Första advent =)

Har haft fullt upp sen i torsdags, så det har inte blivit något inlägg på länge. Men nu är jag igång igen ;). Har haft en riktigt bra helg =). Tänkte gå igenom dagarna i ordning ;)...för att ni ska få veta allt!

Torsdag: KRAVALL. Jag och Richard hade en egen förfest hemma med lite drinkar och musik, det var trevligt. Sedan åkte vi till kårallen där kravallen var. Vi träffade M och lite personer från min klass och lite från Richards klass, mkt trevlig kväll.


Före: Osminkad och med en after aight drink =)


Efter: Sminkad och glad =)

  
Efter: Min fina overall som inte har några märken eller annat...

Fredag: Kom en kille som tog bort pilen som vi hade i hallen, så nu är hallen jättefin =). Jag gick upp vid 12 och vi storstädade lägenheten, så det blev jättefint. Sedan åkte jag och hälsade på mormor, trevligt. Vid halv 6 träffade jag B och vi gick och handlade mat till kvällen. Vi lagade mat, kollade på idol och fredag hela veckan och vi satt och pratade till 3 då vi gick och lade oss. Hade skickat iväg Richard till sina killkompisar =).

Lördag: ...vi vaknade vid elva och gick ut och gick en långpromenad. Sedan handlade vi till bakningen och kom på att vi ville gå ut på kvällen, så det fick bli en sväng till systemet också och där var det kö vill jag lova...utanför för att komma in!!! Hem efter det och fixa en lussebulle-deg och sedan brunch med pastasalladen som var kvar sedan gårdagen. MUMS. Med mat i magen var det dags att baka lussebullar och pepparkakor, det var jättekul. Vi lyssnade på julmusik och tände ljus, det var jättemysigt. När allt var klart dukade vi upp i "vardagsrummet" med nybakade lussebullar, pepparkakor och julmust. Vi tjuvtände adventsljusstaken eftersom vi inte kunde fira med B den rätta dagen ;). Sen pakade vi ihop vårt pick och pack och drog hem till B. Där gjorde vi oss iordning tillsammans med Richard och M, åt middag och sen kom A och T och M's kompis A, så var förfesten igång. Vi lekte massa lekar och hade jättetrevligt. Kvällen "slutade" på HG och vi hade en toppenkväll. Jag och Richard sov över hos B (tack S för att vi fick låna din säng). Vi slocknade vid 5....


Våra fina och gigantiska lussebullar.


Fusk-adventsfika, MYS!

Söndag: ...och vaknade fem i elva. Mådde som jag förtjänade och Richard var snäll och hämtade vatten åt mig. Efter en timme mådde jag toppen förutom att jag var jättetrött. Vi beställde pizza och när vi hade ätit upp den cyklade jag och Richard hem. Vi åkte till mormor och kom hem vid 18. Då fixade jag adventsfika med lussebullar, pepparkakor, clementiner, julmust och en stor kopp varm choklad. Vi tände massa ljus och satt och lyssnade på julmusik och pratade. "Glad första advent". Nu sitter vi här i soffan med varsin dator i knät och funderar på om vi ska äta middag eller inte?! Vi är proppmätta efter fikat, men något bör vi nog peta i oss...vi får se vad vi hittar på =). Nu ska jag avsluta för idag. Ska försöka hinna med lite skolläsning innan jag går och lägger mig.
Ha en trevlig kväll!
P&K


Pastasallad och ännu en sen kväll

Nu börjar jag tröttna på mig själv och dessa sena kvällar, men vad ska jag göra? Jo, titta mindre på tv, plugga mer och fixa allt jag fixar nu i tid istället. Det låter så simpelt, men är tydligen så svårt =(.

Idag har jag varit i skolan en stund och sedan åkte jag och hälsade på mormor =), det var mysigt. Sedan vid 5 mötte jag S och A för en fika/middag. Åt toast och drack varm choklad, MUMS! Fick ju rikskuponger av föräldrarna i födelsedagspresent så dem kom väl till användning idag. Sedan tog vi en promenad nere vid ån och stannade på netto och handlade godis på vägen hem till mig =). Kom hem till mig och tittade på bonden, mysigt med sällskap. Det var sedan dags för dem att åka hem, så jag satte mig och läste i 10 min och då ringde mamma =). Pratade med henne ett tag och sedan läste jag 40 min till efter det. Har läst halva kapitlet nu och läser nästa halva på fredag. Efter den "roliga" läsningen var det bara att komma på vad jag skulle äta till matlåda imorgon och bestämde mig för pastasallad =). Så då blev det bara att sätta igång vattnet och börja hacka...det ska bli mums med pastasallad. Och nu sitter jag alltså här igen, som vanligt, efter tolv *suck*. Får nog ta och avsluta nu, så att jag får någon sömn då jag ska upp halv nio. Imorgon är det Schtudentschlaget (kravall), ska bli jättekul. Skriver nog ett inlägg innan jag drar och kanske får ni se en bild på mig i min fina overall (som jag ej har smyckat och fixat ännu)...God natt Sverige!

P&K

Ännu en vit dag i Linköping

God kväll eller snarare god natt =). Det blev en sen kväll även denna, men jag har alltid så mycket jag kommer på att jag ska göra på kvällarna...som att laga matlåda, diska middagens "smuts" och betala räkningar. Och skriva i bloggen såklart. Det brukar jag göra precis innan jag ska gå och lägga mig.

Idag började skolan inte förens vid ett, men jag var i skolan redan vid tolv för att köpa biljett till julsittningen =). Den är på platå (en restaurang och bar precis nedanför oss) den 13:e december. Tänkte att jag får passa på att gå då dem serverar julbord och det är ju det enda jag kommer få äta i år ;). Ska bli väldigt roligt faktiskt. Sedan var det dags för lektion om Goffman och Stigma...lagom förvirrande. Den höll på i 3 timmar och hela tiden sa läraren att hon inte skulle hinna med det eller det eller det, så det blev ett himla hoppande mellan saker och ting. Så jag förstod inte riktigt så mkt, så jag får ta och läsa i böckerna istället och hoppas på att jag förstår mer utifrån dem. Jag som trodde att lektionerna skulle vara till hjälp, men men...Efter skolan åkte jag till Willys och handlade lite, eller två tunga påsar blev det att transportera 20 min på cykel. Dessutom är det ju halt och snö, så det fick bli en sakta och säker resa hem. Passade på att köpa mossa till min adventsljusstake, pepparkaksdeg och saffran till baket på lördag, julmust och lite andra "nödvändigheter". Stannade även en kortis på jysk där jag köpte duntofflor att ha när jag sover. Fryser så himla mycket om fötterna när jag lägger mig i sängen, så jag blev överlycklig när jag såg dem i tidningen till bra pris =).

När jag kom hem hade Richard gjort pizzadeg, så vi gjorde egen pizza till middag...Det var mums! Dock åt jag upp all min, så det fick bli att steka på lite pyttipanna till lunchlåda imorgon ;). Aja, dags att joina Richard i sängen nu. Han har sovit i två timmar nu, så han kommer vara väldigt utvilad i morgon, till skillnad från vissa andra...Snacka om att inte ha någon ro i kroppen. Så ja, god natt på er.

P&K

Det snöar i Linköping!

Tänkte bara avsluta kvällen med lite nytagna bilder på snöfallet framför domkyrkan:

 
Ser nästan lite läskigt ut, men det är vackert =)

 

Så, nu ska jag hoppa ner med en skolbok i den varma sängen =). God natt!

"Vi ser det snöar, vi ser det snöar..."

"...det var väl roligt hurra, nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra". Fast inte än!!! =(
Hade varit perfekt om snön kunnat vänta tills på lördag, så hade vi fått ett vackert snöfall utanför fönstret när vi julbakar =). Igår kväll när jag gick och la mig var det ingen snö och imorse så var hela staden vit. Egentligen är det ganska fint och vackert, men inte när man har 20 min med cykel till skolan. Fick cykla försiktigt för på vissa ställen var det riktigt halt. Och kallt =S...*brrrrr*. Fast jag fick ju en fin cykelfårskinnsmuff (heter det så?) av min kära grupp i lördags i födelsedagspresent, så det var varmt och dessutom hade jag mkt kläder på mig då jag kunde räkna ut att det skulle vara kallt idag. Just nu springer jag runt och letar efter inpregneringssprayet så att jag kan spraya mina uggs =). Dem skulle kunna vara lägliga att börja använda nu, då jag med mina vanliga stövlar fryser om fötterna. Men jag hittar det inte =(, och då kommer dem ju säkert gå sönder eftersom dem är av mocka...men men, jag får leta lite till innan jag går och lägger mig. Hade en kort dag i skolan idag, vi hade seminarium och det gick faktiskt ganska bra =). Vår grupp var duktig, som vanligt ;) =P. Grupp 9 är bäst! Nej, men seriöst, det kändes som ett lyckat seminarium. Efter det åkte jag tillsammans med H och C till coop och handlade lite fika =). Sen åkte vi hem till mig och åt lunch och efter det fikade vi, det var mkt trevligt. En stund efter att dem givit sig ut i snöslasket igen så kom "städkillarna" och kollade på "nödutgångspilen" som vi har i hallen, ÄNTLIGEN. Detta sa vi till om när vi flyttade in, men inget har hänt...precis som med min garderob då =(. Aja, men nu kommer dem iaf på fredag kl 10 och tar bort den...yey! Får se till att vara vaken och ej bakis då, eftersom jag ska på kravall (krav på overall) på torsdag. Vi är nämligen lediga från skolan på fredag, nice =). Sedan blir det bakdag på lördag med Richard och B, vet ej om M dyker upp också. Ska försöka få richard att fixa lite jullåtar tills dess så vi får riktig julstämning. Vi ska baka lussebullar och pepparkakor...MYS! Sedan på söndag blir det fram med dem elektriska adventsljusstakarna som jag och Richard köpte för att tag sedan och den nya adventsljusstaken med fyra röda vanliga ljus som jag fick av mamma, Tack! =). Så det blir hela kitet på söndag. Lussebullar, pepparkakor, julmust och adventsljusstake...meeee like =). Och för er informationsskull så har jag bara ett seminarium kvar den här terminen, yey! Men hemtenta direkt efter lovet =S....fast det ska vi inte tänka på, först ska jag till Mexico och USA =). Hurra, hurra,hurra.
Dags att börja avrunda och tack Elin för kommentaren, hoppas livet är bra i Åkersberga? ;)
Kram på er allesammans och "god jul"...hihihihihi ;)


Tack!!! =)

Tack för en jättelyckad fest igår =). Jag är så nöjd och jag hade så himla trevligt.
Som jag tidigare skrev skulle vi ha femkamp och det hade vi igår, jag hade fixat alla lekar och kände mig mäktigt stolt.
Första leken var en klassiker, charader, och det var superkul, alla var faktiskt riktigt duktiga.
Andra leken var norsk karaoke, vilket går ut på att en person i laget sätter i hörlurar i öronen och hör en låt spelas, sedan gäller det att efter bästa förmåga nynna låten så att resten av laget kan gissa rätt...det gav också upphov till mkt skratt.
Tredje leken var frågesport om mig såklart =P. Tyckte lagen var duktiga, men ena laget hade ju Richard med och då blir det ju lite lättare kanske ;). Fjärde leken var att man skulle äta godissnören utan händerna, och en i laget började och sedan nästa tills hela laget hade ätit upp. Sista och femte leken var "smaka-leken", alla lagmedlemmarna fick sätta på sig varsin ögonbindel och sedan fick dem varsin sked med något på. Det var senap, grillkrydda, hallonsylt och vaniljsocker. Hade jag fått välja hade jag valt vaniljsocker =). Det var jätteroligt faktiskt =). Sedan han vi med att ta lite bilder och snacka också. En jättetrevlig fest helt enkelt. Sedan bar det av till NH där jag dansade lite och stod och snackade med mina kära vänner, mkt trevligt. Och för att avsluta kvällen drog vi med oss alla glada grabbar upp till lägenheten och Richard stekte hamburgare till hela gänget =), gullerichard ;).

Imorse vaknade jag halv tolv och hade naturligtvis ont i huvudet =(, så jag stannade kvar i sängen. Richard dammsugade och städade hela lägenheten, sedan gick han ner till affären och pantade burkar. Jag är så stolt över min lilla pojke =). Jag var vaken en stund, men somnade sedan om och klev upp ur sängen 15.00 =S och då började det bli mörkt. Men skönt var det att bara ligga och slappa. Sedan gick jag ut på en powerwalk i 40 min vid ån, jättemysigt och skönt med frisk luft. Efter det en dusch och sedan skolarbete. Har suttit med skolarbetet till och från hela kvällen och börjar väl känna mig ganska klar nu =). Ska läsa lite innan jag somnar. Imorgon börjar jag 10 och då med seminarium, så det är nog bäst att gå och lägga sig nu. Här nedan kommer lite bilder från gårdagen och idag =).

P&K

 Jag och Richard =). Visst är han naturligt glad?

 Jag i min favoritklänning från Paris =). Fin va? Och lockigt hår har jag också, gillar det.
                                
 Jag mellan Max och Adrian =).

 Dagen efter! Tycker ändå jag ser hyfsat pigg ut, eller?

Sov gott!

Det börjar närma sig...

...till PARTY!! =). Detta får bli sista inlägget för ikväll, måste sedan lägga undan datorn.
Nu har jag och Richard varit och handlat allt och flyttat lite i lägenheten och städat....så vi har varit effektiva.
Ska snart springa ner med lite sopor och sedan till affären och handla en sak som jag glömde förut. Sedan får det nog vara dags för kvällsmat, magen börjar kurra nu =S. Har fått reda på en tråkig sak idag och det är att Richards syskon från Åkersberga inte kommer hit idag =(. Det är tydligen snöstorm i Sthlm och dem hade inga vinterdäck på bilen, så dem ville inte ge sig ut och köra...och det kan jag ju faktiskt förstå, men det är tråkigt iaf. Så nu kommer ingen hemifrån hit idag...alla har sina undanflykter =(. Men men...vi kommer iaf bli 17 personer och det känns ganska lagom eftersom lägenheten inte är så stor.
Har bestämt att jag ska ha på mig min favoritklänning från Paris ikväll =) och några klackskor till det. Har dock inte bestämt mig ännu vilka det ska bli, har ju en del att välja på ;). Sedan ska jag hinna med att locka håret och måla naglarna också...så nu får jag ta och lägga ifrån mig datorn. Ha en toppenbra kväll.

P&K

Solen skiner och himlen är blå =)

God morgon Sverige! En till morgon som jag har vaknat och solen skiner in mellan mina persienner, så härligt. Vaknade av mig själv tjugo över tio, så mitt alarm han aldrig ringa. Hoppade in i duschen och håller nu på att värma baguetter i ugnen till frukost. Efter det ska jag och Richard ta våra cyklar och åka till Willys och handla, sedan måste vi städa lägenheten. Jag städade ju som en tok till i måndags då familjen skulle komma hit, så det är fortfarande ganska fint, men vi bör nog iaf plocka bort allt "skit" och dammsuga för att det ska se lite fräscht ut iaf ;). Måste hinna fixa med lekarna också inför kvällen, men jag hoppas att jag kommer ha tid till det framåt eftermiddagen. Så, nu ska jag avrunda =). Dags att äta frukost.

P&K

Planeringen är i full gång =)

God kväll! Nu är jag pigg, vilket känns lite dumt då jag kanske borde sova nu istället för vid fem-tiden, men men...Ska snart gå och lägga mig. Sitter mitt uppe i att planera min fest imorgon =). Ska ha femkamp med fem roliga lekar. Gästerna ska delas upp i 4 lag och sedan kör vi, kommer bli toppenskoj. Först en fördrink och lite snack, sedan när alla anlänt så drar vi igång. Ser fram emot det jättemycket. Imorgon blir en lång dag ;). Ska nog försöka gå upp hyfsat tidigt och åka iväg till Willys och handla saker inför festen, sedan hem och städa + fixa inför lekarna, duscha och fixa iordning mig och sedan göra drinkar osv. Kommer nog behövas hela dagen imorgon till detta, men det ska bli så kuuuul =). Ska försöka ta lite bilder också.  Nu får ni se lite bilder från förra helgen, då pappa hade sin 50-årsfest. Enjoy!

P&K

Jag i mina nya glasögon som jag skrev om för ett tag sedan, tänkte bara att jag skulle visa dem =). Fiiiina va?


Så till bilder från festligheterna =):

Så här fint dukade och fixade jag, Sofie och Richard.

Jag, Mamma och Syster i action. Sjunger "det gör ont"-låten för pappa. Refererar till tidigare inlägg =)

Pappa var väldigt glad för alla presenter han fick =). Som ett litet barn på julafton.

Sist avslutar vi med en söt bild på mig och min syster. Puss på dig älskade syster. Jag saknar dig!

Sådär...god natt på er, så hörs vi imorgon om jag hinner ;).

Julstämning =)

God kväll! Sitter här och skriver nyvaken. Det var verkligen inte meningen =S. Satte mig i soffan en stund för att jag var så trött, tänkte att jag skulle "pusta ut" ett litet tag och sedan sätta mig med skolarbetet. Istället somnade jag sittandes =P, och vaknade en timme senare. Så just nu känner jag mig lite borta, men jag ska piggna till och sedan är det dags att göra klart uppgiften och sedan äta lite middag.

Idag har det snöat och det fick mig att tänka på julen =). Jullåtar, pepparkakor, adventsljusstakar, lussebullar osv. Mysigt.
Sitter just nu och lyssnar på min favoritjullåt, "tänd ett ljus":



Tycker den är så himla bra =). Visst är dem snygga? =P Hihihehehaha....
Dags att vakna och börja plugga. Hörs!

P&K

Ska till skolan...

Godmorgon! Nu har jag iaf fått några timmars sömn =). Flög upp när klockan ringde, inte ofta det händer, tycker nämligen om att sova. Men ack så mkt piggare jag känner mig i dag =). Har hunnit äta frukost, klä på mig och sminka mig, har bara tänderna och matlådan kvar.
Vad härligt det kändes att vakna av solglimtarna genom persienerna imorse, då vill man verkligen gå upp =). Stackars Richard gick upp 7 =P, men men...han har ju bara suttit hemma och pluggat i två dagar nu, så han kunde allt gå upp lite tidigare...elak jag är ;). Hehe. Aja, nu börjar klockan ticka iväg...ska vara i skolan kvart över och bör cykla absolut senast kvart i.

P&K

Godnatt Sverige

Det får bli ett kort och innehållsrikt inlägg såhär sent på kvällen...
Är jättetrött, men har suttit uppe med skolarbete tills nu, därför har jag inte gått och lagt mig tidigare.
Har läst en del om Mead, rolig gubbe det där, inte =P. Men men, jag tror att jag har lite att diskutera med C imorgon =).
Sedan har jag börjat lite smått på den individuella uppgiften som ska vara klar på måndag. Tänkte att jag skulle vara ute i god tid. Tänkte skriva klart den imorgon och "ändra, finslipa osv." på söndag. Så jag kommer ha en rolig fredag =P. Ska iofs bli skönt att ta det lugnt. Läsa ordentligt, städa lite, skriva klart uppgiften, titta på tv och SOVA =).

På lördag är det fest =). Min födelsedagsfest. Ska bli jätteroligt. Tror att vi för tillfället är 18 personer som ska vistas i vår lilla tvåa på 47 kvm...men det blir mysigt. Ser fram emot det.

Jaja, nu ska jag avrunda innan ögonlocken nuddar golvet =). Sov sött!

P&K

"Happy Birthday to me"

Halloj!

Jag vet att det var igår jag fyllde år, men jag skriver så iaf =). Hade en jättebra födelsedag igår. Familjen var här och hälsade på, fick massor med bra och fina paket, hälsade på mormor och var på IKEA och handlade lite nödvändigheter.
Dagen började alltså med att familjen och Richard (min sambo=)) kom in och sjöng så fint för mig. De hade frukost på sängen med sig och lite paket. Fick en smartbox av lillasyster, man får välja en upplevelse av 50 olika =), typ massage, ansiktsbehandling mm., sedan fick jag en spa-weekend med mamma i varberg =), som vi ska åka på i vår...ååå, vad det ska bli roligt =D och av Richard fick jag presentkort på systemet =), användbart som student om man säger så. Fick även rikskuponger, vinkylare och shotglas och glasunderlägg. Allt detta trots att jag inte önskat mig någonting =P. Bra fantasi har dem iaf =). Efter att jag fått öppna alla dessa roliga paket så åkte vi till IKEA och sedan kollade vi runt lite i olika affärer. Sedan var det dags att åka hem till den goda tårtan Richard hade gjort alldeles själv =). Duktigt. Jaa, och sedan hälsade vi på mormor och kvällen flöt på om man ska säga det kort =). Hann med ett besök på systemet också, kände mig otroligt vuxen eller snarare som en skurk med falskt legg eller något =P...haha, men det var roligt att själv kunna gå och välja och plocka. Äntligen är lilla jag också 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har jag varit i skolan. Jag kom hem vid halv fyra och då hade jag H med mig som skulle kolla på lite klänningar och skor =). Hon ska på Sex and the city-fest och tänkte låna några klänningar av mig till sin "makalösa" garderob. Kommer bli toppen. Sedan gick jag och Richard en liten runda på stan. Han la undan en jacka på jack and jones som han ska köpa imorgon. Han kommer bli så elegant med rock och sina nya boots ;). Hehe...En titt på gina blev det också, men Richard sa att klänningen som jag provade såg ut som en julgran =S, alltså inte högsta betyg direkt. Och okej, den var visst inte jättefin men men, jag behöver väl inte säga att jag inte köpte den!? Sista anhallten blev Claes Ohlson för att köpa en ny ventil till cykeln. Det var förhoppningsvis bara det som var felet =). Isf kom jag undan med 19 kr och ett enkelt jobb för mig och Richard...jippi. Och äntligen får jag cykla på min cykel isf, vad skönt! 

På kvällen lagade mamma mat åt oss =). Hon sov/sover hos oss tisdag och onsdag. Tycker det är mysigt att mamma är här =). Trist att hon åker härifrån imorgon bara =(, men men...jag har ju faktiskt flyttat hemifrån, kan ju inte hålla kvar henne här heller. Strax innan åtta kom B och S med bullar =). Satte på lite te och la fram massor med kakor som dem och mamma hade köpt...MUMS! Fick även min födelsedagspresent av dem =). Ett par svarta stövlar, skitsnygga. (Ni får se bilder när jag har tid). Och ett par vita "långstrumpor" att ha över leggingsen under stövlarna. Så duktiga dom är att handla present sååå =). TACK sötnosar!
Jajajajajaja, nu är det sluttjatat från mig idag =P. Dags att läsa lite och sedan sova =). Natti natti.
P & K 

Hemkommen, firad och glad =)

God natt allesammans!....

Nej, så ska jag självklart inte börja och sluta =P. Men klockan är mycket, så det kanske inte blir så långt idag.
Nu är jag hemkommen från 50-års festen på Gotland. Det har varit en jätterolig helg. Har träffat flera av pappas kompisar som jag aldrig träffat förut och det var trevligt =).

Gårdagen (lördag), då stora festdagen var, så "fick inte" jag, Richard och Sofie följa med på bussturen de andra gästerna åkte runt Gotland för att se på olika sevärdheter. Vi stannade hemma och hjälpte mamma att duka, laga mat och fixa allt i festlokalen. Det blev jättefint! Sedan slängde vi i oss varsin macka och åkte iväg till en värmestuga precis vid havet. Vi tände en brasa och lite värmeljus, samtidigt som vi filade på en låt vi skulle sjunga för pappa senare på kvällen =). Vi satt och väntade och tillslut kom busslasset och blev bjudna på saffranspannkaka och gotlandsdricka som vi serverade. Sen var det bara att åka hem igen och fixa sig inför kvällens festligheter.
Halv åtta var alla gäster på plats och satte sig till bords, hamnade bredvid pappas kompis, K och en av pappas kompisars fru, K. Trevligt bordssällskap. Hade lilla kusinen mittemot också =).
Kvällens uppträdanden började med farmor och farfar, dem drog en story om pappas liv =). Mycket trevligt.
Sedan var det då vår tur, mamma började med att hålla ett tal och sedan började hon sjunga på låten "ont det gör ont" med Lena PH, fast med annan text då. När hon sjungit första versen, så reste sig jag och syrran upp och sjöng refrängen med henne. Sen var det min tur att sjunga en vers själv, guuuud vad nervös jag var!!! Hjärtat bultade i 180...bläää. Men det var roligt. Sen refräng igen och sist var det lillasysters vers.
Låten i korthet:
"Ont, det gör ont, 50 år. Tänk att Anders fyller år, 50 år, nu i år.
Vi vet att det gör ont, det gör ont, 50 år. Tänk att Anders fyller år, 50 år, nu i år.
Och alla omkring, dem fattar ingenting, vilken maaaaan, vilken man"
Min vers:
"Tack vare eran kärlek,
så föddes lilla jag.
Det var den bästa gåva,
på din 30-års dag.
Men sen så blev jag tråkig,
du skaffade en till".
Det var jätteroligt att skriva och sjunga låten =). Tack mamma och Sofie för att vi gjorde det.
Sedan så var det mina mostrars tur som visade lite saker och pratade om pappa, sedan sjöng vi en låt om honom tillsammans =). Och senare på kvällen så tackade alla pappas kompisar för att dem fått komma dit osv...
Det var det som hände i "underhållningsväg" den kvällen. God mat fick vi också. Laxpaté till förrätt (och okej, det åt jag inte :P), Oxfilé provencale (vet ej hur det stavas) var jätte, jättegott och till efterrätt blev det parfai, också det jättegott.
En väldigt lyckad kväll blev det iaf =). Bilder lägger jag upp när jag har tid.

Idag, Söndag, blev jag firad av min farmor och farfar, min faster E med sin sambo A och deras dotter E (min kusin) och sen moster A och morbror L. Kommer ju inte träffa dem på ett tag, så vi passade på =). Fick massor av fina presenter, bland annat lexington handdukar, presentkort på gina tricot, ett jättesnyggt överkast, ett snö-halsband, glas mm. Tack för allt!!! Jag blev jätteglad =).

Sedan har det var ett lång resa hem och nu sitter jag här i sängen och skriver innan jag ska sova. Richard ligger och väntar på att jag ska skriva klart =). Jag har iaf haft en jättebra och trevlig helg, tack mor och far för det =). Och jag ser verkligen fram emot att dem kommer hit imorgon för att fira mig =). Pappa och Sofie stannar till på tisdag och mamma stannar till på fredag. Ska bli så roligt att ha er här!!! Ses imorgon (eller idag, blir det ju faktiskt). Och det är därför jag är glaaaad...som ni ser i rubriken =).

Detta blev väldigt långt iaf, men men...har så mycket att berätta.
P & K


Det vankas festligheter!

Halloj allesammans!

Nu är jag på ön igen :). Gotland alltså. Ikväll är det stort "kalas" för pappa som fyller 50 år, ska bli så roligt. Förutom att jag känner mig lite sömnig efter att ha fixat och donat hela dagen. Ska strax börja göra mig iordning. Har ju köpt klänningen för flera veckor sedan, och skorna :)...ååå, hoppas jag blir fin! Aja, hoppas alla får en lika bra kväll som meee...

P & K

Kärleksmums =)

Bestämde mig för att baka kärleksmums till min kära grupp. Ska bjuda dem på födelsedagsfika imorgon =). Trevligt! Hade ingen florsocker hemma, så fick komma på en nödlösning, så jag fick ta massor med vaniljsocker och lite strösocker för att det skulle bli lite sötare. Fikat imorgon består alltså av kärleksmums, vaniljkex och flädersaft...mums! Hoppas dem kommer gilla det =).

Har hunnit med att damma sovrummet och vardagsrummet/köket, och dammsuga får Richard göra imorgon eftersom han är ledig =). Har plockat undan lite också, men jättemkt städning blev det inte. Ska packa lite nu också. Sen är det läggdags.

Sov gott!

P&K


Helgen närmar sig...

...och det ska bli jätteroligt :). Saknar min familj jättemycket, så det är en stor del till varför det ska bli så roligt. Sedan ska det bli väldigt roligt att träffa farmor och farfar :), det var längesen :(. Och även lilla kusinen Ebba var jättelängesen jag träffade. Ska bli kul att träffa lite släkt igen. Hoppas verkligen på en jätterolig helg. Men först ska jag till skolan imorgon och bjuda på fika, eftersom jag fyller år på tisdag. Men det är bara min lilla grupp som får, har inte lust och råd att bjuda 80 personer :P. Vet inte vad jag ska bjuda på bara :S, kanske ska springa till affären och handla något?! Eller baka? Men orkar jag det? Hehe...måste nog fundera på det där.

Igår gjorde jag och Richard drinkarna som vi ska servera på lördag. Min favorit var en lite tjejig drink med mjölk och hallon :), och margeritan var inte god....isch, men pappa gillar den nog :). Manlig smak :P! Och innan det var jag på middag hemma hos B och S, sen blev det en titt på bönderna på tv också :).

Dagen idag började INTE bra :(. Kom ner till cykelgaraget och all luft i framhjulet var ute :(. Fick lite panik eftersom jag blev orolig att jag inte skulle hinna till skolan pga. det. Så jag och Richard pumpade däcket igen, men det bara pös ut. Tror ventilen är trasig :(. Så jag fick springa till bussen och jag kom fram 10.13 till salen, vi börjar 10.15 ;). Stolt! Men dumma cykel iaf, har redan haft en punktering det här halvåret. Så jag ska verkligen försöka laga cykeln själv, annars blir det till cykelverkstaden i kväll.

Väntar på att Richard ska komma hem så att vi kan ge oss ut på stan och försöka hitta drinkpinnar :). Sen måste jag städa lite hemma och läsa lite i mina "roliga" skolböcker :). Ska även prova lördagens outfit. Aja, nu ska jag fixa med lite annat.
Ha det gött!

P&K

Köpt nya glasögon :)

Halloj!

Idag har det varit en jobbig dag :(, seminarium som inte var så jätteroligt och sen en individuell uppgift som lämnades in i samband med seminariumet...mkt skola, så jag är trött :). Ska kolla lite på skolarbetet innan jag somnar ikväll. I går fick jag mina nya glasögon i brevlådan :). Dem är lila. Och jag äger inget lila, för jag tycker i vanliga fall att jag inte passar i lila...men glasögonen var faktiskt jättefina på :). 425 kr fick jag betala för dem och det är ju ingenting jämfört med dem som jag haft i flera år nu som har gått på 3000. Kul att ha något att byta med ibland tycker jag :).
Har även varit ute och rört på mig idag, mkt skönt :). Som tidigare sagts, mysigt med alla ljusen vid ån :).
God middag med lax och pressad potatis.
Nu är det dags att kolla lite på skolarbetet. Hörs!

P & K

God kväll!

Hoppas dagen varit bra?! Min har varit helt ok faktiskt. Trots mycket plugg :(. Men nu har jag nog skrivit klart det som ska lämnas in imorgon (hoppas jag). Ska läsa igenom texten en sista gång innan jag somnar ikväll, så får jag ändra det som behövs ändras imorgonbitti.

Igår var det alltså utgång på NH med Richards nollegrupp. Det var en ok kväll. Var väldigt osugen på att festa om man ska säga så. Hade förfest med mig själv, då Richard och dem sågs hemma hos en tjej i hans grupp, och jag fick inte följa med :(...nej, men det var bara deras grupp, så det var förtåligt. Aja, iaf är det dött att sitta hemma själv och förfesta, men jag hade gott om tid på mig att fixa mig  för en gång skull. Lockade till och med håret med min nya locktång :). Visar lite bilder på det nedan. Sen blev det en lbd (little black dress) igår och röda pumps. Kände mig så fin så :), men som sagt så var ju inte humöret på topp. Richard hade iaf trevligt och det var ju faktiskt det viktigaste :), just igår kväll iaf...Kvällen avslutades iaf med ett besök på BK :), mums med mat.

Vaknade elva idag och kände mig för en gång skull utvilad. Har känt mig pigg mest hela dagen faktiskt. Första gången på länge. Satt och pluggade från två till sex, sedan packade jag och richard väskorna med påsar och åkte till ICA Maxi och STORhandlade, så nu har vi mat i en månad och framåt...typ! Känns skönt att ha gjort det. Har allt vi behöver nu. Köpte till och med adventsljusstakar :). Ska bli så fint sen när jag får sätta upp dem. Först blir det julbak med B och S, får styra upp det ordentligt sedan när det börjar närma sig :). Baka lucekatter och pepparkakor, fika och mysa med ljus och doften av jul....åååå, jag längtar faktiskt. Ska bli toppen! Aja, nu ska jag runda av detta inlägg med lite bilder. Sen ska jag hoppa in i duschen och efter det är det läggdags. Så sov gott allesammans!

P & K

Lite bilder från gårdagen
 
Bilder på mig när håret är precis klar-lockat :)

              
Jag innan vi gick.                 Vi, på NH <3


Gör i ordning mig för party...

Hej på er!

Idag har det varit en mkt seg dag för min del :). Vaknade halv ett i "morse", vilket jag tyckte var lite konstigt då jag bara var hemma igår kväll. Somnade iofs halv två, men det handlar om 11 timmar...då måste jag verkligen varit trött. Sen har jag bara legat i soffan och kollat tv/ suttit vid datorn hela dagen, inte nyttigt inte. Känner mig inte på topp för att festa nu heller, men det vänder nog snart, hoppas jag :). Har precis börjat sminka mig och valt kläder inför aftonen, jag hoppas på en lång och trevlig kväll :). Skulle egentligen pluggat idag, men det gick inte så himla bra med det :(. Men imorgon blir det fokus på Weber, Marx och Durkheim och då måste jag skriva en sida om dem, men jag hoppas det inte blir allt för svårt ;). Hörs imorgon!
 P & K

Den här låten lyssnar jag på just nu :). Meee likeee!


Fy skäms på mig!

Hej allesammans!
Rubriken talar för att jag är otroligt dålig på att uppdatera min blogg :(. Men jag har faktiskt två riktigt bra ursäkter :). Först i onsdags så jobbade jag mitt andra provpass på NH och igår, torsdag, så var jag på tackfest med filmtema.

Vi börjar med jobbet på NH. Det var mkt roligare än första gången och det kanske berodde på att jag fick jobba mer med att ta beställningar, servera och ha koll på 4 bord :). Kändes som jag verkligen lärde mig något den här gången. Jag sa till hovmästarn L att jag fixar alla bord själv, och jag lyckades faktiskt ganska bra med det :). Jag är stolt!! Och det får jag faktiskt vara :P, för jag kommer hit med noll kunskaper om servering mm. och nu vet jag hur man håller brickan, hur man tar beställningar och hur man tar betalt :). Vet inte när jag ska jobba nästa gång, men nästa vecka blir det nog inte iaf.

Igår var jag på tackfest som de två "årets nollor" hade fixat. Det var för att tacka PAMP (Överfadderiet), PILS (Festeriet) och alla rara faddrar som fick klassen att känna sig välkomna till Linköping och universitetet. En mkt trevlig och rolig fest :). Kvällens tema var alltså film och alla hade verkligen superbra outfits på sig :). Några hade gått ihop i gäng och klätt ut sig, själv körde jag eget och klädde ut mig till Mimmi :). Kände mig så fin så :P. Ni får se lite bilder nedan. Somnade halv fem i morse och sen gick jag upp halv nio...lagom ont i huvudet jag hade då :P. Gick upp tidigt för att hinna till skolan och hämta min rättade hemtenta. Och YES, jag klarade det :). Kändes så fruktansvärt skönt. Nu har jag klarat båda tentorna, så nu har jag 15 hp. Så min helg är som förstått räddad :). Blev snabbt hem sedan och lägga sig och sova, sov till två. Sen segade jag mig in i duschen och sedan cyklade jag och hälsade på mormor :). Var så roligt att träffa henne, var flera veckor sedan. Stannade i några timmar och sen var jag hungrig och cyklade hem till Richard så att han och jag kunde äta middag. Pizza!! Riktig bakismat, men men....får blir en lååååååång promenad imorgon, hoppas bara att vädret är fint. Måste plugga mkt imorgon :(, men på kvällen blir det utgång på HG med Richard och hans nollegrupp. Trevligt trevligt!
Nu ska jag och Richard kolla drinkar till pappas fest, han ska vara "bartender" om någon vill ha drinkar dvs. Ser verkligen fram emot nästa helg, ska bli jätteroligt :D. Och sen på tisdagen efter det fyller jag 20 :)....ÄNTLIGEN! Och familjen kommer på besök. Sen på lördagen ska jag ha en lång förfest och sedan utgång på flamman kanske. Ska bli sjukt trevligt. Ha en fortsatt trevlig kväll....om ni inte redan har somnat förstås ;).
P & K

Lite bilder från gårdagen (Tackfesten)

  
Jag som Mimmi

       
Grupp 9: Nasse, Mimmi, Nalle puh och Sex and the city-tjejerna....vem fattas?

    
Gruppfoto                                Trasdockorna, så fina :)

Mysig dag :)

Dagen började lite dåligt. Försov mig :(. Skäms! Men jag skyndade mig. När jag kom till skolan satt vi och skrev på vår observationsuppgift och vi slutade inte fören vid strax efter fyra. Då cyklade jag hem och satte på mig träningskläderna och begav mig ut och gick/sprang vid ån idag igen. Det var jättemysigt, mörkt, men mysigt. Dem har satt upp massor med fina lampor, stora lampor i olika färger, stora genomskinliga bollar mm. Sen spelade dem lite musik på vissa ställen också. Det låter kanske lite larvigt och visst det är det kanske, men det gjorde faktiskt motionen lite roligare. Imorgon kommer jag inte hinna röra på mig :(, vi slutar seminariumet kl 15 och kl 16 börjar arbetet. Så det blir bara hem och äta något och sedan byta om. Ska tro det eller ej bli ganska roligt att jobba igen. Hoppas på lite mer kunder imorgon :).

Sen vid sjutiden kom B och S på middag. Vi hade lagat kyckling och ris med sötsursås och sallad. Det var mums! Vi satt länge och pratade, det var mkt trevligt. Gjorde lite chokladpudding som vi sedan åt :), till det en kopp te. Så himla mysigt att vi har dem här middagarna mitt i veckorna när vi har mkt skola och så att tänka på, man hinner träffas och prata och samtidigt äta :). Genealiskt!

Nu ska jag gå och lägga mig, ska upp 8 imorgon.
Sov gott! P & K


Jag är imponerad...

...av mig själv :). Jag var faktiskt ute och gick med Richard en timme i lördags och idag var jag ute och sprang/promenerade i 40 min, det var jätteskönt. Har sovit väldigt lite i natt, så det var skönt att röra på sig. Men nu är jag jättetrött och jag skulle verkligen behöva plugga, men jag orkar inte :(. Ska skriva lite innan jag går och lägger mig och det snart. Måste få sova ordentligt i natt. Ska upp halv 9, så det är snart natti natti.

Idag fick jag med mig Richard och handla, typ andra gången sen vi flyttade hit :P, det var trevligt. Vi handlade mkt, som vanligt...mkt viktigt :P. Nej men lite matigt blev det också :). Sen har jag ätit en mumsig pastasallad och kollat lite på tv. Nice med en lugn och skön kväll. Innan vi gick och handlade mat gick vi in en sväng på din sko, så himla skönt att bo mitt i stan och ha nära till alla affärer, caféer och mataffärer osv., och där hittade jag iaf ett par jättefina, högklackade skor. Dem ska jag ha på mig på pappas 50-års fest :). Dem är svarta med rosett bak och hög silverfärgad klack...grymt snygga (se bild nedan).

Om några veckor fyller jag år, 20 år, äntligen. Känner mig verkligen jätteliten, speciellt när alla ska till systemet och jag inte får följa med :(. Tråkigt att fylla år sent på året, men det är nog roligt när man blir äldre :). Har haft jättesvårt att komma på vad jag önskar mig. Har sagt lite lampor till lägenheten, presentkort på klädaffärer och massage...och det var typ allt. Ingen riktig 20-års present. Men jag känner att jag har tv, dator, mobiltelefon, kamera osv. Vad mer ska jag önska mig? Någon idé? Kom på idag när jag var ute och rörde på mig att jag önskar mig ett löparställ :), tajta gympabyxor och en jacka som man drar över huvudet, men inte heller så kul att köpa kanske. Men men, jag är väldigt glad att familjen kommer ner den 17:e och det räcker gott åt mig. Ska bli jätteroligt. Ser verkligen fram emot pappas fest den 14:e på Gotland och sen min födelsedag. Blir förhoppningsvis en rolig månad. Och i december åker jag till USA och Mexico, ååååå, ska bli så himla roligt. Lite tråkigt att inte fira nyår med min älskling och mina bästa vänner, men jag och min familj kommer befinna oss i central park á la sex and the city på nyår, slå det ni! ;).

Aja, nu ska jag läsa och skriva lite, sen är det läggdags. Sov sött!
P & K

 
Här är mina grymt fina skor :). Vad tycks?

Nada bilder

God kväll!
Har upptäckt att jag är grymt dålig på att uppdatera med bilder i min blogg och det är ju faktiskt det jag själv tycker är roligast att titta på :P. I detta inlägget så lägger jag in lite härliga bilder från i somras :), har varit väldigt dålig på att ta kort på sistonde, men snart är jag på g igen och då kommer det, jag lovar.

Nu är jag hemkommen från B och S, det var jättemysigt att först träffa B och sen vid nio-tiden kom även S hem. MYS! Tycker så himla mkt om att umgås med dessa underbara tjejer, man blir så glaaaad :). Känner mig väldigt vilsen här i Linköping, mitt liv är inte riktigt som det brukar vara. Jag gillar att ha struktur i mitt liv, med skolan, träningen osv. Men jag har inte det livet här :(...typ. Jag pluggar, äter och sover...och ibland festar jag och träffar kompisar och umgås med pojken såklart. Det jag iaf ville komma fram till att mina underbara vänner känner mig så väl och det är så skönt att ha någon att luta sig mot i dem tuffa tiderna och jag mår alltid bra när jag åker ifrån dem, det är magiskt ;). Tack för det tjejer!!!

Iaf om mitt liv, egentligen tycker jag om Linköping, lägenheten, sambolivet med min älskling och allt annat....men ändå är det något som fattas. Jag vill hinna träna, umgås med mina vänner och så, som jag kunde förut. Men nu tar skolan mkt tid och jag är konstant trött, vilket är jättetråkigt :(. Men jag hoppas att detta vänder snart. Tror att det har mkt att göra med att jag saknar min familj så mkt :(, det var tuffare än jag trodde att flytta hemifrån. Jag känner mig fortfarande så himla liten, fast jag snart fyller 20 :P...men men, ibland önskar man att man var 5 år igen och kunde luta sig mot mammas axel och inte bry sig! Take me back...iaf ibland :).

Nu till lite sommarbilder, sov gott!
P&K


Hela gänget som besökte Visby i somras :)

Här är jag, med mitt fina hår :D


Durkheim, Weber och Marx...

...och nej, detta inlägg ska inte handla om dem :P. Jag har bara suttit och läst om dessa i flera timmar idag och det är inte så värst intressant :(. Fattar inte poängen med att kunna "dem". Men men, det får man visst veta i trean.
Aja, nog om det :P. Igår fikade jag med A, det var väldigt trevligt och mysigt. Sen lämnade jag tillbaka en av de tre klänningarna som jag berättade om förut, den från cubus, som jag gillade minst. Så får vi ses sen hur jag gör med de andra, lite jobbigt för syrran tyckte den ena var finast och Richard den andra, fast i slutändan är det ju ändå jag som ska bestämma. Efter fikat var det dags för storstädning, dammsög och tvättade golven i alla rum (3) och dammade av ytor och bytte lakan. Allt kändes väldigt fint och fräscht. Det blev en snabb middag och sen hade jag väldigt kort tid på mig att göra mig iordning inför kvällen, som tur är var gästerna lite sena :). Vi hade lite förfest här, blev inte så mkt dricka eftersom systemet var stängt, och det hade ingen koll på :P. Men men....jag hade trevligt iaf. Sen runt halv ett gick vi ner till NH och drack drinkar med personalrabatt, mkt bra! I stort var det dock en ganska seg kväll tyvärr. Jag kände mig inte direkt festsugen och var dessutom ganska trött, så det drog ner stämningen för min del. Sällskapet kan jag iaf inte klaga på ;).

Imorse vaknade jag utvilad runt 12, vilket var väldigt skönt. Jag, Richard och hans kompis gick ner och åt "bakis-mat" på Hakepi (fast jag var inte bakis, men iaf :P), det var mums. Sen drog dem två hem till Richards kompis och där är han än, lugnt och skönt hemma för tillfället. Men även jag ska strax åka härifrån, till B!!! :). Hon kom hem halv 6 i morse, så nu ska jag komma och störa henne och äta middag med henne, ska bli mys. Var jättelängesen jag träffade henne och S, men S kommer hem senare ikväll, så vi får se ifall jag orkar vara kvar tills dess ;). Har fortfarande massor att läsa om Weber...:P. Ha det gött allesammans!

P&K

Seg och nyanställd :)

Hej på er!

Förlåt att jag inte skrivit på länge, men igår jobbade jag direkt efter skolan och idag har jag varit i skolan och sen handlat och städat...så jag har haft fullt upp :). Men nu har jag hittat hit igen. Hoppas allt är bra med er, själv är jag jätteseg och har varit det hela dagen. Igår var alltså min första dag på mitt "student-jobb". Jag har fått jobb på NH (nationernas hus), en restaurang och nattklubb här i Linköping. Richard har också fått jobb där, så igår arbetade vi tillsammans :). Han i baren och jag som servitris. Mitt pass var från 16-02, och det var ganska tungt när man blev trött redan vid 22 liksom. Jag fick servera ett bord igår, det var ju snöstorm, så människor valde tydligen att stanna hemma igår istället :(. Lite tråkigt eftersom jag inte fick lära mig så mkt då. Tog mest hand om disken och städningen istället, så det var en mkt lugn kväll igår. Smet även in en stund i baren och "lärde" mig lite :P. Så jag hoppas på mer folk på onsdag när jag ska jobba igen. Somnade 03 i natt och tänkte att jag provar att sätta klockan på 10. När den sedan ringde kände jag mig bakis, riktigt ont i huvudet och illamående. Jättekonstigt...eller inte? Jag vände trots allt rätt mkt på dygnet och ingen alkohol var involverad, sen hade jag ju inte sovit så många timmar heller. Så jag slog om larmet till 11.30 istället, men orkade mig inte upp då heller, så tio i 12 fick jag dra mig själv upp ur sängen eftersom jag började skolan kl 13. Så det blev bara en snabb frukost, make-up och lite kläder, eller mkt kläder...det är verkligen kallt ute nu *brrrrrr*. Glömde dessutom vantarna, så mina händer var som två isbitar när jag kom fram till skolan :(. Jag är inget stort fan av kyla, tycker det är jobbigt med mkt bylsiga kläder och tonvis med vantar, halsdukar och mössor. Tycker det är lättare när man kan dra på en tröja och gå ut ;). Men men, det blir nog fint när snön kommer (och jag hoppas det dröjer). Nu ska jag plocka bort alla kläder från vårt golv och vår säng, för nu ligger det bara och skräpar. Dags att kila, och sova *snark*.

Hörs imorgon, då är det förfest á la elin och richard med några kompisar och så ska jag fika med A :).

P & K

RSS 2.0