Katedralen


Pampigaste byggnaden i Milano var denna Katedral (åk tunnelbana till "Duomo"). Jag har haft det underbart i Milano med mina älsklingar Bella, S och Emelie <3. Innan vi åkte visade vädret ösregn varje dag, men vi har ändå haft väldigt bra väder. Det kom lite regnskurar då och då, men igår (lördag) sken solen hela dagen och det var t-shirt väder :). Grymt avslut på resan helt enkelt!

Maten under resans gång har verkligen varit sådär. Italiensk mat brukar vara god, men pizzan vi åt var alldeles för flottig för min smak och pastan var torr och smaklös (lämnade kvar halva tallriken). Så tummen ner för restaurangmaten i Milano (nu testade vi bara två restauranger, men de var inge bra i alla fall). Annars har det blivit väldigt mycket vitt bröd, salami, yoghurt, jordgubbar, vindruvor, bananer och Asti :). Hade picknick i ösregn en dag, men det var väldigt gott i alla fall. På kvällarna drack vi gott samt åt lite snacks innan vi gick iväg på restaurang. På fredagen klädde vi upp oss allesammans och var riktigt fina (bilder finns på Emelies kamera).

Det blev inte så jättemycket shopping för min del. Fick med mig en bikini, en topp, en ring, en bh och jeansshorts. Allt gick på runt 600 kr totalt :). Det betyder att jag bara gjorde av med hälften av min reskassa, tummen upp! Det känns jättebra, för då kan jag unna mig en pedikyr innan sommaren samt ett frisörbesök innan systers student. Vad ska man ha på sig på hennes student då? Tips?

Att vara 3 dagar i Milano var alldeles lagom. Vi åkte torsdagsmorse från Skavsta (8.00) och var framme i Milano runt 12. Checkade in på rummet och gick sedan ut på stan och kollade läget. Köpte bara ringen den dagen. Sedan blev det pizza på kvällen i en restaurang i närheten. Somnade vid halv elva på kvällen efter att ha stigit upp vid fyra på natten.

Jag och Emelie framför Katedralen


Jag och min Bella :)


Turistbild nr.1


Jag och Bella framför den pampiga Katedralen.


S och Emelie framför den häftiga byggnaden :).

Vaknade sedan klockan åtta på fredag morgonen. Vi var utvilade, glada och redo för en ny dag i modemeckat Milano. Åt en ganska kass frukost på hotellet bestående av vitt bröd, nutella, varm choklad, sockrad juice och sockerflingor (måste jag säga att jag precis ätit en stor skål med havregrynsgröt?). Sedan gick vi i princip konstant mellan 10-18 med stopp för picknick. Vi besökte Galleria Vittorio Emanuele II som var en öppen galleria i guld med lyxbutiker som bland annat Louise Vuitton och Prada, men även ett McDonalds fanns där. Vi gick även förbi operan Teatro alla Scala som inte alls var speciellt märkvärdigt, vi stannade i 2 minuter max. Fortsatte sedan till Milanos största köpcentrum la Rinascente som hade alla dyrbutiker samlade på ett och samma ställe (Louis Vuitton, Gucci, Prada, D&G m.fl.). Vi blev inte så långvariga där heller. Annars ägnade vi dagen åt att strosa runt på Milanos gator för att kolla in småbutikerna. Kvällen avslutades på en Italiensk restaurang som typ värmde pastan vi fick i micron, tummen ner som sagt. Men vi var på toppenhumör i alla fall, sällskapet gör mycket <3.


Ingången till Galleria Vittorio Emanuele II var magnifik.


Där inne gömde sig Prada.


Louis Vuitton.


Och McDonalds :P.


Visst är det vackert? Jag blev förälskad i denna byggnad.


Jag var där :).


Teatro alla Scala blev väldigt mycket vackrare med tre snygga tjejer framför <3.


Även jag fick stå med på ett kort framför Operan.


Shoppinggallerian la Rinascente.


Butik med namnet Twin-Set passade bra med tvillingarna S och Bella framför :).


Picknick i det gröna innan det började ösregna. Bella, S och Emelie hugger in :).


Emelie och jag på picknick.

Jag slänger upp mer bilder och berättar om lördagen senare, nu tänkte jag slänga upp ett inlägg med hotellet och gårdagens frisyr :). Sedan blir det till att kolla det senaste avsnittet av Bella&Tyra Show samt gå en promenad innan jag ska hämta pappa på Arlanda. Ikväll ska vi ut och äta middag ihop <3.
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0