En liten tanke...



Jag är en människa som dagdrömmer och tänker ganska mycket. Det kan vara om precis vad som helst :). Det kan vara om något jag ska göra (konferensen på fredag eller en tentamen t.ex.), om en händelse eller om träning och mat. Nu på morgonen har jag tänkt på det här med kroppen och vikten.

Jag har funderat på om jag ger er fel bild av verkligheten...jag vet att jag är en person som är väldigt mån om att träna och röra på mig, men det är ju för att jag är en sådan person, jag fungerar inte om jag inte får röra på mig! Hösten 2009 låg jag mestadels i soffan, var bitter och arg samt var trött hela tiden, det är väl inget att sträva efter? Jag började röra på mig ordentligt igen våren 2010 och sedan dess har jag hållit i detta flitigt, jag mår ju så förbaskat bra av det. Jag märker att jag blir starkare, får bättre kondition och jag är inte alls lika trött längre. Det är väl toppen, eller?

I min träningsblogg har jag skrivit om "mitt 2011" och jag har berättat att jag slutat med allt onyttigt i 2 månader och fokuserar på maten, att få i mig nyttig och god mat. Jag äter flera mål om dagen och det är vanlig mat jag äter, så som havregrynsgröt, pannerad fisk, kyckling (i stora lass), korv, pasta, potatis osv. Jag försöker att alltid äta sallad till maten en gång om dagen och ibland har jag morötter med mig till skolan som mellanmål. Så jag har alltså inte slutat äta, det skulle jag aldrig göra. Om jag ska orka träna 4-6 gånger i veckan måste jag få i mig bra med mat så att jag har energi att träna ordentligt. Jag märker direkt när jag slarvat med maten, jag orkar inte ta ut mig på samma sätt och det är inte alls speciellt roligt.

Med detta vill jag bara säga att visst jag kanske är hyfsat smal, visst jag kanske är vältränad och visst jag kanske egentligen inte behöver tänka på kosten så mycket. Detta är kanske vad NI tycker, men jag som tränar så mycket vill också att det ska synas och ge resultat. Jag vill att min kropp ska bli fastare och att det ska synas att jag är vältränad. Samtidigt mår ingen bra av att äta kopiösa mängder socker oavsett om man är smal eller tjock, det är bara negativt även fast det är så gott ;). Så jag vill att alla tar sig tid att tänka, vad kan jag göra för att må bättre? Vi alla har olika mål med allt vi gör och jag är en träningsgalning och det är det jag brinner för och vill jobba med i framtiden, så försök inte vara som mig. Hitta era egna mål och tänk realistiskt, vad kan jag åstadkomma inom den här perioden?

Jag har alltid en tanke i bakhuvudet och det är att det är bättre att vara normal, hälsosam och tränad än smal, ohälsosam och otränad...inte sant?

Nu har jag delat med mig lite av mina tankar kring det här med vikt och kost. Kom gärna med kommentarer och frågor :).

/E <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0