Nyttig tacopaj!



Botten:
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl dinkelmjöl
250 lättkesella

Fyllning:
250-500 g nötfärs
3-4 msk tomatpuré
tacokrydda
0,5 dl vatten

Stanning:
3 ägg
3 dl mjölk

Eventuellt broccoli om så önskas.

Den här pajen är verkligen jättegod, men samtidigt ett nyttigare alternativ till den vanliga pajdegen som ofta innehåller mycket smör och vetemjöl. Som topping brukar en vanlig paj även innehålla ost, vilket inte denna gör.

Börja med att förgrädda pajskalet i ugnen som är på 200 grader i 10 min. Samtidigt steker du nötfärsen och blandar i allt som ska vara i den, låt puttra en liten stund. Ta sedan ut skalet och häll på nötfärsen, häll på stanningen som du rört ihop innan och finfördela broccoli om så önskas. Skjuts in i ugnen igen i 30 min och servera sedan tillsammans med en stor sallad :).

/E <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0