Fredag - Åkersberga

Godkväll/godnatt. Sitter nu halvsovandes framför datorn och skriver detta, men jag har inte så stor lust att gå och lägga mig. Så ett litet inlägg får det bli och sen läggdags.

Nu är jag alltså i Stockholm, Åkersberga igen och det känns jättebra. Dock sov jag så himla gott hemma i natt i Linköping, så jag vill åka tillbaka dit och sova och sen komma tillbaka i morgonbitti ;). Sov faktisk själv natten torsdag till fredag för första gången i hela mitt liv! Helt otroligt att jag lyckats sova med någon i samma hus, lägenhet eller rum i 20 år. Men det gick faktiskt väldigt bra. Slocknade som en stock igår och sov till klockan ringde imorse, sååå skönt.

Idag blev det ett pass på gymmet, ett långt och tufft pass =). Var helt slut efteråt och det var skönt. Tåget gick sedan vid 15 och jag kom hit vid 18. Så då fick mami sina presenter, ett par fårskinnstofflor av mig och richard och en korg med italiensk "mat" från mig. Grattis mami!! Imorgon fyller min fasters sambo år och då är det 50-årsfest som gäller. Ska ha på mig den här vita klänningen...

...med svarta pumps och en svart kuvertväska, superfint. Ska även ha en svart sjal över axlarna då det inte riktigt är plusgrader ute ännu ;). Ska blii trevligt. Men först blir det en promenad vid 9 med mami imorgon och sen kommer E förbi en sväng.

Nu kan jag också passa på att berätta att jag har varit hos frisören. Ville inte skriva det förut eftersom familjen läser och jag ville "överraska" dem...men det var inte så lyckat =P. Dem såg ingen skillnad =(....och det syns faktiskt! Jag har klippt av kanske 10 cm hår och lagt i blonda och bruna slingor. Är lite ovan, men jag börjar tycka om det mer och mer =).
 
Dags att börja avrunda om jag ska orka upp och vara allert när vi ska ut och gå imorgon =). Sov gott.
P&K

Torsdag

Idag har jag haft världens sötaste flickor på besök!! Men innan det har jag hunnit med seminarium, "hejdå, reflektionstjejer" och grupparbete i skolan. Sen blev det storstädning och "avsked" av Richard. Han åkte hem till Stockholm idag och jag åker imorgon. Jag har haft en underbar kväll med B och S. Vi åt massor med tacos och nacos, pratade massor och kollade lite tv. Vi bestämde att vi ska se filmen i taket lyser stjärnorna nästa vecka, jag har läst boken och jag vill verkligen se filmen, så det ska bli väldigt roligt.

Jag har även mycket skolarbete att ta tag i, så det får bli en del läsande imellan mitt "hektiska" schema i Stockholm. Imorgon fyller mami år, GRATTIS =). Ska bli roligt att komma hem och fira henne. Sen på lördag ska jag tillsammans med familjen och Richard på 50-års fest till min fasters sambo, ska bli trevligt. Imorgon blir det middag med familjen och farmor och farfar, ser verkligen fram emot att träffa alla igen. Ååååå, ska bliii så skönt att komma "hem". Jag trivs verkligen bra här i Linköping, men mitt "föräldrahem" kommer ju alltid vara mitt Hem eller?? Jag kallar både lägenheten och villan mitt hem, så jag får väl säga att jag har två hem då ;). Haha...det ska iaf bli roligt att åka till mitt andra hem för en liten stund.

Idag har jag haft vilodag från träningen, välbehövligt kan man lugnt säga. Jag har kört stenhårt med step i söndags, styrketräning i måndags, aerobics i tisdags och stavgång med H igår (onsdag). Och allt detta börjar kännas i kroppen idag kan jag bara meddela. Känns som jag tränat idag även fast jag inte har det, så jag antar att kroppen behövde vila. Eftersom jag börjar kvart över ett imorgon blir det ett styrkepass innan skolan, sen åker jag ju hem i helgen. Tar med gåskorna och träningskläder så att jag kan gå promenader både lördag och söndag =). Eller iaf en av dagarna ;). På måndag är det två veckor sen jag slutade äta onyttigt och jag tycker faktiskt att det går superbra!! Ska nog komma på en "belöning" som jag ska unna mig efter 4 veckor utan godis, vad tycker ni?? Jag vill INTE ha godis! Kanske köpa mig ett plagg som jag verkligen vill ha från hm? Eller unna mig någon riktigt god mat? Tips är välkommet =).

Aja, dags att börja avrunda så jag orkar upp imorgon. Ska packa väskan nu så att allt är klart inför morgondagen. Kanske kör en liten "snabb" spa-kväll också med ångbad och ansiktsmask, huden är lite "sliten" nu. Hörs snart igen!!
P&K


Kolla vår fina säng =). Har ÄNTLIGEN köpt matchande lakan, så nu kan vi räknas till dem "vuxna" ;).


Myspys när Ellen och Jens var på besök.


Min coola klänning som är köpt på forever 21 i Florida.


Min fina "tacosbuffét" som jag, B och S åt ikväll. Mums!

Tisdag

God morgon Sverige!! Vilken härlig dag =P....
....känner mig jättetrött. Tänkte sova kl 23 igår, men skrivaren krånglade så jag kom i säng 00.30 ist =S. Jobbigt.
Får lägga mig 22.30 ikväll istället ;).

Nu var det ett litet tag sen jag skrev i bloggen och det för att jag har haft fullt upp med träning, kravall, besök och ännu mer besök =). Vi kan ju börja lite med min träningsdagbok som jag skulle kört igång med för en vecka sen.

Jag måste säga att allt har börjat bra =). Har kommit igång ordentligt med träningen. Har redan hunnit köra tre gympapass och två styrkepass, och det är hur kul som helst. Ikväll ska jag på aerobics och imorgon får jag se om jag kan lura med H ut på en stavgång ;). Jag har även hållt mitt godis och snask förbud och därmed alltså inte ätit godis, chips, glass eller druckit läsk på lite mer än en vecka nu. Jag vet att det är kort tid, men för mig som är lite sockerberoende så är det låååååång tid, så jag är stolt!

Förra veckan hade jag alltså mycket på schemat. Jag var t.ex. hos optikern och prövade linser, vilket inte gick så smort. Jag blinkade och har väldigt svårt när någon ska "peta" i mina ögon, men nu ska jag toköva idag så att det blir lite bättre imorgon ;). Sen var jag även på årets första kravall =), det var trevligt. På fredagen kom J och E på besök och stannade till på söndagen. På fredagen blev det en lugn hemmamyskväll med grönsaker och dip =) och lite buzz. Lördagen gick vi upp i lagom tid åkte till gamla Linköping, där alla förutom jag handlade godis =), sen till systemet och sen till Ikano-huset för en shoppingrunda. Och jag handlade inget...jag provade tom dem gula byxorna och betty boop dressen som jag visade förut och jag älskade allt, men som student får man fundera ;). Och jag vill HA!!!! Men jag håller i slantarna ett tag till. Lördagkväll blev utgång på HG där vi träffade A, trevligt trevligt. Sovmorgon på söndagen, lite American panncakes och sen åkte dem hem. Det var en grymt mysig helg =), KOM TILLBAKA SNART!!!

Efter att dem hade åkt passade jag på att åka till friskis och gå på step, när jag kom hem hade mamma kommit hit =). Vi åt lite middag och sen sov hon över här.
Och igår var det alltså skola som vanligt igen, sen styrkepass på eftermiddag/kvällen och på kvällen blev det alltså krångel med skrivaren, suck. Nu sitter jag här vid datorn med en kopp te bredvid, ögonlocken är tunga och jag känner att det är dags att ta tag i lite skolarbete nu. C kommer förbi kvart i 11 för att vi ska cykla till skolan, så det finns lite tid =).

Ha en bra dag hörrni!!
P&K

Hur svårt ska det vara??

Godkväll/godnatt på er. Nu ska jag snart stänga av datorn för dagen, men jag är pigg eftersom jag sov till halv ett idag =S. Har suttit och skrivit CV och börjat på ett personligt brev och det är svårt. Vad ska man skriva och inte skriva? Har iaf fått ihop mitt CV och det är ju alltid en början. Måste verkligen få iväg min jobbansökningar i början av nästa vecka...innan det är försent. Har ni några tips på vad man kan skriva i sitt personliga brev??

Aja, idag har jag som sagt varit på danspass och det var jätteroligt och jättejobbigt. Ska verkligen gå fler gånger =). Men det resulterade senare i att jag fick kramp =( och aaaaaaaaajjjjj vad det gjorde ont. Jag har ju fått det många gånger förut så jag är van, men det gör iaf skitont varje gång. Så nu haltar jag runt som en annan gammal tant. Jag hoppas att det blir bättre snart så jag kan träna igen =).

Samtidigt som jag sitter här och skriver mitt personliga brev längtar jag till sommaren =). Alla fiiina kläder som finns att köpa på H&M (bilder nedan) och att jag (om jag får jobb) ska spendera hela min sommar på Gotland =). Den otroligt fiina villan utanför Visby som jag bara älskar. Den är perfekt!! Sedan blir det ju inte sämre av att mina underbara tjejer kommer dit en vecka och myser med mig....ser så mkt fram emot det.

...Fast först har vi en hel termin i skolan kvar att ta tag i. Och sen ska det gärna bli lite varmare och soligare också ;). Hehe...så så, nu ska jag börja avrunda kvällen då skolan börjar 10 imorgon.
P&K


Jag älskar verkligen hela outfiten. Speciellt dem ljusgula byxorna och jeansjackan. JAG VILL HAAAAA!!!!


Dem här söta ballerinaskorna måste jag bara ha...tänk dem till ett par tajta jeans. Sååå söta.


Shortsen som aldrig blir omoderna, kom inte över dessa förra sommaren, så jag tror jag satsar i sommar...eller??

 
Den här mjukisdressen vill man ju bara visa upp sig i. Den är snygg, mysig och sååå otroligt fiiiiin =). Jag vill ha den ROSA!!

Kan inte tomten komma tidigt i år?? Snälla =)

Söndag

Godag vänner!
Sitter här framför datorn igen efter en lång nattsömn, superhärligt =). Kl 15 är det dags för ett danspass på friskis, ska bliii så kul =). Dock är jag helt slut i kroppen efter mitt "hårda" träningspass igår, körde som jag inte hade slutat träna innan...så nu känns det i ben, mage, biceps, triceps och bröst...ajajajajajaj. Men också superhärligt!! Hoppas jag orkar med passet idag då jag är helt slut, men jag ska ge gärnet. 

Igår kväll var vi hemma hos B och S på middag, det var jättetrevligt =). Vi var 8 personer som käkade tacos och drack vin, sen framåt kvällen så blev det några omgångar Land och Stad, det var rooooligt =). 
Ska snart fixa iordning mig inför dansen. Vi hörs snart igen =). Imorgon börjar psykologikursen, ska bli intressant.

P&K 

Lördag = träning =)

Då var det dags...jag ska åka till gymmet!!!!! =)
Har precis lagt fram träningskläder, gympaskor, träningshandskar och handduk på sängen och sitter nu och väntar på Richard som tittar på motivationsvideo för att kunna "pumpa" sen =P. Så jag passar på att sticka in med ett litet inlägg här så länge. Jag tjuvstartar alltså lite idag med ett styrkepass och imorgon blir det nog faktiskt ett danspass =). Ser verkligen fram emot dessa svettiga timmar på friskis, jag gör verkligen det. Jag älskar att träna så att det verkligen syns och känns, sååå nu är jag på god väg att komma igång igen. Jag kommer inte börja analysera träningen och allt runt omkring förens på måndag, för nu har jag mina två sista dagar som jag får äta vad jag vill på =). Kanske skriver ett litet inlägg innan vi ska iväg ikväll igen.

Trevlig lördag!!
P&K

Shopping

Lägger upp ett eget inlägg med lite saker som jag shoppade i USA och Mexico som jag bara älskar =)


En helt underbar klänning =). Perfekt att ha på lite finare fester. Från Forever 21.


Cool va?? Köpte en som det står I <3 NY på till mig och alla tjejerna =). Men den här är speciell ;)


Mina första Converse =) och dem är babyblåa...Jag är kär =).


Mina skitballa skor =)...Jag tycker dom är jättesnygga. Ska sitta på mina fötter många gånger i sommar!!

Jag har handlat mycket mer än detta och någon dag inom en snar framtid ska jag lägga upp mer fynd...
Sov gott!! P&K

2009...Starten på mitt nya liv!??

Det är en vecka och fyra dagar sedan jag skrev i bloggen...tiden bara rinner iväg när man har roligt...=P.
Nu har jag iaf kommit tillbaka till min lägenhet och mitt liv i Linköping. Det känns faktiskt ganska bra att vara tillbaka till "vardagslivet" igen. Har som tidigare skrivit haft ett toppenlov då vi åkte på en toppenresa =), men det är ändå skönt att komma tillbaka till sitt eget (eller halva ens eget iaf).

Skolan har dragit igång igen för terminen och det känns både positivt och negativt. Det var jätteroligt att träffa alla goa kompisar igen =), men otroligt tufft att börja med ett seminarium följt av en hemtenta på det. Men nu är den inlämnad, och jag hoppas på det bästa. Var en otroligt svår tenta =( och den handlade om en massa teoretiker vilket inte är så värst roligt. Så idag har jag civiliserat mig tillbaka i verkligheten efter att ha suttit instängd i lägenheten i mjukiskläder, böcker och papper överallt och 2 liters coca-cola i 4 dagar...fy sjutton för det! Har hunnit gå lite ärenden idag också =). Varit och beställt tid på synsam för linsundersökning, ska äntligen skaffa linser. Sedan mötte jag Richard i tornby för att handla mat och vi handlade en hel del faktiskt, så nu har vi så att det räcker i ett år framöver...kanske inte, men iaf =). Efter våran tvåtimmars matshopping (vi var faktiskt på ica maxi och willys) så blev det en snabb cykelfärd hem, vilket resulterade i att jag ramlade med cykeln =(. Klantig som man är. Var precis utanför lägenheten och skulle ställa in cykeln i garaget och jag bromsade som vanligt  för att kunna svänga, och pang sa det så låg jag där med matkassar ovanför mig och jaa...det gjorde ont =S. Fullpackad cykel och miljarder gruskorn under cykeln är ingen hit. Så nu berättar jag för er att jag har ramlat med cykeln för första gången i Linköping och då har jag cyklat i både ishalka, spöregn, blåst osv. Så jag är stolt iaf för det. Jag återhämtade mig ganska fort och satte igång med att laga lite middag, hamburgare blev det, snabbt och enkelt. Sen har jag och Richard storstädat lägenheten för att få bort allt vad tenta heter och jag tycker att vi lyckades ganska bra =). Det doftar rent och fräscht här nu och man kan till och med bjuda in folk till oss. Richard drog till sina killkompisar efter och två kompisar till mig kom hit och vi tittade lite på tv, pratade och hade allmänt mysigt. Supertrevligt.

Men nu kanske jag borde skriva lite om min rubrik. Och det är alltså såhär. Hösten 2008 flyttad jag alltså till Linköping. Jag gav upp min träning för att kunna komma in i det ovanliga skolsystemet med lektioner olika dagar och olika tider, grupparbete hit och grupparbete dit. Den motion jag fick var cyklandet från och till skolan, vilket tar ca. 40 min t.o.r. och ibland promenader nere vid ån, mer än så blev det inte. Kostvanorna har också gått mot det sämre, mycket snabbmat efter att man varit ute och festat (alkohol = mkt kalorier), mycket "skit" hemma och mycket varierande middagstider. Detta har resulterat i vilket inte är jättekonstigt, men att jag har gått upp i vikt =S. Inget jag vet egentligen, då jag inte vägt mig på över ett halvår, men det syns och känns tycker jag =(. Så NU ska jag alltså börja mitt nya hälsosammare liv =)....

...på måndag drar jag alltså igång och då blir bloggen lite som en träningsdagbok för mig. Ni ska få följa mitt nya liv via bloggen. Jag tjuvstartar lite redan imorgon med att gå till friskis och svettis och köpa mig ett träningskort, och när jag ändå är där ska jag köra ett pass. Det som gäller för mig är att på måndag ska jag helt och hållet lägga av med att äta chips, godis, glass och snabbmat och läskdrickandet, jag ska även dra ner på alkoholkonsumtionen. Detta "förbudet" ska gälla i tre veckor, sedan ska jag ha en ätardag i veckan om jag är sugen. Jag ska dessutom köra en detoxkur på tre veckor för att rena kroppen från alla "gifter". Jag ska fortsätta äta mat som vanligt, men ändå försöka tänka på vad jag stoppar i mig. Sedan är det då träning på detta. Min tanke är att köra styrkepass, friskisgympa, stavgång, löpning och simning. Alltså minst ett styrkepass/v, minst två friskispass/v, minst två stavgångspromenader/v (när jag skaffat stavar, innan dess blir det powerwalking), löpning drar jag igång med sakta, startar med kanske ett pass/v och utökar allteftersom och sist simning, det blir nog en gång varannan vecka eller var tredje vecka för variationens skull =). Jag vet att detta låter typ orimligt när man helt och hållet slutat träna, men jag har klarat detta förut och jag har haft en superkondition och mått toppen förr, så jag vet att jag kan!! Och jag kommer lyckas!!
Måndag blir det mätning av "alla" kroppsdelar, sen blir det mätning tre veckor efter så får vi se om något har hänt och sen en månade efter det osv. Men först och främst ska jag börja träna och komma igång...vi får se hur det blir, ni får iaf följa mig här på bloggen =).

Ojojojojoj, vad jag skriver. Ville verkligen bara få ner allt jag känner och tycker och ska...Tänkte avsluta inlägget med lite roliga bilder från USA och lite annat roligt. Ha en fortsatt trevlig fredagskväll! Hörs snart igen.
P&K


Besökte Miami Ink. studion. =)


Paradiset?? Jaaa...i Cancun, jag vill tillbaka!! =)


Jag på julafton =). Mina nya klänning som jag är totalt förälskad i från Forever 21.


Kan det bli bättre än såhär??


Times Square...WOW!!

  
Richards coola julklapp, Kanye West-brillor ;)


I <3 New York


Tillbaka i lägenheten med mitt nya Hard Rock Café glas, med min favoritdrink after eight i och min nya tröjja från Ralph Lauren.


Åkersberga >>> Linköping

Halloj i stugan!
Nu är jag hemma från vår "lilla" tripp i USA och Mexico. Befinner mig för tillfället i Åkersberga och ska om en timme åka med tåget till lägenheten i Linköping. Har varit härligt att tillbringa både jul och nyår med familjen, men det ska bli skönt att återvända till det mysiga livet med Richard i Linköping igen.

Resan till USA och Mexico har varit TOPPEN och jag kommer minas den för resten av mitt liv :). Tack älskade mamma och pappa för en underbar "julklapp" :)!! Jag har shoppat för mer än jag kan räkna (och det är enormt mkt), ätit väldigt mycket god mat och solat massor :). Har kopplat av totalt och det har varit så skönt att kunna slappna av för en stund. Nu har dock mina fina solbränna (som jag faktiskt hade) försvunnit :(, mamma och pappa är fortfarande jättebruna. Det är så fuskigt. Kan inte jag få pappas pigment istället?! För han verkar ju ändå inte bry sig om att han är jättebrun och det gör jag!!!! ;). När jag kommer tillbaka till Linköping, antingen ikväll eller imorgon, ska jag lägga upp bilder från resan. Både här och på facebook så får ni se lite mer i bilder hur vi haft det, ni vet väl att en bild säger mer än 1000 ord ;). Sen får det bli en liten sammanfattning av 2008, då massor med roligt hände och en del väldigt tråkiga och tragiska och såvidare hände :(. Mer kommer i nästa inlägg. Och även en recension om hur jag hoppas 2009 blir :). Ett bra år hoppas jag.

På torsdag börjar skolan igen och då med ett seminarium på 3 timmar. Gruppen ska träffas redan på onsdag, men då kan jag inte vara med för jag ska på begravning :(. Känner att jag inte har så stor koll på det vi har skrivit då jag åkte lite innan vi var klara :S, så det får bli en del läsande och "påpluggande" imorgon och på onsdagkväll. Sen är jag "ledig" fredag, lördag och söndag. Men då blir det en del fixandes i lägenheten, ta bort allt julpynt t.ex., och en MASSA läsande och återupptagning av allt vi höll på med innan jul. Känns som jag varit borta i ett halvår eller något...minns för lite! På måndag om en vecka kommer sedan hemtenan och då ska jag ge 120%. Yey för att börja skolan igen :P. Fast faktiskt ska det blii lite roligt. Iaf att träffa alla och försöka komma igång med ett bättre pluggår en förra. Så nu säger jag 1, 2, 3 KÖR!!! För nu är det tillbaka till verkligheten, iaf om en timme :).

Tjohejs för en stund. //Kalla Åkersbergahälsningar

Gott Nytt År från New York :)

Nu har ni i Sverige förmodligen efterfest eller ligger och sover gott :). Själv sitter jag i ett hotellrum på hilton times square och det är sådär om jag ska vara helt ärlig. Men vad finns det att göra?! Jag har verkligen ingen lust att gå ut i den extrema kylan, -15 grader, och trängseln med över 1 miljon människor utanför dörren. Gatorna är avspärrade och poliser är överallt. Så det är skönt att vara inne i värmen och titta ut genom fönstret vid tolvslaget. Vi ser den berömda ljusbollen jättebra, så vi kommer se när den faller och det gör vi inte nere från gatan. Och förhoppningsvis får vi se lite fyrverkerier och konfetti också :). Men just nu är det segt...klockan är bara 21 här och det är 3 timmar kvar. Klockan 22 börjar direktsändningen från timesquare och det ska vi nog bänka oss framför, så att tiden går lite fortare.

Som ni förstått har jag alltså lämnat varma Mexico och landat i kalla NY. Vi kom hit den 29:e på kvällen. Den 30:e var vi ute på lite sightseeing och kollade på frihetsgudinnan från långt avstånd, var vid platsen där World Trade Center stod
:( och kollade på "Mr. Big's" kyrka. Sedan delade vi på oss och jag och Sofie begav oss till forever 21. Sofie hittade inget så jag stannade kvar en stund själv och handlade lite mer kläder :). YEY! Sen shoppade jag "uggs" och converse. Middagen avnjöts på ett BBQ ställe, jättegott var det. Sedan blev det lite mer shopping, köpte två cd-skivor :).

Idag har vi varit en stund i Central Park och vandrat runt i staden. Shoppade julklappar till B,S och E :). Sedan var jag faktiskt inne på H&M tyvärr :(. Tänkte inte handla där, men det var rea och det var billigt. Handlade underkläder, halsduk och örhängen. Efter shoppingen var det dags för lunch och sen skulle vi försöka komma tillbaka till hotellet och det var lättare sagt än gjort. Dem har spärrat av typ varenda gata här och som tur var fick vi lite "VIP" och visade upp hotellkortet och fick då gå på en avspärrad gata ;). Tur det, annars hade vi nog frusit till IS vid det här laget. Sprang in på en affär och handlade lite nyårsmys som avnjuts nu :P. Så sen klockan 5 har vi alltså varit i hotellrummet och det är varmt och skönt, men lite småtråkigt för att vara nyårsafton. Fast jag måste iaf påpeka att det är väldigt coolt att vara i NY. Har nog inte varit på något coolare ställe i hela mitt liv. Skulle dock aldrig vilja bo här, men det är en upplevelse utöver det vanliga att ha besökt NY. I <3 NY :).

Nu får ni alla ett försenat Gott Nytt År från mig i NY.
P&K


RSS 2.0