BB-skäms :P


Har precis kollat klar på BB (Big Brother) och skäms lite. Varför tittar jag på det? Idag var det i och för sig ganska roligt eftersom de hade skräckkväll och flera av deltagarna blev jätterädda, så jag har suttit och gapskrattat för mig själv :P. Usch, jag hade också blivit jätterädd om jag var inne i huset, men nu var det ju bara roligt. Haha, måste titta imorgon också innan jag går och lägger mig :P. Spännande fortsättning följer...men jag skäms fortfarande för att jag tittar på detta intelligensbefriande program. Tittar du också på BB?

Nu borde jag legat i sängen och sovit, men jag är ovanligt pigg :(. Kanske beror på att jag gått och lagt mig sent två dagar i rad och fått ha två härliga sovmornar? Imorgon blir det dock ingen sovmorgon eftersom jag tänkte ut och morgonpromenera. Ska äntligen få vakna upp tillsammans med fredagen, det är så mysigt att starta dagen på det sättet! Hoppas solen kommer fram under promenadens gång, det är helt underbart. Sen är det som sagt seminarium, träning och middag med Mikaela och kanske en tjej till :). Mysig fredag med andra ord!

Som ni såg i det tidigare inlägget så fick jag med mig ett par skor hem idag, visst är dem snygga? Det var en mysig kvällsaktivitet att strosa inne i butiken tillsammans med Hannah :). Prata lite, prova skor, äta snittar och shoppa. Har även hunnit plugga lite och kollat på BB som sagt. Har också beställt lite nytt från gymgrossisten :).

Time to wash up the dishes och sedan sova. Natti natti <3 <3
/E <3

Fynd!

Tror ni att jag kom tomhänt ur Din Sko idag? Jag sa ju att jag inte behövde några skor, vilket jag står fast vid, men idag hittade jag ett par skor som jag helt ärligt velat haft jättelänge. Idag var de dessutom på riktigt, riktigt bra pris och så var det 20% på det priset också, så jag fick dem för 79 kr istället för 499 kr. Det var väl ändå ok? Snygga vår- och höstboots. Gilla?





Helt klart värt 79 kr!!! Dessutom bjöd dem på snittar, cider, godis och goodiebags. Jag är NÖJD :). Regnar det inte imorgon ska jag inviga dessa skor, oavsett hur varmt det är ute ;).

Ska ju visa er det jag fick med mig från BikBok igår också. Dessa underbara mjukisar var nedsatta med 200 kr, så jag kunde verkligen inte hålla mig. Sköna, skitsnygg färg och så blir man superglad när man har dem på sig ;).





Älska färgen eller vad? Riktigt sugen på tröjan som hör till också, men jag ska fundera lite till...;)

Blev alltså lite shopping både idag och igår, men jag har inte gjort av med alldeles för mycket pengar i alla fall :). Riktigt bra fynd har det blivit! Är så nöjd :). Vad tycker ni?

/E <3

Rain...

Jahopp, då regnar det i Linköping igen :(. Jag som trodde att det "bara" skulle vara molnigt idag och att det imorgon återigen ska bli sol/moln. Men vi får väl se helt enkelt hur det blir, det går ju tyvärr inte riktigt att styra. Det är bara jobbigt om det regnar under min morgonpromenad imorgon eller när jag ska cykla till skolan, det är så drygt! Aja, man får klä sig efter väder helt enkelt ;).

Nu sitter jag och väntar på Hannah. Vi ska på VIP-kväll på Din Sko, de har 20% på hela sortimentet just ikväll och jag behöver ju inte några nya skor, men man kan ju alltid kolla ;). Blir nog bara där en liten stund, sedan måste jag hem och plugga och lägga mig tidigt.

Det blev inget bak idag, jag hann inte med det. Fick i mig lunchen lite sent och kom då iväg på löprundan senare. Självklart skulle det krångla under löprundan också, men jag tog mig igenom 15 km idag och det känns riktigt bra nu efteråt :). Har även hunnit städa lägenheten och ätit middag i form av köttfärssås och spagetti, mums! Nu är jag proppmätt som vanligt :P.

Imorgon blir det en ganska tidig morgonpromenad och efter det har vi seminarium i skolan. Sen hem en sväng för lunch och mellanmål, funderar på om jag hinner baka morotsbrödet här emellan eller om jag ska göra det på söndag istället?!. På eftermiddagen är det sedan dags för aerobics, var längesen jag var på Linas pass, så det ser jag fram emot :). Ser fram emot att träffa henne också :). Och på kvällen blir det sedan restaurangbesök med Mikaela, lutar åt den italienska restaurangen Primo Italia. Deras pizzor är gudomliga och pastan är inte heller helt fel, får se vad jag är sugen på imorgon.

Här bjuder jag på en bild på mig innan dagens långa löprunda :)


/E <3

Proteinpannkakor!



Proteinpannkakor (3 st)

1,5 dl havregryn

0,75 - 1 skopa proteinpulver (Fit & Smart chokladproteinpulver)

2 ägg

3 dl lättmjölk

Lättkesella med bär och fun light och en mosad banan (som topping)

Detta recept har jag hittat på själv och du kan prova dig fram vad som passar dig bäst. Jag har fått inspirationen från andra bloggar och gjorde min egen grej av det. M.u.m.s säger jag bara, nya favoriter här hemma ;). Ska bjuda Ellen på dem här till söndagsbrunch när hon kommer hit nästa helg :D.

Slänger upp receptet på gårdagens middag senare, kameran och datorn vill inte samarbeta just nu!
/E <3

31 Mars 2011

Vaknade av mig själv idag, halv tio visade klockan och jag känner mig ordentligt utvilad! Jag tycker verkligen att man ska ta vara på dagar då man har möjlighet att inte ställa klockan och bara låta kroppen vakna till av sig själv, det ger en lite frid bara det :). Nu har jag gjort det både igår och idag, så imorgon är det tillbaka till väckarklockan och skolan. Men då lever jag på dessa två underbara dagar så länge ;).

SMHI visade att det skulle vara moln idag och när jag vaknade var det i princip klarblå himmel och sol, men snart blev det lite molnigt ändå. Dock är det en fin dag idag med 9 plusgrader utomhus :), riktigt nice! Jag taggar inför min löprunda som jag planerat vid tre och innan dess blir det till att städa lite i lägenheten, äta lunch och plugga lite. Vad sysslar ni med idag?

Under eftermiddagen ska jag baka morotsbröd igen (se recept här) som jag ska unna mig efter löprundan. Idag är det 1,5 mil som står på schemat. Det är en distans jag bara sprungit en gång förut, så det ska bli spännande. Jag är dock inte orolig, det kommer gå bra, bara kroppen är i form idag ;). Har suttit hela förmiddagen och fixat med min Ipod för att ha lite nya grymma låtar att lyssna på under rundan. Ska även testa mitt löparbälte idag med små vattenflaskor som jag ska fylla med vatten och sportdryck, ska bli intressant och se hur det går ;). Haha...spännande saker det här :P. Ska även inviga mina nya löparskor idag. Så nu ber jag er önska mig lycka till!

Ska slänga upp receptet på min lunch och middag igår och sedan blir det till att sätta igång med städningen innan det är dags för lunch :). Hörs mer under dagens gång!

/E <3

Skönhetssömn


Fjortisbild?

Tiden går fort när man har "roligt" eller gör saker hela tiden snarare. Jag har verkligen njutit av den här dagen ordentligt :). Ätit god mat hela dagen (slänger upp recept på proteinpannkakorna imorgon och visar då också min middag), haft premiär på takterassen, shoppat lite, pratat med Angelica på skype, fått iväg lite mail samt gått en härlig morgonpromenad. 

Imorgon ska det tyvärr vara molnigt hela dagen, men det gör inte så mycket. Jag har en lång löprunda inplanerad under eftermiddagen och då är det ganska skönt med moln. Hoppas det är lagom temperatur också :). Måste även städa, plugga och lite sånt imorgon. På kvällen blir det sedan VIP-kväll på Din Sko med Hannah! Får se om de har några snygga sommarskor ;)...

Lite planer under den fortsatta veckan:
Fredag - Morgonpromenad, seminarium, aerobics och middag på restaurang med Mikaela
Lördag - Jobba HP (Högskoleprovet) med Sofia, förfest hemma hos mig och sedan utgång på NH (Sjukhusfesten)
Söndag - Sovmorgon, "morgonpromenad", plugg och kickboxning med Hannah på kvällen
Underbar helg, inte sant?

Idag blev det som sagt en runda på stan. Köpte med mig en flaska vitt från systemet, vitaminer från apoteket (dyrt!), ett baslinne, hårsnoddar och hårspännen från H&M och lite nödvändigheter på Netto. Sedan blev det ett stopp till, nämligen på BikBok. Fick med mig något därifrån också, i en härligt vårig färg. Något jag längtat efter att köpa nytt i evigheter, kika in i morgon för att se vad ;).

Nu blir det diska -> läsa tidning -> sova min skönhetssömn! Ställer ingen klocka imorgon, utan går upp när jag vaknar...vem gissar på 8? MEEEEE!!! Good night.
/E <3 

Chill-outfit

 
Idag är jag "sponsrad" av H&M

/E <3

Takterassen, chailatte och jordgubbar...








En otroligt härlig timme senare är jag nu lite röd om kinderna, pigg och nöjd! Solen gör verkligen underverk med mig :). Jag blir som en helt annan person på vår- och sommarhalvåret. Jag får sådan livsglädje, jag vill bara vara ute i solen och göra massa roliga saker hela tiden. Under min promenad idag gick jag förbi en stor äng och blev plötsligt supertaggad på att köra brännboll, det är väl somrigt? Älskar brännboll och volleyboll på sommaren :).

Blev en väldigt sen lunch för mig idag, men åt ju frukost vid halv ett. Blev proteinpannkakor med chokladsmak (proteinpulvret är i chokladsmak) och det blev lika gott som förra gången, mina havrepannkakor har fått tuff konkurrens. Tror faktiskt jag gillar dessa bättre och de mättar väldigt bra och länge! Jag tryckte i mig alla tre som det blev av smeten jag gjorde och nu mår jag nästan lite illa :P. Nu ska jag ta mig ut på stan en sväng, blir först en runda till systemet för att köpa en flaska vitt till lördagens festligheter :). Sedan apoteket, H&M och Netto. Hörs efter det!

/E <3

Våååååååååååår

Älskade, underbara och efterlängtade VÅR...är du här för att stanna?



Kollade väderprognosen på SMHI och kolla vad den visar på fre-sön :D. Lycka eller vad?

15 grader på både lördag och söndag :). Det är ju almost sommar då ju!!! Hoppas det stämmer :).

/E <3

Dagens to-do :)

Eftersom jag inte har några "måsten" idag ska jag göra lite vad jag känner för, men vissa saker har jag redan planerat att jag ska göra ;).

Jag är en obotlig planeringsmänniska, så mina lediga dagar är sällan ostrukturerade. Jag planerar alltid i alla fall :P. Men jag trivs med det och det stör ju ingen annan, så låt mig hålla på ;).

Här är några av dagens planer:

- Sola på takterassen! Dricka chailatte och äta jordgubbar :)

- Gå en sväng på stan! Dagens måsten är nya vitaminer, hårsnoddar och hårspännen.

- Handla lite till kvällens middag (ärtor...:P)

- Göra chokladproteinpannkakor till lunch :D, lyx!

- Få iväg lite viktiga mail.

- Söka artiklar till c-uppsatsen, ringa kontaktperson angående samma sak.

- Äta middag i form av pannerad fisk, potatis- och broccolimos (nytt påhitt, hoppas det smakar!), ärtor och creme fraiche-sås med citronpeppar :)

- Kolla på Sveriges mästerkock!

- Skypa med
Angelica ikväll <3.

Med andra ord finns det lite att göra idag! Ser ut som det är mycket, men det är det inte. Jag menar lunch och middag äter man ju i alla fall alltid (eller jag gör det i alla fall?!), artiklar kan jag söka imorgon också om jag inte orkar/hinner idag, shoppingen och maten tar jag på samma gång...Så det är chill med andra ord ;).



/E <3


Favoritkjolen!


Jacka/kofta - Gina Tricot
Linne - Gina Tricot
Halsband - ?
Kjol - Zara

/E <3

30 Mars 2011


Morgonstund har verkligen guld i mun :)! Idag hade jag sovmorgon och vaknade upp av den härliga solen. Det var helt underbart eftersom det regnade igår (bilden ovan är tagen efter en blöt cykeltur hem från skolan igår). Jag gick upp och diskade undan allt från gårdagens mysmiddag med Hannah och sedan bytte jag om för en morgonpromenix i solen med Mikaela :). Mötte upp henne och så gick vi en runda, sedan fortsatte jag ytterligare en bit och kom upp i totalt 1 timme och 20 min idag. Inte illa pinkat ;). Superhärligt var det! Första morgonpromenaden den här veckan, check!

Har ätit en ordentlig och väldigt god frukost efteråt. Blev en ganska sen sådan, men det gör ingenting eftersom jag är ledig idag. Det är så extremt underbart att inte ha någon tid att passa, har bara några saker jag vill hinna med under dagen :).

Dagens frukost bestod av naturell lättyoghurt med hallon och hemmagjord kanelmüsli, finn crisp med philadelphiaost och kalkon, knäckemacka (sport) med mellankokt ägg och kaviar, ett löskokt ägg, c-vitamin med blåbärssmak och vitaminer. Smaskens!
En otroligt god och ordentligt mättande frukost. För mig är frukosten det viktigaste målet på dagen och jag äter alltid en ordentlig sådan för att klara mig bra under hela dagen :). Äter ni frukost? Vad äter ni i så fall?

Just det, solen skiner ju utomhus! Har bestämt mig för att gå upp på takterassen en stund och njuta av solens strålar :). Tyvärr är det inte speciellt varmt ute, men jag sätter på mig ordentligt med kläder och hoppas att solen värmer bra i alla fall. Ska hoppa in i duschen nu och sedan ska jag unna mig en chailatte (år sedan jag drack!) och jordgubbar i solen :D. Låter inte helt fel va?

/E <3

TACK :)


Kommer ni ihåg vårjackan jag tjatade om för några veckor sedan? Jag ringde H&M kundservice idag eftersom jag fick paket från H&M och då var min jacka "slutsåld". Fick prata med världens trevligaste tjej som sa att de hade fått in en extra leverens av just den jackan och sa att hon självklart skulle skicka en i rätt storlek till mig utan att jag behövde betala extra frakt. Dessutom var det 10% just nu, så då fick jag jackan för inga pengar alls ;). Toppen! Det tjänar dem på i längden eftersom jag skriver om det här och jag garanterat kommer handla från dem igen, serviceminded kallas det visst ;). Beställde förresten en mörkblå, tyckte den var snyggare :).

/E <3

29 Mars 2011

It's raining in Linköping today :(. Fast det är bättre än den snö som sakta men säkert föll ner från himlen när jag precis kommit fram till skolan. Men jag gillar varken regn eller snö, jag vill ha SOL hela tiden ;).

Idag har varit en sån där dag då jag varit seg och trött precis hela dagen. Började 8.00 imorse och så körde vi grupparbete fram till lunch, lite svårt när man känner sig helt utmattad. När jag kom hem ringde jag H&M kundtjänst och sedan mamma :). Somnade som en stock i soffan efter en liten stund och sov en hel härlig timme. Det unnade jag verkligen mig själv! Då tror jag verkligen att jag orkar vara trevligare ikväll och i natt blir det sedan 8-9 timmars sömn som jag behöver. Är "ledig" imorgon :D.

Har precis fått i mig lite mellis i form av lättkesella med bär och hemmagjord kanelmüsli, en knäckemacka och vatten. Känner mig fortfarande lite seg, men jag gissar att det beror på att jag inte riktigt har vaknat till ännu :P. Strax ska jag fixa kvällens middag så att den är redo att avnjutas direkt efter kickboxningen idag, ska bjuda Hannah på kyckling- och bulgursallad :). Hon ska alltså följa med mig hem efter dagens kickboxningspass, så då blir det middag, desperate housewifes och mys! Toppen avslutning på tisdagen med andra ord.



/E <3

Sömnbrist!

Den här helgen har varit fullproppad, underbar och händelserik! En av de bästa helgerna på länge :).

Började på fredagen med att åka iväg och kickboxas med Hannah. Som vanligt när vi kör fredagspasset, så avslutade vi med lite cardio på gymmet (blev crosstrainer denna gång). Stretchade ordentligt och cyklade sedan hem till henne. Där gjorde vi iordning en riktigt god tortillabuffé med Hannahs egen guacamole, grönsaker, tacofärs, tacosås och pepsi max :). Smakade ljuvligt efter ett hårt träningspass. Annars blev det lite tv, väldigt mycket prat (ni anar inte hur mycket jag och Hannah har att prata om hela tiden, vi vet typ allt om varandra) och en smaskig fruktsallad (och jordgubbarna såklart!) som avslut på kvällen. Eller natten blev det, tiden gick så otroligt snabbt, så jag kom i säng kvart i tre...

...och började min lördag med en powerwalk runt ån med Louise. Det var underbart att träffa henne igen, men det var jättesegt att ta sig upp efter bara 6 timmars sömn. Tror dock att promenaden gjorde gott eftersom jag arbetade långpass under dagen, en morgonpromenad ger så mycket mer energi till en under dagen och därför känner jag verkligen att jag prioriterar mina morgonpromenader :). Åt proteinpannkakor till frukost/lunch och de vart jättegoda, ett nytt påhitt från min sida :P.

Slänger upp receptet på min träningsblogg för er som är intresserade av att testa :)!
Efter den goda och mättande frukosten cyklade jag till jobbet och jobbade 12-20. Under tiden kom min älskling Bella till Linköping, så när jag kom hem till min lägenhet hade jag en söt tjej i soffan :). Vi hade inte träffats på tre månader, så det var verkligen ett kärt återseende. Min finaste vän hade köpt ljusrosa rosor, chokladkex, kex och ost till mig som present. Hur gullig får man vara?

Underbara ljusrosa rosor :D <3
Vi gick och handlade lite färdigmat (kyckling med pommes och god sås) som vi åt och sedan blev det lite lördagsgodis efter det :). Satt uppe ett tag och bara pratade och njöt av varandras sällskap.

Tog en liten sovmorgon på söndagen, men gick ändå upp hyfsat för att hinna umgås och äta lyxfrukost innan jobbet. Så vi gjorde oss iordning och gick sedan till mataffären och handlade hem lite god frukost. Vi lyxade till det med smoothie, färska frallor, jordgubbar, juice och wienerbröd :). Det kallar jag lyx! Mumsigt och mäktigt var det.
Min underbara Bella under söndagsfrukosten :).
Vinkade hejdå till Bella, som skulle iväg och överraska en kompis och cyklade till jobbet för ett ganska kort pass mellan 13-16. Kom hem och slängde i mig lite mellis och cyklade sedan iväg till kickboxningen med Hannah. Blev ett riktigt bra pass igår trots att jag var så himla trött innan, tack Hannah för det! Efteråt kom jag hem och hann duscha och sedan fick jag ett samtal av Bella. Hon undrade om hon fick komma upp en stund, så jag fick sällskap en stund på kvällen under min middag. Jättemysigt! Sedan gick hon hem till sin kompis igen och jag fixade iordning här hemma och gick sedan och lade mig.

Det har med andra ord varit en UNDERBAR helg eftersom jag har fått träffa två av mina favorittjejer, Hannah och Bella, jättemycket och även söta Louise :). Jag har även jobbat med trevlig och underbara människor på jobbet, snacka om att ta emot mig med öppen famn! Känner mig redan som en i gänget ;). Me like big time! Som sagt, kunde inte blivit mycket bättre. TACK alla inblandade!

/E <3
Ska uppdatera träningsbloggen nu och sedan blir det till att diska, göra mig i ordning och sedan sova min skönhetssömn. Börjar 8.00 imorgon! Så imorgon är det skola -> hem och vila/fixa middag -> kickboxning -> middag och desperate housewifes med Hannah <3. Underbar tisdag! God natt!

Jordgubbsfrossa :)



Fredag den 25 mars var det jordgubbspremiär för mig! Självklart var det inga svenska jordgubbar utan spanska, men de var riktigt goda och smakrika i alla fall :). De hade bra pris på en liten ask på Hemköp, så jag var ju bara tvungen att köpa ;). Mums säger jag bara! Lurade i Hannah att vi skulle köpa med oss hem till kvällen sedan, så det gjorde vi. Åt alltså två askar jordgubbar den dagen. Sedan köpte även jag och Bella (I know, Bella har varit här!) en ask till frukost i söndags :). Och idag köpte jag en liten ask för ännu bättre pris på Ica, så imorgon lär det bli jordgubbsfrossa igen.

Jordgubbar är supernyttiga och goda, ät hur mycket du vill. Innehåller mycket järn och smakar som godis ;). Längtar tills de svenska gubbarna kommer till mataffärerna. En skål med färska svenska jordgubbar med mjölk och frallor med ost är något av det godaste som finns...längtar!

/E <3

H&M

Har fått paket från H&M som innehöll detta...




Supersnyggt och vårigt träningslinne :). Tänk att det blir så mycket roligare att träna i nya träningskläder!!!


Vitt baslinne, snygg boxarrygg på den. Älskar modellen!


Blått baslinne, samma modell som det vita. Riktigt sköna och snygga.

Vårjackan då? Jo, det var ju därför jag beställde! Men tror ni inte att det står på fraktsedeln att den är "slutsåld". Blev jätteirriterad. Hade inte beställt från H&M om jag bara skulle ha tre linnen, inte värt frakten på 40 kr då...Så H&M kundtjänst kommer få ett mindre roligt samtal från mig imorgon :P.

Vad tycker ni om mina snygga linnen annars då? Nu vill jag att det ska bli sommar så att jag får visa upp dem ;).
/E <3

28 Mars 2011


I'm alive!!!

Förlåt kära vänner för ett lite längre uppehåll från bloggen än planerat, men så blir det när man heter Elin och har fullt upp :P. Vissa av mina vänner här i Linköping brukar alltid säga till mig att jag får höra av mig till dem när jag har tid att ses eftersom jag alltid är så himla uppbokad...kanske läge att tagga ner lite? Nja, jag gillar mitt liv :)!

Berättar om min underbara helg i ett separat inlägg och berättar om dagen nu istället :). Idag har jag varit i skolan och haft grupparbete, det gick bra och vi kommer nog bli klara imorgon vilket resulterar i att vi är "lediga" fram tills på fredag :D. Hur underbart är inte det på en skala? På eftermiddagen hade vi möte med vår handledare angående c-uppsatsen och det var ett glädjande besked, minst sagt! Så nu är jag glad igen ;). Cyklade hem i det soliga vädret, åt lite mellanmål och skrev inköpslista. Sedan kom Mikaela och hennes kompis Ellen och hämtade mig med bil och så åkte vi till Ica Maxi och storhandlade :). Snacka om lyx att få åka bil och handla ;). Fick med mig lite god mat hem och sedan var det dags för en löprunda på milen. Slog mitt rekord idag igen ;), nu väntar jag på bakslag...någon gång måste det ju gå dåligt, eller? Aja, jag är SUPERGLAD i alla fall! Har precis tagit en dusch och ätit en supergod omelett och en surdegsmacka :). Wonderful monday!

Vad har ni sysslat med?
/E <3

25 Mars 2011


Klockan ringde 06.30 och det var dags för en tidig morgonpromenad. Det var alltså dags för veckans andra morgonpromenad och tyvärr är det lite kyligare idag än vad de varit de senaste dagarna. Man blir verkligen bortskämd när det är sol och lite varmare, som tur är så är det soligt idag också :). Jag behövde inte gå ensam på min promenad idag heller, utan Hanny är på snabbvisit från Frankrike under helgen, så vi gick rundan tillsammans. Vad roligt att träffa henne igen.

Aja, nu ska jag äta upp min frukost och sedan måste jag duscha och fixa mig iordning innan vi ska ses i Stadsbiblioteket! Idag blir det förmiddagsplugg och sedan ska jag och Ameli snacka c-uppsats. I eftermiddag blir det till att hämta mitt paket från H&M (Min vårjacka har kommit!), städa det jag inte orkade häromdagen samt fixa med annat innan det bär av mot kickboxningen. Efteråt blir det myskväll med Hannah, vi ska äta tortillas och bara umgås <3. Underbar fredag!

/E <3

Nyttig tacopaj!



Botten:
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl dinkelmjöl
250 lättkesella

Fyllning:
250-500 g nötfärs
3-4 msk tomatpuré
tacokrydda
0,5 dl vatten

Stanning:
3 ägg
3 dl mjölk

Eventuellt broccoli om så önskas.

Den här pajen är verkligen jättegod, men samtidigt ett nyttigare alternativ till den vanliga pajdegen som ofta innehåller mycket smör och vetemjöl. Som topping brukar en vanlig paj även innehålla ost, vilket inte denna gör.

Börja med att förgrädda pajskalet i ugnen som är på 200 grader i 10 min. Samtidigt steker du nötfärsen och blandar i allt som ska vara i den, låt puttra en liten stund. Ta sedan ut skalet och häll på nötfärsen, häll på stanningen som du rört ihop innan och finfördela broccoli om så önskas. Skjuts in i ugnen igen i 30 min och servera sedan tillsammans med en stor sallad :).

/E <3

I bara trosorna?





Linne & Klänning - Gina Tricot
Hade tjocka strumpbyxor och converse till under dagen!

Angående rubriken var det en dam som cyklade ikapp mig idag när jag var på väg hem från jobbet eftersom hon trodde jag cyklade i bara trosorna :P! Min klänning har ett vitt parti bak och jag hade jacka och så såg man bara det vita partiet...Hon sa att hon inte hade blivit förvånad om så var fallet eftersom det finns så mycket konstigt mode idag. Hahaha...jag skämdes lite :P.

/E <3

24 Mars 2011

Skola -> Jobb -> Vila! Snart lite träning på det. Förhoppningsvis blir det ett ganska hårt träningspass, känner att jag behöver det ;). Vill gå därifrån svettig, med en härlig energi och bara känna mig sådär toknöjd som man gör ibland. Kan vi ordna det :P?

Sitter just nu i soffan och känner mig jätteseg. Jag kan komma på flera anledningar till det och det skulle kunna vara att jag bara sovit lite mer än sex timmar i natt, det kan även vara så att det är ett resultat av en tidig morgon eller bara helt enkelt så att jag hamnat i ett matkoma för tillfället ;). Idag har jag som sagt först varit i skolan i två timmar för att bidra lite till grupparbetet, efter det blev det en ganska lång cykeltur till jobbet (bra vardagsmotion!). Skulle jobba 11-14, men jobbade över med 40 min. Det gick bra idag och jag tycker att jag kom in i det ganska snabbt igen, med tanke på att jag varit borta i nästan två veckor nu. Bra med lite repetition inför ett långpass (12-20) på lördag och dessutom är det lönehelg! Kommer bli tufft, men samtidigt roligt och utmanande :). Söta Sofie på mitt jobb hade tagit med en vaniljbulle till mig idag, så det avslutade jag mitt pass med. Tack söta!

När jag kom hem blev det sen lunch i form av gårdagens tacopaj (slänger upp receptet strax), ett långt (och underbart) samtal med Hannah, ett samtal med Ameli, lite tv och lite läsning av bloggar. Snart tänkte jag blanda ihop en proteinshake till mig själv, diska, fixa inför middagen och sedan byta om. Ikväll är det skivstång+intervall som står på schemat. Körde bodypump i söndags, annars var det längesen sist.

  


/E <3

Sista rycket...

Sista rycket innan det är dags att lägga sig för idag. Det har varit en ganska slapp dag med plugg, god mat, lite telefonprat, en liten chock (men blev ganska positiv ändå), en underbar överraskning, lite tv och lite chill vid datorn :). En skön dag som jag tillät mig att ha i och med den stundande jobbhelgen.

Imorgon är det skola tidigt, börjar redan vid åtta. Dock kan jag bara vara med och grupparbeta till tio eftersom jag måste iväg och jobba lunch efter det. Har ett lunchpass på tre timmar imorgon och sedan blir det till att åka hem och fortsätta plugga. På kvällen tänkte jag köra skivstång+kondition. Kommer bli underbart! Kroppen har mått bra av vilan idag (ja, en morgonpromenad räknas inte som träning på det sättet för mig :P). Ska nog orka köra hårt imorgon igen.

Nähä, dags att chatta klart med kompisarna, diska undan kvällens middag (gjorde nyttig tacopaj med broccoli och stor sallad till) och dammsuga...just det, sängen är obäddad också :(. Segt! Måste komma i säng hyfsat i alla fall, har slarvat lite hela veckan, inte bra.


Gjorde samma paj som på bilden idag fast med mindre nötfärs, ingen ost och broccoli på :). Mums!

Sov gott sedan <3.
/E <3

Paus!

Nu är jag helt slut i huvudet, men det har faktiskt gått över förväntan med pluggandet :). Roligt när man kan förvåna sig själv ibland ;). Det jobbigaste är att jag inte har någon aning om det jag skriver är rätt eller om jag har tänkt på rätt sätt eftersom allting är så flummigt...suck! Man skriver allting på vinst och förlust. Skönt att det bara är 2,5 månad kvar på universitetet nu :).

Har precis bestämt mig för att ta en paus och vila huvudet från datorn ett tag. Tänkte ta tag i lite andra saker på to-do listan som städningen och disken. Inte så roligt, men det måste göras, bor i en riktig svinstia för tillfället :P. Annars har jag som sagt hunnit med att plugga, äta lunch (omelett med kalkon, tomater och grekisk salladost...mums!) samt ringa och gratta syster på födelsedagen. Tyvärr har det bara varit lite glimtar av solen efter förra inlägget, så det blev aldrig något sola på takterassen eller lunch utomhus. Är i alla fall nöjd med att jag fick min soliga morgonpromenad, då kan jag leva med att sitta inne resten av dagen.

Nähä, time to do something! Dags att diska...


Hörs senare!
/E <3


GRATTIS!!!


Idag fyller min lillasyster år :), 19 år blir hon. Det är helt otroligt vad tiden går fort. När det gäller en själv så tänker man inte lika mycket på det, men min lillasyster har ju alltid varit så liten. Hon kommer alltid vara liten i mina ögon ;). Vi har haft så roligt ihop under åren, när vi var små lekte vi jättemycket med varandra. Vi hade en period under tonåren då vi gled isär lite och kanske inte kom så bra överens, men nu är vi jättebra vänner/syskon igen <3. Jag älskar min fina lillasyster jättemycket och hoppas att hon får en fin och solig födelsedag!

GRATTIS fiiiie på din dag!
/E <3

23 Mars 2011


Hahaha...hittade en gammal bild på mig som är från våren 2008. Jag var tokblond och hade lugg, vad tycks? Jag trivdes inte alls i lugg och håret var lite väl vitt. Men det är roligt att man någon gång testat något annat :P.

Nu blev det lite molnigt här i Linköping, men under hela morgonpromenaden sken solen och solbrillorna var på :). I natt blev det inte heller jättemycket sömn eftersom jag skulle diska, fixa med packningen och sånt innan jag gick och lade mig. Sedan vaknade jag av mig själv flera gånger innan jag äntligen klev upp. Gick ut på en timmes morgonpromenad och det var så härligt! Har bytt ut mitt underställ till att endast ha linne under jackan och bara mjukisbyxor :). Vår, vår, härliga vår!

Dagens to-do lista ser ut såhär:
- Plugga
- Äta lunch, mellis och middag
- Sola på takterassen om molnen försvinner
- Städa lägenheten (plocka undan, damma, dammsuga och byta lakan)
- Fixa med lite viktiga papper och annat
- Chilla framför Sveriges mästerkock ikväll

En ganska lugn dag förutom att jag måste lägga ganska mycket tid på skolarbete, ska snart hoppa in i duschen och sedan sätta igång. Hörs runt lunchtid igen!
/E <3

Pigg är bara förnamnet...

Klockan har passerat elva och jag känner mig pigg och proppmätt...ingen bra kombo :P! Jag har tur som har hemmastudier imorgon och kan förlägga mina studier under den tid jag känner för, men det är en hel del som ska skrivas, så jag måste avvara ganska många timmar till det. Planen är i alla fall att starta morgonen med en härlig morgonpromenad och sedan en god frukost på det, efter det ska jag starta studierna. Smhi visar även stor sol och 8 plusgrader imorgon, så om det stämmer ska jag även försöka äta lunch och sola på takterassen :). Underbart!

Idag har det varit skola från 9-16. Sedan hem och chilla lite framför tv:n och käka mellis innan det var dags för dagens löprunda. Det gick hur bra som helst och nu har jag verkligen fått mersmak, dags att lägga in en högre växel nu, bara två månader kvar till Göteborgsvarvet som är 2,1 mil! Jag är så taggad att komma i mitt livs löparform tills dess :). Ska strax slänga upp dagens tid och lite tankar om löpning på träningsbloggen. Har även ätit en supergod middag och kollat på DHW och Cougar Town.

Efter att jag skrivit i träningsbloggen ska jag diska, packa upp väskorna från Stockholm och göra mig iordning för att sova. Så jag vill bara önska er alla en underbar natt, sov gott :).



/E <3

Lördagens födelsedagsoutfit!


Örhängen - Present av mamma från Hemse, Gotland
Klänning - Gina tricot
Kofta - Lånad av syster
Ring - Present av Angelica från Nice, Frankrike
Strumpbyxor - H&M

/E <3

D-kändis


Japp, idag kunde ni hitta mig på sista sidan i Aftonbladet :P. De stoppade mig igår på centralen och frågade om jag ville svara på en fråga och vara med på baksidan av Aftonbladet. Jag hade ju inget bättre för mig, så jag fick svara på frågan "Välkomnar du våren? Vilken är din favoritårstid? Varför?" och sedan tog dem några bilder. Hade ingen aning om hur det skulle se ut, men jag är nöjd :P. Ser ju glad ut i alla fall :).

För er som inte ser svaret så skriver jag ut det här:
Ja, självklart gör jag det. Sommaren med sol, värme, bad och semester är favoriten.

/E <3

Bästa just nu!


Jessie J - Price tag

ÄLSKAR den här låten och jag kommer garanterat lyssna sönder den!!

/E <3

22 Mars 2011


Trött, men barnsligt glad idag :). Vaknade av mig själv eftersom solen ville lysa igenom mina persienner redan vid 07, inte många timmars sömn alltså (eller inte för mig i alla fall :P). Somnade om en halvtimme och sedan ringde klockan och det var dags att kliva upp. Idag är det 11 plusgrader, klarblå himmel och SOL :D. Hur underbart är inte det på en skala från 1 till 10? YEY! Våååååååår....

Aja, här i Linköping gäller det att passa på att njuta så länge det varar. Termometern visar att det på tors-fre ska bli 2 grader och molnigt/regn. Imorgon ska det också bli fint väder och då är det hemmaplugg som gäller för mig. Kanske tar en paus på dagen genom att äta lunch och sola på takterassen, det skulle ju inte vara helt fel ;). Vi får se vad Linköping bjuder på för väder imorgon helt enkelt.

Nähä, dags att sätta lite fart här. Ska slänga i mig mitt ägg och sedan packa ihop dagens matlådor, böcker och datorn. Vi kanske hörs under någon rast idag, annars blir det nog innan löprundan i eftermiddag/kväll :). Underbart väder att springa i ju! Idag tycker jag att vi alla sysslar med utomhusaktiviteter (promenader, löprundor, stavgång osv.), någon som är med mig?

/E <3

Gårdagens!


Topp - Gina Tricot
Jeans - H&M (nya)

/E <3

Favoriter just nu!


Flo Rida - Turn around


David Guetta feat Rihanna - Who's that chick?


Nelly - Just a dream

/E <3

Vårvärme :)


Hur underbart är det inte med plusgrader? Idag har det nog varit den varmaste dagen hittills under 2011 :). Under kvällen när jag cyklade till träningen visade termometern 8,5 grader. Är våren här för att stanna? Fick riktiga vårkänslor idag och jag älskar det! Jag hade inte ens vantar och halsduk när jag gick till mataffären idag :). Wunderbar <3.

Usch, jag kollar på Big Brother samtidigt som jag sitter vid datorn. Vad patetiskt det är alltså, men ändå tittar man. Nu har de fått in massa alkohol och alla är jättefulla och jättejobbiga, hemskt. Jag skulle aldrig riskera min framtida karriär för att medverka i Big Brother, skulle ni? Är detta hiss eller diss?

Idag har jag varit riktigt segis efter att jag kom tillbaka till Linköping från Stockholm. Tågresan gick jättebra och jag pluggade lite, läste lite tidningar och skrev mitt matschema. Väl hemma åt jag lunch och kollade tv/dator, somnade även till en liten stund innan jag tvingade iväg mig själv till mataffären. Fick med mig lite god mat och basvaror hem och har nu fyllt min kyl lite igen, gott med mat ;). Sedan har jag hunnit med att träna medel 70 min nu på kvällen och ätit en supergod kycklingsallad till middag.

Imorgon är det allvar igen, skolan börjar efter lite ledighet. Grupparbete klockan 9. Så snart tänkte jag diska undan all disk från dagen, göra mig iordning för att sova och sedan läsa lite som jag måste veta inför morgondagen. Efter skolan imorgon blir det en löprunda runt ån också, tänkte dricka Celsius innan och se om jag får lika härlig energi som förra gången ;). Det ska dessutom bli "varmt" imorgon, runt 10-12 plusgrader. Hur nice? Vore toppen om man kunde få gå ut en runda på lunchen, men vi får se om jag hinner med det eller inte. Älskar våren och sommaren!!!

/E <3


21 Mars 2011


Ojdå, det var visst ett par dagar sedan jag skrev här. Det beror självklart på en fullspäckad och otroligt underbar helg i Stockholm <3. Jag har hunnit med så mycket roligt och träffat många av mina närmaste, vilket betyder så otroligt mycket för mig. Om en stund ska jag packa min väska och bege mig tillbaka till Linköping, känns lite vemodigt faktiskt :(. Jag kommer sakna alla här "hemma" och vet att det förmodligen inte blir många resor till Stockholm under våren, nästa gång blir antagligen när jag åker till Gotland i slutet av april. Men då kommer jag på kvällen och sover hos farmor och farfar för att sedan åka båten med dem på torsdagen. Som tur är kommer jag få lite besök och så under våren, så jag ska nog klara mig ;).

Vad har jag då hittat på under lördagen och söndagen? Jo, lördagen började jag med att gå en lång morgonpromenad tillsammans med Anna :). Vi hade jättemycket att prata om och promenaden kändes som den gick lite för snabbt (även om den tog nästan 1,5 timme). Hoppas vi ses snart igen! Sedan var det bara hem och duscha, äta frukost och göra sig iordning för lite fika/lunch i Täby c med tjejerna. Underbart att träffa dem alla igen :). Vissa fikade och några åt lunch, vi pratade och hade jättetrevligt. Efter den trevliga fikan/lunchen åkte jag hem och bytte om till kvällens outfit, nu var det födelsedagsfirande som stod på schemat. Vi firade min syster och min faster, jag gav syster ett linne, ett långt halsband och ett presentkort på H&M :). Tror hon blev nöjd för det! Hade även min "ätardag" i lördags och det är nog det minsta man kan säga om den lördagen, jag åt massor med mexikansk mat, blåbärscheesecake till efterrätt och sedan lite godis på kvällen. Vaknade med huvudvärk igår, snacka om sockerchock för kroppen.

Söndagen startade jag på samma sätt som på lördagen, men med pappa. En solig och trevlig långpromenad :). Kom hem och packade väskan för en heldag med Emelie och åkte sedan hem till henne. Vi åt lunch och pratade innan vi åkte iväg till universitetet och tränade body pump (har härlig träningsvärk i bröstmusklerna idag!) och sedan solade vi solarium för en tia. Fick lite bråttom efteråt, så jag duschade och fixade mig iordning lite snabbt innan det var dags att möta upp Ellen på tåget. Vi åkte in till stan och åt middag på Vapiano :). Åt en jättegod ravioli med bolongesfyllning, mums! Vi hade så mycket att prata om och jag är verkligen överlycklig över att hon kommer och hälsar på mig om tre veckor :D. En Elin-Ellen-helg kan inte bli annat än awesome!!! Hade en underbar dag igår, älskar mina fina vänner <3.

Så nu kanske ni förstår varför uppdateringen varit som den varit ;)? Just nu sitter jag och äter min sista frukost här i Stockholm och idag unnar jag mig en sista ostmacka eftersom det inte blir mer bröd för mig ett tag framöver :). Måste hålla igen lite på "onyttigheterna" eftersom jag slarvat lite nu, men det blir nog bra :). Vi hörs i Linköping igen, ska försöka plugga lite på tåget hem.

/E <3

Vad tänkte jag med?


Nu har jag varit ute och sprungit och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, läs mer på min träningsblogg strax :). Efter löprundan stretchade jag ordentligt, sedan tog jag ett efterlängtat bad. Vad underbart det är när man inte har badkar själv, jag somnade till och med en stund :P. När jag vaknade till var jag megahungrig och slängde ihop en omelett med tomater och kalkon och en smörgås med ost, mums. Nu sitter jag bara och segar mig i soffan, har How I met your mother på i bakgrunden och allt är frid och fröjd ;).

Tror ni inte att det är snöoväder ute nu eller? Hur hemskt är inte det? Jag trodde ju liksom att det var vår nu :(. Snälla, kan det inte sluta snöa och töa bort och så kan termometern visa många plusgrader och sol? Trött på vintern nu! Speciellt med tanke på min speciella löprunda...som sagt, in och läs.

/E <3

Spring-time!


Japp, spring-time var det :P. Dags att klä på sig ordentligt med kläder och ge sig ut på 10 km spåret som finns här där familjen bor :). Sprang ju min första löprunda i år (utomhus) i lördags, så nu har mina stackars ben fått vila lite. Jag tog med mig mina gamla löparskor eftersom det fortfarande är lite snö och blaskigt utomhus, vill inte smutsa ner mina alldeles nya och vita löparskor. Kör på dem här ett litet tag till, sedan måste jag byta för dämpningens skull.

Tycker det är lite svårt att klä sig idag eftersom det bara är någon enstaka plusgrad :(. Jag kör på samma outfit som förra gången förutom jackan, den jag har här hemma är tunnare. Hoppas jag springer mig varm ganska snabbt ;). Aja, nu är det nog dags att sätta lite fart. Får ju inte bli för hungrig innan, för då orkar jag inte prestera lika bra som jag vet att jag kan :D.

Hörs om ett tag!
/E <3

Snö??

Det verkar som att det ska snöa här i Stockholm idag, men ännu har ingen snöflinga synts till. Enligt Smhi ska det börja snöa om en timme, men jag håller tummarna för att dem har fel ;). Tror att det snöat i Linköping idag om jag inte uppfattat det helt fel?! Det är ju tydligen på väg uppått i landet...usch! Vår, please.

Smhi visar dock sol/moln och 6 härliga plusgrader imorgon, så det är ju inte helt fel. Då kan man ju hoppas att den eventuella snön smälter bort under morgondagen :). Ska ut och gå med min kompis Anna på förmiddagen, så vill solen visa sig och termometern visa plusgrader så vore inte det helt fel ;).

Så vad tror ni, kan man lite på Smhi och väderprognosen? Jag tror icke det tyvärr...

Idag är en riktigt soooft fredag :). Började min morgon med att fixa lite med plugget innan jag åt en ordentlig frukost. Sedan har jag pratat med Ameli i telefon ganska länge, kollat en massa skoj på datorn och nyss åt jag en frukt för att orka med en löprunda om en liten stund. Annars blir det väl någon god lunch, lite mellis, kanske någon powernap och ikväll ska jag hämta systers pojkvän på Arlanda och efteråt ska vi ha familjemiddag :). Äntligen ska vi äta familjemiddag igen, det är något av det bästa jag vet <3. Sedan blir det fredagsmys (utan godis och sånt) framför förhoppningsvis Så ska det låta :). Underbar fredag med andra ord, vad ska ni hitta på?

Mina andra planer under helgen är att imorgon, lördag, gå en morgonpromenad med Anna. Vid lunch ska jag träffa Emelie, Sara, Annika och Jenny i Täby C för fika/lunch. Ska bli superroligt/mysigt att träffa dem, var ett bra tag sen jag träffade flertalet av dem :(. På kvällen ska vi fira min syster (som fyller 19 år nästa vecka) och min faster här hemma hos oss. Dessutom har jag min ätardag imorgon, så då ska jag unna mig lite lösviktsgodis ;) och sedan blir det kanske någon god efterrätt på kvällen :). Superlördag med andra ord!

På söndag tänkte jag dra med min pappa ut på en morgonpromenad. Sedan ska jag hem till Emelie och äta lunch för att sedan åka vidare till Universitetet och träna BodyPump och sola solarium. Efteråt ska jag träffa Ellen och gå ut och äta, blir förhoppningsvis Vapiano <3. Åker tillbaka till Linköping någon gång under måndagen :).

Helgen i Stockholm är fullbokad, underbar och jag älskar't!
/E <3

18 Mars 2011

I'm back :D!
Just nu är mitt liv alldeles otroligt underbart, jag bara njuter av varenda minut :). Hur fantastiskt låter inte det? Jag har så mycket att berätta, men jag känner att det är för privat och alla mina nära & kära har fått eller får reda på det och det är det viktigaste. Nu blev ni bra nyfikna va? Haha...

Kan i alla fall berätta att jag hade en lång, underbar, rolig och fin torsdag igår. Jag befann mig inne i Stockholms innerstad hela dagen och började med ett möte på morgonen. Vidare till min farmor och farfar för att mysa lite och prata innan det var dags att gå iväg och äta. Vi åt på en restaurang på Kungsholmen som heter Spisa med Helena. Åt pestomarinerad kycklingfilé med sötpotatismix och limesås, riktigt smaskigt. Sedan hade dem även salladsbuffé och saftigt mörkt bröd till. Tack snälla farföräldrar för god och mysig lunch!

Efter den goda maten åkte jag och farmor in till stan och gick in i lite affärer, kollade runt lite på NK och fönstershoppade. Vi åkte sedan bussen tillbaka hem, köpte med oss en macaron från en chokladbutik på Kungsholmen och sedan blev det eftermiddagsfika med macaron (som jag aldrig smakat tidigare, men det var riktigt gott!), GI-muffins med blåbär som farmor hade bakat och hemmagjord fläderblomssaft. Så himla trevlig dag med farmor och farfar, älskar att vara med dem och hänga i deras underbara lägenhet :). Tur att jag får träffa dem imorgon igen!

Sedan var det dags för ytterligare en restaurangmiddag med en vän, blev på Friday's vid Östermalmstorg. Åt quesadillas och drack ett glas vitt till det (första alkoholen sedan Thailand i julas). Supertrevligt verkligen! Avslutade kvällen med att prata lite med Bellis i telefon och sedan prata med lillasyster som vanligt ;). Somnade som en stock, glad och lycklig, vid strax efter tolv!

Hade alltså en jättebra dag igår och idag blev den ännu bättre när Ameli kom med goda nyheter om C-uppsatsen :). Snacka om flyt just nu!!! Är det mänskligt att vara så här glad och känna att man aldrig velat leva livet lika mycket som man vill nu? Tydligen :D!

Nu är det bara lite sol, värme och solbränna som fattas...bara ett par månader kvar nu ;). Denna är från Thailand i julas, underbart <3.

/E <3

17 Mars 2011

God morgon sunshine!
Här i Stockholm skiner solen, men det är mer snö här än hemma i Linköping :(. Kom till Stockholm ganska sent igår kväll och ägnade sista timmen av det vakna dygnet med att snacka lite med syster :). Sedan somnade jag som en stock efter att ha läst några sidor i VeckoRevyn som kom i brevlådan igår.

Just nu sitter jag och äter lite frukost, idag blev det naturell lättyoghurt med müsli, 2 ägg och 2 stora finn crisps med ost! Mums! Eftersom jag inte äter ost i vanliga fall brukar jag frossa lite i det när jag kommer hem ;). Hade jag haft ost hemma i Linköping hade jag typ ätit upp den på två dagar, alltså, jag gillar ost :P. Ville även berätta att idag ska jag på äventyr i Stockholm :). Det är lite som ska fixas, luncha med farmor och farfar och sedan middag ikväll. Kommer alltså inte bli någon uppdatering under dagen, får se om jag orkar ikväll.

Have a wonderful day!
/E <3

Nytt :)


Mina nya löparskor som ska ta mig runt Göteborgsvarvet på 2,1 mil i år :D. Jättesköna och sååå Elin ;)!

 

Mina jättesnygga jeans som jag köpte på H&M i måndags för knappt några pengar alls! Kände att jag ville (och behövde) uppdatera jeansgarderoben lite :). Visst är det snygg tvätt och modell? Jag älskar dem!

Nu har jag alltså öppnat plånboken igen och shoppat lite, men det tycker jag faktiskt att jag var värd :). Nu blir det shoppinguppehåll ett tag till, men det var roligt att köpa lite nytt i alla fall (även om det "bara" var jeans, strumpor och löparskor).

/E <3

10 cm...

Innan:





Efter:







Tio centimeter kortare är mitt hår nu och lite mer uppklippt. Har även förnyat med slingor som dragit ut i hela håret, tycker att det blev riktigt bra faktiskt. Håret känns dock lite kort, men det växer ju ut så snabbt :). Passade även på att färga ögonfransarna, så det är ingen mascara jag har på bilderna ;). Vad tycks om rubbet??

/E <3

16 Mars 2010






Jag har försökt blogga under dagen, men den himla bloggportalen har haft driftproblem...nu är jag äntligen här igen! Som sagt, efter min morgonpromenad försökte jag blogga i ungefär två timmar, men det gick inte ens att logga in på blogg.se, så jag gav upp och åkte iväg och styrketränade istället :). Men nu verkar det funka igen, så nu ska det komma många inlägg på raken här innan jag packar det sista och äter lite middag ;).

Igår hade jag verkligen fullt upp trots att jag var "ledig". Det blev lite halvstressigt hela dagen och det kändes inte alls speciellt roligt. Jag ska ta det från början. Som ni kunde läsa häromdagen så pangade mitt framdäck på min ena cykel, så den fick jag ställa ner i källaren och plockade då fram min andra cykel. Fyllde på bakdäcket med luft och cyklade iväg till Tornby. Ungefär halvvägs är däcket helt platt och jag kan inte fortsätta cykla. Springer lite halvt med cykeln till cykelverkstaden och frågar vad felet är och han meddelar mig snällt att slangen är trasig. Jag behöver ju en cykel, så det fick bli till att lämna in den och fortsätta till fots.

Hade tänkt hoppa på bussen till Tornby, men det kom ju aldrig någon, så jag gick till Tornby istället. En ofrivillig promenad helt enkelt! Väl framme provade jag löparskorna och tyckte jättemycket om dem, så de är nu mina. Eftersom jag inte skulle hinna fixa lunch hemma köpte jag med mig från Mc'donalds (plockade ihop lite som inte var allt för onyttigt) och åt på bussen hem. Blev hem och slänga ner en matlåda och fixa lite snabbt innan det var dags att gå till nästa buss, den som skulle ta mig till frisören.

Bussen var självklart försenad och jag blev lite småstressad eftersom jag hade en tid hos frissan som jag inte ville komma försent till! Väl framme fick jag springa och leta efter salongen och hittade den tillslut, kom typ 5 min försent :(. Men det var som tur var ingen fara :). Besöket hos frissan tog dock lite längre tid än vad jag hade räknat med, närmare bestämt 4 timmar och 10 min (!), men jag är nöjd.

Här blev det en springrunda till bussen också och sedan bara snabbt hem och byta om för att jogga till kickboxningen (cykeln var ju fortfarande på verkstaden). Hann precis och det var skönt att köra kickboxning igår, men magen var lite tom på mat och då är det inte alls vidare roligt att träna :(. Efteråt joggade jag hem bredvid Hannah som cyklade. Så jag var stolt över den prestationen i alla fall ;). Kom hem och åt middag, duschade och slocknade som en stock efter Desperate Housewifes. Därför ingen uppdatering igår ;).

Hahaha...vad mycket text det blev! Läs av eget intresse ;). Ville bara få ur mig allt :P. Idag började jag min morgon genom att gå en rask morgonpromenad på en timme ungefär tillsammans med Hannah. Solen visade sig efter ett tag och det var riktigt mysigt :). Gick sedan vidare till verkstaden och hämtade min cykel, 160 kr fattigare, men nu har jag i alla fall en cykel igen :). Hem och äta lite frukost, börja packa lite och fixa inför Stockholm. Sedan har jag som sagt hunnit med styrketräning, dusch och lunch. Ikväll åker jag äntligen till Stockholm igen, det ska bli så underbart!

/E <3 

15 Mars 2011

Sol, sol, soooooool :). And i love it! Det är så underbart med sol och lite plusgrader, man blir en helt annan människa när solen skiner. Jag känner mig mycket gladare, piggare och har mer inspiration att hitta på saker. Idag är det knappt något moln på himlen och termometern visar härliga 5 plusgrader, är våren här för att stanna nu?

Jag längtar som en tok till sommaren. Grilla, sola, bada, ha utomhusfester, bära fina sommarklänningar, dricka goda drinkar, äta mängder med glass, läsa bra böcker, umgås massor med min underbara vänner, göra små utflykter och bara njuta av att det är sommar och varmt! Någon mer som längtar?

Sommaren 2010

Det blev en hel del solande på balkongen hemma hos familjen. Så härligt :)


Mös med min underbara Ellen i Stockholm <3.


Hade en supermysig helg med Emelie i Stocksund, en av de härligaste dagarna under hela sommaren :D.


Träffade fina Julia på Walldemarsudde, vi hade nästan satt på oss likadana kläder dagen till ära ;).


Använde min nya klänning flitigt. Här på grillfest hemma hos Annika och Thomas :).


Var på Allsång på Skansen tillsammans med min sötnos Bella <3. En lång, men underbar dag :).


Njöt av en drink i den varma kvällssolen :D!


Hälsade på min fina farmor och farfar i Trosa :). En mysig och jättetrevlig helg!


Badade i den Blå Lagunen på Gotland!


Festade, shoppade, fikade, gjorde utflykter, hängde på Tofta, sov i bilen och SKRATTADE med Ellen under ett par otroligt härliga dagar på Gotland. Minnen för livet!


Festade, hängde på Tofta, upptäckte Visby, åt god mat och glass, shoppade och njöt! Det var ett par riktigt underbara dagar jag hade tillsammans med Angelica på Gotland i sommar.

Min sommar 2010 var nog en av de bästa somrarna i mitt liv! Det är så roligt att sitta och titta tillbaka på alla bilder och se hur mycket jag faktiskt hann med under sommaren trots att jag jobbade ganska mycket. Framförallt att jag hann umgås mycket med mina vänner och det är det som betyder allra mest. Nu gör vi sommaren 2011 lika oförglömlig och kanske om det är möjligt, ännu bättre? Så friends, vilka är med mig? :D

Ojdå, vad tiden drar iväg när man drömmer sig bort ;). Nu ska jag äta upp mitt ägg och sedan cykla iväg till Tornby och Stadium. Nu ska nya löparskor införskaffas :). Underbart! Sedan blir det hem för lite lunch och kanske lite packning om jag hinner, efter det är det frisören som gäller hela eftermiddagen. Avslutar kvällen med kickboxning tillsammans med Hannah och efteråt börjar Desperate Housewifes igen :). Snacka om UNDERBAR tisdag och dessutom skiner ju solen som sagt! GLAAAAAD ELIN IDAG!

/E <3


Middagen i ugnen!


Magen kurrar och jag är superhungrig, tur att maten står i ugnen nu :). Det blir sen middag för mig som vanligt, gör hela tiden en massa andra saker och glömmer bort att maten faktiskt tar lite tid att göra idag. Eller kanske inte att göra, men att bli klar ;). Idag serverar jag mig själv kyckling i hemmagjord marinad (hoppas det blev gott), klyftpotatis och nyttig bearnaisesås, lyxigare måndagmiddag får man väl leta efter, inte sant?

Idag blev det en runda på stan som sagt, riktigt svårt att hålla i pengarna idag :(. Är jätteshoppingsugen! Får vänta tills jag får lite lön, då ska jag unna mig något snyggt. Det blev till att investera i några par strumpor samt ett par jeans. Det var ett par lite ljusare jeans för knappt några pengar alls, men jag kände att det vore roligt med ett par jeans som sitter lite tajtare, alla mina gamla är lite för lösa och pösiga...Vidare till Stadium för att kolla in utbudet av löparskor och hittade ett par som påminner starkt om dem jag redan har. Älskar dem jag har, men det är ingen dämpning i dem längre, så jag provade dessa skor och gillade dem skarpt. När jag frågade om priset blev jag bara ännu lyckligare :). Tyvärr fanns de inte i min storlek i stan, så det blir en runda med cykeln till Tornby imorgon på förmiddagen. Ska verkligen slå till på dem här löparskorna, de är bäst!

Ojdå, nu måste jag nog kolla till maten lite...ska bli så gott! Ha en fin kväll.
/E <3

Påsk









Bokat och klart! Under påskhelgen åker jag ÄNTLIGEN till Gotland igen :). Kommer bli hur underbart som helst. Jag längtar verkligen efter Gotland, huset, havet och miljön. Älskar Gotland. Åker dit med båten på skärtorsdagen tillsammans med min farmor och farfar och stannar tills på tisdag morgon då jag flyger tillbaka till Norrköping. Alltså kommer jag ha halva torsdagen och hela fredag, lördag, söndag och måndag att bara njuta (och kanske plugga lite!).

Jag ser verkligen fram emot att spendera påsk tillsammans med min familj. Det har jag alltid gjort och jag ser fram emot den goda maten, det trevliga sällskapet och kanske något litet påskägg också :). Är så glad att det är bokat nu, då är det spikat och hundra att jag kommer åka och det känns underbart!

/E <3

Flower :)

 
Tröja/Jacka - Gina Tricot
Halsband - SNÖ (present av farmor och farfar)
Linne - Gina Tricot
Skärp - Vila
Jeans - Cheap Monday

/E <3

Proppmätt!

Jag är proppmätt efter min lunch, nästan lite äckligt mätt faktiskt...Fastnade vid datorn när jag kom hem och bokade lite biljetter (resor till och från Stockholm osv.) samt fixade med lite annat, så jag blev superhungrig innan jag ställde mig och fixade till lite lunch. Idag åt jag något som är supersimpelt, inte speciellt nyttigt, men sjukt gott :). Korv med bröd! Tror jag åt det senast i januari, så det unnade jag mig verkligen idag. Hade inga korvbröd hemma, så det fick bli korv i tortillabröd, nästan som en tunnbrödsrulle. MUMS!

Vet ni vad som hände mig när jag skulle cykla till skolan då? Mitt framdäck pangade, lät som någon skjöt med pistol eller något. Jätteläskigt! Antar att jag hade pumpat cykeln med lite för mycket luft och dessutom var däcket redan lite buckligt och halvdant. Fick panikspringa till bussen och kom lite försent till skolan, men det löste sig i alla fall :). Idag har vi haft lite möten och det känns bättre nu efteråt, skönt det! Hämtade även ut min statistiktenta som jag skrev för lite mer än en vecka sedan (ni vet den jag pluggade till så mycket och alla mina inlägg var jättetråkiga :P) och det gick förvånansvärt bra faktiskt, riktigt nöjd! Det var min sista tenta ever, om jag inte ska fortsätta plugga något annat dvs. Hur gött som helst!

Ska strax ge mig ut en sväng på stan :). Blir en runda till H&M för att kolla in vårjackan och köpa strumpor, kolla in i Budo- och fitnessbutiken, handla lite som fattas i kylskåpet samt få iväg lite post. Vid fyra ska jag ut och gå en liten sväng med Mikaela, så det blir en ganska kort runda på stan. Ikväll ska det skrivas packlista, ringa lite samtal och plugga lite. Ska även äta lite god middag och chilla framför tv/dator. Underbar måndag!

/E <3


Svallet...


Imorgon ryker äntligen en del av mitt fina svall, det ska bli så skönt! Jag har inte varit och klippt mig sedan i september förra året och senast jag slingade håret var i december, så nu ska det fixas till ordentligt. Allt slitet hår ska bort och nya slingor ska läggas i :). Blir inget radikalt, utan bara 1 dm kortare kanske ;).

/E <3

14 Mars 2011


Helt ärligt så är min mobiltelefon ganska värdelös. Det är en touchscreen och den är rosa, det är i princip allt som är bra med den. Den har inga flashiga funktioner utöver att du kan ringa och sms:a med den samt ta lite halvkassa kort. Måste jag säga att jag är sjukt sugen på att investera i en Iphone eller HTC? Men i alla fall, igår när jag skulle lyssna igenom intervjuerna jag gjort till skolan hittade jag en FM-app. Jag har alltså radio på min ganska så värdelösa telefon. Snyggt att jag hittar den appen 1,5 år efter att jag fick mobilen :P. Aja, det höjde ju betyget lite i alla fall ;). Så idag har jag lyssnat på Äntligen morgon med Adam & Gry under min morgonpromenad. Fick bland annat veta att Marie hittade på att Eric Saade fick glassplitter i ögat under melodifestivalen...roligt, que?

Som ni förstår startade jag min morgon med en morgonpromenad. Det var faktiskt lite tungt idag eftersom kroppen är rätt mör efter två kickboxningspass, en löprunda på milen och två morgonpromenader. Har härlig träningsvärk i både rumpa, lår, rygg och armar. Men jag älskar't! Ska bli skönt att inte träna idag som sagt, men det är mycket annat som ska fixas med. Först och främst blir det en sväng förbi skolan.

Time to borsta tänderna och slänga ner en frukt i väskan! Hörs vid lunch igen.
/E <3

Closed


Tänkte alldeles strax stänga av datorn för ikväll och ställa mig och diska. Jag är fortfarande proppmätt efter min goda middag, blev mängder med fullkornspasta och min smaskiga köttfärssås :). Har haft lite svårt att äta idag, vet inte riktigt vad det beror på. Det är ju verkligen inte likt mig att inte äta liksom :P, men jag har varit så himla mätt hela dagen och ändå har jag både gått morgonpromenad och tränat kickboxning. Så jag kompenserade med en ordentlig middag istället, otroligt gott var det!

Som sagt disk, kolla klart på Pretty Woman (hur många gånger har man inte sett den?) och sedan sova. Hoppas jag får sova tills klockan ringer imorgon ;). Tänkte kliva upp vid åtta och ge mig ut på veckans första morgonpromenad, älskar verkligen mina morgonpromenader :). Sedan blir det en sväng till skolan för möte och sedan fixa lite med c-uppsatsen. Efteråt blir det hem och fixa med lite nödvändiga saker, gå en sväng på stan och kanske köpa vårjackan och strumpor samt gå en kort promenix med Mikaela på eftermiddagen/kvällen. Imorgon är det vila från träningen, ska bli skönt. Har kört två kickboxningspass och en löprunda på tre dagar, så nu behöver kroppen återhämta sig. Vad ska ni göra imorgon?

Aja, sov gott mina fina läsare. Hörs imorgon igen :).
/E <3

Ska jag?


Ska jag slå till på den här jackan?

Jag har velat haft den här jackan sedan jag fick vårkatalogen från H&M. Jag gillar modellen, färgen och allt, det är en perfekt vårjacka om du frågar mig :). Jag har även gått och kollat på den i butik ett x antal gånger och jag har inte vågat prova den för att jag är rädd att jag blir "kär" i den då :P. Häromdagen fick jag ett erbjudande från H&M på 20% rabatt och blev då jättesugen på att köpa den här jackan. Den är inte dyr från början, men nu blev den plötsligt ännu billigare ;). Så vad säger ni, tycker ni att jag ska unna mig en ny vårjacka?

Jag har faktiskt varit jätteduktig på att inte shoppa under våren. Handlade en del i Thailand, men efter det har det blivit ett nytt träningsset och annars bara födelsedagspresenter till nära och kära. Har även unnat mig lite med mat på restaurang och bio, men annars har jag hållit hårt i mina pengar. Lägger en hel del pengar på mat varje månad, men det är för att jag anser att det är viktigt att äta bra och näringsrik mat. Hellre det än en massa snabbmat och alkohol istället. Så jag tycker banne mig att jag förtjänar den här jackan så duktig som jag varit med att hålla igen plånboken, äta strikt och träna hårt!

Måste även köpa nya strumpor, det måste ju vara bland det tråkigaste att lägga pengar på? Jag har tränat sönder alla mina strumpor :(...

/E <3

10 saker du inte vet om mig

Jag har tröttnat...:P. Bloggutmaningarna som jag lagt upp att jag ska svara på har jag typ svarat på flera gånger förut, dagens handlar om mina vänner. Jag älskar mina vänner och jag skriver jämt hur mycket dem betyder för mig osv., men jag känner att det nästan blir lite för mycket. Jag vill ju inte överdriva, då blir det inte äkta tillslut!

Därför har jag bestämt mig för att välja ut några av utmaningarna som jag tycker att ni kanske inte fått svar på eller vet något om, så idag kör vi något så passande som 10 saker du inte vet om mig ;).

- Jag och min pappa fyller år samma dag, han är exakt 30 år äldre än mig.

- Jag har en dröm om att få åka till England och jobba med Human Resource i någon form.

- Jag är född i Stockholm, men bodde under mina första år i Vänersborg och sedan i Tyskland.

- Jag är ganska berest och har besökt länder som USA, Thailand, Italien, Spanien, Portugal, Holland m.fl.

- Jag har spelat både gitarr och klarinett när jag var yngre (inte bra på någon av dem dessvärre).

- Jag lärde mig prata flytande tyska på 3 månader när vi flyttade dit.

- Min favoritdryck är oboy (dricker det aldrig!) och min favoritchoklad är Marabou Polkagris.

- Jag har varit miniorgympaledare på Friskis & Svettis i Stockholm innan jag flyttade till Linköping.

- Jag gick Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning journalistik och media på gymnasiet.

- Jag har aldrig provat att röka eller snusa och jag drack inte en droppe alkohol innan jag var 18 år.

/E <3


13 Mars 2011

Nyfikna? Jag har fått flera kommentarer om att ni vill veta vart jag börjat jobba och vad jag pluggar för något. Är ni lite nyfikna kanske? Jag kan säga så mycket som att jag arbetar extra inom snabbmatsbranschen och sedan kan ni få lista ut resten ;). Det jag pluggar här i Linköping är Personal- och arbetsvetenskap heter det :). Så nu vet ni det! Mer frågor?

Jag har inte rört mig från soffan på flera timmar, så skönt! Det jobbiga är att jag inte riktigt känner att jag kan koppla av :(. Jag är så duktig på att boka upp mig på saker hela tiden och stressar ofta upp mig i onödan. Samtidigt blir jag stressad om jag inte har någonting att göra, så det gäller att hitta en balans för mig. Under de tre kommande dagarna, innan jag åker hem till Stockholm, har jag inte alls speciellt mycket planerat. Ska till skolan en kort sväng imorgon, har ett frisörbesök inbokat på tisdag (äntligen!) och så är det förstås lite träning på det. Det låter väl inte jätteansträngande kanske :P? Vad är det med mig då? Varför känner jag mig så stressad :(?

Usch, det är jobbigt att sitta här och typ vara kombinerat stressad och nervös. Antar att det har med flera olika saker att göra :(. Att jag sovit dåligt i natt gör inte heller saken bättre. Eller förresten, jag sover inte dåligt, men jag sover inte speciellt mycket. Eftersom jag har haft i rutin att gå och lägga mig ganska tidigt och vakna tidigt har jag vant mig vid det, så nu vaknar jag typ halv åtta varje morgon :(. Jag som gick och lade mig vid två igår för att jag skulle få sova till tio idag, men icke det...dumma kropp som inte vill sova/vila!

Aja, till dagen :). Började min morgon med att prata lite med farmor och farfar i telefon (ska äta lunch med dem i Stockholm på torsdag) och sedan bytte jag några ord med min älsklingsBella innan det var dags för morgonpromenad med Mikaela. Vi möttes upp och gick en lagom runda innan jag fortsatte en liten extrabit innan jag gick hem. Gick även förbi Budo- och fitness-butiken innan jag gick hem, men den var självklart stängd idag. Är nyfiken på att se vad de har att erbjuda :).

Har hunnit få i mig en ordentlig frukost och sedan lite lunch. Idag blev det makrillsmackor (varav en med keso också) till lunch, det är faktiskt riktigt smaskigt :). Har även hunnit fixa lite med skola och annat. Tänkte nog snart sätta mig och kolla på förra veckans Solsidan som jag missat, så kan jag se dagens avsnitt på TV4Play efter träningen ikväll. Idag är det dags för favoritpasset, kickboxning med Hannah :). Han som kör passet ska även vikariera på tisdagspasset också. Så det blir dunderjobbigt kickboxningpass både söndag och tisdag, AWESOME!

Vad har ni sysslat med denna söndag?


Innan löprundan igår :). Celsiuspåverkad och taggad ;).

/E <3

Eric Saade!


Vinnaren av Melodifestivalen 2011 är....Eric Saade!!!

Vad tycker ni? Vann rätt låt och artist? Vad tror ni om Erics chanser i Eurovision?

Jag tycker att Saades låt är helt ok, tyckte bättre om Manboy som han sjöng förra året. Saade går garanterat hem hos de små, hans låtar lär dem sig ganska snabbt och sjunger och dansar gärna med. Det är nog även dem som röstar i melodifestivalen nuförtiden ;). Eller vem röstar egentligen?

Jag blev i alla fall glad att inte Sanna Nielsen eller Linda Bengtzing vann, då hade jag bojkottat Eurovision precis som förra året. Mina personliga favoriter i år var Danny och Swingfly. Synd att inte Danny fick åka tycker jag, hann är grym ;). Aja, får njuta av hans låt på Spotify istället :P.

Nu håller vi tummarna för att Eric Saade kommer med i Eurovision i år och att det inte blir ett lika stort fiasko som det blev förra året när vi skickade Anna...pinsamt Sverige!

/E <3

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Dagens bloggutmaning vill jag knappt lägga en tanke på eftersom den handlar om det här vore min sista dag...

Detta är verkligen en jättesvår fråga! Jag kan väl i alla fall säga att jag verkligen skulle vilja spendera min sista dag tillsammans med dem jag älskar mest i hela världen <3. Bara att få ha dem man tycker om nära och prata om allt fint man gjort under sitt liv.

Annars skulle jag nog vilja göra något lite extremt som att typ hoppa Bungyjump eller Fallskärm, springa ett maraton eller något annat som jag egentligen inte vågar :P. Det finns ju lite saker man vill göra innan man dör, men vissa är svåra att hinna med under en dag (som att resa till Australien eller Nya Zeeland tillexempel :P).



Hmm...Nej, men jag skulle nog ändå vilja spendera den med mina nära och kära, äta allt jag älskar (moffa i mig god mat, massor av godis, Ben & Jerry's, choklad och allt annat mumsigt) och bara uppskatta livet!

/E <3


Spring vs. Mys?


Pannband - Team Sportia
Linne - Cubus
Löpartröja - Stadium
Jacka - DeVal
Löparbyxor - H&M
Löparskor - Nike

Detta var en perfekt löparoutfit idag! Jag höll mig varm under hela passet och det var precis lagom :).


Tröja - Gina Tricot
Mjukisar - H&M
Strumpor - Present ;)

En myskväll spenderar jag gärna i denna typ av outfit eller pyjamas, Elin <3 myskvällar ;).

/E <3

12 Mars 2011


Vilken UNDERBAR lördag det har varit idag :). Jag vet att det egentligen är den 13 mars nu, men eftersom jag inte lagt mig ännu så kallar jag detta den 12 mars ;). Dessutom har jag ju slarvat med att uppdatera bloggen idag!

Jag började min morgon med en härlig morgonpromenad. Efter lite mer än halva rundan stötte jag på Hanna som också var ute och hurtade på morgonen, så vi tog sällskap sista biten :). Mycket trevligt! När jag kom hem blev det snabbdusch och få i sig lite god frukost. Vidare till jobbet och jobba 11-16. Ganska stressigt idag, men roligt och dessutom stämde min kassa även idag ;). Efter att bara ha ätit lite frukost petade jag i mig lite att äta direkt efter att jag slutat jobba och cyklade sedan hem.

Sedan var det dags för premiär. Drack en Celsius och åt lite nötter innan jag gav mig ut på årets första löprunda utomhus! Ni som följt min blogg ett tag vet att jag gillar att springa utomhus och nu när snön och den mesta av isen äntligen har smält bort tog jag tillfället i akt att starta den här löpsäsongen. Hade bestämt mig för att inte springa på tid idag, utan bara ta mig igenom milen i ett hyfsat tempo. Dock lyckades jag slå mitt PERSONLIGA rekord med 35 sek!!! Det är ju helt otroligt :). Milen sprang jag alltså på 51 min och 30 sek idag, gjorde glädjehopp efteråt. Så otroligt underbar känsla.

Efteråt blev det stretching, dusch och middag. Sedan kom Mikaela hit och vi har kollat melodifestivalen, pratat massor och ätit supergod fruktsallad :). Så mysigt avslut på den här braiga dagen :D!!! Jag är så GLAD...

Imorgon ska jag starta dagen med en morgonpromenad tillsammans med Mikaela. Tyvärr har Louise blivit sjuk :(, så jag hade en himla tur att Mikaela var sugen på en runda i alla fall. Efteråt blir det en stor och härlig helgfrukost :) (det blir min favoritfrukost just nu!). Jag har ingen tid att passa imorgon förutom kickboxningen på kvällen, så det blir en väldigt lugn dag med en massa fixande som jag inte hunnit med under veckan. Ska även passa på att försöka uppdatera bloggen lite mer :).

/E <3

Full rulle ;)

Freeeedag och helg!!! Hur underbart är inte det på en skala från 1 till 10? Dock jobbar jag ett kortpass imorgon, men det är bara roligt :). Mina planer för helgen är:
Lördag - Morgonpromenad, Jobba 11-16, Premiärlöprunda utomhus, Myskväll med Mikaela (melodifestivalen och fruktsallad!)
Söndag - Morgonpromenad med Louise, Fixa en massa saker med skola/jobb/allt annat, Kickboxning med Hannah på kvällen :).
Det blir en nice helg ändå! Nästa vecka åker jag äntligen till Stockholm igen och då ska jag få träffa min söta familj, mina underbara kompisar och lite annat folk under tiden jag är där. Det kommer bli awesome. Har självklart redan bokat in mig på massor, det blir lunch med farmor och farfar, fika med tjejerna, fira syster och faster, äta lunch med Emelie och köra Bodypump efteråt, äta middag med Ellen och äta middag med en vän...fullt upp med andra ord! Ska även umgås med familjen som jag längtar tokmycket efter <3.

Nu ska jag fixa mig lite grönsaker och dipp samt lägga in lite sköna låtar på Ipoden. Måste ha riktigt bra låtar i lurarna imorgon när jag springer! Sova om en halvtimme för min del. Vad sysslar ni med ikväll då?
/E <3

Döööör lite...


Kolla vilken UNDERBAR klänning...jag är kär!

Det är sällan jag blir kär i ett klädesplagg, men när jag såg denna på Nelly's hemsida blev jag det. Tänk er denna i sommar till bara ben och snygga klackar, skulle vara perfekt till alla sommarfester. Årets midsommarklänning? GE MIG!!!

/E <3

Dag 05 – Vad är kärlek?

Då fortsätter vi med bloggutmaningarna igen och dagens handlar om vad kärlek är för mig.

Det finns olika sorters kärlek tycker jag. Det finns en sorts kärlek man har till sin familj, en sorts kärlek man har till sina vänner, en sorts kärlek man har till sin pojkvän/flickvän och en sorts kärlek man har till djur. Allting är kärlek, men på olika sätt.

Jag har alltid haft en otrolig kärlek till min familj och mina vänner (det har ni säkert märkt om ni följer min blogg). Jag anser att familj och vänner är det viktigaste i mitt liv och de gör mitt liv värt att leva!

Kärlek kan vara något man bara känner, något man visar eller något man delger en annan person. Kärlek till ens mamma visar man kanske genom att säga att man älskar henne, kärlek till ens pojkvän delger man kanske genom att kyssa honom och kärlek till ens bror kanske man bara känner, men inte uttrycker så ofta.

Kärlek när det gäller pojkvän/flickvän är en annorlunda känsla. Jag har varit riktigt kär en gång i mitt liv och då pirrade det i hela kroppen och jag var glad och lycklig. Den känslan hoppas jag självklart på att få uppleva igen, men just nu är jag väldigt nöjd med den kärlek jag får från min familj och mina vänner <3.



/E <3


High School

 
Solglasögon - Ray-Ban
Tröja - Gina Tricot
Klänning - H&M
Ringar - Thailand och present av Angelica från Nice
Converse

/E <3

11 Mars 2011


Sooooooooolen skiner idag också :)...eller nu kom det lite moln :P. Det är jättehärligt med sol, men tyvärr är det fortfarande lite för kyligt och blåsigt för att räknas som riktigt vårväder ;).

Dålig uppdatering igår också, men som ni vet så var det skola och jobb som gällde hela dagen för mig igår. Nu är jag färdigutbildad och kör igång med mitt första pass imorgon, kör ett 11-16 pass då! Allting känns jättebra och det är roligt att få lära sig ett nytt typ av yrke, träffa mycket nya människor och tjäna lite extrapengar. Idag känner jag mig dock helt slut (som vanligt). Det tär på en att försöka få skola, jobb, träning och vardag att gå ihop i ett pussel och jag är glad att det bara var såhär den här veckan. Känner mig som sagt helt utmattad.

Jag är ändå nöjd med veckan. Jag har fått in en långpromenad, ett crosstrainingpass och en morgonpromenad än så länge samt en hel del cyklande (till och från skolan och till och från jobbet). Så jag har ju ändå rört på mig :). Jag har sovit mellan 7-8 timmar varje natt och det har verkligen hjälpt jättemycket. Idag har jag "bara" haft skola på förmiddagen och nu under eftermiddagen är jag ledig :). Känner mig lite uppstressad för ingenting :(. Antar att det hänger kvar sedan de föregående dagarna. Min ända plan idag är att kickboxas med Hannah, annars ska jag ta allting lite som det kommer.

Behöver i alla fall få iväg lite saker med posten, handla några grejer som fattas, dra en repa med dammsugaren och bara slappa! Ikväll blir det middag och sedan grönsaker och dipp framför Let's Dance. Ska sova tidigt och ge mig ut på en morgonpromenad imorgon innan jobbet tänkte jag :).

/E <3

10 Mars 2011


Solen skiner och det är några plusgrader, men det blåser kallt :(. När man sitter inomhus ser det så himla varmt och skönt ut ute, men när man kommer ut fryser man nästan alltid. Igår när jag cyklade hem från jobbet hade det som tur var slutat regna, men det blåste typ orkan! Jag trampade på cykeln utan att röra mig framåt, det var riktigt tungt att cykla då kan jag meddela :P.

Började min morgon med en morgonpromenad. Som vanligt var det en bra start på dagen! Jag tycker det är tungt att kliva upp tidigt på morgonen, men det är så skönt när man väl är ute och får vakna tillsammans med den här dagen ;). Låter lite fånigt, men det är mysigt. Har även hunnit duscha, diska lite och göra mig halvt iordning. Tiden bara flyger iväg när man har "roligt", så alldeles strax måste jag slänga på mig lite smink och göra något med mitt kråkbo till hår...

Idag är det som jag tidigare skrev föreläsning i tre timmar, sedan hem en kort vända för att äta lunch (idag blir det min favoritomelett!!!) och kanske slänga upp ett blogginlägg om jag hinner ;). Efter lunch är det vidare till jobbet som gäller och sedan är jag förmodligen hemma runt halv nio som igår. Börjar åtta i skolan imorgon, så det blir tidig sänggång ikväll också. Somnade förresten som en stock igår :P.

Får se hur uppdateringen blir idag, men ni vet ju vad orsaken är i alla fall :).
/E <3

Frosseri...







Jag säger bara MUMS!!!
/E <3

SLUT!


Hade ju lovat er bättre uppdatering under kvällen, men jag känner tyvärr inte att jag orkar det :(. Efter jobbet har jag prioriterat annat som att fixa matlåda till jobbet imorgon (kyckling, fullkornspasta och pesto blir det), prata med alla vänner som hört av sig under dagen samt fixat med mail och FB :). Jag är även helt psykiskt slut efter den här dagen, det kostar på att vara produktiv.

Jag började min morgon efter 7,5 timmes sömn (helt ok ändå) med att fixa iordning allt inför dagen, äta frukost och göra mig iordning. Sedan var det föreläsning och efteråt lunch och möte angående c-uppsatsen. Efteråt var det snabbt hem och byta matlådor och cykla vidare till jobbet. Jobbade 14-20 idag och när jag kom hem gjorde jag det som jag skrev ovan :). Nu sitter jag här i soffan, helt utslagen och hur trött som helst. Ska snart besöka den älskade sängen!

Imorgon är det min sista utbildningsdag och jag jobbar samma tider som idag. Sedan kör jag igång med mitt första riktiga pass på lördag, ska bli väldigt spännande faktiskt :). Först ledig från jobb på fredag, bara skola, så då ska jag ha en riktig slappkväll efter träningen...underbart!

Min helg ser ut på följande sätt;
Lördag - Morgonpromenad -> Jobba -> Springa milen (årets första löprunda utomhus!) -> Melodifestivalen och fruktsallad med Mikaela :)
Söndag - Morgonpromenad (eventuellt med Louise) -> Plugga lite, slappa, fixa med sådant jag inte hunnit under denna fullproppade vecka -> Kickboxning

Så ser det ut, imorgon är det skola precis som idag och sedan jobb samma pass. Så förvänta er ingen toppenuppdatering imorgon heller! Nu väntar sängen. Sov gott.
/E <3

Bloggutmaningarna tar jag tag i under fredag igen, jag har ingen energi till det nu :)

9 Mars 2011

Bloggen blir lidande under den här veckan, tur att det inte varar för evigt ;). Jag har väldigt mycket att göra just för tillfället, så därför hinner jag knappt sitta vid datorn. Den lilla tid jag lägger vid datorn måste jag lägga på "viktigare" saker :). Aja, ikväll ska jag uppdatera lite mer innan jag går och lägger mig.

Gårdagen vart riktigt lyckad. Först jobbade jag och det går framåt, men igår var det lite stressigt och jag kände mig mest bara ivägen. Men jag är ändå nöjd ;). Efter jobbet åkte jag till gymmet och körde 60 min crosstrainer följt av magträning. När jag kom hem blev det snabbdusch, tonfisksallad till middag och lite prata i telefon med Ellen. Lite stressigt var det allt att hinna med allting. Träffade sedan Hannah och gick till konditorit där jag köpte årets första semla :D. Vidare till godisaffären där jag köpte alldeles för mycket godis :P. Kvällen bestod av massor av prat (som vanligt <3), åt (och njöt) semlan och smällde i mig allt godis :P. Det var jättegott till en början, men sedan började jag må lite illa...Totalchock för kroppen! Så nu har jag ätit godis för ett tag framöver ;).

Idag vaknade jag med huvudvärk. Vet inte om det beror på för lite sömn eller sockerchocken jag utsatte kroppen för igår :P. Nu skola, sedan jobb och så är jag hemma framför datorn ikväll :). Have a nice (sunny) day!

/E <3

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Vad jag bjuder på för mat handlar dagens bloggutmaning om.

Jag tänkte göra detta lite roligare genom att låtsas att jag är en av deltagarna i Halv åtta hos mig och skriva hur min meny skulle se ut. Tyvärr är den inte så exklusiv som många av deras, men det är verkligen mat jag älskar själv :).

Förrätt:
Toast skagen på mörkt bröd med färska räkor, löjrom och citron.

Varmrätt:
Oxfilé med hasselbackspotatis, bearnaisesås och en stor sallad till.

Efterrätt:
Marängswiss med hemmagjord chokladsås, hemmagjorda maränger och hemmagjord glass.

Vad hungrig jag blev nu :P! Jag ÄLSKAR marängswiss, det ska jag absolut äta inom en snar framtid. Har faktiskt chokladsås i kylen som jag inte rört på evigheter.

/E <3


7 Mars 2011


En fullspäckad dag har det varit idag, men det har bara varit roligt och lärorikt :). Idag har jag nämligen börjat med något nytt i mitt liv, nämligen att extrajobba. Jag jobbade min första dag idag och det var jätteroligt, men mycket nya intryck att ta in och lära sig. Det kommer säkert bli lättare under veckans gång. 

Jag jobbade från 9-15 idag och sedan kom mamma och hämtade upp mig. Jag slängde i mig lite mellis i bilen och sedan handlade vi lite på ICA Maxi innan vi åkte hem. När jag kom hem bytte jag om till andra kläder och begav mig ut på en långpromenad runt ån, var inte jättesugen, men det var verkligen skönt efteråt :). Sedan bjöd jag mamma på bulgur- och kycklingsallad till middag och efter det har vi kollat lite tv. Blir nog sänggång för mig snart, jag är sååå trött!!!

Imorgon blir det jobb 9-15 igen och direkt efteråt blir det träning. Tänkte köra crosstrainer och mage efter det. Sedan blir det hem och snabbduscha och äta middag innan det är dags att träffa Hannah för tisdagsmys på HÖG nivå! Imorgon ska jag bryta mitt godislöfte (eller bryta och bryta, jag ska i alla fall ha min första ätardag på evigheter), det är ju fettisdagen så det blir en semla och sedan blir det även lite godis. Kommer bli så mysigt och GOTT.

Min vecka är ganska fullspäckad, så räkna inte med så mycket uppdateringar under veckans gång. Lite kortfattat ser min vecka ut på följande sätt:
Onsdag - Skola på förmiddagen och jobb på eftermiddagen och kvällen.
Torsdag - Morgonpromenad, skola på förmiddagen och jobb på eftermiddagen och kvällen.
Fredag - Skola och träning.
Lördag & Söndag - Blir det jobb några timmar, får mer information imorgon :).

/E <3

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 3 handlar om mina föräldrar :).

Eftersom jag inte vet hur mycket de vill att jag ska berätta om dem, så får det bli ett ganska kort inlägg ;). Med all respekt för dem, eftersom de själva inte valt att vara med i bloggen...

Mina föräldrar kommer ursprungligen från Linköping och Oskarshamn. De träffades här i Linköping, pappa var kompis med mammas bror och på den vägen är det. Just nu bor och jobbar dem i Stockholm, har semesterhus på Gotland och lever ett väldigt bra liv! Dem har två fina döttrar ;), en som snart fyller 19 år och en som är 22 år (jag!).

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om dem. Jag skriver helt enkelt bara att jag älskar dem <3


Världens finaste pappa och mamma <3

/E <3


6 Mars 2011




Vad pigg och glad man blir av solen, hur underbart som helst :)! Nu saknar jag bara lite fler plusgrader och sedan är allt perfekt ;). Vilken underbar söndag det har varit idag. Skönt efter en natt med alldeles för lite och orolig sömn :(.

Jag somnade ganska sent igår eftersom jag ville smälta min mat innan, men vaknade ganska snabbt igen av att det lät som grannarna höll på att riva hela sin lägenhet. Suck! Somnade om igen och vaknade vid 04.50 och kunde inte somna om, låg och vred och vände på mig jättelänge. Sedan somnade jag om i korta perioder och bestämde mig sedan för att vara vaken vid halv nio, så då skickade jag lite sms till kompisar och läste lite tidning. Klev upp vid halv tio och mätte alla mina kroppsdelar, blev så GLAD :). Sedan starten den 16 januari har jag tappar 6 cm runt rumpan, 5 och 4 cm runt låren samt 4 cm runt midjan! Glädjande besked denna soliga söndag, allt mitt slit ger resultat.

Gick sedan hem till Hannah och då åkte självklart solbrillorna på, hur underbart är inte det? Där var det dags för vågen. Egentligen gillar jag inte att väga mig eftersom muskler väger mer än fett, men jag hade i alla fall tappat lite i vikt och det är ju alltid något. Jag lever på mina cm istället ;) och att det känns på mina kläder! Vi har varit så duktiga jag och Hannah, så jag ger oss båda en klapp på axeln för vår insats :). Efteråt gick vi en härlig långpromenad och sedan åt vi lyxfrukost för att fira. Det blev Hannah och Alex specialgröt som jag tycker är jättegod och sedan köpte vi med oss färska frallor, ost och juice från affären. Var evigheter sedan jag drack apelsinjuice, så himla gott och då har vi inte talat om frallorna, M.U.M.S! En toppenfrukost som jag stod mig väldigt länge på.

Blev kvar lite längre än planerat hos dem, jag och Hannah hade som vanligt väldigt mycket att prata om ;). Vid fyra begav jag mig hemåt och har fått i mig lite mellanmål/sen lunch innan träningen. Ska snart bädda rent i sängen, diska undan, byta om och dricka en proteinshake innan det är dags för kickboxning :D. Ett grymt avslutningspass på den här veckan! Efteråt kommer mamma <3. Ska bli mysigt att ha henne här från ikväll till tisdag morgon.

Har ni hittat på den härliga söndag?
/E <3

Tidskrävande!

Att storstäda är verkligen tidskrävande. Visst, jag satte igång med städningen vid halv sju (alltså ganska sent), men så var jag klar med allt vid kvart över tio. Jag har dammat hela lägenheten, torkat av alla ytor, tvättat badrummet, dammsugat hela lägenheten och avslutat med att moppa. Ibland måste man städa riktigt ordentligt, nu var det riktigt smutsigt i min lägenhet. Imorgon väntas finbesök av mamma och då kan jag visa upp en ren och fräsch lägenhet, det känns ju alltid bra :).

Efter förra inlägget så läste jag lite ur en tidning innan jag somnade en stund. Satte sedan igång med städningen direkt. Pausade med lite fruktsallad och riskakor innan det var dags att köra igång med städningen igen. Sedan ville jag bara bli klar, så jag körde på och glömde helt bort klockan. När jag var färdig med städningen hoppade jag in i duschen och sedan lagade jag en sen middag i form av kycklingsallad. Åt den för 45 min sedan :P, alltså väldigt sen middag. Så nu håller jag mig uppe en stund till, gillar inte att lägga mig proppmätt ;).

Imorgon ska jag börja morgonen med mätning av alla kroppsdelar och sedan en kort promenad hem till Hannah. Där är det dags för invägning, promenad och frukost :). Mysig och nervös start på söndagen! Sedan ska jag hem och byta lakan i sängen, sola ansiktssolarium (innan mamma snor med sig det hem till sig!), få iväg lite viktiga mail, kolla upp allting för andra delmomentet i kursen osv. På kvällen är det äntligen dags för bästa kickboxningspasset med Hannah och efteråt kommer mamma hit :). Awesome söndag, inte sant?



/E <3

Powernap?


Innan träningen idag!

Nu är den underbara solen på väg att gå ner för idag, men det har verkligen varit underbart att den velat visa sig :). Dessutom har det varit härliga plusgrader och riktigt vårväder idag, synd bara att det blåste en del under eftermiddagen. Jag längtar tills det blir så varmt att jag kan åka till träningen i bara kläderna som jag har på bilden och en tröja, slippa halsdukar, vantar och överdragsbyxor...men jag håller ut ett tag till ;).

Styrketräningen gick bra idag och efteråt blev det en god omelett till sen lunch. Nu börjar jag bli lite småhungrig igen...känns som kroppen slukar allt man äter direkt efter träning och sedan blir man hungrig direkt. Får nog bli ett par riskakor om en stund ;). Funderar först på om jag ska powernapa en liten stund eller i alla fall vila innan jag sätter igång med dagens projekt, storstädning. Ja, så får det bli!

Hörs snart igen.
/E <3

Finaste omeletten?


Dagens sena lunch! Idag blev min omelett både fin och väldigt god (som vanligt). Omelett är mättande, går snabbt att laga och är dessutom nyttigt. Jag brukar ha tomater, skinka och fetaost i min omelett...mums!

/E <3

Dag 02 – Min första kärlek

Dagens bloggutmaning handlar om min första kärlek!

När jag var liten blev jag väldigt lätt "kär" (när jag gick i fyran, femman och sexan alltså) och jag har läst i min dagbok att jag i princip blev kär en ny kille varje vecka, alltså väldigt seriöst :P.

Innan jag träffade Richard hade jag faktiskt inte haft något rikigt förhållande och det var första killen som verkligen visade och sade vad han kände till mig. Jag blev jättekär i honom och vi var ju ihop väldigt länge också, i 6 år närmare bestämt. Vi har mycket fina minnen ihop och jag ångrar inte en sekund att vi varit tillsammans. Vi har delat mycket glädje, sorg och roligheter tillsammans och jag hade inte varit den jag är idag utan honom.

Vår fina kärlek övergick till ett vänskapsförhållande och vi båda kände att det inte funkade längre. Vi är fortfarande vänner och pratar/ses någon gång ibland. Men det är en konstig relation man får efter ett så pass långt förhållande och visst är det tråkigt, men livet går vidare :).

Nu känner jag att det bara är skönt att vara FRI. Jag får göra precis vad jag vill, äta när jag vill, umgås med kompisar jämt om jag känner för det och bara leva MITT liv :D. Nu ska jag ta igen allt det jag "missat" under mina år i ett förhållande och göra allt jag drömt/drömmer om :). Jag älskar livet just nu!


Min första kärlek och jag!

/E <3


5 Mars 2011


Hahaha...den här bilden passar ju ganska bra in på mig :P. Som ni vet har jag ju många av mina vänner i andra städer och länder och då är datorn ett väldigt bra hjälpmedel för att kunna prata och ha kontakt med min älsklingar :).

Igår hade jag en datorfri eftermiddag och kväll, det var verkligen jätteskönt. Jag vet att jag är väldigt beroende av datorn, så det var väldigt skönt att inte ens starta upp den efter träningen. Istället åt jag mellis och middag med en bra tidning och lite tv på i bakgrunden. Sedan åkte jag hem till Mikaela och hade myskväll :). Vi kollade lite halvt på Let's Dance, sedan blev det Parlamentet och efteråt Big Brother. Jag har faktiskt inte kolla på Big Brother innan och nu när jag kollade fick jag verkligen panik, vilka människor det finns alltså...

Annars blev det en hel del tjejsnack och så bjöd hon på grönsaker och dipp :), jättemysigt! Kom hem strax efter tolv och då blev det direkt till att göra sig iordning och sova. Vaknade i morse av att solen sken in genom fönstret och jag blev otroligt glad! Våren är på väg :). Blev en långpromenad med Mikaela nu på morgonen, blev hela rundan runt ån och lite till, riktigt härlig start på denna underbara lördag. Vad glad man blir av lite sol alltså :). Det sköna med den här lördagen är att jag inte har någon tid att passa och det älskar jag! Jag ska styrketräna och det kan jag göra när jag känner för det, jag ska handla lite mat och samma sak gäller där, det gör jag när jag känner för det. Jag kan dela upp min storstädning lite under dagens gång och det är också skönt ;). Haha...nu är det verkligen helg :)!

/E <3

Dag 01 – Presentera mig själv

Då kör vi igång med en ny bloggutmaning som sagt och dag 1 handlar om att jag ska presentera mig själv!

Jaha, då kör vi väl på det :P.

Jag heter då Elin och är 22 år gammal. Bor i Linköping där min huvudsakliga sysselsättning är att studera. Jag är inne på min sista termin nu och i sommar tar jag förhoppningsvis min examen.

Jag är en träningstokig tjej som älskar allt som har med träning, kost och hälsa att göra. Jag tränar ofta och gärna väldigt varierat. Mitt mål är att i framtiden få arbeta med detta stora intresse i någon form. Jag tycker även väldigt mycket om att umgås med mina underbara vänner och min älskade familj. Tyvärr bor de flesta i Stockholm, Nice, Örebro osv. Alltså inte i Linköping, men när vi ses är det underbart <3.

Ursprungligen kommer jag från Stockholm (där jag är född och har bott största delen av mitt liv). I framtiden vill jag flytta tillbaka till min favoritstad och kommer då ha nära till många av mina vänner, min familj och min släkt. Jag tycker även att Stockholm har allt som man kan tänkas behöva! Jag längtar hem.

Annars gillar jag att blogga (som ni kanske märkt), läsa bloggar, gå ut och festa, ha myskvällar, fika, shoppa och resa. Ungefär som vilken tonårstjej som helst (fast jag inte är tonåring längre).

Vad mer kan jag säga om mig själv? Hmm...jag vet faktiskt inte. Har ni något mer ni vill veta?



/E <3


Bloggutmaning nr. 2!

Trodde ni att jag skulle skippa bloggutmaningar nu? Då trodde ni fel! Haha :P. Den här listan snodde jag av Carolina Gynning och den fokuserar mer på mig och inte på vad jag tycker om träning/kost/hälsa. Lite variation förnöjer ;).

Kommer köra precis som förra gången, en fråga varje dag. Alla mina bloggutmaningar hittar ni under kategorin bloggutmaning.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

/E <3

My outfit!

 
Tröja och jeans - H&M
Linne - Gina Tricot
Halsband - JC
Armband - Present
Ring - Milano

/E <3

4 Mars 2011






Dessa bilder tog jag i morse (06.50) innan jag åkte iväg för att skriva tenta. Visst ser jag ändå väldigt pigg och glad ut? Kände mig faktiskt ganska pigg i morse, men det är för att jag alltid blir pigg när jag är nervös :P. Hade lite svårt att sova igår :(, har alltid det dagen innan något "stort". Men tillslut somnade jag gått och vaknade en halvtimme innan klockan skulle ringa idag, en dålig vana?

Ska snart dricka en proteinshake och sedan bege mig mot gymmet :). Ni anar inte hur mycket jag längtat efter att få röra på mig ordentligt. Idag blir det crosstrainer och sedan lite "mörda magen" på det. Wish me luck ;).

Efter crosstrainingen blir det nog en powernap, mellis, fixa lite med datorn, middag och sedan cykel hem till Mikaela för myskväll med Let's dance. En riktigt nice fredag och vet ni, nu är det äntligen HELG!

/E <3

KAOS

Nu är det TOTAL kaos i mitt huvud känner jag :(. Har verkligen suttit och pluggat mycket idag och ändå är det en del jag fortfarande inte förstår, men visst har det klarnat en del under dagens gång :). Nu orkar jag inte lägga ner mer tid eller energi på detta och håller tummarna för att jag förstår tentan/duggan imorgon och att den går vägen helt enkelt :).

Lade ifrån mig plugget vid halv nio eftersom jag tagit lite längre pauser under dagen. Precis när jag lagt ihop allt ringde mamma, så vi pratade en stund om söndag och måndag när hon kommer hit :). Sedan blev det ganska sen middag i form av halva tallriken med sallad, en bit fläskkarré, klyftpotatis och nyttig bearnaisesås. Hade en matlåda kvar sedan i tisdags, perfekt med matlådor under tenta-p :). Har även hunnit läsa lite bloggar, kolla lite tv och sånt.

Tänkte avrunda min kväll nu med att diska, hoppa in i duschen och tvätta av mig nervositeten ;) och sedan sova. Tidig uppgång imorgon. Längtar tills i morgon lunch! Hörs då!



/E <3

Inspiration: Gina Tricot

Hamnade av en slump på Gina Tricot's hemsida och blev förälskad i flera av plaggen :). Underbara kavajer, fina byxor och snygga shorts...jag skulle väldigt gärna köpa rubbet om plånboken tillät. Det är så förbaskat tråkigt att i princip aldrig köpa några som helst kläder och uppdatera sin garderob, men jag står ut som student i ett par månader till och sedan hoppas jag att min ekonomi tillåter lite klädshopping ibland ;).

Låt dig inspireras!


En ursnygg kavaj som skulle vara jättesnyggt till ett vitt linne, ett par jeansshorts, brunbrända ben och high heels i sommar...ååå, vad snyggt!


Snyggare varianten av de svarta byxorna. Skulle vara riktigt fint tillsammans med ett nedstoppat vitt linne och ett stort halsband :).


Finaste jeansshortsen i vår? Lätt! Jag ska köpa ett brunt skärp till mina jeansshorts för att piffa till dem (till en billig summa). Matcha dessa med kavajen ovanför eller med en snygg blus och ballerina för en klassisk look i sommar.


En coolare variant av den svarta kavajen, en svart blazer med skinnimitationsdetaljer. Snygg när man vill vara lite mer välklädd eller när man ska ut och festa!


Fina underkläder är alltid roligt :) och den här bh:n var supersöt. Jag tycker alltid att man känner sig lite finare om man är fin under också.

Jag blev plötsligt akut shoppingsugen :P...tur att jag är fullbokad med annat framöver, så att jag inte har tid att spendera pengar ;).
/E <3


Segpropp!


Tycker den här bilden beskriver mig ganska bra just nu...jag är så seeeeg och urless på pluggandet nu! Jag vet att det är imorgon bitti, men det känns som jag bara läser allt om och om och om igen och sedan blandar jag ihop allting. Dock har jag inte någon riktig ro att lägga ner riktigt än, ska gå igenom en del exempeltentor och lite annat innan det får vara nog. Som sagt, vid åtta ska jag äta middag och gosa ner mig i soffan :)...sedan får det gå som det går imorgon.

Hoppas er dag varit bättre? Läste att det varit sol i Stockholm i alla fall, här har det varit molnigt hela dagen och temperaturen har legat runt nollan. Mig har det dock inte gjort någonting eftersom jag ändå bara förflyttar mig mellan soffan, matbordet, toaletten och köket :P. Ska bli så skönt att komma ut i "verkligheten" imorgon igen :).

Har nog inte så mycket annat roligt att berätta för tillfället. Äsch, nu kör jag igång med "skiten" igen :P.

/E <3

Mellis-tips!


Testade ett nytt mellanmål idag, det var enkelt, mättande och ganska gott :). Det jag har i är en halv burk minikeso (125 g), en halv banan, lite linfrön, ett par chasewnötter och ovanpå lite kanel. Du kan ha i lite vad du känner för, men keson och bananen gick väldigt bra ihop. Prova att ha lite müsli eller honung i, det blir säkert också gott :).

Eftermiddagstipset från mig! Har du något bra mellanmålstips som du vill dela med dig av?

/E <3

30. Glöm inte att…

Slänger upp SISTA bloggutmaningen innan jag tar tag i tvätt och plugg, den handlar om något ni inte får glömma ;).

Eftersom den här bloggutmaningen är baserad på träning, kost och hälsa, så fortsätter jag i samma spår.

Så jag säger bara GLÖM INTE ATT...

...röra på er varje dag! Vardagsmotion är jätteviktigt och kör gärna minst tre ordentliga träningpass i veckan utöver det. 

...äta! Bra och nyttig mat ger oss näring och energi så att vi orkar med allt vi ska göra. Förbered matlådor att äta till lunch ett par dagar framåt för att slippa äta onyttig mat på restaurang (och så sparar du pengar!), ät var tredje-fjärde timme för att undvika sötsug, frossa i grönsaker och frukt och ät minst ett ordentligt mål mat om dagen.

...sova! Sömn är något många bortprioriterar idag, gör inte det. Testa dig fram hur mycket sömn du behöver, jag har testat mig fram till att jag behöver mellan 8-9 timmars sömn för att fungera som bäst. Jag försöker verkligen att hålla mig till dem timmarna, men självklart blir det mindre och självklart blir det mer ibland, men det är inte hela världen. Försök bara att få en rutin över din sömn.

...ta hand om dig själv! Det sammanfattar väl ungefär allt jag skrivit ovan, men även att unna sig saker man gillar här i livet. Är du en riktig godisgris (som mig), unna dig något gott ibland. Unna dig en massage, en promenad i vårsolen eller ett långt bad. Försök slappna av och stressa ner.

Detta var allt från mig och de här bloggutmaningarna ;)...vad ska jag nu sysselsätta mig med :P? Nejdå, men vill ni läsa alla bloggutmaningar i följd kan ni gå in under kategorin "Bloggutmaning".

/E <3


3 Mars 2011

En dag kvar och jag känner mig faktiskt inte speciellt nervös...ännu! Antar att det är för att jag inte riktigt kommit igång med pluggandet än, blev lite senare än beräknat. Men jag kände verkligen att jag ville unna mig en morgonpromenad idag eftersom jag tror (och vet) att jag orkar mycket mer då. Jag tror att det ger vinster i längden ;). Dessutom kan jag sitta med plugget lite längre idag och inte ta lika många/långa pauser, men självklart blir det lunchpaus och mellispaus. Får se hur länge jag orkar, hur länge jag förstår något och hur länge jag vill sitta med plugget idag. Ska nog försöka vara klar till åtta ikväll också, men det är inget bra på tv då va?

Som sagt, morgonpromenix idag på en timme ungefär. Hade ett bra tempo idag eftersom rundan som jag gick brukar ta ungefär 65 min, men idag gick jag den på 60 min. Blev riktigt svettig och det var härligt som alltid ;). Har hunnit duscha av mig, äta en ordentlig frukost (min favoritfrukost just nu!) och tvätta lite kläder. Ska hänga upp dem på tork nu och sedan sparka igång den här pluggdagen! Räkna med ganska få inlägg idag, återkommer kanske med något vid lunch eller mellis.


/E <3

Cravings

 
Jag har en ny craving som jag aldrig får nog av...det låter kanske inte jättegott, men det är det! En naturell riskaka med philadelphiaost och kalkon på, det är sååå gott. Jag äter flera stycken om dagen :P. Tur att det är så lite kalorier i dem, men äter man många blir det ju en del kalorier ändå. Lagom är alltid bäst ;).

Idag blev det en snabb 20-minuters promenad i solen efter lunchen, sedan hade jag ovanligt mycket energi till plugget. Så jag pluggade intensivt i två timmar och sedan pausade jag med lite mellanmål och en runda på stan för att köpa några födelsedagspresenter samt lite som fattades i kylskåpet. Jag gillar att läsa lite olika träningsbloggar och på två ställen har jag sett att de tipsat om de nya keso-mellanmålen, som jag har letat! Idag dök de upp på Hemköp-hyllorna och jag köpte en med mig hem för att prova. Fanns bara en sort kvar (populära?) och det var den med cashewnötter, ananas, apelsin och papaya. Vad tror ni, är den god?



När jag kom hem från stan blev det plugg i ett par timmar till och sedan åt jag min goda tacopaj med stor sallad till middag och kollade på Sveriges mästerkock samtidigt :). Har även hunnit prata en stund med min Ellen, som jag saknar så mycket, i telefon! Nu ska jag börja avrunda min kväll med min vanliga kvällsrutin diska --> borsta tänderna --> läsa en rolig tidning --> sova. Men vet ni, jag ska nog unna mig en riskaka först :P...haha...

Sov gott!
/E <3

Soooooool :)

Imorse hade jag en plan att skriva att det är så skönt att det är mulet och kallt ute när man tentapluggar, för då slipper man ha småångest för att man sitter inomhus istället för att njuta av det fina vädret...men det fick jag äta upp nu :P.

Har precis fått i mig en ordentlig lunch, hunnit byta några ord med Ameli, kollat lite på tv och pluggat en del. Men det går så segt :(. Jag tycker det är så jobbigt när man lägger ner mycket tid på att plugga och så kan jag ändå inte förstå, nu börjar nervositeten komma krypandes...inte alls roligt :(. Tänkte gå ut och gå en liten kort promenad i solen innan det är dags att skicka in vårt grupparbete och sedan fortsätta tentaplugga. Senare i eftermiddag blir det en liten kort runda på stan och ikväll vid åtta har jag planerat att lägga ner plugget helt och hållet, då blir det tacopaj (matlåda) och Sveriges mästerkock på tv :).



Vi hörs nog i eftermiddag/kväll igen, för nu blir det verkligen 100% fokus, men först en kort promenad ;).
/E <3

29. Detta tränar jag allra helst i

Nu är jag inne på näst sista bloggutmaningen som handlar om det jag helst tränar i.

Detta är ju självklart beroende på vad jag ska göra ;). Men ska jag köra pass (step, kickboxning, skivstång, medel osv.) så vill jag ha ett par trekvartsbyxor i träningsmaterial och ett ganska tajt linne som inte åker upp och flashar magen :P. Kör jag däremot crosstrainer eller styrketräning funkar det med samma outfit som ovan, men ibland gillar jag att ha lite lösare linnen på mig då :).


Jag använder gärna knalliga linnen som rosa, lila och blåa för att pigga upp lite :).

När jag går ut och går har jag självklart en helt annan outfit. Jag klär mig efter utomhustemperaturen och de senaste gångerna har det blivit underställ, mjukisbyxa och tröja samt en överdragsjacka. Men jag gillar även att använda mina löparbyxor när det är lite varmare :).



När jag är ute och springer är det också beroende på utetemperaturen vad jag använder för kläder. Helst av allt vill jag ha löparbyxorna (på bilden ovan), en varmtröja och en tunn överdragsjacka. Tajt ska det sitta och inte störa på något sätt, det är det jobbigaste som finns :P.

/E <3


2 Mars 2011


God morgon allesammans :). Hoppas att ni har sovit gott och länge i natt? Själv blev det en hyfsad sömn i natt, hade svårt att slita mig från min favorittidning just nu, Topphälsa ;). Men tillslut orkade jag inte hålla ögonen öppna, så då slängde jag tidningen på golvet och somnade bums :). När klockan ringde kände jag mig inte alls redo att möta dagen, kanske beror det på att hela dagen är full av studier? Jag snoozade en liten stund, men tillslut tvingade jag upp mig själv. Har redan satt igång med studierna och nu har jag haft min frukostpaus, idag blev det havregrynsgröt och 2 ägg :). En bra start på dagen!

Tänkte bara berätta hur min vecka ser ut i stort;
Torsdag - Morgonpromenad och PLUGG
Fredag - Tenta, träning och myskväll med Mikaela
Lördag - Morgonpromenad, träning, storstädning av lägenheten samt myskväll by myself (kolla film, slappa och somna tidigt!)
Söndag - Invägning, morgonpromenad och frukost med Hannah, träning och besök av mamma :)

Jag har en mysig och underbar helg framför mig, så nu kämpar vi på ett litet tag till bara ;). På måndag börjar jag även med en ny sak i mitt liv, någon som kan gissa? Återkommer mer på måndag :).

/E <3

Topphälsa & en fin vän <3


Topphälsa & en fin vän får avsluta min kväll :).

Efter mycket om och men är det nu bestämt att det inte blir något Nice för mig under våren och det känns jättetråkigt :(. Men min ekonomi tillåter inte det och dessutom blev det krångel med en massa annat också. Jag hade verkligen velat hälsa på min fina Angelica i Nice eftersom jag saknar henne så otroligt mycket och dessutom verkar det så vackert och fint i Nice...så bitter över att vara student just nu! Vill bara tacka min fina vän för att hon tog det så bra och jag är supertaggad inför sommaren tillsammans med dig, det kommer bli grymt <3.

Jag har även hunnit med lite mer plugg, ett tufft kickboxningspass, en god middag (fläskkarré, klyftpotatis och nyttig bearnaisesås, MUMS!) och lite prat med underbara männsikor på FB och Skype <3. Klockan har hunnit bli mycket, men idag kände jag för att sitta uppe och inte stressa mig själv i säng :). Ska kliva upp vid åtta imorgon också och sätta igång med plugget direkt, nu är det bara att tuta och köra ;).

Har ingenting planerat under morgondagen vilket är skönt, 100% pluggfokus är det som gäller! Tänkte pausa en liten stund och gå en runda på stan för att fixa det jag skrev tidigare samt kanske ta en liten kort promenad efter lunch för att få lite mer energi till att orka plugga. Vad ska ni göra?

/E <3

Mini-break.


Värst vad sunkig man känner sig när man sitter hemma i pyjamas en hel dag...det ända man gör är att äta, plugga, gå på toa och ta små pauser. Det passar mig inte alls! Men jag står väl ut, bara två dagar kvar nu ;). Kände mig som sagt sunkig när jag satt där i min pyjamas, så efter en stund bytte jag om till mina träningskläder istället...lika bra att vara ute i god tid, inte sant :P? På bilden, som är från i lördags, kände jag mig jättefin :).

Appropå ingenting, man måste ju ta mini-breaks under pluggdagar och idag har jag tagit ett par stycken. När jag äter så blir dem givetvis lite längre, annars har jag tagit små breaks och diskat, fyllt på vattenglaset eller gått på toa. Låter roligt värre va? Så blir det tyvärr när det är tentaperiod.

Har i alla fall en rolig sak att berätta och det är att jag har bokat tid hos frisören, ÄNTLIGEN! Det var evigheter sedan jag klippte mig, pinsamt nog är det nästan ett halvår sedan och förut klippte jag mig alltid varannan eller var tredje månad. Men så har jag också fått ganska långt hår nu, blir till att kapa det ett antal cm. Utväxten färgade jag i december, så det är i alla fall inte pinsamt längesen :P. Men det är ju så himla dyrt att gå till frisören, men nu ska jag testa FrisörAkademin som är en utbildning för dem som vill bli frisörer. Alltså är det lite billigare och tar lite längre tid än vanligt, men av erfarenhet vet jag att de är mer noggranna :). Hoppas resultatet blir bra, ska nämligen fixas precis innan Stockholm, vill vara fiiiin när jag kommer hem ;).

Nu ska jag äta en frukt och lite keso :). Hörs efter kickboxningen igen för nu ska jag lägga in sista växeln innan jag lägger ner plugget för idag.
/E <3

28. Där tränar jag helst

Tjugoåttonde bloggutmaningen handlar om vart jag helst tränar.

Jag har ju inte direkt så många ställen att välja på, så jag säger väl Friskis & Svettis. Jag kör alla pass, gym och crosstrainer där. Annars gillar jag ju att vara ute i naturen och powerwalka samt springa, då får man dessutom lite frisk luft och det är aldrig fel.



/E <3


One week to go...

 
Om en vecka så är det fettisdagen och mitt vad slutar på måndagen, så då ska jag unna mig en semla! Jag har längtat efter den 8:e mars i evigheter känns det som, ska nämligen få äta godis igen då också :D. Jag är ju en riktigt gottegris och två månader utan något "gott" har varit lite tufft, men det har ändå gått fort :). Alltså bara en vecka kvar som sagt, först invägning på söndag...så det är skärpning som gäller den här veckan ;).

Som jag skrivit tidigare kommer jag att ha en ätardag i veckan sedan och nästa vecka får det bli tisdagen, sedan kör vi strikt ett par dagar igen :). Tror verkligen på den filosofin, kommer nog funka fint för mig!

Aja, jag hade tänkt gå ut en sväng på stan om en stund för att köpa ny mascara och lite födelsedagspresenter, men jag känner att jag får ta det imorgon istället. Har inte riktigt hållit min planering och jag är inte förvånad över det...Orkar bara inte göra mig iordning, sitter fortfarande i pyjamas :P. Ska strax sätta igång med plugget igen och köra intensivt i några timmar innan det är dags för kickboxning. Wish me luck!
/E <3

1 Mars 2011


Nyvaken Elin med "nattskjorta" och vågigt hår :)

Nu är min paus snart slut och jag ska återvända till tentaplugget. Efter 8 härliga timmar med sömn vaknade jag någon minut innan klockan ringde av att jag fick kramp i vaden :(. Jag tror jag hade kramp i vaden senaste gången i somras, men jag hade lite känningar igår. Det är så himla obehagligt att få kramp, allting bara låser sig och sedan har jag ont i flera timmar efteråt. Brukar du få kramp?

Jag har skrivit det här för längesen, men mina tips ifall du lätt/ofta får kramp i vaden är;
- Stretcha!!! Det är jätteviktigt att stretcha vaden ofta. Varje gång du varit ute på en promenad, varje gång du tränat eller varje gång du bara gått lite längre än vanligt.

- Drick mycket vatten.

- Ät tillskott av magnesium. Idag smällde jag i mig två tabletter eftersom jag fick kramp i morse, inbillar mig att det ger lite bättre effekt då ;).

- Massera vaderna regelbundet, får igång blodcirkulationen.

Aja, jag hoppas det onda försvinner om en stund. Har inte alls lika ont längre, utan det krampar lite ibland bara :(. Efter att jag vaknade med min kramp satte jag mig med plugget direkt. Efter det blev det en paus för frukost, skype och läsa lite roliga bloggar. Nu är det back to reality som gäller :(. Kör på i två timmar nu och sedan är det lunch-time :). Hörs då igen!


Min favoritfrukost just nu! Lättyoghurt med hemmagjord kanelmüsli, 2 skivor morotsbröd med philadelphiaost, kalkon och paprika, ägg, ABCDE-brustablett och vitaminer. MUMS!

Vad sysslar ni med denna tisdag? Jobb, skola eller sportlov?
/E <3

RSS 2.0