Jag <3 Frukost

FRUKOST är den absolut bästa måltiden på dygnet, jag älskar att äta frukost. Vissa människor gillar inte alls att äta frukost, vissa hinner inte äta frukost och vissa äter mat till frukost. Själv planerar jag min morgon så att jag hinner äta en ordentlig och nyttig frukost i lugn och ro :). Äter jag en ordentlig frukost så mår jag bra hela dagen och känner mig mer mätt. När jag gick på gymnasiet så trodde jag att man blev smal om man inte åt frukost och det var inget jag prioriterade, det blev ungefär ett halvt äpple till frukost. När min idrottslärare frågade mig vad jag hade ätit till frukost så svarade jag just ett halvt äpple och han bara suckade. Jag tyckte själv att det var jättebra. En vettig människa förstår att man måste ha mat i magen för att fungera och det är bra att fylla på magen redan på morgonen för att få en bra start. Nuförtiden klarar jag mig inte utan frukost, jag fungerar inte då.

Visst händer det att jag ibland äter pannkakor till frukost (amerikanska pannkakor med nutella, mums!), men väldigt sällan. Jag har svårt att äta en riktig måltid till frukost som vissa gör, utan äter jag "brunch" så blir det frukost fast senare på dygnet. Jag äter nästan likadan frukost varje morgon och den består av något att dricka i brustablettform (varierar mellan c-vitamin, b-vitamin och magnesium), ett löskokt ägg (har börjat äta det efter den hemska ägghistorien och det smakar faktiskt väldigt gott), en skål med havregrynsgröt (varierar tillbehör mellan endast äppelmos med sojamjölk till massa bär och banan eller kiwi och sojamjölk) och en smörgås (blir alltid mörkt bröd, mammas surdegslimpa eller knäckebröd med philadelphiaost och ibland sockerfri marmelad eller skinka). Så ser min bautastora frukost ut, men den är ändå ganska nyttig och supergod.


Ibland till helgfrukost blir det amerikanska pannkakor. Brukar variera med lätt kesella och bär, mycket gott.


En supergod variant som jag provade häromdagen.
1 dl havregryn med quinoa
1,5 dl vatten
Lite salt

Detta stoppar jag in i mikron av bekvämlighetsskäl och det tar bara 2 minuter så är det klart sedan. När det är 1,30 min kvar så slänger jag i bären (hallon, blåbär och jordgubbar).

En kiwi
Hallon
Blåbär
Jordgubbar
Sojamjölk (alproy tror jag den heter)

Jag tycker havregrynsgröt är så gott :). Ååå, jag längtar redan till frukost. Dags att diska och sedan krypa till kojs, så att man får äta lite god frukost imorgon.

/Elin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0