30 December 2009

Blir bara ett snabbt HEJ innan jag måste springa iväg till bilen.
Hoppas allt är bra med er denna onsdag, dagen före nyårsafton? Jag mår prima, lite trött kanske ;). Vaknade av klockan vid 10 och gick ut på en 5km powerwalk i skogen. Skönt med luft och motion som vanligt, men väldigt kallt. Här i Stockholm är det ju fullt med snö, medan på Gotland är det ingenting...det är två olika världar :P.

Ska strax åka till Täby och möta Richard. Hoppas de byter ut min dator :)! Aja, dags att sminka sig och föna håret. Hörs när vi hörs! Har fullt upp hela dagen <3.

/Elin

Hemma :)


HEMMA! Eller hemma hos min familj i alla fall, i Stockholm <3. Resan har gått superbra och jag körde fint som vanligt ;P.

Efter förra inlägget blev det lite plugg och snabbt hälsa på farmor och farfar som anlände med samma båt som vi åkte hem med. Sedan bar det av mot båten som skulle ta oss till Nynäshamn. Gjorde lite ont i hjärtat (låter så klyschigt, jag vet, men jag känner så!) att lämna Gotland. Jag tror jag är lite beroende av denna underbara ö och mina föräldrars underbara hus vid havet :). Jag MÅSTE försöka ta mig dit i påsk igen! MÅSTE ;).

På båten blev det sedan till att plugga, lyssna på musik och äta middag med syster. Körde sedan hem till Täby med ett stopp på Ica för att handla lite till frukost :). Annars har det inte blivit så mycket gjort. Har slagit in Richards julklappar, pratat med Ellen och Richard i telefon samt fixat iordning mig för att sova. Och det ska jag göra strax!

Imorgon blir det Täby Centrum. Ska möta upp Richard och första stoppet blir Expert för att lämna in min HP minidator som gick sönder idag :(, har använt den i 5 dagar. Blir sååå arg! Hoppas de är snälla och ger mig en ny imorgon, annars vet jag inte vad jag gör...
Blir till att kolla lite kläder till Richard och kanske något till mig ;) samt äta lunch. Ska bli mysigt att träffa min pojke igen <3.

En gammal bild på mig och Richard :). Ignorera att jag ser lite konstig ut bara...

Senare på eftermiddagen kommer Ellen till Täby och då åker Richard hem. Vi ska handla lite käk och gott till kvällen, sedan blir det massa snacka och kanske en film :). Ska blii så himla mysigt att träffa henne igen <3.

En bild från i somras. En oförglömlig dag på sjön :).

Men först blir det en powerwalk på morgonen. Sov gott nu!
/Elin

29 December 2009

Det börjar närma sig 2010...och jag har bestämt att det ska bli ett RIKTIGT bra år :).

Dessa "snygga" glasögon, champangeglas i plast och pommac kan du köpa på Ullared ;).

Själv ska jag nog investera i en bubblig fin flaska vin och tomtebloss, haha...

Idag skiner solen och det är tyvärr ingen snö på marken. Men mig gör det ingenting då jag ska köra bil idag, på båten dessutom (alltid lite nervöst!). Har varit ute på en promenad med mami imorse. Det var väldigt skönt att få några solstrålar på sig :). Sedan har jag duschat, ätit frukost, packat och städat klart! Så jag har alltså bara lite studier kvar att göra :). Blir inte så himla länge idag, utan farmor och farfar kommer runt tre och vi måste åka halv fyra. Det blir alltså bara ett Hej, hejdå!

Hoppas alla får en underbar dag. Jag ska köra bil och åka båt resten av eftermiddagen och kvällen ;). Ha det!
/Elin

Good Night


Inspirationsinlägget tog visst lite längre tid än vad jag hade räknat med, men nu är det uppe! Hoppas ni gillar det :). Jag tyckte alla klänningarna var grymt snygga, blir så sugen på att köpa mig en nyårsblåsa. Vi får se om jag hittar någon i Täby på onsdag ;).

Planen efter förra inlägget var att lägga en ansiktsmask, men det varken hinner eller orkar jag nu. Det är verkligen dags att avrunda kvällen om jag ska orka upp i hyfsad tid imorgonbitti :). Imorgon är det alltså hemfärd för mig och syster som gäller, men inte fören vid fyra. Så innan det ska jag hinna gå en promenad, plugga, packa allting, städa mitt rum och umgås lite med mamma och pappa :). Ni förstår alltså på detta att jag inte kan sova till 12 imorgon ;). Blir nog till att ställa klockan på 9!

Sov gott nu kära läsare. Själv ska jag försöka somna...hör nämligen möss i väggen bakom huvudet :(. Jag tycker möss är jätteäckligt och jag är jätterädd för dessa små varelser. Så detta är enda anledningen till att jag tycker att det är skönt att det är sista natten ;).

/Elin

Inspiration: Partyklänningar

Jag började med leggings, sedan blev det koftor och senast var det skjortor. Nu är det äntligen dags för partyklänningar. Jag älskar klänningar och har flera stycken som jag använder när jag går ut och partar :). Nu ska jag ge er lite förslag på klänningar ni kan ha på nyårsafton eller varför inte på första partyt 2010? Se och inspireras ;).


Superläcker
klänning full av paljetter från Nelly.com för det prisvärda priset 399:-.
Matcha med genomskinliga strumpbyxor och svarta högklackade skor eller för den mer vågade pumps i en knallig färg.


Tuff klänning med "en-bar-axel" (som kommer fortsätta vara stort i vår) från Zoovillage.com för 549:-.
Matcha med högklackade pumps i svart med korkklack eller silverklack (finns på Din Sko) och stora guldörhängen.


Annorlunda klänning i djurmönster som garanterat väcker uppmärksamhet på festen. Från Bubbleroom.se, kostar 299:-.
Matcha med väldigt diskreta skor och accessoarer. Jag skulle köra på högklackat i grått (samma färg som bältet) eller svart. Silvriga örhängen och armband. Låt klänningen göra jobbet!


En riktig färgkavalkad till klänning som kommer få alla trötta partymänniskor att vakna till liv :P. Kommer från H&M och har det superbilliga priset 199:-. FYND!
Matcha
med svarta strumpbyxor och svarta pumps så tar det inte över klänningen. Klä ner klänningen med en svart långärmad t-shirt under eller med en svart kofta.


Elegant mörkblå satinklänning från Gina Tricot till priset 299:-.
Matcha med svarta pumps och silvriga örhängen (modell större) med något gnistrande i sig. Vackert och superelegant!


Nyårsblåsa i högsta klass. Snygg med paljetter i champangens färg. Matchar snyggt med alla fyrverkerier och skumpa vid 00-slaget :D. Kommer från Nelly.com och kostar 549:-.
Matcha även denna klänning med svart och väldigt diskret. Den här klänningen gör verkligen jobbet.


Lite barnslig klänning då det ser ut som det är målat, men samtidigt väldigt rolig istället för en helsvart. Kommer från ellos.se och kostar 249:-.
Matcha med skor i någon av färgerna som finns i klänningen (svarta, lila eller blåa kanske?) samt silvriga smycken.


Enkel klänning från H&M för ynka 129:-.
Matcha med mängder av smycken, stort halsband, stora örhängen och snygga klackar. Skulle även ha ett roligare skärp i midjan eller en paljettbolero för att piffa till klänningen ytterliggare. Perfekt till dig som har det lite tomt i plånboken såhär efter jul. Pimp your old dress ;).


Japan-inspirerad klänning i otroligt snygg och kvinnlig modell från Nelly.com. Kostar 599:-.
Matcha med pumps i samma blåa färg som klänningen eller svarta. Kör diskrekta örhängen och armband.

Det finns så otroligt mycket snygga klänningar på internet och i affärerna. Ska ni köpa en riktigt snygg partyblåsa så MÅSTE ni besöka Nelly.com. De har verkligen supersnygga klänningar i alla prisklasser. Lycka till med inköpet av nyårs- eller festblåsan.
/Elin




Effektiv dag!

Efter en lång sovmorgon tog jag tag i dagens sysslor. Började med att äta frukost och sedan bege mig ut på samma runda som mamma och jag gick igår. Satte på bästa musiken i lurarna och gick i regnet, men det var väldigt skönt med både luft och motion :). När jag kom hem blev det dusch och snabbt göra sig iordning för att åka till Visby med mamma och pappa.

Vi stannade på Intersport där jag köpte löparskor från Nike. Jättesköna, söta och hyfsat bra pris för bra skor!

Äntligen nya skor :D.

Stannade på Maxi och handlade lite mat, mamma och pappa åker till Stockholm den 3:e. Nu på kvällen har jag ätit middag och fruktsallad, packat, provat löparskorna med Nike + Ipod som räknar kalorier, distans och tid (helt suveränt!), spelat tärning med mamma och Sofie och pluggat i ett par timmar :). Är väldigt nöjd med det jag åstadkommit idag! Vad har ni gjort denna måndag?


Packningen som jag ska släpa med mig på bussen till Linköping sedan :P. Lycka till Elin! Haha...

Dags att skriva ett inspirationsinlägg till er med klänningar till nyår. Hörs alltså snart igen.
/Elin

28 December 2009

Nästan all snö har regnat bort här på Gotland :(. Har ni kvar snö där ni bor runt om i landet?

Vaknade för en halvtimme sedan *suck*. Jag får alltid lite ångest av att sova lite för länge, även när jag varit ute och festat halva natten vill jag gärna vakna kl 10 :P. Jobbigt värre! Har i alla fall inte hunnit göra mycket alls, förutom att läsa nyheterna och kolla mailen. Ska strax äta lite frukost, fixa naglarna och beställa buss hem till Linköping (åker tillbaka den 6:e). Sedan blir det till att plugga och kanske så blir det massage ikväll också :).



Imorgon åker jag och syster tillbaka till Stockholm. Då blir det inget mer Gotland för det här året :(. Men vi ses ju igen nästa år ;). Ska fira nyår tillsammans med Richard och hans kompisar, kommer sakna mina tjejer som är på andra upptåg <3. Vad ska ni göra på nyår?

Nu ska jag göra lite nytta här, kanske ska jag orka med en promenad i regnet innan det blir mörkt ute. Tar med ipoden och lyssnar på någon bra musik :). Hörs senare, då med inspiration klänningar, missa inte det!
/Elin

27 December 2009

God eftermiddag Bloggen!
Idag har det varit en dag utan klockan. Jag menar givetvis att jag inte har behövt passa några tider :). Jätteskönt!

Började min morgon med sovmorgon, sov till kvart över 11 och låg sedan och drog mig. Ringde och väckte Richard samt pratade lite med honom. Gick upp och åt frukost. Sedan har jag gjort...gissa vad? Pluggat såklart :)! Känner mig lite stolt faktiskt. Tog en paus och gick ut på en promenad med mami. Diskuterade köpet av nya löparskor som jag är i behov av. Får bli till att köpa nya efter nyår!

Ska alldeles strax sätta igång med studierna igen :(. Motivation tack! MEN först ska jag använda mitt nagelkit för tredje dagen i rad :). Tänkte berätta lite vad det är för något kit. Jag fick det av syster i julklapp. Det kommer från Apoteket och är från märket ACO. Det innehåller Nail Strengthener som är som ett nagellack du penslar på nageln, Cuticle cream som är nagelbandskräm som man smörjer in på nagelbanden samt Handcream som ni säkert kan gissa vad den är till för, att smörja in händerna såklart ;). Har som sagt använt detta kit i tre dagar idag och jag tänkte se om mina naglar blir lite starkare. Jag känner ingen större skillnad ännu, men låt mig återkomma om 1 vecka med resultatet :).


Vi hörs igen ikväll. Ska kolla Underbar och älskad av alla som går som söndagsfilm ikväll samt spela lite Band Hero med syrran. Nu studier!
/Elin

Blåsigt värre...

Ville bara säga God Natt. Har inte haft någon ork/lust/inspiration att skriva i bloggen mer idag. Hoppas ni förstår (blev ju några inlägg igår istället).

Sedan vi hördes senast har vi ätit god ceasersallad som syster bjöd på och sedan min pepparkakscheesecake till efterrätt, det var smaskens. Har spelat lite Band Hero och suttit framför datorn resten av kvällen.

Imorgon blir det till att dra fram skolböckerna igen :(. Har nu fått vara ledig några dagar, men det har tyvärr inte hjälpt till att öka min motivation till att plugga. Men min plan är att plugga lite imorgon, på måndag och på tisdag. Sedan på onsdag ska jag umgås med Richard, vi ska nog shoppa lite :) och på kvällen ska jag träffa Ellen. På nyårsafton blir det lite fixa och dona samt nyårsdagen blir lugn. Sedan drar jag igång ordentligt igen.

Nu ska jag borsta tänderna, hoppa i pyjamasen och kolla ett avsnitt Raw innan jag somnar för dagen.
Sov gott <3.
/Elin

26 December 2009

Idag är det Annandag jul och jag har varit i Visby på mellandagsrea. Hade ställt klockan, men sov vidare en liten stund till :P. Hoppade upp och duschade, sminkade mig och åt frukost. Dagens outfit är mina "lappade" jeansleggings från VILA och min randiga skjorta som jag fick av lillasyster i julklapp :).

Började med att gå till Cubus där jag hittade en jättesnygg klänning i svart med axelvaddar och paljetter på axlarna, men kön vad alldeles för lång för att ens orka stå där. Gick vidare till BikBok där jag provade en av mina absoluta favoritklänningar i svart och knallrosa, men jag tyckte fortfarande 350 kr på rean är ganska mycket. Hoppas den finns kvar när jag kommer till Sthlm ;). Det enda jag köpte idag var på Clas Ohlson och det var en popcornmaskin :). Den var på rea och kostade nästan ingenting, perfekt om man vill ha popcorn som inte är så "feta". Skynda fynda!


Körde även förbi Elgiganten och Rusta innan vi åkte hemåt.
Köpte det berömda shampoot och balsamet TREsemmé, som har blivit hyllat av många människor. Tänkte nu testa detta frisörshampoo och balsam till budgetpris. Återkommer med recensioner senare ;)!


Känns även skönt att jag köpt Richards julklapp idag också. Kan tyvärr inte berätta vad, men det får ni se på nyårsafton ;P.

När vi kom hem började jag med att fixa en pepparkakscheesecake som vi ska äta till efterrätt ikväll, hoppas den blev god ;). Syster yster ska bjuda på sallad och jag på efterrätten. Ska bli gott med mat!

Tänkte avsluta med att berätta vad jag gav min familj och farmor och farfar i julklapp :).
Pappa fick en bok som hette "Solens mat" och handlade om Italien, en flaska vitt vin, prenumeration på Pc för alla samt en skrivbordslampa som jag gav till honom tillsammans med Sofie.
Mamma fick ett par långa, svarta leggings :), en skjortklänning och boken "Jul med Ernst"
Syster fick en tvålpump i form av en badanka (hon samlar på badankor), boken "I <3 Memories" som jag hade klistrat in en massa bilder i, Twiligtfilmen samt ett nitskärp.
Farmor fick en sjal, en bok om Indien och ett presentkort på valfri prenumeration som jag gav gemensamt med syster.
Farfar fick en tröja som jag och Sofie gav tillsammans samt en flaska calvados.
Vad gav ni er familj och släkt?

/Elin

God kväll!

Nu har jag precis suttit och gjort en mellandagsrea-guide åt er kära läsare. Själv tar jag med mig Sofis mode till butikerna ;). Dock ligger mitt fokus på en julklapp till Richard. Har ni något tips?

Idag har det inte blivit mycket vettigt gjort. Har spelat massa Band Hero, varit på en promenad med lillasyster i kolsvart och iskallt väder, ätit rester från julbordet, suttit vid datorn och pysslat med blogginlägg och fixat naglarna med hjälp av nagelkitet jag fick i julklapp. Tänkte strax hoppa i pyjamasen, borsta tänderna och sedan kolla Offside på ettan. Har sett den för längesen, men jag kommer inte ihåg om den var något att ha. Har ju inget bättre för mig i alla fall :P.

Jag antar att det är många som är ute och festar denna juldag. Jag säger bara "Ha så roligt!". Själv lever jag pensionärsliv på Gotland, men jag behövde verkligen det efter en grymt tuff termin i skolan.

Nu är det dags att fixa iordning sig. Filmen börjar srax på ettan. Ha en fortsatt trevlig kväll!
/Elin

Guide - Mellandagsrea


I senaste numret av Sofis mode finns det två sidor som visar vad man ska satsa på när man plöjer igenom affärerna efter reafynd! Och jag tänkte dela med mig av detta till er kära läsare :).

Paljetter - Till en mjuk t-shirt i bomull och slitna jeans är det fortfarande lika hett med paljetter!



Jordnära färger - Våren bjuder på mjuka, jordnära färger, så börja spana efter det redan nu under rean.


Snygg i skinn - Äkta eller fejk, skinntrenden består. Satsa på en jacka i mc-modell eller ett par byxor.



Ränder - Tveka inte om du hittar en härlig, blåvitrandig tröja - både tidlös och andvändbar.


Svart klänning - Den lilla svarta är en riktig räddare i nöden.


Denim - Jeansbutikerna brukar bjuda på högvis av jeans - ofta både snygga och bra modeller.



ALLA PLAGG kommer från H&M's mellandagsrea på internet. Skynda att fynda!

Andra saker att fynda:
- En axel bar
- Byxdress
- Mer längd
- Skodetalj
- Klassiker (Enkla, svarta pumps är som LBD för fötterna)
- Bästa väskan
- Kvalitet
- Kavaj
- Chanel-lookie
- Tajts (leggings i alla former)
- Hålstickat

Nu har ni fått lite tips på vad ni kan leta efter. Alla tips är från Sofis Mode nr. 51.

Själv ska jag leta efter Chanel-lookie, En axel bar-klänning, Plagg med paljetter och Randiga tröjor.

/Elin 

Juldagen

Idag är det dagen efter den STORA dagen, Juldagen. Det är en röd dag vilket innebär att alla affärer är stängda. Jag har inte gjort speciellt mycket sedan jag vaknade. Har fått i mig lite frukost, men sitter fortfarande med pyjamasen på ;). Sitter framför min nya dator som jag ÄLSKAR <3. Jag glömde fråga igår, vad fick ni alla i julklapp? Fick ni det ni önskade er? Jag fick mer än jag någonsin kunnat drömma om, är SÅ tacksam!

Planerna för dagen är få och det är ganska skönt :). Ska ta bort mitt avskavda nagellack och använda nagelkitet jag fick av lillasyster i julklapp. Blir kankse lite BandHero som syster fick i julklapp, riktigt roligt! Kanske blir en promenad i det nya understället också, dock blåser det ganska mycket. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Nu ska jag i alla fall dra mig bort från datorn där jag suttit halva morgonen. Hörs!
/Elin


Julafton - Outfit


Röd kofta - Lånad av Syster
Rött linne - Gina Tricot
Svart kjol - H&M
Brosch - Guldfynd
Pumps - Födelsedagspresent av Syster

/Elin

Ps. När jag ser bilderna från igår på mig så blir jag verkligen sugen på en resa till solen! Jag är ju sjukligt blek :( Ds.

Inspiration: Skjortor

Skjorta är ett plagg som jag gillat att bära i perioder. Nu är jag verkligen inne i en sån period. Jag älskar verkligen min rosa TH skjorta, jeansskjorta och min randiga RL skjorta. Gillar du skjortor? I detta inlägg tänkte jag inspirera er till ett antal olika budgetvarianter. Som vanligt säger jag "Se och inspireras!".


Denna
snygga skjorta är från märket Esprit, jag gillar den skarpt. Kommer från ellos.se och är lite dyrare, kostar 499:-. Men ska man bara ha en skjorta så tycker jag att man kan kosta på sig :).
Matcha denna med svarta eller gråa byxor och converse för en avslappnad, men supersnygg look.


Denna "skogsmulle"-skjorta (som vi så fint kallar den) är både snygg och cool. Denna variant är från H&M och kostar endast 249:-. Ett riktigt fynd!
Matcha med tajta jeans och svarta stövlar för en stilren look.


Svart skjorta med moderna axlar i figursydd modell. Kommer från bubbleroom.se och kostar 349:-.
Matcha med jeans och coverse eller för en mer dressad look en svart eller mörkblå kjol med hög midja och pumps med hög klack.


Skjorta med krås och rosett. Lite chanel-inspirerad variant från halens.se till priset 349:-.
Matcha med en svart kjol med hög midja och svarta enkla pumps för en kvinnlig look. För en vardagslook kan du ta på dig svarta, tajta byxor och stövlar.


Herrskjortan är inte figursydd och är perfekt att vika upp ärmarna på. Lite större skjorta. Denna är från H&M och kostar 99:- rea. Skynda att fynda!
Matcha med långt, vitt linne och svarta leggings samt converse för en snygg vardaslook.
Tips: Innan du köper en herrskjorta kan du ju kika i pojkvännens, brorsans eller pappas garderob. Jag har "lånat" en ljusblå av Richard som jag älskar!


Jeansskjorta i grått från nelly.com. Kostar 399:-.
Matcha med heltäckande, svarta leggings och vita converse för en snygg look i vår. Nu i vinter matchar du bäst med svarta tajta byxor och uggs.


Figursydd skjorta i ett skönt material. En basicskjorta är ett måste i garderoben :). Kommer från H&M och finns på rea för endast 129:-.
Matcha denna röda skjorta med svarta tajta byxor och loafers för en kvinnlig look. Låt skjortan göra jobbet.

/Elin

Nästa inspirationsinlägg kommer handla om klänningar som passar perfekt till NYÅR! Missa inte det.
Och en fråga, vill ni att jag har ett inspirationsinlägg för killar framöver?





Vilken JULAFTON!

God kväll på er. Jag har haft en HELT underbar dag! Hade inte kunnat bli mycket bättre.

Efter förra blogginlägget så kollade vi Kalle och drack glögg. Sedan blev det julbord för hela slanten :). Det var mumsigt, men som vanligt väldigt mäktigt. Fint var det också!

Julbordet med fina mamma och pappa i bakgrunden :).


Fin dukning även idag (jag som fixat :P).

När vi hade ätit oss proppmätta plockade vi undan allt och började så smått öppna lite julklappar :). Har fått massor av fina julklappar! Är lite i chocktillstånd fortfarande, såå himla mycket BRA saker.


En underbar HP Mini dator som är perfekt att ha med sig i väskan så att man kan blogga och arbeta hemifrån :). Så enkel att ta med sig! Och visst är den snygg, riktig "Elin-stil" ;).


Supersnygga converse i lite "lättare" modell. Kommer bli storfavoriter på mina fötter i vår och sommar, kan det inte bli det nu? :)


En typisk Elin-skjorta i lite längre modell, "matcha med jeansleggings" sa syrran. Så det ska jag nog göra ;).

Fick även massa annat fint som presentkort på H&M och Espresso House, Chailattepulver, Nagelkit, Nike-running (som man kopplar till ipoden), pengar, underställ, julskål, armband, massage, bodylotion, prenumeration på VeckoRevyn mm.

Tack pappa, mamma, syster, farmor och farfar för alla fina och genomtänkta julklappar. Kan inte i ord beskriva hur tacksam jag är för allt!

Fick även ett julkort av vår kusin E där det stod att jag och syster ska gå på bio och äta på restaurang med henne :). Ska bli jättemysigt! Blir efter nyår, innan jag åker tillbaka till Linköping.

Dags för mig att avrunda kvällen genom att läsa lite i min nya Glamourtidning. Hörs igen imorgon!
/Elin

Julafton :)

GOD JUL Sverige!
Hoppas eran morgon och förmiddag varit toppen. Själv har vi kollat i julstrumpan (visar nedan vad jag fick), ätit en stor och god julfrukost (varm choklad med vispgrädde och marshmallows, skinkmacka med senap och färskpressad juice) och varit ute på en långpromenad med mamma och pappa :). Så nu finns det rum för en massa god julmat!

Kl 15 vet ju ALLA vad som gäller, det är Kalle Anka och hans vänner. Eftersom vi inte var hemma förra året känns det extra roligt att kolla på det i år :).


I julstrumpan gömde sig detta...

Gosiga strumpor att ha hemma, två bra tidningar, en dubbeltriss (med vinst!) och salta björnar. Fick även två trisslotter till, men de var det ingen vinst på samt en julgranskula i form av en klacksko :).

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det nog dags att börja med maten. Ska ju klä upp mig lite idag också. Det är ju trots allt bara julafton en gång om året ;).

Så jag önskar er en fortsatt trevlig dag och ännu ett "God Jul".
/Elin


Imorgon är det Julafton <3

Eller det är ju Julafton nu egentligen, men för mig är julafton efter att jag har sovit min skönhetssömn ;). Är ni pirriga? Jag är lite pirrig, inte alls som förut :(. Antar att jag blivit lite äldre? Jag hoppas dock inte att jag vaknar klockan 7 och är jättepirrig, det brukar nämligen hända :P. Haha..jag vet att jag är 21 år, men jag tycker att man borde få vara barnslig en gång om året. Kan ni unna mig det?

Idag har vi ätit supergod julskinka med senap samt ätit god julgröt med mjölk, socker och kanel och till det har vi druckit julmust. Kan säga att nu har jag "jul-feeling" <3.


Sedan har vi ju som sagt kollat på uppesittarkväll och inte vann vi någonting, inte ens en hundring :(. Men mysig var det :). Åt knäck, kola och clementiner! Imorgon är det julafton, kan ni fatta? Haha..vad jag tjatar ;P.

Ska faktiskt börja dra mig tillbaka nu. Ska bara måla mina naglar lite och fila på julrim. Sov gott!

/Elin

Ps. Undra vad tomten kommit med i julstrumpan imorgon? ;P Ds.

Julhälsning


Julgranen är klädd och några julklappar ligger under. Börjar bli riktig JUL här hemma nu.


Julduken är på och jag har dukat inför kvällens middag :). Fint va?


Fina syster och mamma håller just nu på och lägger pussel, 1000-bitars :).

/Elin

23 December 2009

Imorgon är det JULAFTON :). Det ska bli så underbart att fira jul i Sverige i år med julmat, julgran, julklappar och julstämning. Förra året var vi i Mexico och det blev inte riktigt något julfirande där. Jag och syster hade ju fått den coola resan av våra föräldrar i julklapp och så köpte vi någon liten "skitgrej" var till dem i julklapp :P. I år har vi alltså frossat i julklappar ;P. Haha...blir nog bra det där!

Känner ni av julstressen? Jag känner faktiskt inte av den på något vis. Julgodiset gjordes igår och idag ska skinkan göras och det överlåter jag till mamma ;). Granen ska tas in och kläs, det brukar vara min och Sofies uppgift. Maten till imorgon görs nog både idag och imorgon, själv har jag ansvaret för äggen. Så mycket tycker min familj att jag kan om mat ;P. Haha...men jag kanske får hjälpa till med något annat?

Ikväll är en av de bästa kvällarna på året, förutom nyårsafton, födelsedagsfesten och midsommarafton. Ska blii så mysigt! Hoppas vi får igång lite jullåtar också :).

Nu är det dags för frukost. Är superhungrig! Idag ska jag och Sofie till Klintehamn och fixa lite hemlisar, sedan blir det till att klä granen, äta julmiddag och kolla BingoLotto :). YEY!

/Elin


Inspiration: Koftor

Nu till ännu ett inspirationsinlägg, det förra handlade om leggings.
I denna extrema vinterkyla med massor av snö kan det vara skönt med en varm kofta, eller varför inte en kofta som "piffar" upp en tråkig vardagsoutfit. Här nedan visar jag ett flertal från olika internetbutiker. Se och inspireras!


En
snygg kofta med tuff smyckning på axlarna. Den kommer från Nelly.com och kostar 499:-.
Matcha med antingen svarta byxor och vitt linne eller om det är fest över den svarta festblåsan och klackar.


En snygg, men samtidigt lite gullig. Perfekt att krypa upp i soffan framför brasan med en god bok. Denna kommer från H&M och finns på rea för endast 299:-. Skynda att FYNDA!
Matcha med leggings, tjocka sockor och en svart klänning för HÖG mysfaktor.


En lite snyggare variant av "häng-koftan" (som jag kallar den). Söt med rosett fram. Finns att köpa på Lindex och kostar 349:-.
Matcha med tajta jeans, stövlar och ett enkelt, vitt linne under :).


Det är lite Norrland över denna kofta, men jag gillar den i alla fall ;). Tjockstickad och mysig. Kommer från ellos.se och kostar 349:-.
Matcha med jeans, linne och stövlar för en vardagsoutfit. Annars fina mjukiskläder.


Snyggkofta är detta. Den är nog varken varm eller vidare mjuk, men om man ska vara snygg, så vet ni ju vad som gäller (.."får man lida pin"). Frågan är om den är så obehaglig? Haha..snygg är den i alla fall. Kommer från H&M och är också på rea och kostar bara 249:-.
Matcha med tajt, svart kjol, vitt linne och högklackade pumps för en "chic" look.


Annorlunda kofta i härlig färg och med snygg knäppning. Kommer från Halens.se och kostar 499:-.
Matcha med diskreta kläder som svart och vitt.


Ingen har väl missat att många plagg pryds av paljetter i höst/vinter? Du kan hitta allt från kavajer och klänningar till leggings och ballerinaskor. Denna snygga koft-bolero i lite korta modell med fina axlar borde verkligen flytta in i min garderob snarast ;). Kommer från Lindex och kostar 349:-.
Matcha med en tajt, svart klänning, heltäckande strumpbyxor och pumps för en snygg look.

Mina favoriter är nog den andra koftan (den gråa från H&M) och den femte koftan (den "spetsiga" från H&M).
Vilken/vilka är din favorit/dina favoriter?

Dags att stänga av datorn, det blåser typ storm utanför. Lampan blinkar typ till ibland...undrar om elektriciteten också ska försvinna nu :S?
Sov gott!
/Elin



Julgodis

 
Idag har jag och mamma gjort kola och knäck. Det blev faktiskt väldigt bra och gott :). Nu har vi julgodis att äta på julafton! Någon mer än jag som längtar till imorgon kväll och på torsdag, när det är julafton? Imorgon kväll är gröten kokad, skinkan uppskuren och julmusten framme. Då är det festmåltid som gäller! Mums. Sedan avslutar vi med uppesittarkväll på Bingolotto. Någon mer som ska spela?

Åt god middag som pappa hade gjort idag :). Sedan har vi sjungit Singstar och spelat Buzz. Detta har jag ägnat min kväll åt, vad har ni gjort?

Har ju glömt visa min outfit från i lördags. Vet att jag är blek (rött mot min hud är ingen höjdare), men vad tycker ni bortsett från det?

Kavaj - BikBok, Linne - Gina Tricot, Strumpbyxor - H&M och Pumps - Födelsedagspresent av syster :).

Strax ett inspirationsinlägg!
/Elin

Mjukis!


Jag har bott i myskläder idag :). Det är så skönt att vara på landet där ingen ser eller bryr sig. Jag går i mina halvslitna "Visby"-mjukisar, en tunnstickad tröja från Gina och sköna sockor :).

Dagen har ägnats åt att låna duschen hos grannen, så lite ren är man nu i alla fall. Åkte sedan med mamma till Klintehamn för att handla lite, bland annat bingolotter till uppesittarkvällen imorgon :D. Kom hem och gick direkt ut på en promenad innan det blev mörkt. Skönt med lite motion och luft.

Nu ska jag ner till mamma och hjälpa henne göra kola :). Smaskens!
Vi hörs senare.
/Elin

Lista


Den här listan har jag hittat hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!
 

Senaste
Låt du hörde: Love in this club - Usher
Film du såg: Bröllopsduellen

Mat du åt: Tortillas

Kram: Av mamma

Puss: Av Richard innan jag åkte till Gotland

Känslan: Jobbig, att röret läcker är ingen höjdare :(

Resa: USA och Mexico förra vintern :D

Glädje: På båten, när vi ÄNTLIGEN var på väg mot Gotland :)

Dröm: Kommer inte ihåg

Person du träffade: Pappa

Personen du pratade i telefon med: Richard

Personen du fick sms av: Mamma

Gången du åt 7-eleven korv: Har aldrig ätit 7-eleven korv :P

Gången du var utomhus: Igår kväll för att hämta ved

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår kväll

Saken du köpte: Godis till pappa ;)

 

Allmänt:

Ska bli skoj: Att fira traditionell jul <3

Ska inte bli skoj att: Börja plugga igen efter lovet :(

Sparar till: Inget speciellt just nu.

Pålägg som gäller: Philadelphia och skinka

Önskar att jag var bättre på: Att sjunga (vet faktiskt inte varför)

Dagens dryck: Inget, men det blir väl cola, vatten och juice ;)

Vad saknar du: Richard

Tre band/artister: Alicia Keys, Ne-yo och Jay Z

Vad har du gjort idag: Bara suttit vid datorn!

Brukar du svära mycket: Jag försöker att undvika det, är onödigt! Men ibland slinker det ut ett och annat ord :(

Hur tidigt stiger du upp: Igår gick jag upp halv sju, idag kvart över tio :P

På helgerna: Slappar, festar och städar jag ;)

Vad ska du göra ikväll: Kolla film kanske? Eller baka julgodis? Dagen är inte planerad...

Hur många timmar sover du per natt: I snitt 7 timmar

Vem är snyggast i världen: JAG!!! Haha...säger nog min pojkvän <3

Vad är det för veckodag: Tisdag och 2 dagar kvar till JUL :)

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Att jag fick vara här på Gotland och att Ellen kom och hälsade på, typ den bästa helgen i mitt liv!

Favoritplagg i garderoben just nu: Leggings, jag är FAST!

Längd: 172 cm

Vikt: Har inte vägt mig på 2 år, men som doktorn sa "normalviktig" och sund :)

Byter gärna garderob med: Carrie i Sex and the City. I allafall hennes skor ;)

Byxa eller kjol: Måste nog säga Byxa

Senast utlästa bok: Oj, det är tråkigt att säga, men boken om "stress" var det (kurslitteratur).

Mitt rum kan beskrivas som: Lagom stort, har ett STORT härligt fönster med magnifik utsikt och en skön säng (i min och Richards lägenhet)

Mig själv med tre ord (just nu): Smutsig, seg och hungrig

Jag tränar: Simning och powerwalks. I vår blir det gymet och gympa också :)

Jag ville bli när jag var liten: Allt möjligt. Allt från Bankkvinna till Blomsterkvinna ;). Älskar ordet -kvinna på slutet, men jag trodde det hette så då :P.

NU FRUKOST!!!
/Elin


22 December 2009

Nu är jag vaken :), men känner mig inte speciellt utvilad. Har haft snickare och sånt här sen 8 imorse, vaknade första gången tjugo över. Försökte somna om, men det är inte så lätt när de river upp hela taket och vattnet bara forsar ner...:S. Satte i Ipoden i öronen och lyssnade på lite musik, vaknade vid strax efter tio av att de började borra eller något. Jätterolig julklapp till mina föräldrar känner jag, att badrummet ska gå sönder alltså...Däremot är det ju toppen att rörmokaren och snickarna kunde komma hit så fort :D.

Så då känns det som sömnen inte är så viktig. Jag kan ju sova lunch, sova middag, sova kvällsmat...haha, det är det bästa med landet ;). Nee, vet faktiskt inte vad planerna är idag. Blir kanske en liten promenad i snön? Baka julgodis? Köpa julgran? Vi får se vad som händer helt enkelt :).

/Elin


21 December 2009




Nu är jag på Gotland med min familj :). Resan hit gick jättebra och det gick även ganska snabbt att åka båt. När vi kom fram till ön så var det ganska dålig väglag för de varken saltar eller sandar på Gotland :(. Som tur var körde mamma ;), jag hade tyckt det var lite jobbigt. Men vi körde sakta :)! När vi kom fram till villan gick det knappt att komma fram, det var tjockt med snö enda fram till ingången :S.

När vi, packningen och alla julklappar väl kommit in i huset så börjades det planera inför de kommande dagarna vad vi ska äta osv. Risken är att det kommer ännu mer snö och att det blir sämre väglag, så då vill vi känna att vi har mat så vi klarar oss :). Sofie och pappa åkte till Visby för att handla allt. Jag och mamma plockade upp alla kartonger och påsar.

Till vår fasa märkte vi att när jag skulle på toa på nedervåningen så var golvet helt svart :S. Kollade upp i taket och såg att det droppade...Vårt rör har frusit. God Jul liksom! Så vi har haft rörmokare och snickare på besök, imorgon ska de riva taket där inne. Jättebra början på lovet :P...men men, sånt är livet.

Ska snart ringa pojkvännen och kolla runt lite på internet/tv. Hörs snart igen!
/Elin

Fjärde Advent


Idag är det Fjärde Advent. Har ni firat? Jag har inte riktigt "firat" fjärde advent, men jag har ätit lussekatter :).
Har haft fullt upp hela dagen, därför inget inlägg i bloggen. Började morgonen med att vinka av farmor och farfar. Sedan satt jag och pratade med syster samtidigt som jag käkade frukost. Vid två kom vi (jag och syster) iväg för att gå på Power Dance, men ledaren hade fastnat i en snödriva :(. Vi gymade istället. Blev lite crosstraining, axlar och mage :). Blev sedan hämtade av mamma och när jag kom hem blev det duschen och byta om för att bege mig mot Richard och Åkersberga.

Är mycket stolt över att jag vågade/kunde köra i detta väglag både dit och hem :)! Umgicks med Richard och hans familj. Bakade lussekatter, åt god middag, pratade och lekte stad och land. Ville inte dra mig därifrån vid nio, men kände att jag behövde hem och slå in julklappar och packa väskan. Så vinkade av dem och sade god jul, sedan åkte jag hemåt igen.

Nu har jag slagit in alla julklappar samt packat nästan allting, bara pyjamasen som ska i ;). Har ställt klockan på halv sju *gäsp*, men man kan ju alltid sova på båten :). Imorgon är det Gotland som gäller, och gissa om jag längtar?! Jag kommer alltså inte fira jul med Richard, men det gör mig inte så mycket :P (inte honom heller). Vi är båda så familjekära och det viktigaste för mig är att få ha min tradition med min familj <3, samma gäller för honom! Så det är ingen "big deal" ;P.

Dags att krypa till kojs och jag avslutar denna dagen med en chocknyhet.
Ingen har väl missat att Brittany Murphy har avlidit, endast 32 år gammal :(.

Dödsorsaken är oklar. Tråkigt tycker jag, vad tycker ni?

/Elin

Krypa till kojs


Nu är det dags för lilla mig att sova. Har haft en jättetrevlig kväll tillsammans med familjen och farmor och farfar :). Mamma och pappa bjöd på god mat. Trevligt!

Imorgon ska jag hem till Richard och hans familj :). Vill pussa hejdå på min lilla pojke innan jag drar till Gotland på måndag (då ska vi vara ifrån varandra till den 30:e). Vill även träffa hans familj och önska God Jul och allt det där ;). Så jag ser fram emot en mysig söndag!

Måste även packa ihop det lilla jag packat upp samt slå in alla julklapparna. Det får bli innan jag åker till honom imorgon och efter. Upp tidigt på måndag dock.

Sov gott <3 ZzZzZzZzZzZzZzZzzzz
/Elin

Världens FINASTE bild

Sitter nu vid familjens dator och hittade den här fina bilden. Jag fullkomligt älskar den <3.


Tre generationer! Världens bästa Morfar, som tyvärr inte finns i livet längre :(. Världens bästa Mamma. Och världens bästa JAG :P.
Vi har likadana näsor :P!

/Elin

19 December 2009


Nu snöar det i Stockholm igen, men det är ganska vackert :).

Morgonen ägnades åt "frukosthäng" med familjen innan jag tog bilen till Åkersberga. Där mötte jag upp S för en fika. Åt supergod glass i det nya fiket mitt i Åkersberga centrum, rekommenderas om du har vägarna förbi ;). Sedan kom även E och fikade med oss. Jätteroligt att träffa dem igen, saknat dem så mycket <3!

Gick en liten runda i det "stora" centrumet och begav mig sedan iväg för att köpa lite till julbordet :). Körde hem, sakta och säkert och har i princip precis kommit hem. Ska slå in sista julklappen till farmor nu!

Ikväll får vi finbesök av farmor och farfar :). Ska bli roligt att träffa dem igen. Så jag är upptagen med festligheter ikväll. Hörs!

/Elin


Julröda :)

Det har varit en lugn och skön fredag :). Har inhandlat alla julklappar nu och känner att jag är väldigt nöjd. Jag var alltså i Kista idag för att köpa de sista julklapparna och äta lunch. Vi åt lunch på ett ställe som hette Ekologiskt kaffe och medelhavsmat, mycket lockande namn :P. Jag åt en ceasersallad som i princip inte smakade något alls :(. Kycklingen var konstigt kryddad, dressingen smakade inte som den brukar och det var en otroligt tam sallad. Jättesynd! Men det kan man ju aldrig veta om man aldrig har provat ;). Så det rekommenderar jag ej! Handlade med oss lite mat hem.

Till middag bjöds det på färska räkor från Göteborg (som pappa transporterat), nybakad baguett och goda ostar. Det var en toppenmiddag som jag längtat länge efter, skaldjur <3. Fortsatte sedan kvällen med lite glass och sista avsnittet av BSF. Gissa om jag är glad :D, Thilde och Stefan har jag hejjat på från början och nu är det dem. De pratar t.o.m om att skaffa barn. Gulligt <3. Usch vad töntig jag är, men de är ju så söta ;). Haha...*skäms*.

Har även målat mina naglar idag :). Duktigt av mig :P! Det blev julröda lagom till jul...vad tycks?

Min outfit för morgondagens julfirande (om det blir av!) är tänkt att vara rött linne i längre modell, svart oversize-kavaj, svarta strumpbyxor och klackarna jag fick av syster :). Noga planerat och dessutom känner jag att den röda färgen matchar så bra med min bleka hy...inte! Men är det jul så är det ;P.

Nu ska jag slå in lite julklappar innan det är dags att sova. Längtar efter att få krypa ner i min 120 säng igen :). Jag älskar att sova nära Richard, men ibland är det skönt att bre ut sig ordentligt också.
Sov gott Sverige imorgon är det tjejfika i Åkersberga som gäller, hörs!

/Elin

18 December 2009


Ville bara säga HEJ innan vi beger oss mot Kista :). Idag ska de sista julklapparna inhandlas och så ska vi äta lite lunch tillsammans. Ska bli trevligt.

Idag är det kallt, men det snöar inte och solen skiner :). Har varit ute på en 5km runda med mami, skönt att röra lite på sig! Har hunnit duscha, sminka mig och sitter nu här och äter lite frukost.

Vi får se om det blir någon "lilla" jul hos släkten imorgon, min faster är sjuk :(. Annars får vi dra hit farmor och farfar istället :P. Vill ju ge dem mina julklappar!!!

Nej, dags att äta upp frukosten och sen föna håret. Hörs!
/Elin

Stockholm


Nu befinner jag mig i ett snöigt Stockholm hos mina föräldrar. Resan hit gick bra, men vädret är jättedåligt. Åkte ett försenat X2000 till Stockholm, bytte sedan till tunnelbana och tåg. De flesta bussar var idag inställda, så min snälla mamma hämtade mig vid tåget :). Då vädret inte var på topp, halka och jättekallt, så bestämde jag mig för att stanna inne resten av dagen.

Har kollat på Bröllopsduellen med mami :). Den var helt ok! Tycker Kate Hudson är så otroligt vacker. Blev smooties och baguetter till middag. Kollade BSF och lite Morberg (jag vet att det är emot mina principer, men mamma och pappa tittade ju :P).

Mina planer är nu att titta på Generation fett och slå in lite julklappar :). Vad ska ni hitta på?

Morgondagen ska enligt plan ägnas åt träning och shopping med syster. Vi får dock se om jag vågar köra :S. Varför skulle det bli dåligt väder just när jag kommer hem?! *grrrr*

Hörs.
/Elin

17 December

Brrrrrrrrrr...det är MINUS 7,5 grader idag. Är det Linköping eller Antarktis vi bor på? Vart kom denna extrema kyla ifrån? Vilken tur att jag hade planerat att ha på mig min stora dunjacka när jag åker idag :). Har dessutom tänkt unna mig att ta bussen ner till resecentrum eftersom det är massa snö på vägarna och jag har en stor väska att dra efter mig.

Jag har redan varit vaken i en halvtimme och hunnit vika all ren tvätt som bara ska ner i väskan nu :). Har även hunnit fixa lite annat. Ska alldeles strax fortsätta, har massor kvar att göra innan bussen går halv 12!


Jag blir så sugen på att åka skidor när det ligger så mycket snö på marken. Någon mer som blir det?

Hörs senare, när jag sitter på tåget.
/Elin

ANDAS!


Vi har fuskat! Vi tände fjärde ljuset flera dagar före fjärde advent. Men det blir så när jag åker hem till Sthlm redan imorgon och Richard på lördag. Jag vill ju gärna tända ljusen på vår ljusstake nu innan jul istället för efter!


Vi passade även på att "adventsfika" utan lussebullar, men med ballerinakex (pepparkakssmak), julmust och glögg :). Det var en mysig avslutning på den här tiden i Linköping, så tar vi nya tag och kommer tillbaka 2010 :).

Jag har annars haft minst sagt FULLT upp. Har packat, tvättat tre maskiner med tvätt, städat badrummet, diskat, fixat julklapparna, kollat BSF, adventsfikat och vattnat blommor. Imorgon blir det upp i hyfsad tid och damma, så överlåter jag dammsugningen till Richard ;). Tåget går 12, så det borde jag hinna.

Har lite kvar att fixa innan jag kan släcka för kvällen, men det får inte bli alldeles för sent!
God natt <3.
/Elin

Dagens look


Kofta - Gina Tricot
Tee - BikBok
Jeansleggings - Vila
EMU (UGGS) - Köpta i USA

/Elin

Full fart...

...här hemma! Första maskinen tvätt är igång, högen med kläder som ska läggas i väskan blir allt större och det är smått kaos :P. Ska bli skönt när jag är färdig!

Det gick bra att simma i förmiddags, blev 80 x 25m som vanligt :). Skönt var det! Mötte sedan upp Annika för en lunch på Espresso House. Fortsatte sedan på lite ärenden. Var på banken, på hemköp och köpte julfrimärken (så nu är julkorten postade!) och på apoteket för att köpa nya magnesiumtabletter. Detta är vad jag gjort idag, vad har ni hittat på?

Kvällen ska ägnas åt städning, äta middag, fira 4:e advent i förskott med älskling <3, fixa lite med julklapparna och kolla BSF. Blir en lugn och mysig kväll!

Hörs.
/Elin


16 December 2009

Snön fortsätter sakta, men säkert att falla till marken. Det är faktiskt väldigt vackert, men också otroligt kallt :(. Ska försöka cykla till simhallen idag, men det får bli väldigt försiktigt i så fall.

Har precis ätit upp min frukost och ska snart packa väskan :). Måste även sätta på mig lite vettiga kläder eftersom jag ska äta lunch med Annika efteråt. Var faktiskt duktig och skrev en jättelång packlista igår :). Så idag ska det packas och tvättas kläder för fulla muggar ;). Först simhallen och lunch!

Vad ska ni göra idag? Åka pulka, kasta snöbollar eller bygga snölyktor? Jag fick veta att det inte kommer vara snö på julafton på Gotland :(. Jag som hade hoppats på det!!! Hade till och med funderat på att släpa med mig täckbrallorna så att jag kunde kasta mig i snön ;). Haha...jag gillar att leka barn igen.

Nu är det dags att göra lite nytta! Hörs senare under dagen.


En liten låt att sjunga med till. Me like!

/Elin

Vinterland

God natt vinterland <3. Ska alldeles strax stänga av datorn, är supertrött. Somnade förut vid nio, men vaknade vid tio och hoppade in i duschen. Tänkte bara att jag skulle gå in och skriva att jag lever innan jag somnar om.

Idag har jag varit i skolan HELA dagen, kom hem halv 6. Då bytte jag om och gick ut på en långpromenad med Evelina i "snöstormen". Det var kallt och inte vidare roligt, men trevligt sällskap är aldrig fel ;). Vi gick förbi tågstationen och hämtade ut våra biljetter. På torsdag åker jag till Sthlm med X2000, det tar bara 1,40 :D. Kom hem och blev bjuden på paj som jag fixade en sallad till. Annars har jag pratat lite med mamma och sms:at massor :).

Morgondagen är minst sagt fullspäckad! Ska börja med simning på morgonen. Vid lunch ska jag träffa Annika och äta lite gott. Skicka iväg julkorten (sista dagen imorgon!). PACKA, städa och tvätta. Samt fira fjärde advent i förskott med älskling <3. Blir en lååång dag imorgon ;).

Sov gott gott folk!

Saknar min Bebii som nu sitter på ett plan i 16 timmar till Singapore! Hon kommer vara borta över jul och nyår. Saknar henne så att det gör ont, vill ha henne här nu <3. MEN jag önskar henne en underbar resa, det är hon värd!

/Elin



Nyshoppat!

Har glömt visa er två nya saker som jag införskaffat :).


Collagetröja i längre modell, snyggt till leggings. Finns i många olika färger, men jag gillade denna med blommor på :). Från Gina Tricot.


Jag har ALLTID velat haft ett smyckesträd, men aldrig orkat köpa mig något. Hittade det nu på, hör och häpna, Netto och då slog jag till :).

/Elin

15 December 2009


Det är bara 9 dagar kvar till julafton...tiden har gått så fort. Skönt att jag i princip är klar med alla julklappar :), slipper jag känna den stressen i alla fall. På torsdag åker jag hem till Sthlm och på måndag åker familjen vidare till huset på Gotland för att fira jul. Jag älskar Gotland <3, så det kommer bli grymt. Jag saknar min "gamla" sommarö :). Vart ska ni fira jul?

Usch, idag blev jag väckt av telefonen :(. Visst skulle klockan ringa 5 min efter, men det är inte riktigt samma sak. Det var en kille i min grupp som undrade vart vi alla var någonstans, han hade tagit fel på tiden...Stackarn! Vi har inte seminarium fören vid 13, så segt. Som tur är bor de nära skolan, så det var bara för dem att vandra hemåt igen. Blev lite småstressad precis när jag vaknade alltså...hoppas INTE det sätter sina spår idag ;).

Hoppas alla sovit gott? Jag har sovit mina 7 timmar som jag ligger i snitt på. Imorgon ska jag ta en liten sovmorgon, men funderar även på att simma under förmiddagen. Ingen av tjejerna kan imorgon, men jag vill ändå simma...så det får nog bli så ;). Sista gången innan jul ju! Så återtar vi det efter jul sedan.

Nu ska jag kliva upp ur sängen, göra mig lite frukost och fixa iordning mig för skolan. Måste även springa ner och lämna tillbaka filmerna vi lånade igår. Hörs senare!

"Hoho, finns det några snälla barn här?"
/Elin


Update: SISTA dagen i skolan idag!!!

Sweet Evening


HEMMA efter en otroligt mysig kväll hos Ameli, varför gör vi inte detta oftare? Började kvällen med att hyra två filmer, Young, singel and angry och The Women. Efter det blev det mataffären för godisinhandling och dricka. Avslutade på Hakepi där vi köpte med oss kebab hem :). Skulle börja kolla på The Woman och så funkar den inte :(. Hur segt är inte det? Så vi började med den andra istället. När vi hade kollat klart på den fick vi ta en promenad till videoaffären igen för att byta filmen, inte ens en ursäkt fick vi! Cyklade hem till Ameli igen och kollade på filmen (som tur var funkade den!). Sedan satt vi och snackade skit, så plötsligt var klockan tjugo i ett...tiden går fort när man har roligt ;). Tack för ikväll Ameli!

Första filmen vi såg, Young, singel and angry var helt klart roligast och sjukast. Den var inte överdrivet bra, men vi fick oss ett gott skratt. Handlar om ett kompisgäng som upplever lite sjuka grejer...SE!
Andra filmen, The Women, hade vi helt klart höga förväntningar på. Hello, Eva Mendes och Meg Ryan var ju med :P! Men den var en total besvikelse. Eller den var helt ok, men väldigt seg och förutsägbar.

Nu ska jag krypa till kojs bredvid min sovande pojkvän <3! Imorgon blir det lite sovmorgon, i alla fall till kvart över 9 ;). Sov gott!
/Elin

Import


Sitter för tillfället och "importerar" en massa låtar till min Ipod touch :). Blir Akon, Gwen Stefani och Afasi & Filty nu. Får importera mer sedan. Tänkte ta med mig Ipoden på min promenad som jag måste gå på snart, hinner inte till 6 annars ;).

Har skrivit klart alla julkort nu, ska bara köpa frimärken och posta så är jag HELT klar! :)
Nu är det dags att byta om till gåkläder. Hörs nog inte fören efter jag varit hos Ameli. Ha en underbar kväll, det ska i alla fall jag ha :D!
/Elin

Att göra v. 51

Måndag - Grupparbete, handledning. Fixa på eftermiddagen. Myskväll med Ameli på kvällen.

Tisdag - Grupparbete på förmiddagen och kommunikationsseminarium på eftermiddagen. Lugn och slapp kväll med lite packning.

Onsdag - PACKA! Fika med Hanna? Fika med Annika? Simma på kvällen? Onsdagen är inte riktigt bestämd ;)!

Torsdag - Åka hem till Sthlm.

Fredag - Shoppa eller fika med syster? Träffa någon kompis?

Lördag - Fika med E och S i Åkersberga vid lunch. "Lilla julafton" på kvällen hos faster med familj.

Söndag - Mys med Richard och hans familj.

/Elin



Home <3

Hemma från skolan!
Har intagit min favoritplats i lägenheten, soffan :). Har ju hunnit fixa iordning ett inspirationsinlägg om leggings (se inlägget innan) samt ätit en lättare lunch. Eftermiddagen ska ägnas åt en promenad runt ån, skriva och skicka julkort samt byta lakan i sängen. Vid 18 ska jag träffa Ameli för att gå och hyra film, köpa filmgodis och mat. Hem till henne för en lååång myskväll med mjukisbrallor och tjejfilm <3. En skön måndagkväll helt enkelt :)!! Vad ska ni göra i eftermiddag/kväll?

Glömde berätta två saker som jag gjorde/bestämde igår. Först så kollade vi på en film hos Annika och Thomas igår, den hetter Taken. Jag tyckte den var enormt spännande. Usch, vad hemskt med sexhandeln i filmen, men otroligt välgjord. Den var kort, men väldigt innehållsrik. Den MÅSTE ni bara se!
Det andra var att jag och Angelica bestämt oss för att "ta tag i våra liv" efter nyår. Vi ska göra en pakt där man betalar 500 kr till den andre om man förlorar, beach 2010 here i come ;)! Haha...berättar mer när det närmar sig :).


PUSS på er alla läsare ;). Hörs senare!

Nu ska det skrivas julkort och packlista. På torsdag åker jag HEM till Sthlm :)!
/Elin

Inspiration: Leggings

Är du, som jag, en riktig leggingstjej/kvinna? Jag äger två par svarta, ett par svarta med dragkedja och ett par med människor på (i svart och vitt). Det finns otroligt mycket olika sorters leggings ute på "marknaden". Allt från svarta, gråa och vita till djurmönstrade och lack-silvriga. Vill ge er lite tips på vart ni kan hitta dessa, kanske önska sig i julklapp? Se och inspireras!


Coola lackleggings från Gina Tricot, 149:-
Matcha med stickad långtröja och uggs för en stilsäker look ;).


Djurinspirerade leggings för den modige från Nelly.com, 199:-
Matcha med en diskret klänning i svart eller brunt. Kör med klackar (som på bilden) eller snygga boots med eller utan klack.


Paljettleggings är STORT och modernt i höst. Dessa är från Lindex och kostar 299:-
Matcha med en längre t-shirt eller ganska diskret klänning i enkel modell, låt leggingsen göra jobbet!
Tips: Kolla efter billigare varianter på t.ex. H&M.


Nitar på kläder, väskor och skor är jättemodernt. Enkla leggings med guldnitar på sidorna från Gina Tricot, 199:-
Matcha med allt som du matchar dina svarta leggings med ;). Idag har jag jeansskjorta, svart linne och uggs till mina :).


Ovanliga, men otroligt snygga leggings från Halens.se. 149:-
Matcha som på bilden med svart klänning eller längre topp samt svarta boots eller stövlar.


Sammetsleggings är snyggt på "rätt" person, jag passar dock INTE i det! Dessa är från Nelly.com och kostar 199:-
Matcha med en bomulls- eller lackklänning i en skrikig färg, som röd. Kör höga svarta pumps eller stövlar till.


Snygga nyårsleggings i silver. Från Halens.se, kostar 199:-
Matcha med en svart nyårsblåsa och varför inte de turkosa skorna, ursnyggt!


Knalliga leggings i härlig färg från Ellos.se. Ett kap för den modige, 99:-
Matcha med diskreta plagg som vanligt ;). Kanske svart eller grå klänning/lång topp och svarta "bombarkängor".

/Elin
PS. Vad tycker ni om inspirationsinlägget? Mer sånt? Tacksam för kommentar! DS.

14 December 2009

Snön ligger vit på marken och termometern visar -2,4 grader, det är vädret i Linköping idag! Har ni snö? Jag är GLAD :). Jag börjar känna en riktigt härlig julkänsla. Snö på marken, jullov om två dagar och Gotland om en vecka. Sååå GLAD! Har redan hunnit duscha och sitter nu i min härliga morgonrock som mami tog med till mig, den har varit saknad. Håller för fullt på med frukosten och måste snart byta om och sminka mig.

Skola idag. Handledning och lite grupparbete, men bara till ett. Ikväll ska jag och Ameli ha myskväll med tjejfilm, god mat och snacks. Ska bli jättemysigt! Jag längtar :). Vad ska ni göra idag?

Nuuuu måste jag sätta lite fart. Hörs senare!
/Elin

Juloutfit


Klänning - H&M
Rött band - Tygaffär (?)
Röda pumps - Laredoute

Lite småjulig outfit på julsittningen :).
/Elin

12 December 2009

LÖRDAG - Började dagen med en lång sovmorgon hos moster i Motala :). Var glad och nöjd över att Erik vann Idol (mindre nöjd över att hans flickvän krampaktigt klamrade sig fast vid honom när han sjöng vinnarlåten :P). Blev bjuden på en jättegod helgfrukost och fixade sedan iordning oss. Åkte till Linköping och gick på Ikea samt kollade runt lite i Ikano-huset. Åt lunch på Max. Åkte sen hem.

Vid strax efter tre kom Angelica till mig. Vi sminkade oss, fixade håret och hade trevligt innan alla gästerna kom :). Det droppade in lite gäster vartefter, men som mest blev vi nog runt 30 personer. Trevligt!! Fortsatte sen till NH på julsittning. Hamnade mittemot Ameli och hade Angelica bredvid mig, kunde det bli bättre? ;)
Maten (julbord) var givetvis jättegott, men otroligt mäktigt :(. Det bästa med julbordet var självklart julskinkan med senap på en macka (jag har längtat såååå efter det!) och risalamaltan (stavas?). Fortsatte sen kvällen med att dansa, dricka drinkar och prata. Gick hem till mig vid halv tre och då var vi tre (jag, Ameli och Angelica) tjejer med otroligt ont i fötterna. Pratade och åt chips/popcorn. Sen gick tjejerna hem till sitt och jag gick och lade mig.

Tack för en trevlig kväll och avslutning på detta år (i Linköping i alla fall)!


A, jag och Angelica.


Glada tjejer på förfest :).


A och Ameli pose:ar ;).


H och M i fina klänningar :).


Vackra systrar!


Pils-gyckel :).

Lånade av Angelica:

Jag och min söta Ameli :).


Snyggingarna Ameli och Angelica. My girls ;).

Nu är det dags för mig att sova. Upp tidigt för handledning och grupparbete. Bara 2 dagar kvar till JULLOV!!! Någon mer än jag som längtar?
/Elin

Tredje Advent - Lucia


Det är FORTFARANDE Lucia och tredje advent, så jag vill önska er alla en trevlig dag (i lite efterskott!). Hoppas alla har haft en lika skön och underbar söndag som mig? Jag började min dag med en långpromenix med Angelica i rydsspåret. Fick låna hennes dusch och fixa iordning mig. Trippade sedan ner en våning till Annika och Thomas. Gick direkt till affären och handlade med oss lite gott hem :). Blev korv med bröd till sen lunch, efter det adventsfika med supergod varm choklad, till middag goda köttfärsrullar och till efterrätt ostbågar, glass och skumtomtar. Min mage är 4 gånger så stor som normalt ;). Haha...men gott var det! Tur att jag gick den där promenaden innan ;P. Kom hem för en stund sen och ska strax krypa till kojs!

Sorry för dålig uppdatering. Har haft FULLT upp (min vanliga ursäkt :P) i helgen, men sååå trevlig den har varit. Ibland är det skönt att skippa datorn ett tag. Man behöver vila från den ibland också ;).

Ska skriva ett inlägg om gårdagen och visa bilder, sen läggdags! Hörs SNART igen.

/Elin

Motala

Nu är jag hos moster i Motala :-)! Vi kollar för tillfället på idolfinalen, vem tror ni vinner? Jag tror Calle, men hoppas Erik (som ni vet). Vi har ätit otroligt god mat, pratat och kollat på tv. Jag har även badat i mosters stora badkar, det var jätteskönt :-). Jag saknar badkar!

Idag har jag och mami ätit lunch på Cofféhouse by George och gick sedan en kort runda på stan. Fikade med lussekatter och kaffe. Sedan var det dags att åka mot Motala. Stannade på Cloetta och Brunneby för att handla lite godis och julmust ;-).

Imorgon ska jag tillbaka till Linköping och förbereda inför den STORA förfesten som jag ska ha innan julsittningen på NH. Ska bli trevligt och trångt.

Nu IDOLFINAL!!! Hörs imorgon.

/Elin

Lucia :-)




Det var otroligt vackert i Domkyrkan i morse :-). Jättesöt Lucia (fick ljusa upp bilden då det var så mörkt i kyrkan) och pampigt luciatåg med stjärngossar och tärnor. Det var även en stor kör och dansare med. Jag fick hålla tillbaka tårarna några gånger för jag tänker SÅ mycket på min älskade mormor och morfar. Tände även två ljus för dem innan jag gick <3!

Efter den mysiga morgonen tog jag med mig Angelica hem. Dukade upp en stor frukost med ägg, te, mackor och juice. Begav oss sedan ut på stan och jag "plockade" med mig en supersnygg collagetröja, längre modell (från Gina Tricot:s reklam!). Angelica köpte en jättesnygg coctailklänning som hon ska ha på sig på sittningen imorgon, för mig blir det nog en gammal trasa :-P. Har precis kommit hem igen. Om en stund kommer mami :-). Då ska vi ut på stan och äta lunch <3. Ska hinna slå in lite julklappar, "putsa" ytorna samt packa lite. 

Hörs senare!!
/Elin

 

För att få er alla i luciastämning ;-).

Mysig kväll :)

"Miss i nassen" är jag uppe och spökar :P. Annika och Thomas gick för dryga halvtimmen sedan, så vi har bara hunnit diska och plocka undan allt. Richard har redan lagt sig för att sova och jag ska strax "joina" honom. Det blev en väldigt trevlig och mysig kväll (som vanligt!). Richard bjöd på köttfärssås och pasta, till efterrätt bjöd jag på chokladmousse med riven choklad över samt så blev det en påse bilar också ;-). Pratade, fixade apelsiner med nejlikor och skämtade. Detta ska vi göra om redan på söndag! YEY.

Imorgon vet ni ju att jag har fullt upp. Det är dock skönt att lägenheten är fin och ren i alla fall. Morgondagen ska ju ägnas åt lucia vid 8.00, efter det frukost och shopping med Angelica, sen en liten paus då jag ska byta lakan, slå in julklappar och fixa lite. Vet inte riktigt vilken tid mami kommer, men runt två :-). Får se om vi hittar på något då eller om hon ska iväg och fika. På kvällen blir det som sagt moster i Motala och Idol-finalen :-).

Dags att krypa till kojs. Ska kliva upp om 6 och en halv timme *gäsp*. Men det är det värt! Lucia i Domkyrkan får man bara inte missa :-). Sov gott!

/Elin

10 December 2009



Förlåt för dålig uppdatering!!! Hoppas allt är bra med er?? Igår blev en ganska fullspäckad dag med lång skoldag och siming, BSF och I hennes skor efter det. Blev bara jag och Angelica som simmade igår, men det var trevligt i alla fall ;-). Blev det vanliga, 80 x 25 m. Skönt att slänga sig i bassängen igen efter två veckors uppehåll :-).

I morse hade vi tidigt seminarium, så jag orkade inte skriva i bloggen innan det var dags att gå till skolan. Sov 5 min längre istället ;-). Har haft diskusionsseminarium och sedan fixat lite med vårt arbete, så nu hade jag tänkte jag finslipa det lite och sedan skicka in det :-). När jag kom hem gick jag och Richard till mataffären och pantade alla våra flaskor och burkar (77 kr fick vi ihop!), handlade lite till kvällen och köpte med oss lite lunch från donken. Annars har vi ägnat resten av eftermiddagen åt att städa lägenheten. Håller även på och tvättar lite kläder.

Ikväll kommer Annika och Thomas på middag. Det är skönt att Richard tagit på sig ansvaret för maten, jag fixar dukning, sallad och efterrätt istället :-). Imorgon blir det Lucia i Domkyrkan med Ameli, Angelica och L. Ska bli så otroligt mysigt! Det är JUL för mig. Efter det ska jag och Angelica äta frukost samt gå en runda på stan tillsammans :-). Strax efter lunch kommer mami och då får vi väl se vad vi hittar på. Framåt eftermiddagen/kvällen åker vi till moster i Motala. Ser verkligen fram emot kvällen och morgondagen <3! Vad ska ni hitta på?

Dags att städa det sista i sovrummet, damma och dammsuga. Hörs snart igen!
/Elin

9 December 2009


God morgon! Blir ett kort inlägg innan jag måste slänga på mig lite smink och packa väskan. Somnade inte igår heller :(. Fastnade givetvis framför SATC. Jag säger alltid till mig själv innan jag börjar kolla "bara ett avsnitt..." och så slutar det i tre :S. Inte bra! Så ikväll får det bli SATC-fri kväll, måste verkligen somna i tid. Somnade tillslut och när klockan ringde i morse ville jag inte kliva upp *gäsp*. Kan man inte få en sovmorgon per månad som man väljer själv :P?? Det var evigheter sen jag sov till 12 t.ex.

Nu MÅSTE jag fixa iordning mig. Ha en underbar dag!
/Elin


Förfest!!!

Nu är det bestämt att jag ska ha förfest här hemma på lördag innan julsittningen. Så redan vid 17 kommer det droppa in glada och partysugna vänner från klassen :-). Ska bli mycket trevligt! Får se till att lägenheten är städat, snacksen och drickan inhandlade, så att det bara är att göra sig iordning innan gästerna kommer. Hoppas på att Angelica kan komma vid typ 3 så att vi kan fixa iordning oss tillsammans, det vore jättetrevligt :)! Vad ska ni gröa på lördag?

Idag har vi varit i skolan mest hela dagen, var sådär :(. Jag har jullov i huvudet nu och snart även på riktigt :D. Åkte hem och bytte om till gåkläder och cyklade iväg till Valla för att möta upp Evelina. Vi gick rydsspåret (2,5 km) x 2 och sedan hem till henne igen, blev drygt 7 km idag :). Stannade på Coop och handlade brunsås på vägen hem. Blev köttbullar, potatis och brunsås idag. Mums!

Nu ska jag kolla ett avsnitt SATC och sen är det ju massa skoj på tv. Vad ska ni göra ikväll?
Sov gott sedan <3.

/Elin

8 December 2009


God morgon världen!! Har precis tuggat i mig sista biten av mackan (det är inte smör, utan philadelpiaost!) och ska snart hoppa i lite andra kläder :). Jag kunde inte somna igår :(. Jag var pigg som en nötkärna hela dagen (första på jätte, jättelänge) och jag tror att det beror på att jag var ledig och inte kände någon stress. Har bara sovit några timmar i natt :(. Får lägga mig tidigt ikväll istället.

Idag är det nästan plus 5 grader och uppehåll, hoppas att det förblir så. Skola hela dagen och ikväll promenix med girlsen (om båda kan?), vid 21 är det ju DH och sen Christine. Det får ni bara inte missa ;)! Nu är det dags för mig att fixa iordning mig inför skolan. Ha en trevlig dag på jobbet, skolan eller hemma!

/Elin

I <3 Mondays

Eller i alla fall dagens måndag ;). Har haft en slapp, mysig och trevlig dag :). Skönt att inte känna sig stressad för omväxlingsskull. Har kollat jättemånga avsnitt SATC, shoppat de sista julklapparna och druckit isté ;). Känns lite konstigt att vara klar med julklapparna redan den 7 December...är ni klara? I och för sig väntar jag på två julklappar som ska komma hem och en som jag ska köpa, men jag vet precis vad ;).

Blev ingen promenad idag :(. Evelina hade så mycket i skolan och skulle sedan ta spruta, så det skulle bli en sen promenad och det kände jag inte för. Ska gå och lägga mig i hyfsad tid ikväll, imorgon är det ju faktiskt skola igen ;). Vi sköt upp promenaden till imorgon. Sedan simning på onsdag. På torsdag funderar jag faktiskt på att ge mig ut och springa (kors i taket!). Har inte blivit mycket löpning nuförtiden, men det är ju för att jag börjat umgås så mycket med Angelica och Evelina. Vi går ju låååånga promenader och simmar istället, det är mycket roligare att träna med sällskap :).

Dags att kolla runt lite på internet, sedan sova. God natt <3.

/Elin

Klar!

Gick från detta:


Till detta:


Haha...skämt och sido ;).
Nu är jag i alla fall klar med uppgiften som jag skulle göra :). Har skickat in den till P, så nu är jag LEDIG på riktigt! Richard har precis cyklat iväg till skolan, så jag har lägenheten för mig själv. Ska börja med att göra en STOR frukost, är megahungrig nu. Sedan ska jag beställa lite juklappar på nätet ;) samt börja med julkorten. Blir ut i regnet efter det och fixa lite fler julklappar samt mat.

Hörs senare! Nu SATC och frukost :). Älska måndagar ;)!
/Elin

Att göra v. 50

Denna vecka har jag lite roligt inplanerat :).

Måndag -
LEDIG. Ska skriva en sammanfattning på litteraturen. Blir som sagt att skriva julkort samt shoppa lite julklappar idag. Promenad med Evelina (och kanske Angelica) ikväll.

Tisdag - Grupparbete från 10 till 16 (med seminarium). Lugn kväll med massor av rolig tv :).

Onsdag - Grupparbete. Simning med tjejerna på kvällen?

Torsdag - Seminarium. Promenad på eftermiddagen? Middag hos oss på kvällen med Annika och Thomas.

Fredag - Lucia i Domkyrkan mellan 08-9.30, perfekt start på julen. Förhoppningsvis lediga om vi gjort klart allt vi ska. Mami kommer till Linköping :), men vi ska lika snabbt vidare till Motala och hälsa på min moster! Lugn kväll med Idolfinal hos moster alltså.

Lördag - Göra sig iordning inför julsittningen med Angelica (som också ska med!). Sedan förfest hos mig (?). Sittningen börjar vid halv sju.

Söndag - Lugn söndag, kanske träffa mamma en sväng till? På kvällen är vi bjudna på middag till Annika och Thomas.

Blir en otroligt trevlig och rolig vecka. Vill även säga att jag har 7 skoldagar kvar innan jag har JULLOV :). Jag längtar efter min familj och Gotland, detta ska bli en UNDERBAR jul <3.

/Elin

7 December 2009

God morgon vänner. Idag vaknade jag till ösregn och några få plusgrader, men det gör inte mig någonting. Jag är ju LEDIG idag ;). Ska försöka hinna iväg till mataffären och några andra affärer idag. Hade även tänkt börja skriva på alla mina julkort som ska skickas iväg innan jag åker härifrån :). Ska ni skicka julkort? Får se om det även blir en liten promenix ikväll, hoppas bara vädret blir bättre, annars får vi ha regnbyxor på oss ;). Jag vill röra på mig!

Ska alldeles strax börja skriva på sista sammanfattningen på engelska. Den ska skickas in till P innan kl 13 och det brukar ju ta ett litet tag att skriva. Så det är nog dags att börja snart ;).

Hörs senare folks!

Leker "gubbe" med stearin :P.

/Elin

Lördagens outfit

Har ju GLÖMT att lägga upp lördagens festoutfit då jag invigde klackisarna jag fick av syrran :).


Örhängen - H&M
Tubtopp - Gina Tricot
Kjol - H&M
Pumps - Present av lillasyster <3 (tror Skopunkten)

/Elin

Julmys, julfika och julmusik :)

Det blev en HELT underbar dag som jag trodde ;)! Evelina och Angelica kom hem till mig strax efter förra inlägget, de lämnade bara av lite saker och sedan gick vi till Pitchers och åt brunch. Det fanns massor av gott att välja på, åt allt från pannkakor till äggröra och wraps med tonfiskröra :). Rekommenderas verkligen på en "bakis-söndag" ;). Gick sedan hem och bakade lussekatter och pepparkakor samtidigt som vi lyssnade på julmusik. Supermysigt! När allt var klart så adventsfikade vi och tände självklart det andra ljuset, hoppas ni har gjort det med :)??


Angelica och Evelina fixar lussebullsdegen.


Två koncentrerade tjejer som bakar pepparkakor ;).


Massor av julklappar delades ut :). De röda paketen var från mig och innhöll body lotion, scrubb mm. Sedan fick de även varsin kladdkaka med sig ;)!


Lussekatter som ska in i ugnen, mums!


Mysig andra advents fika med hembakade pepparkakor och lussekatter, glögg och julmust :).

När vi var proppmätta på supergoda lussekatter, pepparkakor, glögg och julmust begav vi oss ut på en promenad :). Vi gick rundan "Vinterljus" i Linköping. Var lite småvackert, men tyvärr ganska kallt. Skönt med luft och motion dock! När vi hade gått 5 km (som rundan är), så gick vi och köpte med oss bakad potatis med skagenröra hem. Smaskens var det. Kollade lite på tv och sedan åkte tjejerna hem till sitt.


En upplyst Domkyrka i "Vinterljus".


Polkagrisar på gymnastiksalen.


De tio budorden kunde läsas på marken...


Otroligt vackra mini-kristallkronor i plastbollar. Dessa hängde vid ån förra året, nu återfinns de i Trädgårdsföreningen.

Har inte hunnit göra mycket mer än så. Har kollat runt på internet efter julklappar och jag känner att jag är i princip klar med ALLA nu :). Ska bara köpa allt först ;). Hihi...hur går det själva med julklappshandeln? Har även pratat lite med syster i telefon <3.

Vet ni?!! Imorgon är jag LEDIG! Ska i och för sig skriva en liten uppgift och skicka in, men jag kommer vara hemma hela dagen :). Blir nog en långpromenad på kvällen sen. Hinner kanske iväg en sväng på stan för att införskaffa alla julklappar som jag skrivit upp ;). Nu är det dags att börja krypa till kojs!

Vill tacka mina underbara kompisar, Angelica och Evelina, för en helt underbar dag och tack för superbra och fina juklappar <3!!! Fick en jättefin träskål som Evelinas morfar har gjort själv fylld med frukt, godis, ljus och ansiktsmask och av Angelica fick jag snygga "popcorn" salt & pepparkar samt en strut med pepparkakskola :). TACK tjejer!!!


Fin och god present av Evelina.


God och rolig present av Angelica. Blir iväg och köpa popcorn nu, så att jag kan salta och ehhh (?) peppra ;).

/Elin  

Avslutar kvällen med en gammal låt av Markoolio, någon som kommer ihåg denna?

Andra Advent

Hoppas alla hade en underbar kväll igår? Det hade jag!! :)
Började med att möta upp Annika och Thomas för att handla lite mat. Vi köpte mat till att göra egna hamburgare och potatisklyftor, supergott. Sedan lyssnade vi på musik, drack goda drinkar och pratade/skrattade massor <3. Vi skulle ju ut på NH igår, men kön var så lång hela tiden och klockan gick...så vi stannade hemma :P. Men det var väldigt trevlig i alla fall. De åkte inte hem fören vid kvart över två, så jag somnade vid tre.


Söta Annika och jag :)


Fina paret, Annika och Thomas.


Vi igen <3

Nu sitter jag och väntar på tjejerna (Evelina och Angelica). Vi ska ner till Pitchers och äta brunch, det ska bli VÄLDIGT gott. Sedan blir det bakning för hela slanten :). Lussekatter och pepparkakor. Vi ska även adventsfika och byta julklappar. Detta kommer bli en TOPPENsöndag! Nu måste jag kila.

Ha en underbar 2:a advent!
/Elin

En liten dagens...


Skjorta - Tommy Hilfiger
NYA Jeansleggings - Vila

/Elin

5 December 2009


Lördag :)!!! Hoppas allt är bra med er? Med mig är det bara bra, otroligt trött dock :(. Det resulterar i att jag nu ska sova lite middag ;). Får besök om bara 2 timmar och jag ska hinna sova och städa lite innan. Idag har varit en lång dag. Klev upp kl 6 och åkte iväg till skolan och skrev tenta :S. Efter det hem och duscha en snabbis samt äta lunch. Träffade L på stan efter det för en fika :). Mycket trevligt som vanligt! Ikväll kommer alltså Annika och Thomas hit, så vi tre ska äta middag ihop, förfesta och sedan möta upp Richard och gänget på NH :). Ses där?

Vad tyckte ni om Idol igår? Blev ett lite annorlunda "avslut" än vad jag hade väntat mig. Calle var först att sitta säkert, kors i taket, men jag gillade det. Så då var det dags för Erik och Tove att duellera och den vann Erik :). Så nästa vecka är det alltså två killar i finalen och två bra dessutom, fast jag hejjar på Erik såklart ;)! Får väl sno tv:n hos min moster som jag ska hälsa på med mamma på fredag.

Dags för en powernap, sov gott <3.
/Elin

Idol rocks ;)


Vad tycker ni om kvälles Idol? Jag tyckte det var grymt! Alla var jätteduktiga :D. Jag älskade Eriks röst när han sjöng Iron Maiden (jag som inte ens gillar sån musik), det var otroligt pampigt och vackert när Tove sjöng Whitney Houston och så låten som Calle sjöng, Walking In Memphis, i love <3. Det blir svårt att tippa vem som åker ut, men jag tror nog att det blir Calle, tyvärr!! Jag vill se honom och Erik i finalen :). Tove är jätteduktig, men jag är inte överförtjust i henne :P. Vem tror ni går vidare??

Vill även tipsa om att det går att lyssna på hela Idol-skivan på Spotify nu :). Jag lyssnar på den nu! Rabih...:D. Nu ska jag borsta tänderna, kolla avslutningen på Idol och sen sova. Blir en otroligt tidig morgon *gäsp*. Hörs!
/Elin

4 December 2009

Idag var jag lagom trött och seg när klockan ringde. Tryckte på "snooze" när den ringde första gången, tio över 7, men upptäckte det inte fören det var försent :(. Julkalendern var redan i full gång och dessutom var jag jättetrött, så jag sov en stund till. Klev upp och läste massor i engelskaboken, åt frukost och gick sedan till biblioteket där jag mötte upp Ameli. Vi har nu varvat kommunikationskursens moment med annat och det känns väl sådär om jag ska vara ärlig :(. Hon "lämnade" mig precis och jag ska försöka fokusera ett par timmar till.

Ikväll blir det fredagsmys...

...med min älskling <3. Först ska vi äta middag ihop, sedan blir det godis och idol för hela slanten :). Ska bli skönt att ha en lugn och avkopplande kväll, det är precis vad jag behöver.

Min helg är fullbokad med roligheter :). Imorgon blir det fika med L, lite julklappshandel och på kvällen kommer Annika och Thomas hem till mig och vi ska käka middag, förfesta och gå ut och partaja :). På söndag blir det sedan brunch med Angelica och Evelina. Efter det blir det bakning av lussekatter och pepparkakor, när det är klart är det adventsfika som gäller och byte av julklappar :). Kanske ska vi hinna med en liten promenad också! Vad ska ni hitta på i helgen?

 
Sitter och pausar lite i biblioteket med en bulle (sitter ensam i ett grupprum, är inte så "konstig" annars :P). Vad tycker ni om min nya t-shirt, den från BikBok?? Jag gillar den :).

/Elin

Shoppa :)

Det blev en lite längre och lite annorlunda kväll än vad jag hade räknat med :P.

Jag var i skolan hela dagen och hade föreläsning samt pluggade. Åkte hem och svidade om till gåoutfit och begav mig ut i kylan tillsammans med Angelica. Det var skönt att röra på sig, men samtidigt väldigt kallt :(. Vart kom denna "extrema" kyla ifrån?? Gick hem och fixade iordning mig inför shoppingen med Annika. Vi började med några affärer där jag faktiskt köpte lite julklappar :). Såg sedan att massa folk begav sig ner mot Galleria Leo, så vi följde givetvis efter ;). Visade sig att de hade öppet till 23 och hade dessutom superpriser på vissa saker och vissa tider. Så vi kollade runt lite efter saker vi ville köpa och gick sedan hem till oss.

Vi fikade lite med Richards nybakade bullar, pepparkakor och julmust. Vi väntade alltså på att klockan skulle bli 22, så att vi kunde handla billigt :P. Vila hade 25% på alla kläder, så jag köpte äntligen mina efterlängtade jeansleggings som jag sucktat efter i 2 månader :D. De kostade 299:- med rabatt. Sedan gick vi in på Bik Bok där vi hade hittat lite vi ville ha. Jag köpte bland annat denna...


...en ursnygg oversize-kavaj för bara 250:- (halva priset!). Förlåt för dålig kamera, orkade inte ta den vanliga :P. Köpte även en snygg t-shirt för bara 75:-. Allt detta köpte jag för mina födelsedagspengar :)!!! Ni får se bilder på jeansleggingsen och t-shirten imorgon när jag har tid.

Morgondagen blir lagom rolig med massor av plugg. På kvällen ska dock jag och Richard ha myskväll med god mat och Idol :). Hejja Erik!!!

Dags för mig att krypa till kojs. Sov gott Sverige!
/Elin

3 December 2009


Idag är det frost och -4,3 grader ute...*brrrrrr*. Jag tycker att det är jättesvårt att veta hur man ska klä sig i denna kyla :(. För tar jag på mig min stora dunjacka så svettas jag ihjäl efter några minuter, tar jag däremot på mig min höstkappa så kommer jag frysa i några minuter...svårt det där! Något tips på hur man kan klä sig??
Det blir i alla fall mössa, halsduk och skidvantar. Det är ett som är säkert ;).

Jag skrev ju igår att vi hade 3-timmars föreläsning idag, men jag hade fel :P. Börjar inte fören 10 och har därför haft en lång morgon :). Har ätit frukost, kollat julkalendern, duschat, satt på mig kläder och sminkat mig. Nu är det bara väskan som ska packas och sedan ska jag cykla iväg :).

Som sagt blir det BARA plugg hela eftermiddagen. På kvällen sedan blir det promenad med tjejerna och vid halv åtta ska jag och Annika ut och shoppa :). Ser fram emot kvällen!! Vad ska ni hitta på??

Måste bara säga att julkalendern, superhjältejul, har blivit lite bättre...eller avsnittet idag var det i alla fall :). Kolla ikväll, 18.45.

/Elin

Hjärtan <3


Jag har på mig ett nytt halsband från SNÖ som jag fick av Richards familj i födelsedagspresent :).

Nu har jag precis kollat klart på BSF :). Jag tycker att Thilde och Stefan passar så himla bra ihop, hoppas det blir de ;)! Middagen med Annika idag var supermysig. Vi gick till Forno Italia och åt varsin pizza, var som vanligt jättegod. Pratade om allt mellan himmel och jord, men mest om hur trötta vi båda är på skolan och i allmänhet. Jag går jämt runt och är trött, känner mig nästan aldrig pigg. Jag vet att det beror på att det är mörkt nästan dygnet runt. Jag längtar till sommaren och de ljusa, långa dagarna :). På sommaren är jag nästan aldrig trött :P. Efter maten gick vi till Hemköp och handlade lite.

Ska alldeles strax fortsätta plugga, sedan ska jag gå och lägga mig vid tio. Är supertrött :(. Ska ju upp till julkalendern imorgon bitti och efter det har jag tre timmars föreläsning. Massor av plugg på eftermiddagen sedan. På kvällen blir det långpromenad med Angelica och Evelina, sedan ska jag och Annika träffas och shoppa :). De har öppet till 21 imorgon ;).

Sov gott <3!
/Elin

OBS! Inlägget om "tomten på kickoff" kanske verkade lite skumt. Det är en tävling jag deltog i, alltså inget ni behöver läsa :P.

Eftermiddagsfika?

En liten paus i pluggandet. Dock blir det ingen eftermiddagsfika för mig :(. Sitter i biblioteket och vill inte lämna allt för en fika, som ändå skulle vara i min ensamhet :P. Jag sparar mig till middagen med Annika ikväll istället!

Idag har jag faktiskt varit väldigt effektiv. Har hunnit läsa och sammanfatta två kapitel (ett kvar, på engelska) och dessutom kollat igenom massor av den andra litteraturen :). Kände att jag behövde en liten paus nu, men ska snart återgå.

Ska kila ifrån biblioteket strax efter 17 redan, måste ner på stan och fixa lite snabbt :). Har ni för er ikväll??

Usch...nu är det redan mörkt ute :(. Jag som gillade solen!

See yá.
/Elin


En bild på mig i mitt fina lockiga hår :).

Tomten på kickoff


Vad gjorde tomten på sin kickoff?
Tomten kände att han behövde vila upp sig ordentligt inför julen. Så han bestämde sig för att åka på kickoff med tomtemor för att komma på andra tankar och bara slappna av. Han tog med henne till en liten stuga precis vid havet, avskillt från grannar, så att de bara kunde vara dem två. De hade en egen kokerska och städerska som lagade mat till dem, så att de bara kunde gå långa promenader, bada, sola och umgås. Det var en perfekt avkoppling innan julstressen.

/Elin  

2 December 2009


På biblioteket! Ser ni att solen skiner i bakgrunden? Superhärligt :). Men ack så kallt det är, termometern visade -2,8 grader när jag gick hit i morse *brrr*. Min tjocka dunjacka åkte givetvis på.

Vaknade tidigt i morse och gick givetvis upp och kollade julkalendern. Den var inte mycket bättre idag kan jag lova, men som mamma säger "den är ju för barn" :P. Haha...jag ska ändå fortsätta kolla på den. Var så himla trött efter (eftersom jag inte somnade igår), så jag gick och la mig en liten stund till. Sov till tjugo i nio, sedan segade jag mig hemma och gjorde frukost, fixade iordning mig osv. 

Har nu suttit på biblioteket ett tag och sammanfattat ett kapitel och läst ett kapitel, men tog bara en liten paus. Ska alldeles strax fortsätta och ska då sammanfatta ett kapitel till. Sedan blir det att övergå till att plugga med annat :(. Ikväll ska jag träffa Annika :). Vi ska äta middag ihop (som jag brukar säga, "äta måste man ju ändå göra") och det ska bli riktigt trevligt! Sedan är det ju BSF ikväll och lite mer plugg :S. Tidig sänggång måste det också bli, annars klarar jag inte av att gå upp till julkalendern :P.

Hörs senare.
/Elin 

Övertrött!!!


Ljuset klättrar nedåt och nu är 1:a december "borta". Det blev en mysig kväll efter en lång dag med plugg och föreläsning, men ack så trött jag är hela tiden :(. Så otroligt skoltrött just nu! Någon mer än jag som är det??

Vi lagade tortillas till middag, supergott :). Kollade DH, spännande som vanligt, och Christine, som var lite roligare än vanligt ;). Vad har ni hittat på ikväll?? Jag hade egentligen tänkt sova för 45 min sedan, men jag är övertrött = pigg :(.

Ska kolla runt lite på datorn och sedan är det verkligen dags att sova. God natt <3.




/Elin

Ps. Jag fick med Richard på en "date" imorgonbitti igen :) YEY! Ds.

1 December 2009


Första luckan öppnad :). I HARIBO-kalendern fanns de hederliga gummibjörnarna och i chokladkalendern var det en rund chokladbit med ett ljus på (den fick Richard, den andra ska jag äta ikväll).

Har precis ätit upp min STORA frukost i form av "brötchen" (baguetter i ugn), turkisk yoghurt, C-vitamin och B-vitamin :). Är mätt och glad nu, dock lite trött! Ikväll släcker jag efter Christine, därmed basta!

Klockan är tjugo över 8 och jag behöver inte dra mig till skolan fören vid tjugo i :). Har kläder och smink på, ska endast packa ner matlådan och borsta tänderna innan jag åker. Blir en LÅÅÅÅNG dag i skolan idag...Vad ska ni hitta på? Skola, jobb?

Julkalendern började ju i morse, någon mer än jag och Richard som kollade? Det kändes lite väl barnsligt denna gång eller så är det jag som vuxit upp? Jag ska ge det några avsnitt till, tror dock inte att jag får med mig Richard upp imorgon igen, han tyckte nog att det var sämre än vad jag tyckte :P. Vad tyckte ni som såg det?

Dags att göra lite nytta här i vårt hus, julen är kommen...
/Elin

RSS 2.0