Omelett och Pizza...
Den här veckan har jag testat två nya recept och båda blev jättesmaskiga!
Självklart vill jag dela med mig av detta till er :).
Omelett

2 ägg
En skvätt mjölk
Lite salt och vitpeppar
Fyllning:
Skinka
Tomater
Kommentar: Detta är verkligen ingen vacker syn :P, men kom ihåg att detta var första gången jag testade att göra omelett. Ska nog få till en snygg omelett någon gång i livet i alla fall ;). Jag hällde först i skinkan och tomaterna i stekpannan och därefter "äggsmeten" och stekte den lite på varje sida. Det var väldigt gott och mättande, blir omelett i helgen igen och då ska jag testa med fetaost i :).
Pizza

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olja
1/2 tsk salt
6-8 dl dinkelmjöl
Fyllning:
Tomatsås
Skinka
Mager ost
Oregano
Finfördela jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt av mjölet (jag hade 6 dl i). Låt smeten sedan stå 1 timme, gärna längre och täck över med plastfolie. När den ska serveras så slänger du i mer mjöl (tog nästan säkert 2 dl till), så att du får en deg som går att bearbeta. Kavla ut degen och lägg på valfri fyllning. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in i 15 min. Klart att äta!
Kommentar: Smakade så otroligt gott! Det stod att det var till 4 personer, men jag åt igår och sedan har jag två matlådor. Det var lite småkrångligt att göra eftersom degen blev så himla kladdig :(, men det blev ju bra tillslut! Serverade med lite blandsallad ovanpå också, mums. Riktigt lyxig lördagmiddag, men ändå hyfsat nyttig i och med dinkelmjöl istället för vetemjöl.
Kram Elin
Självklart vill jag dela med mig av detta till er :).
Omelett

2 ägg
En skvätt mjölk
Lite salt och vitpeppar
Fyllning:
Skinka
Tomater
Kommentar: Detta är verkligen ingen vacker syn :P, men kom ihåg att detta var första gången jag testade att göra omelett. Ska nog få till en snygg omelett någon gång i livet i alla fall ;). Jag hällde först i skinkan och tomaterna i stekpannan och därefter "äggsmeten" och stekte den lite på varje sida. Det var väldigt gott och mättande, blir omelett i helgen igen och då ska jag testa med fetaost i :).
Pizza

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olja
1/2 tsk salt
6-8 dl dinkelmjöl
Fyllning:
Tomatsås
Skinka
Mager ost
Oregano
Finfördela jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt av mjölet (jag hade 6 dl i). Låt smeten sedan stå 1 timme, gärna längre och täck över med plastfolie. När den ska serveras så slänger du i mer mjöl (tog nästan säkert 2 dl till), så att du får en deg som går att bearbeta. Kavla ut degen och lägg på valfri fyllning. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in i 15 min. Klart att äta!
Kommentar: Smakade så otroligt gott! Det stod att det var till 4 personer, men jag åt igår och sedan har jag två matlådor. Det var lite småkrångligt att göra eftersom degen blev så himla kladdig :(, men det blev ju bra tillslut! Serverade med lite blandsallad ovanpå också, mums. Riktigt lyxig lördagmiddag, men ändå hyfsat nyttig i och med dinkelmjöl istället för vetemjöl.
Kram Elin
Kommentarer
Trackback