Weekend i Trosa

Under helgen har jag som ni vet varit hos min farmor och farfar i Trosa. De har landställe där och har haft i många, många år. Nu var det nog två år sedan jag var där och jag har i princip annars alltid varit i Trosa varje sommar, jag har många fina minnen därifrån :). Nu har jag även denna underbara helg att bära med mig i minnet. Igår kom jag fram vid tolv och bjöds på en supergod lunch i form av parmaskinka, melon och parmesanost. Efter det åkte jag och farmor in till Trosa för att fika och kolla runt lite i de små butikerna och bodarna i hamnen. När jag var liten så tyckte jag att det bästa med Trosa var att gå runt i bodarna och titta på glasprydnader, godis och så vidare, samt att köra in med båten på eftermiddagen/kvällen och köpa glass i hamnen :). På kvällen åt vi riktigt god middag i form av fläskfile, stekt potatis och en god sås. Till efterrätt blev det smulpaj med rabarber och jordgubbar och allt smakade så otroligt gott. Vi avslutade med några rundor Solo! (tyska motsvarigheten till Uno) som vi alltid spelade förr :). En toppendag!

I morse väckte farmor mig och så åt vi god frukost som hon hade ställt fram. Sedan ville solen kika fram lite, så då hoppade jag i min bikini och lade mig ute och läste "Elsas Mode". Efter en stund var det dags för fika och sedan åkte vi iväg och badade :). När vi hade badat var det bara att snajda om och sedan åkte vi till Stadshotellet och åt lunch, jag åt en toast skagen. Efter den goda och trevliga lunchen åkte vi hem igen och jag hoppade i bikini igen och lade mig i solen och fortsatte läsa. Den är så bra och spännande den här boken, kommer skriva en recension senare när jag är klar. Imponerad av Sofi det är jag verkligen :). Jag avslutade mitt trevliga Trosabesök med middag och då serverades jag lax och potatis. Det är så underbart att hälsa på farmor och farfar, man känner jag alltid så välkommen och uppassad där <3. De betyder så mycket för mig och det var otroligt roligt att jag fick åka och hälsa på dem i helgen.


Den goda och fräscha sommarlunchen jag bjöds på igår när jag kom, tyvärr började det regna strax efteråt...


Jag och farmor fikade på ett kombinerat café och chokladaffär, de tillverkade egen choklad och marsipan. Vi tog varsin varm choklad eftersom det ösregnade ute. Jag drack en med smak av hallon som var otroligt god, farmor tog en med mintsmak. Jag rekommenderar varmt detta fik.


Min underbara farmor och jag idag efter den goda lunchen :)<3


Jag och min fantastiska farfar. Han var min stora idol när jag var liten och jag skröt om det för alla :D.

/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0