Ifrågasatt?


Varför äter du hela tiden? Varför äter du två ägg? Tonfiskmackor, är det verkligen gott? Ska du verkligen dricka det där proteinpulvret? Vad smakar det där?

Frågorna jag får dagligen börjar bli en vana nu och jag förstår dem!
Jag skriver inte detta inlägget för att hänga ut någon, jag behöver ju inte nämna några namn. Utan jag skriver detta för att jag verkligen förstår att människor, kompisar och bekanta tycker att jag är konstig. Jag har full förståelse för det. Herregud, jag skulle också höja på ögonbrynen om någon kommer till skolan med hela väskan full med mat :P.

Eftersom vi har väldigt långa dagar i skolan blir det lätt två-tre mål med mat under dagen. Jag har oftast träning på kvällen vilket resulterar i att jag måste äta hyfsat två timmar innan ett pass. Så en vanlig dag om jag börjar 8 kan min väska innehålla:
- Frukt och aminosyror på förmiddagen
- Lättkesella med bär, två knäckemackor och frukt till lunch
- Två hårdkokta ägg varav ett på macka, en frukt och proteinpulver
Jag förstår att det är jättekonstigt eller mycket för dem som inte håller på med detta lika seriöst som mig. Jag tränar ju ungefär i snitt 5 pass i veckan och dessutom blir det 3 powerwalks innan frukost i veckan också. Jag måste fylla på min kropp med näring, för jag orkar inte hålla det här tempot som jag gör om jag inte får i mig mat! Jag älskar mat och äter gärna ganska varierat förutom vissa mål som mellanmål och frukost :).

Detta är en period i mitt liv, jag kommer förmodligen inte alltid vara lika strukturerad när det gäller maten. Men just nu tycker jag det är roligt och dessutom ser jag det som en utmaning. Jag ser till att jag får i mig tillräckligt med mat varje dag och äter varierat med kyckling, fläskfilé, köttfärs, kesella, ägg osv. Idag är den 1,5 vecka kvar på mitt och Hannahs vad och sedan får jag äta "onyttigt" igen.

Självklart kommer jag inte ramla tillbaka i gamla vanor, utan jag ska fortsätta med mitt matschema så länge jag tycker att det är roligt och fungerar bra. Skillnaden är att jag kommer ha en ätardag i veckan då jag får äta precis vad jag vill och det jag är sugen på :). Det ser jag verkligen fram emot! Då kan man vara strukturerad 6 av 7 dagar i veckan, då har man något att längta efter varje vecka. På en ätardag får jag äta pannkakor med glass till frukost, pizza till middag och godis på kvällen om jag vill, inget ska hindra mig. Men jag tror inte att jag kommer må så bra om jag gör det :P. Den 8:e ska jag fira med massor (då menar jag massor) av godis och en semla, längtar tokmycket ;).

Så nu vet ni lite mer hur jag lever. Självklart får ni ställa frågor, men jag har börjat stänga av när det kommer "dumma" frågor. Jag äter mat, jag äter kanske konstigare mat än dig, men jag trivs, jag mår bra och jag är glad och dessutom orkar jag köra ett stenhårt träningspass med maten i magen ;).

/E <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0