar tag i disken och lägger mig för idag. Imorgon ska jag gå upp hyfsat för en morgonpromenad. Det blir en lång sådan imorgon eftersom jag tänkte traska iväg till Tornby och Willys för att fixa lite till påskäggen som ska ges bort på lördag ;). Det kan väl ta runt en 40 min att gå dit och sedan lika långt hem, härlig promenad med andra ord :). Sedan har jag en ganska lång to-do lista att pricka av. Måste hinna städa lägenheten, tvätta lite kläder, packa inför Gotland, fixa lite på stan och framförallt plugga innan halv fyra. Då ska jag nämligen möta upp Mikaela för en picknick i Trädgårdföreningen, hoppas bara vädret är med oss imorgon :). På kvällen blir det sedan kickboxning med Hannah och efter det är det tv-kväll med Desperate Housewifes och BB :P. Fullt upp med andra ord, får se när tiden finns för er ;).

Good night sweethearts <3
/E <3

Värme :)


Nu får det vara nog! Jag vill och kan inte sitta inne vid datorn mer nu, jag vill UT i det vackra vårvädret. Ska slänga på mig lite bekväma kläder och ge mig ut på en kort promenad. Sedan ska jag handla lite och efter det fixa lunch som jag ska avnjuta på takterassen :). Har hittat lite bra artiklar nu, så imorgon ska det skrivas MASSOR. Vi hörs kanske innan jobbet, om jag inte sitter ute i solen alldeles för länge ;). Värme, vår och sol...kan det bli mycket bättre?

/E <3

18 April 2011

Gotland och påsken närmar sig med STORMSTEG och det känns hur underbart som helst <3.


Påsken 2009


Påsken 2010

Detta blir tredje året i rad som jag spenderar min påskhelg på Gotland. Jag längtar så tokigt mycket efter Gotland nu, var senast där i augusti och det är alldeles för längesen :(. Ska bli så underbart att komma dit igen! Njuta av utsikten, gå långa promenader längst vattnet, äta god mat, leta påskägg och umgås med familjen. Vad ska ni hitta på i påsk?

Idag vaknade jag faktiskt av mig själv, kl 8 var jag pigg och glad ;). Låg och drog mig en liten stund innan jag gick upp och plockade undan en massa, diskade och fixade lite. Ringde även farfar en sväng och sedan Ameli för att stämma av dagen. Har fått i mig en stadig frukost och ska snart sätta igång med dagens skolarbete. Solen skiner utomhus och det är runt 18-19 grader :D. Ska vid lunch ta en promenad och gå till mataffären och handla lite mat som jag ska äta under de kommande dagarna :). Åker härifrån på onsdag kväll. Sedan blir det stek på takterassen, längtar redan <3. Jobbar kväll idag, så jag ska försöka hinna med lite plugg och mellanmål mellan solningen och jobbandet. Ska ni hitta på idag?

/E <3

Jordgubbar och sommarvärme


Jordgubbar och sommarvärme, det sammanfattar min söndag :). Trots att jag varit inomhus och jobbat idag har jag fått uppleva sommarvärmen på cykel till och från jobbet samt i lägenheten :P. Fick ha korsdrag mellan sovrummet och vardagsrummet, var verkligen bastu här inne. Imorgon ska jag njuta av värmen och solen till 100%, om nu inte smhi har fel...hoppas inte! Köpte även med mig en liter jordgubbar för 15 kr från affären idag, lyx. Åt jordgubbar i min havregrynsgröt på eftermiddagen och sedan tillsammans med en proteinshake som litet mål efter träningen innan middagen :). Älskar jordgubbar!

/E <3

Adidas


Min nya löpartröja/träningströja från Adidas, köpt på Stadium! Älskar färgen och materialet :). Kommer få följa med på många löprundor och powerwalks under våren. Vad tycks?

/E <3

17 April 2011


Fullmåne utanför mitt fönster...hur vackert?

God kväll på er eller snarare god natt kanske jag ska säga :). Nu sitter jag här i min lilla röda soffa igen och känner mig helnöjd efter en helg med jobb, trevligt umgänge och ett riktigt bra kickboxningspass som avslutning. Tänkte snart ta nya numret av VeckoRevyn och krypa till kojs och läsa lite. Får nog bli en liten sovmorgon imorgon innan det är dags för uppsatsplugg, här ska det skrivas teori ;).

Har haft en bra helg trots att jag jobbat ganska mycket, detta var fjärde dagen i sträck. Jobbar imorgon kväll också, sedan är det lite ledigt från jobbet :). Har jobbat med flera jättetrevliga arbetskamrater vilket gör allting lite lättare och roligare. Har även fått prova på lite nya arbetsuppgifter och det var också kul.

Igår körde ju jag och Hannah yoga på morgonen, skönt sätt att vakna på faktiskt. Blev lite seg direkt efteråt, men det hjälpte mig verkligen att hålla lugnet under den stressiga dagen på jobbet :). Efter jobbet cyklade jag hem till Hannah och sedan gick vi ut på en powerwalk i kvällssolen. När vi kom hem fixade vi middag i form av falukorv i ugn med potatismos, smaskens! Sedan blev det filmen 27 dresses, massa prat och lite grönsaker och dip. Fick lite sovmorgon idag och sov härliga åtta timmar :). Hannah var redan vaken när jag klev upp och så fixade hon lite frukost till mig, hur gulligt som helst. Satt och åt frukost och pratade lite innan det var dags att dra iväg till jobbet igen. Efter jobbet blev det mellanmål och sedan kickboxning.

Det var min helg i korta drag ;). Imorgon ska det bli STOR sol och 16 grader!!! Eftersom jag arbetat inomhus under soltimmarna i helgen, så tänkte jag unna mig en timme eller två på takterassen imorgon :D. Blir nog en härlig vårpromenad under dagen också. Som sagt jobbar jag kväll, så måste hinna med plugg och allt innan det :). Sov gott!
/E <3

16 April 2011

Ville bara säga hej innan jag drar iväg ;). Började morgonen klockan åtta efter bara några timmars sömn, lagom trött idag :(. Det jag fick börja med var att ta tag i världens diskberg eftersom jag inte hade tiden till det igår. Viktigt att få undan det eftersom jag inte kommer hem efter jobbet idag. Har även hunnit tvätta en maskin tvätt och sitter nu och äter det sista av min frukost :). Ska strax packa väskan, slänga ner lite mat och cykla iväg till yogan.


Tränar yoga i detta linne idag ;)

Vi hörs imorgon eftermiddag igen! Have a nice weekend!
/E <3

Efterlysning!

Jag efterlyser nu BRA och peppande låtar att springa till!!! Jag måste utöka min träningslista på Ipoden och vill gärna ha lite tips från DIG. Ge mig några bra låtar som jag kan lyssna på :). Har fått lite tips av Angelica, men jag vill ha mer bra låtar. Måste ju ha låtar så att jag har en ny låt hela tiden under 21 km, jätteviktigt!

So, HIT ME :).

Nyaste låtarna på min lista:

Jessie J - Abracadabra


Alexandra Stan - Mr. Saxobeat


B.o.B feat Rivers Cuomo - Magic

/E <3

15 April 2011


Låååååååång dag idag! Klockan är snart 01 på natten och jag är fortfarande vaken. Detta beror givetvis på att jag har jobbat kvällspass på jobbet idag, jobbade 17-24. Så nu är jag uppe i varv och inte alls speciellt sugen på att gå och lägga mig :P. Vad gör ni denna fredagkväll? Är det party eller fredagsmys som gäller? Eller jag gissar på att vissa av er säkert redan ligger och sover gott :)?!

Jag började min morgon ganska tidigt med en morgonpromenad i solen tillsammans med Hannah :). Underbar start på dagen! Efter det cyklade jag iväg till skolan för möte med vår handledare och lite kort grupparbete. Sedan blev det snabb cykel hem och tagga inför dagens löprunda (körde löprundan idag istället för igår, körde styrketräning igår). Sprang i rydsskogen idag, 2 x 5km och 1 x 2,5 km + innan och efter, så totalt 15 km :). Kändes bra idag, var pigg i huvudet och kroppen hängde med bra. När jag gick hemåt sedan efter rundan så var jag otroligt svettig, människor kollade på mig som jag var ett ufo eller något :P. En gubbe till och med stannade sin cykel för att titta på mig?! Har dem aldrig sett en hurtig och svettig människa förut eller?

Efter den härliga löprundan blev det en snabbdusch och påfyllning med proteinshake och havregrynsgröt. Sedan blev det en kort runda till Stadium för att köpa en löpartröja :D och efter det vidare till jobbet. Och nu är jag hemma :P! Det var alltså min dag...lite väl stressig för min smak, men jag är ändå nöjd.

Imorgon ska jag upp vid åtta och åka iväg för att träna yoga med Hannah innan jobbet. Jobbar bara 12-16 imorgon vilket är skönt :). Efter det ska jag hem till Hannah där vi ska gå promenad, äta middag och ha myskväll. Ska även sova över där :). På söndagen är det jobb igen, men då mellan 11-16 och efter det blir det hem för lunch/mellanmål och sedan kickboxning. Så det blir inte så mycket till helg för mig, men jag håller ut till påsken ;). Ska ni hitta på i helgen?

/E <3

14 April 2011

Ändrade planer...jag är egentligen ingen speciellt spontan människa då jag gillar att ha mina dagar strukturerade och gärna veta flera dagar i förväg vad jag ska träna, om jag ska plugga eller om jag ska jobba. Men idag ringde dem från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in tre timmar ikväll eftersom de har kris och jag sysslar ju alltid med massa annat jämt, så jag tänkte att jag skulle vara sjysst och ställa upp idag. Detta innebar ju dock att jag inte hinner med min 15 km löprunda, vilket känns riktigt bittert. Så jag slängde om träningspassen lite och istället för att träna styrketräning imorgon får det bli idag istället och tvärtom. Ska snart packa ihop en väska med lite ombyte, träningkäk efter träningen och sånt för att kunna duscha och åka till jobbet direkt efteråt. Aja, detta är nog bara nyttigt för mig. Måste bli lite mer spontan ;).

Jag har i alla fall hunnit med en liten sovmorgon följt av en lång morgonpromenad :), blev 75 min idag. Härligt att solen kom fram efter en stund också, det gör alltid promenaderna lite bättre. Har hunnit med lite plugg (inte alls lika mycket som jag hade hoppats på), men kommer behöva sätta mig med det ikväll igen efter jobbet. Sånt är livet just nu. Plugga, träna och jobba. Men snart är det påsk :). Längtar!

Jag jobbar tors-mån nu, så det blir ganska dåligt med uppdatering på bloggen. Jobbar kväll idag och imorgon, dag på lördag och söndag och kväll på måndag. Så det ska hinnas med både plugg och träning under dem timmarna jag är ledig :). Inte känna sig stressad nu ;).


Skrattattack :P

/E <3

Dagens lista


Var sugen på att fylla i en lista idag, så varsågoda :).


Nämn något som gjorde dig glad igår: Kickboxningen och tisdagsmyset med Hannah, älskar att umgås med henne :).

Vad gjorde du kl 08 imorse: Stod utanför biblioteket och väntade på att de skulle öppna...

Vad gjorde du för 15 min sedan: Läste igenom gamla inlägg i min blogg samtidigt som jag svarade på sms.

Det sista du sa högt: Lycka till! Puss puss

Det senaste någon sa till dig: Puss puss

Vad har du druckit idag: C-vitamin, aminosyror och vatten.

Vad var det senaste du åt: En halv proteinbar.

Vad var det senaste du köpte: Mat på Hemköp.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun.

Vad är det för väder hos dig nu: Grått och ruggigt!

Godaste glassmaken: Ben & Jerry's half baked, MUMS.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Vet inte...

Sover du tungt: Japp!

Drömmer du mardrömmar: Väldigt sällan faktiskt :).

Trivs du med ditt jobb: Jag trivs jättebra på mitt extrajobb :), har världens underbaraste kollegor! Dock är min huvudsyssla att studera, i alla fall i två månader till.

Favoritklädsel: Tajta jeans, vitt slappt linne och min marinblå jacka. Känner mig snygg då ;).

Favoritlåt just nu: Coconut tree med Mohombi :).

Vad ser du om du tittar till höger: Två vita garderober...

Vad gör dig glad just nu: Tankar på sommaren, påsken på Gotland och kärleken till nära & kära <3.

Vad ska du göra härnäst: Äta middag och sedan cykla hem till Mikaela och äta scones och mysa :).

Höger eller vänsterhänt: Höger!

Humör just nu: Seeeeeg. På grund av vädret :(.

Favoritgodis: CHOKLAD!

Kläder just nu: "Dagens outfit" ;). Smurftröja och leggings :P.

Sommarplaner: Jobba, fira världens bästa midsommar, tillbringa lite tid på Gotland och resa runt till mina kära vänner runt om i Sverige :D.

Hur många kuddar sover du med: Två höga, jag sitter nästan upp och sover :P.

Spelar du något instrument: Neej, tyvärr inte :(. Men jag har spelat gitarr och klarinett som liten ;P.

Morgon eller nattmänniska: Jag kan nog vara både och, men mest nattmänniska...

Vad är viktigast för dig: Mina vänner, min familj, träning, mat och sömn :).

Är du kittlig: Ja, under fötterna och på magen framförallt :P.

Snarkar du: Nej, men jag gnisslar visst tänder ibland.

Stjärntecken: Skorpion.

Äckligaste insekten: Jag har lite fobi för spindlar, är det en insekt? Annars finns det massa annat äckligt som myggor, kackelackor m.fl. Blääää!

Längtar du mest efter just nu: Att ta min examen!!! DRÖM :).

/E <3


Boktips!


Hälsokokboken bläddrade jag i häromdagen i bokhandeln och det fanns väldigt mycket goda recept i den. Är otroligt sugen på att införskaffa denna eftersom jag anser att det är en bra investering. Roligt att variera sig lite när det gäller maten också, man tröttnar så lätt på det man lagar om och om igen. Nyttiga och roliga recept!


Mat för dig som tränar föll jag för när dem rekommenderade den i Stadiumtidningen. I den står det om allt möjligt från hur du ska äta för olika ändamål (kanske bygga muskler eller klara av ett marathon) samtidigt som det står kommentarer om varje måltid, hur man ska lägga upp kosten med protein, kolhydrater osv. och lite fakta om kost. Jag är superintresserad av den här boken eftersom jag tycker sånt här är jätteintressant! Det som är värt att tillägga är att en av mina favoritbloggerskor Sparkibaken även rekommenderade den här boken idag.

/E <3

Smuuuurf ;)

 
Tröja - BikBok
Leggings - Lindex
Boots - Din Sko

Kommentar: Idag var det en alldeles för tidig och trött morgon för att jag skulle sätta på mig jeans ;P, så det fick bli något skönt, men ändå fint :). Känner mig lite som en smuuuurf idag :P.

/E <3

13 April 2011

Goooood morgon på er! Nu undrar ni säkert varför jag skriver god morgon, klockan har ju faktiskt redan passerat fyra. Jo, det är nämligen så att jag sovit lite middag ;). Har blivit på tok för lite sömn de senaste två dagarna och idag sa min kropp ifrån efter en riktigt tidig morgon. Jag somnade som en stock i soffan efter lite mättande lunch och tv. Nu är jag på benen igen, men jag känner mig fortfarande lite nyvaken och seg :P. Skönt var det att sova i alla fall!

Igår var det återigen kickboxning som stod på schemat, uttrycker passet som U.N.D.E.R.B.A.R.T baserat på min och Hannahs prestation :). Tyvärr var det ledaren som vi inte tycker om som körde, men vi gjorde vår grej som vanligt och avslutade med tio minuter crosstraining efteråt. Härligt slut efter det! Tack Hannah :). Efter passet följde Hannah med mig hem och vi kollade lite halvt på Desperate Housewifes och BB samt åt riktigt goda hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis till middag. Smaskigt och lika trevligt som vanligt. Längtar till vår myshelg i helgen :).

Som ni förstår blev det ganska sent igår och idag skulle jag kliva upp halv sju eftersom det var schemalagt plugg vid åtta...segt när klockan ringde. Gick upp och var som en zoombie :P. Sminkade mig, klädde på mig och kollade ut! Regn och kallt! Usch, typiskt Svergie väder. Fy. Aja, jag åt frukost och satte på mig regnkläder och packade väskan. När jag skulle cykla bestämde jag och Ameli oss för att träffas i biblioteket istället för skolan (5 min transportsträcka istället för 20 min). Bra bestämt ;). Satt fram till lunch och fixade med massa på c-uppsatsen innan det var dags för oss att dra hem.

Har nu alltså sovit en stund, fått iväg lite viktiga mail och pratat med mami i telefon <3. Saknar min familj så det gör ont :(. Ska bli så underbart att fira påsk tillsammans med dem (+farmor och farfar)! Vart ska ni fira påsk?


/E <3

Spöken?!?!?!?!

Tror ni på spöken?

Jag har nog alltid trott att det finns någonting, men inte riktigt spöken på det sättet. I alla fall inte spöket laban-spöken som går runt och ser ut som lakan med ögon :P eller riktiga människor som när man rör dem åker rakt igenom med armen, alltså sånt man ser på film. Jag kan nog tänka mig att det finns spöken som stänger dörrar, öppnar lådor och flyttar möbler, men att de inte syns. Jag har aldrig varit med om något själv sådär och jag tror ganska mycket på sådant jag ser och hör.


Njaaa...

Jag skriver detta i och med det Tyra skrev på sin blogg igår. Jag fick rysningar. Men jag gissar fortfarande på att det är tv:n som speglar sig i tavlan. Någon kommenterade att det var en tjej i 90210 som ser ut så och hade samma tröja på sig, så det är säkert så det är. Men vid första anblicken får man ju lite panik, hur kan man lyckas fotografera just det ögonblicket?

Aja, tycker bara att det är en intressant diskussion. Vad tror ni? Är det ett spöke? Tror ni på spöken? Hit me!

/E <3

12 April 2011

I skolan...

Just nu befinner vi oss i skolan och försöker skriva c-uppsatsen, det går segt, men framåt. Vi väntar även på att vår kontaktperson ska höra av sig snart så att vi kan få börja intervjua lite folk :). Är lite trött på att skriva massa teori nu. 

Imorse vaknade jag tidigare än tuppen (06.20), efter bara sex timmars sömn. Hoppade i lite kläder och begav mig ut på en morgonpromenad i bra tempo runt ån. Måste säga att jag är riktigt imponerad över alla pigga morgonlöpare som var ute och sprang, mötte säkert ett tiotal löpare som var hurtiga. Jag önskar också att jag hade orken och energin att springa på morgonen ibland, för då har man det överstökat liksom ;). Det är roligt att det börjar bli lite mer rörelse i Linköping nu i och med att uteserveringarna öppnar, Bosse Glassbar är redan välbesökt och det kryllar av hurtiga människor som går/springer runt ån :D. Det är trevligt med lite liv och rörelse tycker jag.

Tyvärr var inte solen eller värmen med mig i morse, men det gör inte så mycket. Det var skönt med frisk luft i alla fall. Känner att jag orkar hålla uppe min motivation lite bättre efter frisk luft och motion :). Åt en god frukost till frukost och har nu precis ätit upp min kycklingsallad till lunch. Gott i gott gott! I kväll blir det kickboxning med Hannah och efteråt ska jag bjuda henne på hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis. Ska bli väldigt smaskigt! Blir även lite Desperate Housewifes.



/E <3


Sommarvärme!


Vilken härlig värme det varit ute idag, termometern visar fortfarande tvåsiffrigt! Hoppas bara det håller i sig, för det är så underbart att inte behöva ha tröja under vårjackan eller behöva ha vantar, mössa och halsduk på sig. Våren är häääär och jag älskar't!

Hur mår ni ikväll? Jag känner mig sådär härligt seg efter min löprunda. Sitter nu nyduschad och lagom mätt i soffan och kollar på tv :). Ska snart borsta tänderna och diska undan middagen. Tänkte kliva upp tidigt imorgon och bege mig ut på veckans första morgonpromenad. Lite sol och värme då skulle inte sitta helt fel ;). Sedan blir det plugg i skolan hela långa dagen, känns mindre roligt, men det måste göras. På kvällen är det dags för kickboxning igen och efteråt följer Hannah med mig hem för middag och lite Desperate Housewifes. Mysigt!

Förresten hade jag ju tänkt sola lite på takterassen idag, men jag är så förbaskat seg med att komma iväg. Så när jag väl kom iväg var klockan nästan fyra, sedan var jag en stund på biblioteket och letade böcker för att sedan gå vidare och handla mat. Tog mig en timme och tjugo minuter från att jag gick tills jag kom tillbaka, så då var det ju redan kväll :P. Aja, hoppas på fler chanser under veckorna som kommer. Framförallt på Gotland :). Vågar man hoppas på bikinipremiär under påskhelgen :P?

/E <3

Motivation?

Kan någon vara snäll och skicka mig lite motivation tack ;). Det är fruktansvärt segt att sitta inomhus framför datorn och söka artiklar, försöka formulera en intervjuguide och leta böcker när termometern visar att det är 17 grader varmt och sol utomhus! Inte ok när man måste plugga :(. Nu har jag i alla fall suttit ett par timmar och skrivit, letat och läst. Dags för lunch :).

Efter lunch tänkte jag gå en runda till biblioteket och låna två böcker för att sedan gå vidare till affären och handla lite mat. Om solen fortfarande är framme efter det tar jag nog med mig böckerna och en termos med te upp på takterassen för lite solande. Det gäller att passa på när möjligheten finns, imorgon blir det förmodligen skola hela dagen och på onsdag ska det regna!


Detta lockar betydligt mer än att sitta inne framför datorn och söka artiklar...

/E <3

Prövotid - check!


Nu är det TVÅ år sedan jag tog mitt körkort här i Linköping :), känns som det var igår. Det här inlägget skrev jag för två år sedan här i bloggen och avslöjade att jag äntligen hade tagit mitt körkort. Det var en lång process för mig och jag var ganska gammal när jag tog det (jämfört med många av mina kompisar), fyllda 20 år. Jag höll det hemligt för min pappa eftersom jag visste hur gärna han ville att jag skulle ta mitt körkort, så jag ville överraska honom och det gjorde jag allt ;). Haha...underbart att överraska både honom, farmor och farfar under påskhelgen. Jag var så glad, det var en otroligt befriande känsla att äntligen få sitt körkort. 

Nu har det alltså gått två år och jag har VERKLIGEN haft nytta av mitt körkort. Jag har kunnat hämta syster på jobbet, lånat bilen till alla träffar med kompisarna, skjutsat familjen när vi ska på äventyr, lånat bilen till Linköping osv. Det är hur underbart som helst och dessutom har jag väldigt snälla föräldrar som låter mig låna bilen när jag är hemma i Stockholm, tack :D <3.

Prövotiden gick ut i lördags, så nu har jag körkort på riktigt ;). Lite extra lycka sådär :).
/E <3

11 April 2011


Det blev en oplanerad sovmorgon idag, hur underbart som helst :). Vaknade av ett sms som kom halv sju, det var Ameli som meddelade att hon blivit sjuk med feber och allt :(. Inte riktigt lägligt, men vad ska man göra åt saken? Man kan ju inte bestämma själv när man har tid att vara sjuk och inte...så jag skickar ett "krya på dig" i bloggen också ;). Hoppas hon mår bättre redan imorgon så att vi kan kämpa vidare ordentligt med uppsatsen. Jag drog i alla fall nytta av att vi inte skulle ses kl nio i biblioteket, jag stängde av klockan och drog täcket över huvudet och sov till strax efter nio istället. Hur skönt som helst :).

Detta innebär givetvis att jag får lägga mer tid på plugg i eftermiddag än beräknat, men det gör ingenting. Har ändå bara en löprunda inplanerad under hela dagen :). Blir nog en liten sväng till mataffären också för att köpa lite frukt och sånt smått som fattas i kylskåpet. Nu har jag precis ätit upp min frukost, havregrynsgröt och äggknäcke blev det idag :). Mums! Som ni vet har jag ju en ätardag i veckan nuförtiden, men den här veckan blir det ingen sådan dag. Eftersom det är påskhelg nästa vecka så vill jag spara mig tills dess och jag känner att jag ätit tillräckligt med godis, chips, choklad och sånt i helgen. Nu behöver jag vila från allt "skit" :).

Vad sysslar ni med idag?
/E <3

Helgen i bilder


Nyttig och god lördagsfrukost!


Koncentration på gymmet.


Träna ryggen lite ;)


Fixar oss iordning för party :)


Plockmat när den är som BÄST :D, mums!


Party ;)


Självklart skulle vi ha en bild med "vårt" tecken också :P


Min sötnos :). Hawaiiiiiii...

/E <3

Party vs. Shopping!


Solglasögon - Prada
Linne - H&M
Halsband - SNÖ (present av farmor och farfar)
Ringar - Forever 21 Bangkok och present av Angelica
Kjol - Forever 21 Bangkok
Skor - Din Sko


Jacka - H&M
Tröja - Adidas
Linne - H&M
Väska - Miu miu
Jeans - H&M
Converse

/E <3

10 April 2011

Varför går tiden alltid så snabbt när man har roligt? Det har varit en underbar helg tillsammans med Ellen :). Vi har hunnit med lite av varje, det har blivit träning, promenad, shopping, party och mys <3. En riktig feelgood-helg utan måsten. Skönt att vi inte stressade oss igenom helgen (som vi brukar :P), men ändå han med väldigt mycket roligt.

Kvällen igår blev riktigt lyckad. Vi lockade håret, sminkade oss, byte om till partystassen, drack god sommarcider, lyssnade på bra musik och dansade/sjöng. Sedan gick vi till NH där det var Hawaii-tema, vi körde väldigt light med temat och jag hade solbrillor i håret och Ellen hade blommor runt sin hals :). Vi dansade till stängning och gick sedan hem och åt yoghurt och mackor innan vi somnade som stockar.

Efter lite sovmorgon idag ställde jag mig och stekte proteinpannkakor till frukost/lunch. Sedan gick vi ut på stan en sväng :). Finns mycket fint i butikerna nu, det kliar verkligen i shoppingfingrarna...vill ha, vill ha, vill HA :P! Kom hem och bara tog det lugnt, kollade lite tv, pratade och avslutade kvällen med tortillas. Har ni vinkat av Ellen som sitter på tåget och är förhoppningsvis snart hemma i Stockholm igen. Saknar henne redan :(.

Tänkte kolla lite tv här om en stund innan jag packar ihop för dagen. Tänkte gå igenom veckan med alla måsten, träningspass och matschema innan jag somnar. Veckan som kommer är ganska fullspäckad med c-uppsatsplugg, träning och i slutet av veckan blir det ganska mycket jobb. Ska även ha myshelg hos Hannah från lördag till söndag :). Längtar <3.


Jag och Ellen på väg hem från träningen igår :).

/E <3

9 April 2011


Underbara, underbara, UNDERBARA helg! Just nu står Ellen i duschen och snart är det min tur :). Vi har som vanligt haft fullt upp idag och det har verkligen varit en dag i Elins tecken ;). Vi började morgonen med en lång morgonpromenad runt ån i det otroligt fina och soliga vädret som är idag. Sedan handlade vi allt inför kvällen och morgondagen och fortsatte sedan hem för frukost. Mums!

Efter frukost gick vi iväg till gymmet och var där i två timmar (!). Jag lekte lite PT idag och visade Ellen en del bra övningar som jag brukar köra. Jätteroligt var det :). Ni som läst min blogg ett tag vet ju att Ellen gillar (och är riktigt duktig på) att fotografera, så hon har tagit en hel del bra bilder på mig i gymmet idag. Roligt att titta på dem sedan :). Stolt över att jag lyckats träna upp min rygg så mycket som jag faktiskt har! Vi avslutade med att köpa med oss lite sen lunch från Hälsofreak, blev varsin dinkelmacka med massa gott och nyttigt på.



Ikväll är det party som gäller för mig och Ellen :). Men först ska det fixas i ordning, äta plockmat (tradition) och lyssna på grym musik! Ska bli jätteroligt :D. Ska ni hitta på ikväll då?

Nähä...dags för mig att duscha, sedan blir det nog en liten powernap innan vi börjar fixa oss inför kvällen. Hörs!
/E <3


8 April 2011

Today is the day! Min underbara och älskade vän Ellen kommer hit under helgen, har längtat som en tok efter tösen <3. Kan inte bli annat än bra ;). I'm sooooo happy!

Men först ska jag avverka några timmar i biblioteket tillsammans med Ameli, c-uppsats står på schemat. Får se hur det går, jag vaknade med huvudvärk idag :(. Ska nog ta en värktablett innan jag går dit, annars blir det jättejobbigt att sitta framför en dator i flera timmar. Usch, inte kul med huvudvärk. I eftermiddag blir det sedan kickboxning med Hannah, hoppas bara mina ben orkar ;). Skön avslutning på fredagen! I kväll kommer sedan Ellen och då ska vi bara mysa. Wonderful <3.

Har sovit riktigt oroligt i natt, vet inte vad det beror på. Hade svårt att somna igår kväll också eftersom jag var så mätt...blev inte så många timmars sömn som jag hade hoppats på :(. Vaknade halv sju idag också och klev upp sju! Hade fått sova fyrtio minuter till om jag hade kunnat/velat, men jag kunde inte somna om. Drygt. Gick upp och fixade dagens matlåda, gjorde mig iordning och har precis ätit upp min frukost. Om en liten stund ska allting packas ner i väskan och så ska jag promenera iväg :).

Vaknade med den här låten på hjärnan, underbar!


/E <3

1052

1052 kalorier förbrände jag under min löprunda idag, inte illa va? Det ger väldigt mycket att springa :). Du förbränner många kalorier, du tränar upp din kondition och du får långa och snygga muskler ;). Ett litet tips bara!

Jag är nöjd med min löprunda idag, ska snart berätta hela historien om den på min träningsblogg för den som vill läsa mer. Till sen middag blev det mina proteinpannkakor, så nu är jag proppmätt igen :(. Jag har ungefär en dag var tredje vecka som jag blir mätt av minsta lilla och kan inte alls få i mig lika mycket som jag vanligtvis brukar. Tycker att det är intressant att det är just idag eftersom jag först varit ute på morgonpromenad, sedan cyklat till och från skolan (40 min) och varit ute och sprungit 15 km. Då borde man väl vara jättehungrig? Eller? Aja, jag är glad i alla fall :P!

Här bjuder jag på en bild som är tagen efter rundan idag, svettig och GLAD ;)


Imorgon ska jag träffa Ameli i biblioteket på förmiddagen och sedan ska vi vara produktiva eftersom vi gärna vill sluta lite tidigare, det är ju trots allt fredag ;). Måste upp och göra matlåda först, tänkte slänga ihop en kycklingsallad och lite knäckemackor. På eftermiddagen blir det kickboxning med Hannah och på kvällen kommer Ellen. Då hade jag tänkt bjuda henne på fruktsallad och te :). Mysigt mysigt!

Ska slänga upp ett inlägg i träningsbloggen för att sedan gå på dejt med John Blund, vill vara hyfsat utvilad imorgon. Good night.
/E <3

Mätt så in i norden...


Jag fortsätter tjata, men vilken UNDERBAR dag det har varit idag! Jag försöker bortse från "stormen" som är utomhus :P. Solen har visat sig i princip hela dagen, temperaturen har varit behaglig och jag har känt mig pigg och glad. Aa, förutom när jag satte mig i bussen till Norrköping förstås. Snacka om att jag blev trött, brukar ha väldigt lätt för att somna på tåg, bussar och i bilar...:P. Annars har det varit en BRA dag!

Jag kom hem för en stund sedan och har hunnit uppdatera mig lite på internet, viktigt viktigt ;). Har varit i skolan en stund idag och diskuterat det fortsatta arbetet med c-uppsatsen tillsammans med Ameli, kommer nog bli bra det här :). Sedan åkte vi som sagt till Norrköping och träffade vår kontaktperson. Kan sammanfatta det med att hon verkligen var en person i min smak :). Lätt att prata med, trevlig och hjälpsam! Skönt det. Ser fram emot att få intervjua folk där, hoppas bara de är lika trevliga ;). Slumrade till en stund på bussen och har varit riktigt seg efter det.

Sitter nu och försöker TAGGA. 15 km löprunda står på schemat och jag kan ju inte direkt säga att jag längtar ihjäl mig :P. Försöker att peppa mig själv genom att lyssna på bra musik, dricka Celsius ("sparkling cola" dricker jag idag, riktigt god!) och blanda sportdryck. Idag ska jag leka nörd igen och springa med vätskebälte, hoppas inte att jag stör mig lika mycket på det idag :P. Tänkte inte fylla flaskorna helt, utan ta två flaskor halvfulla med bara sportdryck. Blir nog bra ;). Det lilla problemet nu är att jag är så förbaskat mätt. Jag åt senast för två timmar sedan och det känns som jag åt för tio minuter sedan...störande! Får peppa mig en stund till, det värsta som finns är att springa när man är proppmätt.

Återkommer med information om allt sedan! Ha det fint :).
/E <3   

Våroutfit :D

 
Solglasögon - Ray-ban aviator
Halsduk - Vila
Jacka - H&M
Vantar - Mormor stickat <3
Linne - H&M
Ringar - Vila och Forever 21 i Bangkok
Väska - Mulberry
Jeans - H&M
Boots - Din Sko

Jag älskar min outfit idag :). Så fin! Älskar marint, vitt och jeans...så snyggt! Blir perfekt med jeansshorts, vitt linne och marinblå jacka under de svala sommarkvällarna <3.

/E <3

7 April 2011

Underbara underbara vår :)! Nu skiner solen och det är redan nästan 13 grader varmt ute, det som är negativt är att det blåser. Dem har gått ut med klass 1 varningar i Linköping pga. hårda vindbyar. Hoppas inte att det blir allt för ansträngande att cykla till skolan :P. Men hur underbart är det inte att temperaturerna ökar hela tiden? Det är ljust på morgonen när man vaknar. Det är ljust fram till halv åtta på kvällen. Väderprognosen visar fint väder hela helgen, så nu håller jag verkligen tummarna för att det stämmer. I så fall ska jag och Ellen njuta av vädret, blir kanske lite sola på takterassen och varför inte inviga våren med en glass från Bosses glassbar? Vi får se vad som händer och hur vädret blir, igår stod det att det ska regna imorgon och nu visar dem stor sol...går alltså inte alls att lita på!

Idag började jag min morgon ganska tidigt, vid kvart över sju klev jag upp. Gjorde mig iordning och segade mig iväg på en morgonpromenad. När jag mötte upp Hannah blev det genast lite roligare att gå i det då ruggiga vädret. Medans vi promenerade visade sig solen och vi pratade på ordentligt (som vanligt :P) under hela rundan, kändes som den gick väldigt snabbt idag. Mycket trevlig start på dagen! Har efter det hunnit duscha, göra mig iordning och äta frukost. Ska alldeles strax packa väskan och bege mig mot skolan. Först blir det lite planering och sånt tillsammans med Ameli, sedan blir det att ta bussen till Norrköping och träffa vår kontaktperson. Ska bli intressant. I eftermiddag/kväll har jag planerat in en 15 km löprunda, så jag hoppas mina fötter håller (skavsår på ena foten och ont under den andra) och att sensorn fungerar denna gång...annars kommer jag bli väldigt irriterad.

Imorgon kommer Ellen <3. Känns hur underbart som helst!


Onsdagslyx! Keso med färska jordgubbar (!) och kanelmüsli. Supermellis :).

/E <3

Fruity love fruity

Precis lika chockad som igår är jag nu över att klockan redan är 16. Varför måste tiden gå så himla snabbt jämt? Jag har i och för sig hunnit med att skriva en del till c-uppsatsen, men har lite kvar innan jag kan "packa" ihop för dagen. Har även hunnit med en del annat jag skulle göra och tänkte nu ge mig ut på en kort och ganska lugn promenad i det varma vädret :). Solen visar sig till och från och jag känner att lite frisk luft inte skulle skada. Hjärnan behöver syre och vardagsmotion. Ikväll är det Sveriges mästerkock på tv igen, gillar verkligen det programmet :). Grym onsdagkväll med andra ord!

Nu en promenix och sedan fortsätta med pluggandet, städa och göra müsli. Hörs :).


Springer runt i mina nya mjukisbyxor som det står "fruity love fuity" på :). Älskar att springa runt hemma i mjuka kläder, osminkad och glasögon på!

/E <3


Craving


Har ni också cravings ibland? För någon månad sedan var min craving riskakor med philadelphiaost och kalkon, mums! Men nu är min nya craving knäckemacka med mellankokt ägg och kaviar, smaskens. Börjar alltid dagen med en sådan macka och det är så himla gott. Jag är ju en riktig ägg-människa ;). Att jag aldrig tröttnar på ägg? Det kommer nog en vacker dag, jag njuter så länge jag älskar det :P.

Är glad att jag inte har cravings i form av något onyttigt i alla fall. Jag älskar ju allt onyttigt som godis, glass och pizza, men jag är absolut inte lika sugen på det som jag är på den här knäckemackan varje morgon. Konstigt egentligen.

Vad är din craving?
/E <3

6 April 2011


Regnet piskade mot fönsterrutorna när jag vaknade i morse och eftersom jag inte har någonting speciellt inbokat idag drog jag täcket över huvudet och sov en timme till :). I natt har jag alltså sovit 9,5 härliga timmar och jag antar att min kropp behövde det, älskar att sova! Nu på morgonen har jag satt igång tvätten, pluggat lite, fixat med räkningar och sånt där viktigt samt ätit frukost. Idag gjorde jag havregrynsgröt med banan istället för äpple, mumsigt med variation ibland.

Om en liten stund tänkte jag sätta mig och skriva på c-uppsatsen så att jag har det gjort medans jag är pigg :). Antagligen blir det en del pauser under dagens gång med lunch, mellis, lite datortime, lite tvtime, fixa med tvätten, göra müsli, städa osv. Det finns lite att göra med andra ord ;). Har ju redan börjat morgonen med plugg, så nu är det bara till att fortsätta.

I helgen kommer Ellen förresten <3. Ska bli underbart att träffa min tös igen, har bara blivit korta möten när jag varit hemma i Stockholm. Nu får vi två härliga heldagar och en kväll tillsammans. Kommer antagligen bli fullt upp som vanligt, förstår inte hur vi lyckas :P. Ska i alla fall dra med Ellen till mitt gym här och visa henne lite hur jag tränar, sedan blir det även lite party, shopping (för min del -> fönstershopping), god mat och MYS. Kan inte bli annat än toppen. Kämpar på med plugg i tre dagar till nu och sedan får jag njuta av en pluggfri helg :D.

/E <3

Älska kickboxning!


Underbara, älskade kickboxning du ligger mig varmt om hjärtat ;). Hur kan man tycka om en träningsform så mycket som jag gör? Jag älskar träningsformen kickboxning för att det är tufft, roligt och man kan hela tiden förbättras. Under dem senaste två passen (söndag och idag) har jag och Hannah höjt nivån och lägger både i en högre växel eftersom vi vet att vi orkar så mycket mer än vi tror. Båda är grymma på att peppa och puscha den andre och vi har blivit starkare i både sparkar, knän och slag. Så roligt! Kul att man orkar så mycket mer nu än vad man gjorde i början. Blev även lite ledsen i ögat idag när jag insåg att det faktiskt bara är 2 månader med kickboxning kvar. I alla fall för mig och Hannah. Sedan kommer vi skiljas åt, hon åker till Gävle och jag till Stockholm. Kommer sakna att träna med Hannah, slåss för glatta livet och se utvecklingen! Men jag njuter så länge det varar <3.

I eftermiddags var jag ju otroligt seg, men efter lite vila, tv och prat med mamma blev jag ganska pigg igen :). Åt även god mellis och peppade inför träningen. Träningen gick som ni ser ovan GREAT, så imorgon är det välförtjänt vila. Mina ben har fått ta mycket stryk nu under tre dagars tid, så imorgon ska dem få vila ordentligt :). Har ätit goda pannbiffar med fetaost och potatis till middag och ska gå och lägga mig om en stund. Är sugen på att läsa någon bra tidning, får kolla vad jag hittar i min tidningsgömma :P.

Imorgon har jag INGENTING inbokat...är inte det helt otroligt? Jag måste givetvis plugga massor, ska skriva på c-uppsatsen. Sedan blir det en massa tvättande av kläder, städa lägenheten inför finbesök i helgen (Ellen kommer <3) och göra egen müsli. Finns lite att göra med andra ord, först sovmorgon till nio...måste ta igen lite sömn. Sov gott sedan fina folket!

/E <3

Mörkblå vårjacka <3

Idag kom äntligen min jacka, så efterlängtad :). Måste jag säga att jag är lite kär i den :P? Hoppas på lite varmare väder, så kommer den vara perfekt, men den funkar ju faktiskt med en tröja under nu :). Fin va?





Skitsnygg jacka till jeans och boots eller converse :).

/E <3

Outfit 050411

 
Jacka - H&M
Halsduk - Vila
Topp, jeans och skärp - H&M
Boots - Din Sko

/E <3

5 April 2011


Är det redan eftermiddag? Är klockan redan fyra? Jag som alltid undrar hur jag ska få mina oplanerade dagar att gå, men det går alltid alldeles för fort :(. Idag har jag hunnit med en morgonpromenad, en lunch med Louise på Salladsbaren och fixa lite med c-uppsatsen. Ska sätta mig och skriva massor till c-uppsatsen imorgon, just nu har jag tyvärr ingen energi till det :(. Blev precis riktigt seg, vad kan det bero på? Kanske att jag vareviga kväll lägger mig alldeles för sent? Jag har sovit ganska lite flera dagar i sträck nu, kanske läge för skärpning? Jag som är så duktig med att sköta min kost och min träning slarvar med sömnen, inte bra! Ikväll ska jag lägga mig i tid :).

Idag är det mulet i Linköping med lite solinslag till och från. Under min morgonpromenad började det dugga, så det var lite småsegt. Jag har dessutom det där jobbiga skavsåret på vänster fot som inte var allt för bekvämt att promenera med (trots dubbla plåster och bra strumpor). Ska försöka plåstra om det ordentligt till kvällens kickboxning. Hoppas verkligen att den ordinarie ledaren är där idag, har inte kört hans pass på flera veckor och jag saknar det! Så ikväll blir det alltså lite träning och till middag serveras det pannbiff med fetaost och potatis, smaskens :). Vad ska ni äta?

Nu ska jag chilla lite i soffan en stund innan det är dags för mellis.
/E <3

Paket till mig :)

Sitter just nu och tittar på Trinny and Susannah stylar om Sverige. Jag har sett några av deras program tidigare och jag gillar verkligen sånna där "gör om mig"-program :). Så roligt att se hur fina dem blir, vilket självförtroende dem får och hur glada dem blir. Underbart med feelgood program!

Satt i biblioteket ett tag till efter lunch och sedan gick jag och hämtade ut ett paket på posten. Mina varor från Gymgrossisten kom idag :).

Vill ni se vad paketet innehöll kan ni kika in på min träningsblogg om en stund :). Efteråt blev det mellis och chill i soffan innan jag kom ut på min löprunda. Ni ser ju hur det gick med foten i förra inlägget, men rundan gick helt ok i och med mina tunga ben från kickboxningen igår. Läs mer på träningsbloggen om en stund! Nu ska jag kolla klart på programmet och sedan fixa lite innan jag går och lägger mig. Sov gott sedan :).

/E <3

Skadad


Visst ser det trevligt ut? Detta åstadkom jag under min löprunda idag, bra jobbat Elin. Vill ni veta hur det gick till? Jo, jag har ju långa löpartajts på mig när jag springer och längst ner på dem finns det en dragkedja. Den här dragkedjan brukar jag vanligtvis inte känna av, men idag hade den åkt upp lite och låg och skavde. Envis som jag är vägrade jag stanna och tänkte att lite ont har ingen dött av :P. Men när min sensor till Ipod+Nike slutade fungera efter 9 km (igen!!!), så böjde jag mig ner för att fixa den och såg då BLOD på mina nya skor :(. Typsikt mig alltså! Jag har använt mina nya löparskor två gånger och första gången regnade och jag smutsade ner dem med lera och nu blod...vart ska det här sluta? Som tur var fick jag bort blodet på skon med kallt vatten och salt, eller i alla fall det mesta av det :). Alltid något ;). Nu har jag ont på baksidan av foten :(...

/E <3

4 April 2011


Mina naglar är ljusrosa :). Fint va??

Lunch-paus :). Nu är det dags för lite välförtjänt lunch, idag bjuds det på tonfiskmackor och frukt ;). Hoppas ni äter något lite roligare än mig :P. Vi har suttit och sökt massa artiklar/böcker under förmiddagen och sitter nu och försöker få ner vad det är vi egentligen vill skriva om, blir nog bra det här tillslut ;).

Imorse vaknade jag av klockan och kände mig jättetrött, ville verkligen inte kliva upp. Sov "bara" sju timmar och det är som vanligt alldeles för lite för mig. Måste bli bättre på att komma i säng i tid. Men jag hoppas att löprundan i eftermiddag ger mig ny energi att orka vara vaken en stund ikväll, men som sagt, tidig sänggång.

Nu LUNCH :D. Hörs!
/E <3

We are the BEST

Hoppas ni alla har haft en härlig söndag? Det har jag haft, men den har gått lite för snabbt bara :(. Sov ju bort hela förmiddagen, sedan var jag ute och promenerade ganska länge för att efter det hinna med att baka morotsbröd, äta morotsbröd och sedan träna kickboxning. En slapp och skön söndag helt enkelt! Vad har ni hittat på?

Rubriken "we are the best" är tillägnad mig och Hannah för vår prestation under kickboxningen idag :). Idag höjde vi nivån en aning och vi var grymma, hade sådan enorm styrka och vilja idag. Så härligt när det blir så och man känner ett rus genom hela kroppen efteråt av glädje. Jag är så nöjd efter dagens pass och jag svettades floder idag, men det var det så värt :P. Underbart med sådana här pass, längtar redan till nästa. Tack Hannah för idag!

Aja, snart ska jag borsta tänderna och skutta i säng. Ska kolla klart på filmen som går på trean bara och sedan blir det till att skriva veckans matschema. Imorgon blir det uppsatsplugg i biblioteket och sedan en löprunda på det :). Bra måndag!

Sov gott.

Såhär fin var jag i midsommarkrans igår :D. Snacka om att jag längtar till midsommar nu!!! Vi måste göra egna kransar under midsommar också tjejer, ok?? :D

/E <3

Gårdagens outfit :)

 
Klänning - Forever 21 (USA)
Ring - Forever 21 (Bangkok)
Örhängen - H&M

/E <3

Typiskt svenskt!


Jag i midsommarkrans och Johanna som var ABBA :).


Sötaste tjejerna Mikaela, Ellen och Amanda i min röda soffa :).


Ellen i midsommarkrans och Amanda som ABBA!


Jag och sötnosen Mikaela <3.


Ellen och the ABBA-girls (Johanna och Amanda).


Tjejerna dansar loss :D..."yeah yeah wow wow"


Jag och Johanna :)

Tack för igår tjejer, hade verkligen jätteroligt :D. Och tack Ellen och Mikaela för att ni gjorde en så fin midsommarkrans till mig <3.

/E <3

3 April 2011


Morotsbrödet är i ugnen och jag slappar lite framför datorn med att blogga, börjar bli hungrig nu :). Är glad att jag tog tag i att baka brödet idag eftersom det blir ganska långa dagar med c-uppsatsplugg nästa vecka och då är det perfekt med en smörgås ibland ;). Mina frukostar kan jag variera lite mer också och det är ju inte helt fel :). Mums med hembakat bröd, som dessutom är supernyttigt. Sugen på att prova, receptet hittar du här!

Igår var det en lång dag. Först arbetade jag på högskoleprovet tillsammans med Sofia. Från halv åtta till fem höll vi på, så det var en heldag med andra ord. Lite segt när de skrev proven, men då läste jag en rolig bok samtidigt ;). Roligt att arbeta med någon man känner sedan innan, fick ju tiden att gå lite fortare i alla fall. Ni som skrev högskoleprovet, gick det bra? Var det svårt? Håller tummarna för er :). Efteråt cyklade jag hem och slappade i soffan en liten stund innan det var dags att göra sig iordning för kvällens festligheter.

Lockade håret, sminkade mig med min ganska vanliga partysminkning och drog på mig min mörkblå klänning som är så skön :). Hade förfest hemma hos mig och vi var fem tjejer som lyssnade på bra musik, sjöng oss hesa till "du är så yeah yeah wow wow..." och pratade. Hade jättemysigt, riktigt härliga tjejer! Sedan bar det av till NH för dans, dans och dans. Roligt att dansa igen, jag älskar att dansa ;). Avslutade kvällen med lite BK och sovsällskap ;).

Imorse (11.30) gick jag en morgonpromenad i ganska lugn takt varvat med lite högre tempo. Gick i ungefär en och en halv timme, så det var skönt. När jag kom hem började det ösregna, så jag hade riktig tur eftersom jag bara hade varmtröja och mjukisar på mig. Herregud förresten, det är ju 13 grader ute idag :D. Härligt, men alldeles för grått och tråkigt för min smak! Sol och 13 grader är NICE, give me på tisdag tack ;). Har även fått i mig god frukost, pratat med pappa lite i telefon <3 och fått iväg lite viktiga mail. Har också fått undan disken från igår, blir en hel del glas när alla ska dricka vin/cider/öl :). Men det var det värt! Bildregn kommer...först ska jag ta ut mitt bröd och äta makrillsmackor :D. Hörs!

/E <3

Förresten, mitt sovsällskap var Mikaela :). Hon sov över här för att slippa gå hem ensam i natt, så det var jättemysigt! Så jag gick med henne hem idag och fortsatte sedan en bit till under promenaden...Haha, där fick ni allt :P

FiNiTo


Finito, done, klar!
Sista seminariumet är avklarat och nu finns det ingenting mer obligatoriskt att göra. Lycka eller vad? Jag har ingenting som släpar efter mig, så nu är det bara all in som gäller när det kommer till c-uppsatsen. Jag och Ameli satt kvar en stund efter seminariumet och planerade den kommande veckan, kommer nog bli bra det här :). Dock tar det nog mycket mer tid än vad man tror, men grunden vi byggt upp kommer nog fungera ganska bra ;). Svårt att säga i nuläget, men vi kör igång ordentligt nästa vecka. Önska mig (oss) lycka till :).

Har även lite roligheter att se fram emot under de kommande helgerna i april, så det gör inte saken sämre :D.
- 8-10 april kommer Ellen till Linköping och hälsar på :). Då blir det promenader, styrketräning, god mat, partaj, shopping och bara mysa med varandra <3. Ellen gumman, du är så välkommen! Bara en vecka kvar idag!
- 15-17 april är det jobbhelg, men jag har lyckats fixa så att jag jobbar ganska bra tider :). Detta eftersom jag ska umgås med Hannah under helgen, vi ska ha myseftermiddag/kväll på lördagen och sedan ska jag sova över hos henne <3. Superdupermysigt! Längtar :).
- 20-26 april är det "påsklov" och jag ska åka över till Gotland för att fira påsk med familjen och farmor och farfar :D. Älskar Gotland, älskar påsken och älskar familjen <3. Det kommer bli så himla underbart!
- 31 april-1 maj är det jobbhelg igen och jag kommer nog inte göra annat än att jobba. Det är ju valborg, men jag har ingen ångest över att skippa det i år :). Får ju fira ordentlig midsommar istället.

Alltså underbara fantastiska april, det kommer bli en perfekt månad! Nu kör vi ;).

Ska snart ge mig iväg till Netto innan klockan blir för mycket, ska ju köpa fredagsgodis ;). Viktigt viktigt! Har fått i mig lite lunch i form av min goda tacopaj och sen stor sallad till det. Så nu är jag mätt...ska nog äta lite kesella innan träningen idag eftersom jag inte kommer orka trycka i mig två tonfiskmackor så när inpå lunchen. Tur att man kan variera sig lite då ;). Kanske ska slänga med mig tonfiskmackor under högskoleprovsjobbet imorgon, så får det nog bli.

Hörs senare sweeties!
/E <3 


Zooooom!

Här är smyckena jag har på mig idag, men nu ser ni dem tydligare ;).


Ring som jag fått i julklapp av Angelica, den är köpt i Nice och är verkligen en av mina favoritringar :).


Ring som jag köpt på H&M i höstas. Älskar att den är så stor, men jag hade nog gillat den lite mer om det var silver ;).


Halsbandet har jag fått i födelsedagspresent av Emelie för många, många år sedan :). Visst är det fint? Enkelt och elegant! Har fått en dille på långa halsband nu :P.

/E <3

Black and white

 
Kofta - Forever 21 (Bangkok)
Linne - Gina Tricot
Halsband - Present av Emelie
Svarta byxor - H&M
Ringar - H&M och present av Angelica

/E <3

1 April 2011

Oj, är det redan april? Tiden går så otroligt fort hela tiden, vore skönt om det kunde kännas lite segt ibland :P. Har bara två månader kvar på universitetet nu och sedan bär det av mot nya äventyr, spännande och läskigt på samma gång.

Jag fryser! Inte är det 12 grader ute idag inte, utan termometern visar 2 grader! Jag har linne, tröja och filt på mig, men fryser ändå :(. Som vanligt kunde man alltså inte lita på väderprognosen och nu visar dem 12-13 grader i helgen i alla fall, men vi får väl se hur det blir med det. Jag menar 12 till 2 grader är ganska stor skillnad. Dessutom duggregnar det ute och är grått :(. Helst av allt hade jag krupit ner i soffan under min duntäcke med en stor påse godis och en riktig feelgoodfilm istället för att ge mig ut i duggregnet och cykla den långa vägen till skolan. Aja, bara att bita ihop. Sista seminariumet idag och sedan är det c-uppsats som gäller för hela slanten, spännande :).

I eftermiddag blir det, som jag tidigare har sagt, träning :). Ska äta lunch och ett litet mellanmål innan det, ringa ett viktigt samtal samt gå en runda till Netto. Ska köpa fredagsgodis idag ;). Blir nog lite stycksaker idag (är supersugen på Bounty, minns inte när jag åt det senast :P) och kanske lite lösgodis. Får se när jag är i affären helt enkelt! Ikväll ska jag ut och äta middag med Mikaela och efter det ska jag nog kolla BB ("BB-skäms") och sova min skönhetssömn.

Hörs vid lunch igen, nu ska jag äta upp mitt sista ägg och sedan borsta tänderna. Have a nice day!

I april 2010, efter en härlig morgonpromenad!

/E <3

RSS 2.0