Nyårslöfte


Ni som följer min blogg vet ju att mitt nyårslöfte är att inte äta godis. I alla fall inte under 2 månader. Sedan är tanken att äta om jag verkligen är sugen och detta max en gång i veckan. Jag ska inte äta godis och "skit" som substitut till mat. I dagens läge innan maten är klar så skalar jag en morot istället, hur tråkigt detta än må låta, så mår min kropp så mycket bättre av detta :). Min mage håller ungefär samma "form" hela dagen istället för att svälla och bli till en ballong när jag går och lägger mig på kvällen, detta är ett stort plus som bara bevisar att det jag (vi) stoppar i oss bara är gift.

Visst är jag en riktigt godisgris och jag älskar allt som är onyttigt, men har jag bestämt mig för något så håller jag stenhårt på detta :). På tisdag är det 3 veckor sedan jag slutade äta sötsaker, dock har jag ätit popcorn en gång, men det är ända undantaget! Jag tycker att det går superbra, men visst blir jag sugen ibland. Idag är jag t.ex. jättesugen på godis, men då tog jag och gjorde iordning persiko-snask istället (kolla in träningsbloggen snart).

Vad är då vitsen med detta löfte? Den största anledningen är att jag varit sockerberoende och ville bli av med det. Detta gör jag inte genom att utesluta mat, men jag försöker undvika mat med mycket socker i. Jag äter ordentligt mat, men i lite mindre portioner. Samtidigt måste man komma ihåg att ifall man rör på sig behöver kroppen mer föda för att orka. Idag har jag t.ex. "bara" varit ute på en promenad och då tyckte jag att en sallad till middag funkade fint :). Andra anledningar är att jag inte har kontroll över mitt snaskande och jag tycker det är lite oroväckande, att magen är uppblåst varje kväll samt att det är bättre för mina stackars tänder

Nu har jag förklarat för er vad det är jag sysslar med :).
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0