Kanelmüsli :)


Det doftar kanel i hela lägenheten, såå underbart hemtrevlig doft ;). Jag har äntligen fått ändan ur och gjort Hannys kanelmüsli. Såg att jag planerat in lättyoghurt och müsli till frukost, så då ville jag hemskt gärna ha den här favoriten. Nu var det längesen jag åt denna müsli, så det var verkligen på tiden ;). Den blev supergod också :D. Längtar redan till frukosten!

Receptet är:
2 dl sötmandlar
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 msk farinsocker
1 msk kanel (jag öste på med kanel, det är ju så gott!)
2 dl vatten
3 msk rapsolja
lite salt

Rör ihop i en bytta och sätt ugnen på 200 grader. Häll upp på en plåt och låt stå i ugnen i 30 min. OBS!! Rör om var tioende minut. Lycka till!

Aja, nu ska jag snart gå och lägga mig :). Är nöjd med dagens prestationer, förutom att skolan har kommit lite i skymundan...men det tar jag igen imorgon. Jag har ju hunnit packa upp allt från Stockholm, ätit lite god mat, simmat ett par längder, varit ute och gått en hel del samt storhandlat. Småfrallorna var slut, men jag köpte en solrosfrölimpa som jag skar upp i deras brödmaskin :). Så nu har jag verkligen lyxbröd i frysen ;). Passade även på att köpa hem sådant som går åt som tonfisk, kyckling, köttfärs, kesella osv. Det är så härligt att ha mycket att välja på igen :D.

Imorgon ska jag ut och traska med Hannah, blir en powerwalk innan frukost. Sedan ska det läsas flitigt hela dagen med pauser för att tvätta massor :). På kvällen står äntligen kickboxning på schemat igen, dröm!

/E <3

Que?



Sedan när är det ok att låta en 10-12 årig kille duscha i damernas omklädningsrum? När sådant sker borde det faktiskt finnas en åldersgräns för pojkar att få vistas i damernas omklädningsrum och dusch. När man är så pass gammal som 10-12 år så klarar man sig galant själv! Han var med sin farmor/mormor för att tillägga, men det är INTE ok. Jag funderade faktiskt på om jag skulle säga till...

Jag såg att han var äldre när jag kom in efter att ha simmat klart, men höll tummarna för att han var klar och skulle gå ut...men icke! Han skulle tydligen ha den duschen jag hade också (finns väl typ 10 andra), så han stod och väntade på mig när jag duschade!!!! Jag hade baddräkten på mig hela tiden, kände mig jätteobekväm. Alla tittade konstigt på honom och jag tror (och hoppas) att de andra tjejerna kände likadant.

Åldersgräns på dam- respektive herromklädningsrummen tack!
/E <3

31 Januari 2011

Linköping

Nu är jag tillbaka i Linköping och dagen har gått i ett. Tåget gick i hyfsad tid i morse, problemet var bara att min vagn fattades...så jag gick med några upp i första klass och satte mig. Eftersom det blivit felbokat fick vi samma förmåner som de som betalat för första klass :P. Frukostpåse, tidning och kaffe/te ;). Inte illa! Annars sov jag hela tågresan, somnade ju sent igår efter att ha hämtat lillasyster.

När jag kom hem packade jag upp lite och slängde i mig en tonfisksallad till lunch. Sedan bar det av till simhallen där jag körde ett hyfsat tufft pass i bassängen :). Promenerade hem och vände, gick ut på en promenad tillsammans med Mikaela och nu sitter jag här. Har precis druckit aminosyra för att jag ska hålla mig en liten stund till innan det är dags för middag. Ska även åka och storhandla sent, det är så skönt tycker jag ;). Lagom med folk i butiken och så har de halva priset på butiksbakat bröd (dock ska jag inte äta så mycket bröd, men jag fryser in det!).

Vad har ni sysslat med idag då?



/E <3

Tired...


Såhär har jag sett ut under fyra mornar när jag powerwalkar, en perfekt outfit för ändamålet ;).

Har ni haft en bra söndag? Jag har haft en väldigt lugn och skön söndag. Jag och mamma var iväg en sväng för att byta ut skidvantarna hon fick av mig till en annan storlek och lite sånt :). Jag hjälpte även till att laga middagen idag och det bjöds på rotfrukter i ugn och älgkött, väldigt gott. Har sedan pratat med lite folk på fb, kollat på en massa roliga tv-program (älska Solsidan) och kollat upp lite goda (och nyttiga) recept.

Jag åker tillbaka till Linköping imorgon förmiddag, så jag ska kliva upp vid halv sju. Anledningen till att jag sitter uppe fortfarande är för att snälla syster ska hämta lillasyster på jobbet om en liten stund, är riktigt trött nu...men jag håller mig vaken en stund till ;). Ska ägna mig åt att packa min väska nu!

Vi hörs imorgon. Då blir det tågresa hem, en tur till simhallen, lite plugg, en promenad med Mikaela och storhandla på kvällen :). Fullt upp med andra ord ;).
/E <3

Dagens outfit

Torsdag:

Kofta - Forever 21 (Bangkok)
Linne - Gina Tricot
Svarta jeans - H&M

Fredag:

Kofta - Forever 21 (USA)
Topp - JC
Kjol - Zara
Dator - HP Mini
Kamera - Nikon

/E <3

Grattis!!!


GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG MAMMA <3.
Idag fyller min underbara mamma år :). Vi firade henne igår med god middag och trevligt sällskap. I morse sjöng vi och gjorde frukost på sängen till henne. Hon fick även lite födelsedagspresenter :). Av mig fick hon ett träningslinne som jag själv har likadant, jättefin blå färg och ett par skidvantar/löpvantar att ha när hon åker längdskidor. Hon verkade bli nöjd med allt hon fick, så det var roligt :).

/E <3

30 Januari 2011

Guten morgen! Idag är det söndag och solen visar sig till och från här i Stockholm. Superhärligt :). Vad ska ni göra denna söndag? Jag ska börja med att gå ut och gå en powerwalk tillsammans med mamma och pappa. Sedan ska jag nog chilla, äta något gott till middag, kanske läsa lite forskningsmetodik och bara njuta av sällskapet :D. Det gäller att passa på för snart bär det av tillbaka till Linköping.

Är det något jag saknat under de här dagarna i Stockholm är det träningen och mina underbara vänner som finns där <3. Annars har allting varit till belåtenhet :). Blivit bjuden på riktigt god mat, träffat några av mina närmaste vänner, firat mamma igår tillsammans med farmor och farfar samt gått en hel del powerwalks (en varje morgon innan frukost, idag blir det efter frukost :P).

Vad har jag sysslat med de senaste dagarna då? Jo, i fredags var jag och Ameli som sagt på möte angående c-uppsatsen. Det var ett riktigt bra möte och det ser ljust ut :). Sedan åkte jag hem till familjen och bytte om, efter det åkte jag iväg till Åkersberga centrum och träffade Ellen. Åkersberga centrum var väldigt annorlunda och ganska "flashigt", vi tog varsin kopp te/kaffe och en macka och sedan pratade vi i ett. Tyvärr hann vi bara ses en liten stund eftersom jag planerat middag med mina föräldrar och hon skulle till Vemdalen dagen efter. Men hon fick sina presenter och blev jätteglad :D. Hon fick en likadan Adidas-tröja som jag köpte till mig fast ljusblå, ett par likadana Ray-ban som jag har och en likadan ring som jag har ;). Vi måste vara lika :P...Jag fick ett chokladfondeuset av henne i julklapp :). Det ska jag använda flitigt när jag får äta igen ;). TACK!!! Till middag hade pappa köpt med sig räkor från Göteborg, det var evigheter sedan sist och guuuuud vad gott det var :).

Lördagen börjades med en powerwalk tillsammans med mamma och pappa :). Efter det åt jag havregrynsgröt (med äppelbitar, kanel, kokos och sojamjölk) och ett ägg till frukost. Sedan fick jag skjuts av pappa till Täby C där jag möte upp Emelie och Elina för lunch. Jätteroligt att träffa tjejerna igen :). De fick varsitt par örhängen som en liten present från Thailand, tror de gillade dem. Sedan kollade vi runt lite i Täby och jag köpte med mig marulk hem till kvällen. När jag kom hem slappade jag lite och ringde lite samtal osv. På kvällen kom sedan farmor och farfar hit för att fira mamma, så vi bjöds på trerättersmiddag och efterrätten var enligt mig klockren ;) (Japp, jag åt efterrätt eftersom i mitt och Hannahs vad får vi göra undantag när någon fyller år).

Nu ska jag nog springa upp och byta om inför powerwalken. Hörs mer i eftermiddag :).


/E <3

28 Januari 2011




Har jag sagt att jag gillar att vara hemma i Stockholm? Jag vill flytta till Stockholm snart, börjat tröttna lite på Linköping...men jag håller ut ;). Idag började jag min morgon med en powerwalk innan frukost (precis som igår), blev en timme :). En skön start på dagen :D. Snart ska jag slänga i mig lite lunch och efter det bege mig in mot stan. Idag ska jag på möte angående en sak tillsammans med Ameli, ska bli mycket spännande.

När jag kommer hem blir det förmodligen bara till att "slänga" mig i bilen och åka till Ellen i Åkersberga. Ska träffa sjuklingen en liten stund, prata och så ska hon få sina presenter från Thailand :). Hoppas hon kommer gilla det! Sedan blir det hem igen för middag med föräldrarna, idag kommer äntligen pappa hem också. Underbar dag helt enkelt!

Har tagit lite nya bilder igår och idag, så jag slänger upp det när tiden finns. Nu måste jag nämligen skynda skynda ;).

/E <3

La Source!


Jag vill verkligen rekommendera den här underbara handkrämen. Jag fick den av min farmor för över ett år sedan när mina händer var jättetorra och jag hade till och med små sår på dem, jag provade allt och inget hjälpte. Jag har alltid haft svårt för att hålla i något kontinuerligt, alltså smörja in händerna 3-4 gånger om dagen ungefär. Men med denna räckte det att smörja in händerna på kvällen innan det var dags att sova och sedan höll sig händerna mjuka tills det var dags att sova igen, hur bra är inte detta? Jag använder den varje kväll och jag älskar den verkligen! Har aldrig provat något i samma klass. Fick en ny tub av farmor förra gången jag var hos dem, den räcker i ungefär ett år :).

La Source Hand Therapy finns att köpa på NK och jag tror nog att den kostar runt 160 kr, men det är verkligen värt det! Unna dig det ifall du har torra händer :).

/E <3


Bara en parantes, Lasse Berghagen trodde Jay-Z var ett jeansmärke (JC uttalas det)...hahaha, det är inte lätt :)

Så mycket bättre :D

Till min stora glädje hittade jag Så mycket bättre på Tv4play här hemma, UNDERBART! Då har jag att titta på under helgen, har ju bara sett två eller tre program innan :). Nu ska Lill-Babs sjunga Såklart! till Petter, grymt.

Nu är jag i Stockholm och allting gick jättebra :), tåget var i tid och allt. Jippi! Kom hem och åt mammas supernyttiga bröd och lite fruktsallad som syster fixat, jag gillar att vara hemma igen. Imorgon blir det en morgonpromenad och sedan ska jag in till stan och träffa min mentor för att följa med henne på ett möte, ska bli otroligt spännande.



/E <3

26 Januari 2010


På väg till min hemstad, Stockholm :). Det ska verkligen bli underbart att komma hem till familjen och vännerna en sväng, har längtat något otroligt. Ska strax ta mitt pick och pack och traska iväg till tåget. Min snälla mamma kommer och hämtar mig ikväll :).

Igår hade jag noll lust att skriva i bloggen, så jag gjorde inte det ;). Igår började jag sent i skolan, så började morgonen med en powerwalk. Sedan åt jag en liten frukost följt av att jag stekte mig några havrepannkakor till lunch. Sedan var det dags för föreläsning, mellanmål (gröt...mmm) och kickboxning tillsammans med Hannah. Riktigt trött och tung i kroppen idag, skönt med vila :).

Idag var det tidig dag i skolan istället och efter det åt jag resterna av havrepannkakorna till lunch, det är så gott! Sedan gick jag en sväng med Hannah på stan för att kolla lite träningskläder samt köpa födelsedagspresent till mamma som fyller år på söndag. Skönt att ha det fixat.

Som sagt, ska skriva ut en sak här och sedan traska iväg. Har köpt en sallad som jag ska mumsa på när jag åker tåget :). Ska även försöka läsa lite och sova lite ;). Kanske hörs ikväll om tiden och orken finns.
/E <3

En liten lista...

Lånade denna lista av Skolfrokensblogg.wordpress.com

Vilken svordom använder du mest?
Jag försöker att inte svära, men om jag svär blir det väl mest "fan".
Äger du en iPod? Ja, en iPod touch :)
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Just nu, 8.00.
Hur många resväskor äger du? Jag äger väl en stor rullväska, en liten rullväska och två bagar.
Använder du flip-flops? Japp :). Köpte ett par jättefina i Thailand!



Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica Maxi, Willys, Hemköp och Netto.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Nepp, jag gillar att vara med på bild :).
Vilken var den senaste filmen du såg? America's Sweethearts
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Jag får nog säga en vän eftersom jag inte känner någon barnfamilj.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En lägenhet i Stockholm.
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja, men jag är väl lat ibland :P.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej!!!
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag äger ingen CD-spelare, nu är det Spotify som gäller ;)
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Måste vara Petter och September, eller var och en för sig :)
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja och en hemlighet är väl ingen hemlighet om man berättar det?
När var senast någon stötte på dig? Det var nog på juldagen :P.
Vad åt du till middag senast? Jättekonstig middag, falukorv och resterna av bulgursalladen idag. Men det var gott :D.
Använder du huvtröjor? Det händer, men mest när jag åker till och från träningen.
Kan du vissla? Ja, men är inte jättebra på det...
Vem var den senaste som ringde dig? Angelica, från Nice :D
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Berg- och dalbanor
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Ja, det tror jag.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 013
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, det gjorde jag säkert :)
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Filbytergallerian och Galleria Gränden är ganska små
Hur många syskon har du? En lillasyster :)
Är du blyg inför det motsatta könet? Ibland, men jag gillar att prata med människor.
Vilken film kan du alla replikerna till? Typ The Holiday :P, har sett den för många gånger ;)
Äger du några band t-shirts? Nej.
När flög du senast? Hem från Thailand den 8-9 januari :(
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 stycken.
Läser du för skojs skull? Ja, när tiden finns gör jag gärna det :). När jag är ledig läser jag minst en bok.
Pratar du några andra språk? Engelska och Tyska, lite i alla fall.
Diskar du din egen disk? Ja, vem skulle annars göra det?
Har du gråtit offentligt? Ja, men det var ett tag sedan.
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Nej, det kan jag inte påstå. Men det är roligt att lära sig nya saker :).
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? JAAA, en i nacken...ska göra det snart! I hope.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Det beror på. Ska vi ses en gång till kan jag bjuda nästa gång ;) eller så splittar vi :).
Kan du kasta macka? Ibland, men man måste ha rätt sten.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej
Vad har du med dig in på bion? Ibland popcorn och bon aqua
Vem var din favoritlärare och varför? Jan-Åke som jag hade i arbetsrätten, världens trevligaste lilla gubbe och så var hans ämne väldigt roligt och intressant också.
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej.
Vad har du för väder? Mörker och uppehåll.
Har du en blogg? Jaag? Skulle inte tro det va :P...
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Idrott, lätt!
Gillar du att flyga? Tycker det är lite jobbigt, men det gick riktigt bra senast :)
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Omtänksamhet och humor.
När sov du senast på golvet? Har jag nog aldrig gjort, förutom på en madrass på golvet ;).
Vilken är din favoritdrink? After eight, världens godaste mjölkdrink!
Gillar du din boende-situation? Jaa, jag älskar min stora lägenhet :)
Vilken är din mammas hemstad? Linköping
Din pappas hemstad? Oskarshamn
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Mellan sju och nio, då funkar jag hyfsat :P
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ibland, men jag gillar't!
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Kanske ibland, men jag är nog ganska diskret ;). 
Vilken är din favoritfrukt? Älskar passionsfrukt och ananas, mums!
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Japp, för tillfället i alla fall.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23, shit vad tiden flyger iväg!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ibland, men jag har själv problem med det ibland. Dock kan jag bli irriterad när folk skriver riktigt, riktigt dålig svenska.
Tror du på liv på andra planeter? Nej, det gör jag inte.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Oj, det minns jag inte...
Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte något av det, tror att det finns något, men inte vad.
Vad var det senaste du åt? Min middag ---> Se högre upp!
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och, men jag har nog fler tjejkompisar.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Tror det var mamma som ville att jag skulle heta Elin, tror Lisa och Caroline var uppe på tapeten också, men jag var tydligen en Elin ;).
Gillar du senap? Ja, speciellt söt/stark senap från Ica :)
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Kämpa och ge inte upp! Det kommer bättre tider :) 
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Jaaaa, vem vill????
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Oj, ingen aning.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej, är aldrig inne där.
Tycker du om att krama folk? Jaa, de jag känner :). Kramar ä mysigt!
Skulle du säga att du är trendig? Haha, neej, det skulle jag inte säga. Tar på mig det jag trivs och känner mig snygg i :)
Äger du en digitalkamera? Ja, två stycken.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Oj, Carolina Kluft en gång...annars kan jag inte komma på någon.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nja, jag är ganska dålig på att komma ihåg att jag ska ringa folk också...
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Det finns en del.
Tycker du att du är attraktiv? Nja, det tycker jag nog inte...
Vad är du allergisk mot? Inget!
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, det är ju gott?!
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? FREDRIK! Min pappa gillar det namnet :)
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Vill lära känna alla lite bättre, så kopiera och fyll i ;).

Goood night!
/E <3

Give me!!!

Har ni fått hem H&M's vårkatalog? Jag "döör" lite när jag kollar i den :P. Det finns så mycket snyggt som jag gärna skulle lägga vantarna på...synd bara att man är en fattig student :(. Kan inte någon skicka hit dem här sakerna till mig ;)? I want it!


Den här jackan i beige är bara såååå snygg. Äger en svart i samma still som jag fullkomligt älskar, men nu skulle jag väldigt gärna vilja ha en beige :). 299 kr för denna pärla!


En superläcker klänning som skulle passa perfekt till bruna ben och ett par high heels i sommar..dröm! 199 kr.


Supersnygga chinos i en härlig mörkblå färg. Snyggt till en tajt, vit topp och ett par ballerinaskor. Vackert! 199 kr.


Magtröja i härliga färger :). Skulle ha ett linne och jeans till detta. 149 kr.


Söta tygskor i fiin blå färg. Sååå fint till jeansshorts och slappt linne, 99 kr för dessa...snacka om fynd!


Supersnygga shorts som jag skulle matcha med en vit topp eller ett vitt linne och ett svart skärp i midjan. 149 kr.


Härligt träningslinne :). Snacka om att jag skulle känna mig snygg i detta ;). 129 kr.

/E <3

Mysdag!

Jättetrött, godissugen och seg...det är min "status" just nu! Har haft en supertrevlig dag tillsammans med Hannah :). Vi gjorde riktigt god sallad till lunch och sedan har vi pratat, pratat, pratat. Så skönt att ta sig tiden att bara prata av sig, underbart! Sedan åt vi min specialgröt ;) och efter det var det dags att prova Indoor Walking. Det var riktigt svettigt, men det påminde för mycket om spinning för att jag ska tycka det är roligt :P. Men det var kul att testa i alla fall.
 
Kvällen har ägnats åt att prata med Angelica på skype och höra lite hur livet är i Nice :). Så underbart att man kan prata med varandra på Skype och ha koll på varandra även fast hon är där och jag här. Det betyder väldigt mycket! Aja, tänkte strax slänga i mig en apelsin och en bit mörk choklad. Hoppas det stillar mitt godissug lite ;). Sedan ska jag nog chilla framför tv:n en stund innan jag går och lägger mig.

Imorgon börjar skolan kl ett, så jag tänkte hinna med en morgonpromenad och öppna böckerna innan det. Sedan är det en lång föreläsning och på kvällen är det dags för kickboxning igen :). Ett grymt pass igår förresten! Kul och svettigt. Så det är min tisdag, vad sysslar ni med?


/E <3


24 Januari 2011


Idag drar vårterminen igång, första kursen för terminen är forskningsmetodik. Det låter ju inte allt för roligt. Blir nog en kurs att kämpa sig igenom helt enkelt, mycket statistik tydligen...suck! Aja, jag ska försöka hänga med från första början.

Efter skolan idag ska Hannah hänga med mig hem :). Vi ska göra bulgur och kycklingsallad till lunch och sedan bara sitta och snacka, sedan blir det Elin-gröt till mellanmål och ikväll ska jag testa Indoor Walking (Crosstrainer). Så jag ser verkligen fram emot eftermiddagen :D.

Om två dagar åker jag hem till Stockholm :). Mamma fyller år på söndag, så hon ska självklart firas! Men jag ska även träffa min mentor och vara med på ett möte, ha ett möte angående ett hälsoprojekt (c-uppsats), träffa Ellen en snabbis på fredag eftermiddag samt träffa Emelie och Elina över en lunch på lördag :). En underbar helg! Har saknat alla så otroligt mycket de senaste veckorna, så det ska bli väldigt skönt att komma hem en sväng.

Aja, nu ska jag äta upp mitt ägg och plocka ur tvättmaskinen. Efter det är det introduktionsföreläsning. Vi hörs efter IW ikväll :).
/E <3

Konferensvärd!







När jag var konferensvärd i fredags såg jag ut såhär :). Hade lite självlockigt hår och en fläta längs ena sidan. Jag hade denna fina blus från H&M, ett par tajta, svarta jeans som också är från H&M och en kavaj från Cubus över det hela.

/E <3

EasyTone

Japp, jag äger ett par! De har faktiskt varit i min ägo i ungefär en och en halv vecka. Jag sprang runt på olika Reebook-affärer i Thailand, men de kostade mellan 900-1100 kr där. Jag som trodde att träningsskor skulle vara billigare, men där hade jag fel. Kände att det inte var värt att köpa ett par som kostar 100 kr mindre än hemma, då lägger jag hellre dem pengarna ifall skorna skulle gå sönder eller liknande :). När jag kom hem till Sverige sprang jag in en sväng på Stadium och blev jätteglad. Två av de snyggaste EasyTone skorna var nedsatta till 699 kr :), vilken dröm! Så jag fastnade för dessa och har gått med dem två gånger, slänger nog på mig dem när jag traskar iväg till simhallen nu :).





/E <3

23 Januari 2011

Idag är det söndag (för er som inte visste det :P) och jag har en del saker på agendan ;). Jag började med att sova lite längre än planerat, vaknade första gången klockan tio, men var så förbaskat trött så jag somnade om och klev upp halv tolv. Skönt med sovmorgon efter en intensiv vecka i skolan :). Har precis fått i mig dagens frukost och ska snart packa väskan och promenera iväg till simhallen. Blir några längder i bassängen idag, skönt :).

När jag kommer hem sedan blir det en sen lunch i form av min favoritgröt tror jag :). Ska även hinna med lite städning (har dragit på det alldeles för länge nu...), rensa garderoben och förrådet och se om det finns något jag kan sälja på Tradera :). Ikväll är det återigen dags för kickboxning med min fina Hannah, ett nytt pass och nya krafter, kommer bli grymt som vanligt!

Appropå Hannah, så tänkte jag bara förtydliga det jag skrev i natt. Jag är oerhört tacksam för alla fina vänner jag har här i Linköping. Ni vet vilka ni är :). Vissa känner jag bättre än andra, men det gör ingenting. Vi har roligt när vi ses :). Men de kompisarna jag har i Stockholm och Örebro är vänner jag känt väldigt länge, som verkligen varit med mig från start och vet vad jag känner/tycker om nästan allt. Det blir en annan sak, även om det finns ett par stycken som jag kan öppna mig för här i Linköping. Har ju även tjejerna i Nice som jag snabbt fick en stark relation till och som jag litar på enormt mycket, de betyder också mycket. Aja, det var bara ett förtydligande <3.

Nähä, nu ska jag nog sätta lite fart här :). Hörs mer ikväll kanske?!
/E <3

En saknad...


Ikväll har jag funderat och tankarna har flugit runt i huvudet på mig. Jag är bara människa, jag har känslor och ibland orkar jag inte. Jag har en fasad utåt mot alla, jag visar inte att jag gråter inuti. Klart jag saknar, jag har ju "kastat" bort sex år av mitt liv. "Tjoff" sa det och så var det "borta". Hela tiden frågar kompisar hur det känns och jag svarar med samma fasad som jag alltid gör, medans vissa aldrig frågar. Det är ett känsligt ämne och alla vill mig väl, men ibland vill jag bara prata och få ur mig det jag känner inuti. Finns det någon som vill lyssna?

Jag saknar inte honom, men jag saknar det vi hade. Ett fint förhållande som övergick i en vänskapsrelation och sedan blev det tyst. En flytt till Stockholm och sedan hördes vi knappt. Ett par samtal och några mail senare har det gått 5 månader, FEM MÅNADER!!! Det är otroligt vad tiden bara flyger iväg. Jag saknar någon att prata med om kvällarna, jag saknar någon att krama, jag saknar någon som känner mig utan och innan och jag saknar känslan av att dela mitt liv med någon. Självklart gör jag det, tro ingenting annat. Som sagt, sex år! Självklart har jag inte kastat bort de åren, jag har haft det underbart :). Jag har lärt mig mycket om mig själv och jag hade inte varit den jag är idag utan honom. Han betyder fortfarande mycket för mig, men inte på samma sätt.

Jag vill inte ha några samtal där ni frågar "hur mår du?", jag vill inte få några medlidande kommentarer och jag vill bara få detta ur mig. För att ni ska förstå mig ännu bättre. Jag visar utåt att jag kommit över det och att allt känns tipptopp. Det gör det, men inte alltid. Ibland brister det och jag vill bara känna närheten igen, men inte med personen utan bara händelsen. 

Filosofiskt, djupt och olikt mig. Detta var allt för mig denna lördag natt. Nu tar jag mitt pick och pack och sover på saken istället. Jag saknar min familj och mina vänner <3. De som vet allt och stöttar mig finns inte här i närheten och just nu känner jag att jag behöver er! Jag vill inte vara kvar här längre, jag vill vara i er närhet.

Imorgon tar vi nya tag. God natt!
/E <3  

More pictures from Thailand!

Nu har ÄNTLIGEN min syster lagt upp bilder på facebook ;). Så då "lånar" jag dem av henne så att ni också får se, bra va?? Enjoy!


Utsikten från hotellrummet i Bangkok :)


I love my sister :D


Nyårsbrudar! Jag, mamma och syster <3


Pooooooool i Hua Hin!


Jag gillar GLASS :). Andra gången på Swensens :D


Syster får rida på elefantens huvud :)


...jag med för den delen ;)


Min mamma är UNDERBAR <3


Jag min fiiina pappa :)

Alla är tagna av min duktiga syster Sofie "fiie" <3

/E <3

22 Januari 2011


Lördagkväll eller lördag natt är det ju faktiskt...ett tag sedan jag gav ifrån mig ett livstecken. Har försökt komma in på blogg.se ett tag, men de har haft något driftproblem. Aja, nu är jag här i alla fall :). Allting bra med er?

Igår var det äntligen dags för konferens i skolan. Inom de grupperna vi är i klassen har vi skrivit en projektrapport och igår så redovisades dessa rapporter för klassen, lärarna och mentorerna. Jag var en av värdarna för dagen och jag är jätteglad för att jag fick vara det. Övade säkert 10 gånger på min presentation under torsdagen och på fredagen visste jag precis vad jag skulle säga, så skönt :). Fick även komplimanger av några efteråt samt att en tjej i klassen kom fram igår kväll och berömde mig för att jag var så lugn och det märktes inte det minsta att jag var nervös. Framsteg? JAJJAMEN! Är väldigt nöjd med konferensen överlag och det vi i styrgruppen har presterat. Vi bjöd alla på fika och lunch. Är även otroligt nöjd med Hannah och Alex som presenterade vår rapport, de var så himla duktiga :). Imponerande!

Sedan ägnade jag eftermiddagen till att powernapa, träna och äta middag. Efter det gjorde jag mig lite fin och traskade hem till Sofie i klassen för förfest. Körde lite roliga lekar, lyssnade på bra musik och pratade. Sedan blev det utgång på NH med mycket dans och trevligt folk. Läggdags vid halv fyra för min del :), satt uppe och käkade macka och yoghurt innan jag kröp till sängs. En nykter och rolig kväll.

Vaknade imorse och mådde toppen :). Solen sken och jag var glad. Klev upp, gjorde mig lite gröt och chillade. Efter "lunch" träffade jag Mikaela för en promenad runt ån. Tyvärr hade solen bytts ut mot snöstorm, så jag kan ju inte säga att det var en jättemysig promenad, men trevligt var det :). Sällskapet gjorde allt! Sedan värmde vi oss på Coffeehouse by George och pratade i flera timmar. En mysig lördageftermiddag. Sedan blev det en liten sväng till mataffären och sedan dess har jag chattat lite med folk på fb samt pratat med Ellen och Hanny i telefon. Har även avverkat två filmer under kvällen.
 
/E <3

Kolla in min träningsblogg för att läsa om veckans träningar eller få tips om god mat!

Kontrast...





För mindre än två veckor sedan var jag i Thailand...JAG LÄNGTAR TILLBAKA! Allt var så chill där. Jag låg och solade hela dagarna, drack lite drinkar när jag kände för det, åt jättegod mat och efterrätter, frossade i den gigantiska frukostbuffén, fick thaimassage två gånger på en vecka (för 150 kr), spatserade runt på de små gatorna och testade att rida på en elefant :). Låter inte helt fel, ellerhur?

Detta har bytts ut mot ett strikt vad som utesluter allt vad socker och alkohol innebär, stress i skolan, nervositet inför presentationen, handla och LAGA mat själv, städa själv och elefanten har bytts ut mot en cykel :P. Roligare än så är det inte...

Men jag ser fram emot ljusare tider :D. Förhoppningsvis väntar en resa till Nice i april (beror lite på hur omständigheterna blir), en resa till London i maj och Göteborgsvarvet den 21 maj :). Väldigt roliga saker att se fram emot. Jag känner dock att jag fått med mig massa energi från Thailand och jag är otroligt glad för att jag fick åka med min familj dit <3, jag älskade det!

Nu ska jag öva presentation en sista gång och sedan ska jag hoppa in i duschen :). Ha en NIIIIIICE dag!
/E <3

20 Januari 2011


Vilken härlig dag! Solen skiner och himlen är blå :). Synd bara att man måste sitta inne och plugga :(. Idag har vi delat upp oss i gruppen. Två sitter i skolan och redigerar arbetet, två är hemma och över på föredraget de ska hålla imorgon och jag över på vad jag ska säga när jag är värd. Det börjar bli lite nervöst här nu, hoppas jag kommer ihåg allt jag ska säga. Det är ju så lätt hemma, då kommer man ihåg allt, men när det sitter en massa människor framför en och lyssnar så glömmer man så lätt bort :(. Aja, ska skriva en fusklapp med punkter som är viktiga att ta med :).

Om en stund ska jag cykla till skolan. Skönt att jag får vara ute 20 min i solen i alla fall (cykelturen) :). Jag ska ha styrgruppsmöte och stämma av att allting är som det ska inför morgondagen. Vi ska även möblera lokaler och liknande. Ikväll ska jag sedan köra skivstång+kondition. Måste träna för att tänka på annat, annars kommer jag bara gå runt och vara nervös ikväll :P. Så ser min dag ut idag, vad sysslar ni med?

/E <3

Soooo tired


OMG vad trött jag är...ska alldeles strax krypa till sängs :). Det har varit en lång dag i skolan idag, kom inte hem förens strax efter sex. Vi har suttit med grupparbetet precis hela dagen och nu är vi, äntligen, så gott som klara :). Nu ska alla i gruppen läsa igenom arbetet individuellt och komma med kommentarer om precis allt, det ska vara perfekt när det lämnas in på fredag. Det är det jag försöker göra nu, läsa igenom alltså, men det går ju bara inte när ögonen går i kors och jag gäspar varannan minut...så jag får lägga ner, sova några timmar och kliva upp tidigare imorgon och kolla igenom det igen. Kommer nog orka mer då :).

Idag unnade jag mig en sallad från Salladsbaren till middag, det var hur mumsigt som helst med räkor, kyckling, fetaost, ägg och allt annat möjligt gott som jag valde att ha i :). Sedan gapade kylen och frysen tomma, så det var bara att ta bussen till tornby för att handla lite crubb på Ica Maxi. Skön tid att handla på eftersom det inte är speciellt mycket människor i butiken :). Dock är det segt och DYRT! att handla :(. Tog bussen hem och gick i 10 min från busshållplatsen hem med jättetunga kassar...en statisk rörelse som tog fram min ordentliga träningsvärk i axlar och armar...aousch!

Nähä, nu så...GOOOOOD NIGHT!
/E <3

Rökning bland minderåriga


Bild lånad av Aftonbladet

Idag när jag var på väg till bussen för att åka och handla möter jag två tjejer. Den ena var nog äldre än den andra, men de såg ut att vara mellan 12-14 år gamla. Båda med varsin cigarett i handen och lite överlägsna blickar och "coola" stilar. Det syntes lång väg att de rökte för att det är coolt.

Jag har alltid varit och kommer alltid att vara emot rökning oavsett ålder. Jag har aldrig testat att röka (eller snusa) och jag kommer aldrig göra det. I dagens samhälle vet vi alla hur farligt det är och vad det gör med kroppen. Huden blir skrynkligare, lungorna blir svarta, kläder och håret stinker och du kan få cancer. Dessutom kostar det ofantligt mycket pengar att röka och det medför bara att man får sämre kondition och som sagt, en förstörd insida.

I min bekantskapskrets har jag inte speciellt många som röker, det är några få som feströker och en som röker pipa, men annars är det inget vi sysslar med. Det är jag glad för, jag är glad att mina kompisar inte börjar med något som är farligt, beroendeframkallande och smutsigt.

Jag vet att de flesta som röker permanent började när de var i 12-14 års ålder, men det är ändå så hemskt att se dessa små flickor gå med "giftpinnar" i munnen. Helst av allt vill jag bara gå fram till dem och ta cigaretten och slänga den på marken, säga åt dem att de bara förstör för sig själva och sedan traska därifrån. Men det skulle jag aldrig våga eller aldrig göra, det är upp till dem själva vad de vill göra med sina liv. Jag tycker bara det är hemskt med dem som faller för grupptrycket och inte har någon egen vilja. I den åldern som de här tjejerna var i så gör man revolt mot allt och alla, man försöker hitta sig själv och man gör allt för att få hänga med de coola kidsen i skolan. Det är i alla fall min uppfattning, rätta mig om jag har fel. 

Som sagt, det är HEMSKT att det är ett fenomen som sjunker i åldern hela tiden. När jag är pensionär så går väl femåringarna med cigaretter i munnen och då kommer väl det vara accepterat, för visst är det så nu? Det känns som samhället och omgivningen har accepterat att minderåriga röker och det känns inte som någon lyfter avsevärt på ögonbrynet längre. Det kanske bara är jag som blir lika paff varje gång? Det kanske bara är jag som tycker det är tragiskt och förskräckligt? Eller?

/E <3 

En liten tanke...



Jag är en människa som dagdrömmer och tänker ganska mycket. Det kan vara om precis vad som helst :). Det kan vara om något jag ska göra (konferensen på fredag eller en tentamen t.ex.), om en händelse eller om träning och mat. Nu på morgonen har jag tänkt på det här med kroppen och vikten.

Jag har funderat på om jag ger er fel bild av verkligheten...jag vet att jag är en person som är väldigt mån om att träna och röra på mig, men det är ju för att jag är en sådan person, jag fungerar inte om jag inte får röra på mig! Hösten 2009 låg jag mestadels i soffan, var bitter och arg samt var trött hela tiden, det är väl inget att sträva efter? Jag började röra på mig ordentligt igen våren 2010 och sedan dess har jag hållit i detta flitigt, jag mår ju så förbaskat bra av det. Jag märker att jag blir starkare, får bättre kondition och jag är inte alls lika trött längre. Det är väl toppen, eller?

I min träningsblogg har jag skrivit om "mitt 2011" och jag har berättat att jag slutat med allt onyttigt i 2 månader och fokuserar på maten, att få i mig nyttig och god mat. Jag äter flera mål om dagen och det är vanlig mat jag äter, så som havregrynsgröt, pannerad fisk, kyckling (i stora lass), korv, pasta, potatis osv. Jag försöker att alltid äta sallad till maten en gång om dagen och ibland har jag morötter med mig till skolan som mellanmål. Så jag har alltså inte slutat äta, det skulle jag aldrig göra. Om jag ska orka träna 4-6 gånger i veckan måste jag få i mig bra med mat så att jag har energi att träna ordentligt. Jag märker direkt när jag slarvat med maten, jag orkar inte ta ut mig på samma sätt och det är inte alls speciellt roligt.

Med detta vill jag bara säga att visst jag kanske är hyfsat smal, visst jag kanske är vältränad och visst jag kanske egentligen inte behöver tänka på kosten så mycket. Detta är kanske vad NI tycker, men jag som tränar så mycket vill också att det ska synas och ge resultat. Jag vill att min kropp ska bli fastare och att det ska synas att jag är vältränad. Samtidigt mår ingen bra av att äta kopiösa mängder socker oavsett om man är smal eller tjock, det är bara negativt även fast det är så gott ;). Så jag vill att alla tar sig tid att tänka, vad kan jag göra för att må bättre? Vi alla har olika mål med allt vi gör och jag är en träningsgalning och det är det jag brinner för och vill jobba med i framtiden, så försök inte vara som mig. Hitta era egna mål och tänk realistiskt, vad kan jag åstadkomma inom den här perioden?

Jag har alltid en tanke i bakhuvudet och det är att det är bättre att vara normal, hälsosam och tränad än smal, ohälsosam och otränad...inte sant?

Nu har jag delat med mig lite av mina tankar kring det här med vikt och kost. Kom gärna med kommentarer och frågor :).

/E <3

19 Januari 2011

Jag skriver fortfarande 2010 i min rubrik...kanske läge att ställa om sig till 2011 nu :P?

God morgon :). Idag klev jag upp en kvart tidigare än jag brukar eftersom jag är en riktig tidsoptimist, jag har massor jag vill och måste göra på morgonen så det slutar alltid med att jag blir 5-10 minuter sen till grupparbetet (efter att cyklat som en galning) :(. Detta är något jag MÅSTE bli bättre på. Jag kommer aldrig försent till jobbet eller föreläsningar, men just grupparbetet. Tycker synd om mina gruppkamrater...skärpning Elin! Idag har jag i alla fall gott om tid *peppar peppar* och ska nu bara plocka fram matlådan, borsta tänderna och fixa håret :), det tar ju inte så lång tid, eller?

Igår var en otroligt seg och fullspäckad dag. Var i skolan mellan 9 och 17.45...hade grupparbete, genrep inför konferensen på fredag, möte med de andra värdarna angående konferensen samt lite mer grupparbete. Sedan blev det spurt hem, slänga på sig träningskläderna och möta upp Hannah för ett kickboxningspass :). Tror nästan aldrig att detta träningspass kommit lägligare, jag behövde få ut lite irritationer och aggressioner ;). När jag kom hem blev det som vanligt middag, dusch och sedan prioriterade jag att prata en stund med Angelica istället för att skriva i bloggen <3.

Efter fyra dagars intensiv träning (två kickboxningspass, ett medel 70 min, ett yogapass, 60 min crosstrainer) är det idag äntligen V.I.L.A :). Känner att det inte finns mycket energi och kraft att ge nu, så den behöver verkligen återhämta sig min "gamla" kropp. Då är jag fit for fight imorgon på skivstången ;). Har ni tränat något denna vecka? Vad i så fall?



/E <3

Lista 2010

Jag snodde en lista av min vän Angelica som jag tänkte fylla i, enjoy :).

ÅRETS SKIDÅKNING: Längdskidor under både början och slutat av 2010, me like!

ÅRETS KONSERT: Konsert och konsert, men jag såg i alla fall Timbuktu på Gutekällaren. Han var awesome :).

ÅRETS LOPP: Måste härma Angelica här och säga "I form loppet" som vi sprang tillsammans i augusti. Det var en mil långt och vi sprang på runt 54 minuter :). Första loppet jag sprang, år 2011 blir det Göteborgsvarvet som är 2,1 mil...wish me luck!

ÅRETS MIDSOMMAR: Middag hos underbara Jenny och Björn. Sedan fortsatte jag till min dåvarande pojkvän och hans kompisar för att chilla lite...jobbade dagen efter :(

ÅRETS SOMMARPLÅGA: Helt klart Natteravn med Rasmus Seebach

ÅRETS PARTYDÄNGA: Mikrofonkåt for the win!

ÅRETS SOLBRÄNNA: Blev inte mycket till solbränna 2010, men jag tog igen det i Thailand i början av 2011 ;)

ÅRETS SOL&BAD: Helt klart den stekheta och underbara dagen i Stockholm med underbara vänner <3 

ÅRETS RESA: Thailandresan började år 2010 och slutade år 2011, så det räknas :D

ÅRETS OFÖRGLÖMLIGA: Att jag blev singel efter 6 år :)

ÅRETS ”WOW”: Jag tog tag i mig själv, min kropp och min hälsa. Gick ner 7 kilo, fick en starkare kropp och mådde helt suveränt!

ÅRETS PERSON: Oj vad svårt! Det finns många personer som jag tycker förtjänar att bli årets person, men jag tror ändå att jag ger "priset" till min pappa. Han ställer upp för mig i vått och torrt, han är helt enkelt bäst!

ÅRETS FEST: Oooj, det finns en del att välja på. Men festerna i Visby var awesome, många härliga fester nu under hösten också. Kan inte välja en :P.

ÅRETS SNYGGASTE: Samma svar här, det finns en del ;)

ÅRETS UPPGÖRELSE: Tar nog singelgrejen här igen, vi bröt oss ur ett förhållande som hade övergått i vänskap och det var det absolut bästa vi kunnat göra.

ÅRETS MEST BETYDELSEFULLA LÅT: Nattravn med Rasmus Seebach får mig att tänka på Ellen, blöta kvällar på Kallis och en natt i bilen. Allt kan hända med Ellen i sin närhet och det är det jag ÄLSKAR med henne <3

/E <3


Saknar <3

Jag saknar min familj och mina vänner!!! Hade varit underbart att ha familjen och kompisarna  nära, men så är inte fallet för tillfället. Då är man fruktansvärt glad för att det finns internet och telefoner :D. Då kan jag prata med tjejerna i Nice på skype, sms:a och chatta med kompisarna i Stockholm, Skövde och Helsingborg och prata med familjen i telefon och på FB (Ja, hela familjen har facebook :P).

Men det är bra att sakna, då uppskattar man dem mer när man träffas :). Jag ska åka hem till Stockholm den 26 januari, så det är inte speciellt långt kvar. Det ska bli underbart att träffa familjen, äta lunch med Emelie, Elina och Sara samt förhoppningsvis hinna träffa Ellen en sväng <3. Gillar't!

Puss på er alla mina små älsklingar, ni vet vilka ni är *kramar om er* <3.


Jag med mina babes Bella (som bor i Örebro), Sara, Emelie och Elina <3


Puss på MIN Angelica <3


Och min fiiina familj såklart <3!

/E <3

Älskar...

...min nya tröja :). Den är stor, mysig och snygg. Och den kostade 80 kr :). Snacka om SUPERfynd! Vad tycks?





/E <3

17 Januari 2011


Bild från Bangkok på floden :)

I skolan! Nu har vi precis tagit lunch :). Ska snart fortsätta med projektarbetet.

I eftermiddag blir det tidig middag och sedan ska jag köra medel 70 min som jag kört flitigt under både våren och hösten, hoppas att det är lika bra som tidigare :).

/E <3

Baksmälla?



Petter och September - Baksmälla

Låååten menar jag ju :). Baksmälla kommer jag inte ha på minst två månader, har alkoholförbud i två månader ;). Det ingår i mitt och Hannahs vad :).

/E <3

I <3 Thailand

Jag har ju lovat er att slänga upp lite fler bilder från Thailand och här kommer några :). Shooot!


Min och systers säng i Hua Hin


Fina elefanten som hälsade oss välkomna :)


Vår otroligt härliga och stora balkong!


Fin utsikt från balkongen också :)


Chill vid poolen, mamma och pappa ligger och läser :)


Min plutt!! Lillasyster <3


Stöööör mig inte, jag dansar! :P


Testade färsk kokosnöt för andra gången i mitt liv, det var lika äckligt som första gången...


Min SÖTA mamma innan thaimassagen


Min UNDERBARA syster innan thaimassagen


Vår pool uppifrån loungen :)

/E <3


16 Januari 2011

Sunday, sunday, sunday! Det har varit en ganska lugn söndag som varit fylld med träning, inhandling av mat samt lite mer träning. Vad har ni sysslat med denna söndag?

Jag började min morgon med att gå hem till Hannah och Alex där jag vägde mig och sedan hämtade upp Hannah för en powerwalk :). Sedan blev jag bjuden på riktigt god och mäktig frukost/lunch, jättemysigt. Fick deras special-havregrynsgröt med kokosflingor, äppelbitar, kanel och sedan en blandning med mjölk, vatten och proteinpulver på. Riktigt gott faktiskt :). Till det åt vi varsin knäckemacka med keso, kalkon och groddar samt en clementin. Mumsigt värre och som sagt, mättande :). Efteråt pratade vi ihop oss om vårt vad och sedan promenerade jag hemåt.

På vägen hem blev det stopp på tre mataffärer. Ica, Netto och Hemköp. Kom ju på att de hade lite olika erbjudanden på olika ställen :P, så det blev en liten omväg där, men det var det värt ;). Kom hem, pluggade lite och slängde i mig en skål med lättkesella och bär samt två mackor. Sedan hann jag prata en liten stund med Bella och efter det var det dags att sticka till träningen. Ikväll körde jag och Hannah kickboxning. Ett väldigt bra pass faktiskt :), svettades floder :P.

Aja, ska läsa lite till på vårt grupparbete innan jag går och lägger mig. Imorgon blir det grupparbete för hela slanten, sedan träning på kvällen. Roligare än så blir det inte :(.



/E <3

Journey



Journey - Don't stop believin'

Det här fick bli min och systers Thailandslåt. Jag brukar memorera låtar för vissa tillfällen som jag tycker passar och den här spelade dem uppe i loungen flera gånger och vi sjöng givetvis med :).

/E <3

Torsdagens klädsel!


Sportig stil
Tröja - Adidas i Bangkok
Halsband - Bangkok
Linne - Gina Tricot
Boyfriend jeans - H&M

Detta är min nya kamera som har tagit. Den tar skarpa bilder på nära håll, men på långt håll blir det suddigt. Måste kolla upp det där :).

/E <3

Inflexible


Känner ni världens orörligaste människa? Ni sitter precis och läser om henne...Det är verkligen pinsamt vad jag är orörlig och stel, men yogan gick faktiskt över förväntan. Tänkte skriva mer om det i träningsbloggen om en stund :).

Hela min lördag förmiddag ägnade jag åt träning och sedan blev det hem för att äta upp resterna från gårdagens middag till lunch. Duschade, bytte om och vilade lite innan jag gav mig ut bland alla andra människor på stan. Lördagar på stan är guld...not! Men jag fick med mig lite fint hem i alla fall. Köpte ett par svarta byxor, äntligen. Ägde inte några innan och jag tycker svarta jeans är så snyggt. Köpte dem för presentkortet jag fick av farmor och farfar i födelsedagspresent :). Har även köpt hårband så att jag ska slippa få håret i ansiktet när jag tränar samt en tjocktröja som var det var rea på rea på ;). Annars har jag inte gjort så mycket mer, skulle ju egentligen ha städat och det är min tanke att jag ska börja med det nu...

Ikväll blir det en jättesen middag eftersom jag käkade makrillmackor till mellanmål runt halv fem och sedan en näve nötter vid sex, så jag är fortfarande proppmätt. Blir bra med lite städning för att få upp aptiten igen :). Om ett par timmar börjar även en film på fyran som jag ska se, myslördag med andra ord!

Imorgon ska jag gå en morgonpromenad med Hannah, men först ska jag hem till henne och väga mig. Tänkte även föreslå att vi ska äta frukost efteråt och planera vårt vad, läs mer i träningsbloggen. Under dagen tänkte jag sedan plugga (eftersom jag inte gjort det idag) samt göra Hannys kanelmüsli :). På kvällen är det dags för ett härligt kickboxningspass igen. Så det blir en grym söndag!

/E <3 

Bangkok - Shopping II


Då fortsätter vi med shoppingen från Bangkok :)



En supersnygg och bekväm kjol från Forever 21


En snygg tee med Heidi Klum på :). Kostade runt 50-lappen.


Ett par vita Converse :), blev mina för typ 175 kr. Nu har jag ett par mörkblå och ett par vita i likadan modell, ett par vita med låg sula och högt skaft samt två par "vanliga" i ljublått och ljusrosa :).


Ett vanligt och snyggt linne från Forever 21

Detta var all shopping jag åstadkom i Thailand, förutom lite presenter som sagt :). Har ju visat en adidaströja, en klänning samt ett par solglasögon när jag var i Thailand, kolla under mappen "Thailand 2010/2011".

/E <3


15 Januari 2011

Gooooooood morning! Här är jag uppe med tuppen och känner mig faktiskt förvånansvärt utvilad och pigg :). Gött det i och med en ganska intensiv träningsförmiddag. Mina planer för dagen är träning, shoppa (hårband och svarta byxor på H&M) samt städa lägenheten. Dessutom har jag nog tänkt plugga lite samt bara chilla och göra något gott (och nyttigt) till middag. En väldigt lugn och skön lördag (bortsett från träningen).

Hur startar jag min morgon då? I vanliga fall brukar jag äta två timmar innan ett träningspass, men idag blev det en och en halv timme innan och inte fullt lika mycket. Till frukost blev det havregrynsgröt, ett ägg, ett glas med c-vitamin samt mina vitaminer. Jag kommer förhoppningsvis hålla mig mätt på det, men slänger ner ett äpple i träningsväskan för att klara cykelfärden hem ;).

Vad ska ni göra denna härliga lördag? Tagit sovmorgon?

GO, GO, GO!!! Nu ska det testas yoga, är lite nervös faktiskt :P. Ska nog sätta mig långt bak ;).


Lånad av Borås Yoga Center

/E <3

HaHaHaHaHa!



Lonely Island feat Akon - I Just Had Sex

HUMOR :). Gillar videon, inlevelsen och att Akon är med :D. Visade denna för Alex i min grupp idag och han sjöng på den hela eftermiddagen sedan :P.

/E <3

Bangkok - Shopping


Detta är shoppingen jag åstadkom i Bangkok. I Hua Hin köpte jag i och för sig ingenting till mig själv utan bara lite småpresenter till kompisar :).

Visar delar idag:
 
Söta flip-flop som gick på ungefär 20 kr :)


Solglasögon från Prada för 50-lappen <3


Bubbelgumsrosa Adidaströja för cirka 100 kr :D


Finaste och mjukaste koftan från Forever 21


Snygg och klassisk klocka av märket Calvin Klein för 100 kr

Mer shopping kommer upp imorgon, kika in då!
/E <3




14 Januari 2011


Vad sysslar ni med denna fredagkväll?
Jag har precis smällt i mig en skål med fruktsallad och frusen yoghurt, lite nyttig lyx såhär på fredagkvällen ;). Jag ska snart göra mig redo för en lång natts skönhetssömn för imorgon ska jag testa på något jag inte gjort på flera år, nämligen yoga. Ni vet ju att jag tränar väldigt mycket, så jag är vältränad, men smidighet är inte min starka sida. Jag är verkligen pinsamt stel och oböjlig trots att jag är duktig på att strecha. Så därför har jag insett att det krävs lite smidighet för att balansera upp all annan träning, därför blir det tidig morgonträning för mig. Spännande!

Grannarna verkar ha värsta partyt, hela lägenheten dunkar...Kul för dem ;), men hoppas de lägger ner när jag ska sova :). Idag har det varit en ganska småseg dag i skolan med intensivt grupparbete. Efter det har jag varit och handlat lite mat, powernapat och lagat god middag. Tänkte strax slänga upp ett par inlägg i träningsbloggen innan jag kryper till kojs, kika in där för att få veta mer om hur jag lägger upp min kost varje dag samt "mitt 2011".

/E <3


Träningsvärk?

O ja, träningsvärk är det gott om ;). Tre dagars intensiv träning tillsammans med min nya partner in crime, Hannah, har resulterat i ordentlig träningsvärk i hela kroppen i princip. Jag gillar ju känslan, men imorgon blir det välförtjänt vila och det antar jag att kroppen behöver :).

Idag har jag fått upp lite inlägg från Thailand, det kommer sakta, men säkert upp :). Jag tänkte att jag lägger upp lite nya bilder och inlägg varje dag. Vill passa på att hälsa alla nya läsare välkomna :), vad roligt att ni hittat hit! Hade besöksrekord igår faktiskt och det är alltid roligt. Jag kan även passa på att berätta att min blogg, äntligen, kommer byta utseende en aning. Nytagna bilder ska upp, annan text och annan design blir det. Det är min syster som ska fixa det, så det kommer förmodligen ske någon gång under nästa vecka.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, är väldigt trött nu! God natt.


Jag avnjuter en god (och billig) glass på Swensens i Bangkok!

/E <3

My mama said


Isak Strand & The Resin Band - Mama said

En grym låt som syster introducerade för mig för längesen. Gillar verkligen Isak Strand. Han sökte till Idol 2008 och kom vidare, men vad hände med honom sedan? Säg till mig om han ska spela någonstans snart syster, jag vill kolla :).

/E <3

Mulberry vs. Miu Miu





Underbara Mulberry Bayswater! Äntligen äger jag ett ex av denna otroligt snygga väska. Den är ganska stor och rymlig och jag använder den som skolväska, vilket den är perfekt för. Den är stilren, svart och klassisk. Ett riktigt bra köp enligt mig ;).





Finaste Miu Miu! Ramlade över den här väskan av en slump och det var klyschigt sagt, kärlek vid första ögonkastet. Den är svart, snygg, perfekt storlek när man går på stan, den är användbar, klassisk och alldeles, alldeles underbar :). Måste jag säga mer??

Vilken av dessa gillar ni bäst? Eller hade ni köpt båda två precis som jag? Skulle jag valt en annan färg en svart? Hit me med era kommentarer ;). Nuuuuu middag!
/E <3

Äta bör man...

Under resan i Thailand blev det, inte helt oväntat, en hel del restaurangbesök. Här kommer lite härliga bilder från olika restauranger :). Enjoy!


Första måltiden var på flyplanet :)


Systers gigantiska muffin som hon åt första kvällen


Och pappas pannkaka som han åt första kvällen i Bangkok


Syster och jag på den thailändska restaurangen Yok Yor


Finaste pappa och mamma fastnade också på bild på Yok Yor


Min thailändska mat som i princip var stekt ägg med ris och kyckling, det var faktiskt ganska gott :)


Systers "thailändska" nudlar :P


Syster på Swensens, glass till middag????? Vi ha lá semester!!!


Sådan mor, sådan dotter! På italienska restaurangen "La grappa" i Hua Hin.


Här blir det sådan far, sådan dotter ;). Koncentrerade på maten :)


Lätt godaste efterrätten på resan, en gudomlig chokladfondant!


Bjöds på kokosnöt, som är jätteäckligt, och supergod ananas efter elefantridningen :)


Sista kvällen avslutade vi på "La grappa" igen, riktigt riktigt god mat :). Här ser ni pappa, a.k.a pepparkakan, och vackra syster!

/E <3

13 Januari 2011

Varenda gång jag skriver min rubrik avslutar jag med 2010...jag har inte riktigt fattat att det är 2011 ännu :P. 2011 är det år då det händer, jag har till sommaren pluggat klart på Linköpings universitet och är då redo att ta ett riktigt kliv in i vuxenlivet med jobb och allt vad det innebär. Det är ganska nervöst eftersom man hela tiden haft sin trygghet med skolan och vet att man ska tillbaka efter sommaren, men nu står man där som bambi på hal is ;). Fast det ska bli roligt med utmaningen, kommer bli en grym höst 2011, det känner jag på mig :).

Nu är jag i alla fall vaken efter alldeles för lite sömn. Sitter just nu och äter frukost, men ska strax fixa det sista innan det är dags för skola :). Jag kommer hem i eftermiddag och då tänkte jag slänga upp lite fler bilder från Thailand :). Har redan fått en hel del kommentarer på mitt album på fb.

Kika in på bloggen ikväll, nu ska jag göra ett ryck här :).


Min fina syster och jag på en Thailändsk restaurang :)

/E <3

Sova?


Sova var det jaa...hade planerat att sova halv elva, men ville verkligen få upp bilderna från Thailand på fb idag. Har även bjudit er på ett smakprov från våran nyårsafton i Bangkok :). Tyvärr tog jag inte så mycket bilder, men några blev det i alla fall. Tror nog att resten av familjen tog fler. Aja, slänger upp fler bilder imorgon och då ska jag även komma igång med träningsbloggen igen samt slänga upp min smaskiga shopping från Thailand :D.

Nu är jag verkligen supertrött, så det blir bums i säng nu. Lång dag i skolan imorgon med styrgruppsmöte, avslutning av reflektionspassen med lunch, presentationstekniksföreläsning samt coachning. En grymt rolig dag i skolan faktiskt! Och på kvällen ska det köras skivstång+kondition, hur gött som helst.

Hörs mer imorgon och god natt :).
/E <3

New Year in Bangkok

Nyårafton spenderades tillsammans med familjen i Bangkok, en underbar kväll!


Jag i den "fina" nyårshatten :)


Pappa ville också ha hatt :P


Och syster körde full mundering ;)






Mycket härliga fyrverkerier över floden denna afton.

Dagen efter:


Stek på hotellets solveranda :D


Ser inte helt fel ut va??

/E <3

Innan och efter!

 

 

 

Jag vet att det inte är någon dramatisk skilland, men lite färg har jag faktiskt fått :). Jag har ganska dåligt pigment och som ni ser så är jag ju väldigt blek när jag är blek. Jag är brunare nu än vad jag någonsin varit tidigare och det är ju alltid något. Eftersom många svenskar är vinterbleka, så är jag brunast för omväxlingsskull ;). Det är roligt :D.

/E <3

12 Januari 2011


Bloggfokus? NOT! Jag känner att jag tappat bloggen under de senaste veckorna, men det beror ju på att jag varit ute och rest samt haft mycket annat att göra. Nu är jag tillbaka i Sverige och det är ganska mycket att göra i skolan, vilket tar tid. Samtidigt försöker jag komma igång med träningen och få iordning här hemma. Kommer nog bli bra till slut, bloggen kommer att komma igång efter hand :).

Idag fick jag tillåtelse att vara hemma och skriva klart en del till vårt arbete, men snart ska jag hoppa i lite kläder, packa ner träningskläder och matlådor och sedan bege mig till skolan för grupparbete hela eftermiddagen. Har precis skrivit klart min del och ska läsa igenom den en sista gång innan jag skickar in :). Igår körde jag igång den här träningssäsongen i Linköping med kickboxning tillsammans med Hannah, hur grymt som helst. Var jätteseg innan eftersom jag fortfarande är lite jetlagad, men träningen gjorde gott för både kropp och själ :). Och havrepannkakorna och telefonsamtal med Ellen efteråt gjorde inte saken sämre ;). Det blev så sen hemkomst och jag prioriterade middag, dusch och prata i telefon igår. Men ikväll kommer jag hem hyfsat, så då ska jag bombardera er med bilder från den fantastiska resan till Thailand. Håll ut!

Aja, dags att göra lite nytta. Men vi hörs som sagt mer i kväll :).
/E <3

11 Januari 2011

Back in Sweden!
Nu är jag alltså tillbaka i Sverige sedan två dagar tillbaka. Det blev en snabb visit i Stockholm för att packa om väskan och gå en powerwalk med Anna, sedan bar det av tillbaka hem till Linköping. Så igår var det dags för skola igen och jetlagad som jag är var det ganska tufft att hålla ögonen öppna på eftermiddagen :(. Dock sprang jag runt och informerade om konferensen vi ska ha nästa vecka för ettor och tvåor på förmiddagen, det var roligt! Annars försöker jag göra allt för att komma in i pluggkänslan igen, jag har fortfarande semester i hjärnan :P.

Jag har haft en helt UNDERBAR resa med min älskade familj, den kunde faktiskt inte blivit mycket bättre :). Vi började ju några dagar med storstadspulsen i Bangkok, en cool stad tycker jag. Kontrasterna är ganska fascinerande med stora, lyxiga varuhus och bredvid övergivna och smutsiga byggnader. Det är konstigt, men samtidigt väldigt intressant. Dock måste jag säga att shoppingen var en besvikelse. Visst fick jag med mig en hel del fint hem, men träningskläder och träningsskor som jag planerat på att köpa kostade ju lika mycket som i Sverige :(. Så det får vänta! Kommer i alla fall slänga upp mina shoppingfynd här under veckans gång :). Samt en massa andra fina bilder! Pappa, mamma och syster har tagit en massa bilder också, som jag tänkte sno med mig när jag åker hem till Stockholm igen i slutet av januari.


Min fiiiiina familj <3. Detta är innan vi åkte hem från Hua Hin.

TACK pappa och mamma för den här fina resan, jag kommer leva på detta länge :).

Nu ska jag strax hoppa i mina kläder, slänga på mig lite smink och packa ner matlådan i min nya Mullberry väska :D. Hörs förhoppningsvis mer i eftermiddag/kväll, tänkte försöka få upp lite bilder på bloggen och fb då :).

/E <3

6 Januari 2011



Nu har det varit tyst från mig ett par dagar här i bloggen och ni vet fortfarande vad min ursäkt är, jag NJUTER av de sista dagarna på den underbara resan till Thailand :). Nu är det bara två dagar kvar här och jag hoppas verkligen att solen steker de sista dagarna, så att jag blir sådär fint pepparkaksbrun (kommer aldrig hända, men ändå!).

Som jag skrivit tidigare njuter jag av att sola, bada, spatsera på gatorna, kolla på små marknader, äta goda middagar osv. I förrgår provade jag och syster thaimassage och jag föll direkt :). Ovanlig massage och dessutom kände jag mig helt mörbultad dagen efter, men det var skönt med en massage som tänjde lite på musklerna. Imorgon ska vi dit igen, tror syster kör på två timmar, för mig räcker en timme gott och väl :). Kostnaden är 300 bath för en timme, alltså ungefär 75 kr :D. Igår var jag även och fick manikyr och pedikyr för 300 bath, men jag blev lite besviken :(. Det blev väl helt okej resultat, men de gjorde knappt något mer än att måla på nagellacket...kanske inte kan förvänta sig mer? Aja, det är iaf roligt att unna sig lite sådant på semestern :).

Idag har mamma och pappa spelat golf. De fick varsin caddie som körde varsin golfbil och valde vilken klubba de skulle slå med, lite kontrast mot Sverige :P. Medans de spelade golf åkte jag och syster på elefantridning, det var verkligen en rolig upplevelse. Först fick vi skumpa runt på elefantens rygg i en "soffa" och det var väl halvspännande sådär, tröttnade ganska fort :(. Sedan hoppade killen som satt på elefantens huvud av och då var det vår tur att rida på elefantens huvud :D. Det var jätteroligt! Elefanten höll i våra ben med sina stora öron, hur söt som helst. Fick även bada lite med elefanten. Blev sedan bjudna på kokosnöt och ananas efteråt. Hur roligt litet äventyr som helst! Rekommenderas varmt. Vi tog massa bilder under dagen, men syster har ingen kamerasladd med sig, så det visas när jag kommer hem till Sverige igen.

Nu hade jag snart tänkt gå till gymmet och köra lite överkropp samt kondition. Ikväll ska jag bjuda familjen på thaibuffé och sedan ska vi nog gå eller åka iväg till en nattmarknad och köpcentrum. Mysigt!

Annars ser dagarna ganska lika ut här. Jag solar, badar, äter, tränar, shoppar och sover :). Det är faktiskt väldigt avkopplande! Jag vill verkligen INTE åka hem. Har ingen lust att komma hem till snökaos, svårt att ta sig till och från skolan samt att starta mitt nya liv 2011...suck! Ge mig några dagar till ;).

/E <3


2 Januari 2011

God morgon på er i Sverige, här har jag redan varit vaken länge :). Eftersom det är 6 timmars tidsskillnad mot Sverige här, så har klockan precis passerat fyra. Idag är det grymt väder här i Hua Hin, där vi befinner oss sedan igår :). Solen skiner, det är stekhett ute och det är bara så otroligt nice. Idag har jag legat och stekt vid poolen från nio till halv tre med lite pauser, hur underbart som helst. Jag älskar sol och värme, att vara solbränd är det finaste som finns :). Vi får se ikväll om jag bränt mig mycket, solen kändes väldigt stark och jag har varit ganska bra på att smörja in mig med 30 i solskyddsfaktor :). Rapport kommer ;).

Har varit lite dåligt med uppdatering här på bloggen, men jag vill verkligen njuta av min semester. Om en vecka bär det nämligen av hem till Sverige och verkligheten igen med skola och allt...jag har INGEN som helst lust att åka hem till kylan, snön och skolan. FY! Så därför passar jag på att springa runt i bikini, bada lite då och då, läsa min braiga bok och lyssna på grym musik. Jag ÄLSKAR att vara på semester :D.

Igår kom vi alltså hit till Hua Hin. Hotellet är väldigt fint och poolområdet lika så, men själva Hua Hin (eller i alla fall det jag sett) imponerar inte så värst mycket på mig. Har varit på finare ställen i mitt liv ;). Men det är varmt och skönt, runt 30 grader och det är riktigt härligt som sagt. Jag är nog lite mer för Bangkok om jag ska vara helt ärlig, men det är jätteskönt med avkopplingen här också :).

Nu ska jag gå till gymmet och springa lite på löpbandet, ska försöka mig på att springa milen :). Har ju bara legat still idag, måste få igång kroppen lite. Ikväll ska jag och syster gå en runda på "stan" och sedan äta middag med familjen på en italiensk restaurang i närheten :). Bilder kommer såfort jag har tid och lust ;).

Ha det gött i kylan så länge :P
/E <3

RSS 2.0