13. Mitt bästa kosttips

Trettonde bloggutmaningen på ingång och idag handlar det om mitt bästa kosttips.

Detta är ju väldigt aktuellt för mig. Jag går ju efter ett strikt matschema som jag endast gör små undantag ifrån och det funkar toppen för mig! Jag vet att jag får i mig tillräckligt med näring, jag får i mig mycket grönsaker och frukt, jag får i mig någon form av fisk minst tre gånger i veckan och jag får i mig tillräckligt med protein i form av ägg, kyckling, lättkesella och proteinshakes m.fl.

Mina tips som jag läst och kommit fram till själv är:

- Ät regelbundet! Speciellt de dagar då du tränar, eftersom kroppen behöver mer föda när den ska jobba hårt. Jag försöker äta var tredje timme, men innan träning äter jag två timmar innan. Jag äter en ordentlig frukost, en lagom stor lunch, ett ganska stort mellanmål och en ordentlig middag varje dag. Sedan kommer det ju självklart till något mellanmål eller kvällsmål ibland.

- Drick mycket vatten! Jag är ganska konstig när det gäller vatten, jag tycker inte att det är så gott och dessutom är jag aldrig törstig. Men jag har märkt att jag håller mig mättare längre, slipper huvudvärken och kroppen känns "renare" när jag får i mig ordentligt med vatten. Jag försöker dricka mycket varje dag och speciellt i samband med träning. Efter ett hårt pass brukar jag dricka resorb för all förlorad vätska.

- Få i dig mycket fisk! Jag har varit riktigt usel på att äta fisk förut eftersom jag inte är så förtjust i vissa sorters fisk. Jag har till exempel tröttnat väldigt mycket på lax, det växer i munnen när jag ska äta det. Så nu försöker jag äta fisk som jag tycker om. Tonfisk är en sådan fisk och den är perfekt att ha på mackan eller i salladen. Makrill är också en fisk jag börjat gilla, perfekt på mackan. Panerad torskfilé är också väldigt gott, den brukar jag äta med potatis och ärtor.

- Ät mycket protein! Jag har insett, med hjälp av mina kompisar Alex och Hannah, att det är viktigt att få i sig mycket protein när man tränar. Därför dricker jag proteinshakes några gånger i veckan. Men det finns ju även mycket mat som innehåller en del protein och jag försöker att äta mer kyckling, mer ägg och mer lättkesella t.ex. Gör det som passar dig bäst!

Lycka till :).
/E <3


Kommentarer
Postat av: Josefin

Samma här, blir inte alls nu för tiden! Aldrig faktiskt, jag är för lat för att ta tag i vad jag själv vill. Jag slutade simma för några år sedan och då tog jag simningen seriöst. Jag ångrar idag, som man oftast gör, att jag slutade. Känner att den träningen var bra för mig! Tyvärr har jag inte tid att just börja träna simma. Men så fort jag känner att tiden är över till en runda för badhuset, ska jag allt ta mig dit! :)

2011-02-15 @ 14:24:20
URL: http://josefiiiin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0